Şimdi Ara

Range Rover Sport 2008 Bakım Şanzıman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene aldığım bir karar ile kasasını çok beğendim rr sport modelini ilk sahibinden 3. araç olarak satın almıştım.

    Özellikle bu markayı kullananlardan araç sahiplerinden görüş bekliyorum , güncel bilgi bulmak çok zor.Piyasada az bulunan bir marka

    Arz olursa araç ile alakalı kullanıcı bilgi paylaşımıda seve seve yapabilirim.

    Gülü seven dikenine katlanırmış dikenden başlayalım
    Araç üzerinde orjinal şanzımanı ve motoru var herhangi bir revizyon görmemiş , rutin bakımları yapılmış
    Zf 6 ileri vitese sahip bir şanzıman ve sorunum herhangi bir viteste ayak gazdan çekilip tekrar aynı viteste gaza basınca bir vuruntu yapıyor.Boşluk varmış gibi.
    Bu vesile ile bir çok usta ile tanıştım daha geniş bir pencereden bakıp daha iyi anlayabilmek için fakat tam net bir sonuca varamadım.
    Deneme yanılma yolu ilede her parça için güzel paralar harcanabilme potansiyeli olduğundan , benzer olay başına gelmiş range veya bmw kullanıcılarından fikir bekliyorum.
    Şu günlerde en çok şanzıman beyni kodlama ve şanzıman yağ filtre değişimi işimi çözecekmiş gibi düşünüyorum.
    Bugünde ücretsiz aracıma bakan bir servis difransiyel boşluğundan olduğunu söyledi lifte kaldırıp gösterdi. 4x4 araçlarda normal olduğunu kafama takmam gerektiğini anlattı.
    Fakat aklım hayla o şanzıman yağ değişimi ve yeni yazılım kodlamada.







  • Minare hesabı aracı almadan ustayı alacaktınız. İşini adam gibi yapanların ismini yazarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustam var bakımını yaptırdığım fakat çok seçenek saydı motor veya şanzıman takozu , difransiyel , tork konvektörü vs vs
    Vites geçişlerinde bir sıkıntımda yok aslında kaymak gibi geçiyor kesintisiz güç alıyorum motordan.
    Aynı vitesde alt devirde normal şekilde bas çek yapınca oluyor bu.Çok yavaş ilk gazı verince olmuyor güç yavaş iletildiği için sanırım.
    Usta çok fazla parçadan bahsettiği için kararsız kaldım.Şanzımandan dolayı ise sadece şanzıman üzerine çalışan bir yere yaptırmak isterim.
    Birde motorda kuruma bağlı egr valfi ikazı geldi biraz devirli kullanınca düzeldi.Carbon cleaning kalın tabakayı yakmayacağı için düşünmüyorum
    İçinin güzelce kazıtıp monifold ile beraber temizlemek gerektiğini düşünüyorum tabiki bu kalamde bir işçiliği olan bir usta bulursam.
    Ama şuan önceliğim bu vuruntu olayı , başka 4x4 kullanlarda bu tarz orta sertlikte vuruntu alıyor mu acaba




  • Sanzuman takozu ve difrensiyel dislisine bakin . 4x4 lerde kronik sorundur bu vuruntu . 2015 model audide bile vardir .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 ileri şanzımanlı land cruiserda da oluyor bu. Gazı az biraz bırakıyorum sonra yeniden basıyorum tak diye bir ses geliyor. Özellikle dönüşü tamamladıktan sonra veya kararsız kalıp basıyım mı basmayayım diye kararsız kalındığında çok yapıyordu. Ustaya sorduğumuzda bir şeyler demişti ama unuttum, ama eğer sizi rahatsız etmiyorsa kalsın böyle çünkü değiştirilmesi daha çok masraf çıkarır demişti. Şu anda arada sırada yapıyor herhangi bir şeyi değiştirilmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 5 Aralık 2019; 6:54:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzımanda olsa viteş geçişlerinde sorun yaşarsın. Şanzımanı elletmen sorunu çözmeyecektir.

