Şimdi Ara

Raspberry Pi ve Arduino tabanlı IoT tabanlı projenin devredilmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    3 yıldır devam ettirdiğim Raspberry Pi + Arduino tabanlı projeyi kişisel nedenlerden ötürü devretmek istiyorum. Bir firma için başladığım ve çeşitli ihtiyaçlardan dolayı gelişen proje yine aynı firma için devam ettirilecektir. Son versiyon yarım kalmıştır.

    Proje, Python-Flask ile yapılmış web sitesi üzerinden kontrol edilen, 3G ile internete bağlanan RaspberryPi nodlarından oluşuyor. Web sitesinden nodlar farklı üyelere tanımlanabiliyor. Nodları sadece ilgili üyeler görebiliyor. Nodlara uzaktan komut gönderilebiliyor(sadece admin). Dönütler alınabiliyor. İletişim socketio üzerinden bidirectional olarak sağlanıyor. Nodlar güneş paneline bağlı çalışıyor. Enerji verimliliği için Arduino tabanlı bir ek kart ile RaspberryPi nin açılıp kapanma siklusu ve birkaç ek girdi çıktı kontrol ediliyor. Ek kart ayrıca RaspberryPi kapalıyken de belli işlemleri yapabiliyor. Arduino-Raspberry iletişimi UART üzerinden sağlanıyor.

    Projenin web arayüzü ve iletişim protokolleri yarım vaziyette. Ek kart tasarımı yaptırıldı. Testleri yapıldı. Profesyonel bir firma ile anlaşıp üretim yapılacak. Kart ile Pi arasındaki protokolün dokümentasyonu var.

    Projeyi devralacak kişinin fullstack web developer olması gerekiyor. Tercihen Flask üzerinden devam etmeli. Raspberry pi üzerindeki program için multithreading bilmeli. Ayrıca socketio ile eşzamanlı çalışmalışacak şekilde programlayabilmeli. (python client kütüphanesi var). Bunun dışında bir iki detay daha var. Onları da son aşamada konuşmak daha doğru olur. Farklı framework ya da dil önerileri olursa değerlendirlebilir. Şu an her şey python üzerinde.

    Ücret konusunda firma yetkilisi ile görüşeceksiniz. Çoğunlukla evden götüreceğiniz bir iş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.