Şimdi Ara

Rammstein Grup ve Üyeler Hakkında Genel Bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
23.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Rammstein" kimlerden oluşur?


    Christoph Doom Schneider - Davullar
    Doktor Christian Lorenz - Klavyeler
    Till Lindemann - Vokaller
    Paul Landers - Gitar
    Richard Z. Kruspe-Bernstein - Gitar
    Oliver Riedel - Bas Gitar


    "Rammstein"ın anlamı nedir?


    "Şiddetle çarpan taş" manasına gelen almanca bir kelimedir. Fakat grup adını şu şekilde aldı:
    Almanya'nın "Ramstein" kasabasındaki "Ramstein" hava üssünde Amerikan uçaklarının gösterisi esnasında iki uçak havada çarpışır ve uçaklardan biri tam olarak seyircilerin bulunduğu yere düşer. Kaza sonucunda 80'den fazla insan ölür. Grup yazmış olduğu ilk parçada bu kazayı anlatır. Sonra parça o kadar çok beğenilir ki insanlar grubu "Ramstein" olarak çağırmaya başlar. Fakat ismin insanlarda kaza üzerinden prim yapıyormuş hissini uyandırmasından endişelenen grup kelimeye bir "m" daha ekleyerek ismi "Rammstein" olarak değiştirir. Ayrıca bu isim Berlin Duvarı yıkılmadan önce duvar etrafında güvenliği sağlayan nöbetçi kulübelerinin de adıdır.

    Till Lindemann

    DOGUM TARİHİ: 4 Ocak 1963
    DOGUM YERI: Almanya - Leipzig'de dogdu ve Wendisch-Rambow adında çok küçük bir kasabada büyüdü. Taşralı diyebiliriz yani.
    SAÇ RENGİ: Kahverengi
    GÖZ RENGİ: Mavi
    BOY: 190cm
    HAYATI: Annesi, babası ve kendinden 6 yaş daha küçük olan kızkardeşiyle büyüdü Till. Anne ve babası oyuncudur. Babası ile arası hiç iyi değildir. Babası sıkça döver Till'i. Annesi Till 12'sindeyken bir Amerikalıyla evlenir. Babası yüzünden biraz zihni kararmıştır Till'in. Okulun en tuhaf çocuğudur. 18'inde ilk kez kızarkadaşı olur. Genç yaşta evlenir ve yine genç yaşta boşanır ve daha sonra da ne evlenmiş ne de bir kızarkadaşı olmuştur. Till'in babası 1992'de içkiden ölür ve bir kilisenin gölgesine gömülür. Till cenazeye katılmadığı gibi bugüne kadar bir kez olsun mezarına ziyaretine gitmemiştir. Hatta "Heirate Mich" şarkısını yazarken babasının ölümünden etkilendiğini söylemiştir. Till yüzücülükte çok iyidir ve Avrupa gençler yüzme şampiyonu bile olur. Fakat İtalya'da kampyaptıkları sırada sık sık aaaaa dergileri almak için kamptan kaçtığından takımdan kovulur Till. O da daha sonra yüzmeyi bırakır. Yoksa belki de onu Ramms+ein'ın vokali olarak değilde ünlü bir yüzücü olarak tanıyor olabilirdik. Askerde sıkça üsleriyle kavga eder ve hapse girer Till. Askerliğini tamamlıyamaz o yüzden.
    Till ilk cinsel deneyimini 16'sında bir samanlıkta yaşamıştır. Gerçek hayatta Schneider kadar deli olmadığını söylüyor. Sol kulağında bir küpe deliği var fakat hiç kullanmıyor. Vücudunun biryerinde "punkrock" yazan bir dövme olduğu söyleniyor. "Messer" isminde bir şiir kitabı var.



    Richard Kruspe

    DOĞUM TARİHİ: 24 Haziran 1967
    DOĞUM YERİ: Wittenburg, Almanya
    SAÇ RENGİ: Kestane
    GÖZ RENGI: Mavi
    BOY: 180cm
    HAYATI: İki ablası, ağabeyi ve anne-babasıyla büyür. Her nasılsa ailesi bi süre sonra boşanır ve annesi yeniden evlenir. Richard genç yaşında annesi ve üvey babasıyla yaşamaya başlar. Sessiz ve tuhaf bir çocuktur Richard. Konuşurken zaman zaman ses tonunu yükseltir fakat kolay kolay da sinirlenmez. Bugüne kadar kardeşleriyle de, arkadaşlarıyla da hiç kavga etmemiştir Richard. aaagahtarlık ve kasiyerlik yapar. Gençken bir güreş şampiyonluğu kazanır. İlk cinsel deneyimini 13'ünde yaşadığını söylüyor.
    Daha önce Orgasm Death Gimmicks grubunda çalan Richard artık sıkılır ve yeni bir şeyler yapmaya karar verir. Bu yeni grup fikrini arkadaşı Schneider'e söyler. O'da arkadaşları Paul ve Flake'i gruba dahil eder. Yani Richard için grubun kurucusu diyebiliriz. Grubu kurduktan sonra eşinden boşanır. Bir turne sırasında Caron Bernstein ile tanışır ve bir hafta sonra evlenirler. Richard öylesine sever ki onu isminde onun soyadını da taşır.
    Richard'ın bir de 1992 doğumlu kızı var. Khiara Li Lindemann. O'nu "Live aus Berlin"de görebilir. "Spieluhr"da da vokalini duyabiliriz. Sigara kullanıyor, sağ kulağında bir küpe deliği var. Esasen hiç kullanmadığı bir ön adı var "Sven". Black Sabbath ve AC/DC gruplarını seviyor. Çok iyi derecede ingilizce konuşuyor. Richard'ın ailesi oldukça zengin. Hala biraz sahne fobisi var.