    Bence sorun da değil. Bu şekilde kullanılabilir. 12 yaşında 4çeker arabadan pürüzsüz güç aktarımı beklememek lazım.

    Boşuna paranızı harcarsınız. Lifte kaldırıp gösteren ustaya katılıyorum. Kafana takman gereken bir şey değil.

    Şanzıman yağını yine de değiştirin. Onda bir sorun olmaz. Ancak yazılım vs işlerine girişmeyin sonuçta vites geçişlerinde bir sıkıntı yokmuş.
  • Merhaba.

    Cok sevdigim bi arac ama korkutmuo deil.

    Gucum 2006-2008 arasinda almak gonlumden gecio ama iste..

    Konuyu kirletmemek adina isterseniz pm de atabilirsiniz.bu arac alinirmi ? Bakimi / parcasi nasil? Agir bakimda neler yapilio?(mesela 2 triger seti varmis)

    Araci tanitma imkaniniz var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Range-Land Rover sahibi aracını önce alırken sonra ise elinden çıkarırken çok mutlu olurmuş derlerdi. Zamanında dinlemedim ve bu "mutluluğu" tecrübe ettim. Çok fazla ellemeyin elinizde kalabilir.
  • araca uzun süre binecekseniz gittiği yere kadar bu halde kullanın. zaten belli bir süre sonra araç kendisi artık revizyon diyecektir. zf şanzımanlarda bir sıkıntı olsa arıza tespit cihazına kod gitmesi lazım. detaylı bakan bir yer hemen söylemesi lazım.

    şanzıman bir kez inip revizyona başlarsanız temizinden 12 bin tl masrafı var.
  • Aracın sadece şu sıralar bu hafif vuruntu yapması dışında aşırı memnunum zaten airmatic donanıma sahip bir araçla özellikle istanbulun rezil yollarına insan anca katlanıyor
    Normal süspansiyonlu aracıma geçince içim dışıma çıkıyor , yol asfaltını hissede hissede gitmek hoşuma hiç gitmiyor
    Yakıt tüketimi yarı trafik yarı normal seyir 60-70km giderken 12/litre 2.7 dizel 6 silindir.Temiz yolda 8-10 litre kullanıma bağlı
    Aşırı trafik bi yerde oturanlara tavsiye etmiyorum Start-Stop özelliği olmadığı için siz ha bire yakıt yakacaksınız.Yoğun trafikte ben tercih etmiyorum.
    Neden aldım harman kardon ses sistemi , koltuk hafıza , ısıtma , 6 silindir olması , airmatic , buzdolabı nedenlerden dolayı.
    Birde bu sorunumu çözersem uzun yıllar daha kullanmayı planlarıyorum.Fiyat olarak en makulu bir yenileri 25-30 bin bandında , o kadar paraya gerek olmadığını düşünüyorum.


    (( 4x4 kullacılardan hala cevap bekliyorum araçlarında difransiyel boşluğu var mı ? :) ))




  • Arkadaşlar zamanla edindiğim tecrübeme göre bu olay , zamanla olan eskimeye bağlıdır. Vuruntu problem teşkil etmemektedir 2. viteste meydana gelen özellikle


    Özellikle aracınızda rampa yukarı gazlı çıkarken titreme olursa , şanzıman yağı ve filtre değişimi yeterli olacaktır. ( yağ litre fiyatına bakınız )


    Sakın paranızı şanzıman aşağı inecek diyenlere kaptırmayın. Maalesef bizim ülkede biliyorum diyenler bile eğitimsiz yetiştiği için bilmiyor. Herkes paraya bakıyor.


    Örnek ; geçen sene aracı istanbulun en büyük şanzımancısından birine aracımda 2. viteste vuruntu var diye götürdüm , bakınız manuel moda alınca vuruntu yapmıyor dedim


    Adam hem otomatik modda hem manuel modda kullandı. Dükkana döndük bana dediki '' şanzıman bitik '' dedim hayırdır neden araba uyarı veriyor dedi. Beyinde gitmiş bunun dedi


    Dediği uyarı ise aracı otomatikten manuel moda geçirince yazan göstergede ingilzce '' Manuel Mode seçildi '' yazısı .Adam daha en basit ingilizceyi bile bilmiyor.


    Bu tarz insanlara paranızı değil , tavrınızı verin ayıptır günahtır.


    Allah herkesi işin ehli olmayan insanların eline düşürmekten korusun.





  • 4x4 araçta km ilerledikçe sağından solunda vuruntu, boşluk sesleri gelir. Yağını, filtelerini değiştirin nerede tırak orada sanayiye git şeklinde devam edin. Araç baştan beri yağ ve filtre değişimleri sık sık yapılsa idi bu boşluklar minimum olurdu ( üretici firmanın tavsiye ettiği aralık değil daha sık aralıkla en geç 60 bin km de bir gibi) ama iş işten geçmiş artık, gittiği yere kadar gitsin. Öyle her ses geldiğin de 4x4 araçta sanayinin lafını dinlerseniz sonu ihtiyaç kredisi çekmeye kadar gider.


    Bundan sonra dikkat etmeniz gereken km ilerledikçe bakımları daha sık aralıklara çekin. Örneğin 250 bin km üstü ise 7500 km de bir motor yağı değişimi, 30 bin kmde bir şanzıman yağı gibi vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 5 Şubat 2021; 1:48:18 >
  • Narc0s3 kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı yıl aynı model araca sahiptim sesi özetlemek gerekirse gazdan çekip tekrar arabanın devir alması sağlandığında lok diye bi ses gelir aynısı başıma geldi çok usta dolaştım aksları kontrol ettiler boşluk vardı aksta kontrol ettir mutlaka aksı sorun çok basit olabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Narc0s3 kullanıcısına yanıt
    Sanayide sanırım bütün dolandırıcıları gezmişsiniz :) size tavsiyem o güzel aracı sanayiye sokmayın yetkili servise götürün. Sanayide yaptıklarıyla arabayı bir daha ayağa kaldıramazsınız ve cebinizden bir ton para boşa gider .
  • Narc0s3 kullanıcısına yanıt

    ustat merak ettım bu rr alırken emsallerinede baktınmı yoksa aklında hep rr mı vardı yani ne bileyim


    mesela mercedes gl veya audi q7 gibi modellere bakmışmıydın ? ne düşündün eğer baktıysan

  • İlk otomatik vitesin mi acaba?

  • baveryazar B kullanıcısına yanıt

    Bizim tsk da vardı defender modeli bu kadar boktan bir araba görmedim. Hiçbir göstergesi çalışmıyor mazot harici aracın sonrasında taka tuka her tarafından ses geliyordu. Dedim bu araba bu şartta muharebe edemez otokar yetkili servis bakımlı mı ? Eve parçalar otokardan geliyor biz birlik içinde takıyoruz komutanım demişti sürücü asker. Zaten en çok arıza veren araçlar bunlar habire arıza açıyor birlikiçi yakın yerlerde kullanıyoruz demişti.


    Keza R12 toros vardı benzinli saat gibi çalışıyordu konfor olarak range roverdan iyiydi. O gündür bu gündür İngiliz arabalarına tövbe ettim. Stinger silahları vardı atış talimlerinde kullanıyorduk habire tutukluk yapıyor. alaman browling ler kadar sağlam çalışmıyordu. O beğenmediğiniz G3 piyade tüfeği bile stinger makineli tüfeklerden iyiydi.


    Landların tek sevdiğim yanı birlik yolları çok bozuk dağ tepe tırmanma kabiliyetleri çok iyiydi. Keçi gibi tırmanıyordu nöbet kulelerini denetlemeye gittiğim vakit ormanlık alanda şaşırtıyor insanı arazi vitesine alıyorsun köpek gibi tırmanıyordu. Sivilde niye biniyorlar insanlar bu arabaya ? Muharebe etmiyorlar malzeme taşımıyorlar kumanya vs. Araziye çıkıp offroad mı yapıyorlar ? Burada genelde dacia duster ve niva kullanıyorlar offroad cular.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.