    Paul Landers

    DOĞUM TARİHİ: 9 Aralık 1964
    DOĞUM YERİ: Belarus, Fakat doğumundan sonra Berlin'de yaşamaya başlamış. Yani aslen bir rus diyebiliriz...
    SAÇ RENGİ: Kahverengi
    GÖZ RENGİ: Kahverengi
    BOY, KİLO: 175cm
    HAYATI: Paul yedi aylık olarak doğar. Annesi ve babası ile ailenin tek çocuğu olarak yetişir. Küçükken şişmanlığı yüzünden çabuk göze batar ama aynı zamanda okulun en güçlü çocuğudur. Bu yüzdenmi bilinmez 13'üne kadar jimnastik yapar. Keman, piyano ve gitar dersleri alır. Annesi ve babası ayrılır ve kısa süre sonra annesi tekrar evlenir. Bu yüzden 16 yaşında evden ayrılır Paul ve Flake ile birlikte yaşamaya başlar. Yıllarca Flake ile birlikte yaşar. Kütüphane'de çalışır bir süre.
    Paul'un gerçek ismi "Henry" imiş fakat babasını çok sevdiğinden bu ismi almış kendine. Esas soyadı ise "Hirsch". "Landers" eski eşinin soyadı. Paul'de grubun dul üyelerinden. Bir oğlu var ve nişanlı olduğu söyleniliyor. Paul fazla olmamakla birlikte sigara kullanıyor. Rusya'da doğduğundan ve daha sonra bir yıl Rusya'da yaşadığından iyi derecede rusça konuşabiliyor. Pantera, Metallica ve aaa Pistols dinliyor. Paul "Live aus Berlin" konseri sırasında şiddetli derecede gripmiş.

    Christian 'Flake' Lorenz


    TAKMA ADI: Flake (manası yok)
    DOGUM TARİHİ: 6 Kasım 1966
    DOĞUM YERİ: Berlin, Almanya
    SAC RENGİ: Kahverengi.
    GOZ RENGI: Mavi
    BOY: 190cm
    HAYATI:O Lorenz ailesinin evlatlık çocuğu. İki üvey erkek kardeşi vardır. Çocukluk yıllarında gazete dağıtıcılığı yapmaya başlar. 15. yaşgününde Lorenz ailesi ona ilk piyanosunu hediye eder. Klasik bir piyanist olarak çok iyi bir eğitim alır daha sonra Christian. Ayrıca nedendir bilinmez çok iyi bir kukla oynatıcılığı eğitimi de almıştır. Flake'de diğer üyeler gibi boşanmış. Rammstein'a katılması biraz isteksizce gerçekleşir Flake'in. Grubun tarzının çok kaba ve sıkıcı olduğunu düşünür fakat Paul'un yakın arkadaşı olması nedeniyle şansımıza Paul onu ikna eder. Hala tam olarak sevemez grubun müziğini. Kendi klavyesi olmasa dinlemez belki de bu müziği. Zaten bir röportajında dediği gibi: "Onlar sevmediğim müziği yapıyolar. Ben ise onlara klavyemle onların müziğine tecavüz ediyorum"
    Flake sigara kullanıyor ve alkolü çok seviyor. Özellikle şarap ve viski-kolaya dayanamıyor. "Flake" takma adını çok seviyor ve herkes onu bu isimle çağırıyor. Ayrıca eskiden doktor olmayı çok istediği için ona "Doktor" şeklinde de hitap ediliyor.


    Oliver Riedel

    DOĞUM TARİHİ: 11 Nisan 1971
    DOĞUM YERİ: Schwerin, Almanya
    SAC RENGI: Genelde kazıtsada saç rengi siyah...
    GOZ RENGI: Kahverengi
    BOY: 200cm (en son )
    HAYATI: Oiver talihsiz bir çocukluk ve gençlik yaşar. 16'sına kadar annesini tanımaz. Babası ve erkek kardeşiyle yaşar. Daha sonra annesinin lokantasında işe girer. 17. doğumgününden iki gün sonra babası ve kardeşi ölür Oliver'in. Daha sonra gruba katılana kadar sıvacılık işiyle geçimini sağlar. Bas gitar çalmaya nerdeyse 20 yaşında başlar Oliver. Rammstein'dan önce "The Inchtaboktables" adlı grupta çalar. Gruba katıldığı zaman beraberinde "Seemann" adlı şaheserin fikrini getirir.
    Oliver sporu özellikle sörf yapmayı çok seviyor. Bir kaykayı var. Ayrıca resim ve fotoğrafçılıkla amatör olarak uğraşıyor. Sigara kullanıyor. Vücudunun biryerinde dövme varmış. Sakin ve çekingen bir yapıda olduğunu ve bu huyunu çok sevdiğini söylüyor.


    Christop 'Doom' Schneider

    TAKMA ADI: Kötü kader, ölüm manasına gelen "Doom".
    DOĞUM TARİHİ:11 Mayıs 1966
    DOĞUM YERİ: Berlin, Almanya
    SAC RENGI: Kahverengi
    GOZ RENGI: Koyu mavi
    BOY: 193cm
    HAYATI: Beşi kız biri erkek olmak üzere altı kardeşiyle birlikte büyüdü Schneider. Ağabeyi Stephan Schneider'dan sonra en büyük kardeştir. 14. yaşgününde abisi Stephan ona çöp tenekesi ve benzeri şeylerden yapılmış bir davul hediye eder ve o günden sonra davul çalmaya başlar Schneider. Yıllarca o davulu kullanır ve bazı amatör gruplarda çalışır. Rammstein'dan önce Die Firma grubunda çalan Schneider, arkadaşı Richard'ın yeni bir grup fikriyle Rammstein'a katılır.
    Schneider eskiden çok iyi bir hentbol oyuncusuymuş. Karısından boşandı fakat hala görüşüyorlar. 2005 yılında yeniden evlendi. Grup kurulmadan önceki işinde telefon hatları çekiyormuş ev ev dolaşarak. Sigara içiyormuş fakat daha sonra bırakmış. "Doom" lakabından nefret ediyor ve kendisine soyadıyla hitap edilmesinden hoşlanıyor. Paul ile içmekten ve heavy metalden hoşlanıyor Schneider. Yükseklik korkusu var. Rammstein'ın akustik şaheseri "Los"un kaydında gitarları Schneider çaldı. Ayrıca kızkardeşi Constanze Schneider grubun sahne kostümlerinin tasarımını yapıyor


    Richard'ın neden iki farklı soyadı var?


    Richard Kruspe evlendikten sonra eşinin de soyadını kullanmaya karar verdi. Her ikisini birden Richard Z. Kruspe-Bernstein olarak kullanıyor.


    Richard'ın ismindeki "Z." kısaltması nedir?


    Richard'ın bir önadı da "Sven". Fakat Richard buradaki "Z."nin "Sonne"den geldiğini söylüyor.


    Till gerçekten bir yüzücü müydü, neden bıraktı?


    Till 13-14 yaşlarında Avrupa Gençler yüzme şampiyonasına takımı ile birlikte katıldı. Fakat İtalya'da şampiyona için kampta olduklarında geceyarısı izinsiz porno dergileri (Doğu Almanya'da bunlar yasaktı) almak için dışarı çıktılar ve bu yüzden Till takımdan uzaklaştırıldı. Bu Till'in bir röportajındaki açıklaması. Fakat sakatlığının da yüzmeyi bırakmasında etkili olduğu söyleniyor.


    "Khira Li Lindemann?" kimin kızı?


    Garip bir şekilde Richard'ın kızı. Richard, Till'in eski eşi ile birlikte oldu ve bu birliktelikten Khira dünyaya geldi. Hiç evlenmediler veya hiç beraber yaşamadılar. Fakat Till'in eski eşi kızın soyadını Lindemann olarak belirledi. Khira şimdi babası Richard ile birlikte yaşıyor.

    Paul'ün gerçek ismi nedir?


    Paul'ün gerçek adı "Henry". Fakat babasını o kadar çok seviyormuş ki çocuk yaşlarda onun adını kullanmaya başlamış.


    Christian Lorenz gerçekten bir doktor mu?


    Hayır. Fakat eskiden doktor olmayı çok istediği için bu lakabı kullanıyor ve çok seviyor.


    Grup üyeleri hangi filmlerde göründüler?


    Till ve Christoph bir Fransız filmi olan "Pola-X"te davulcu olan rolleriyle kısa bir süre göründüler. "The Debtors" adlı bir filmde grup "Bück Dich" parçasını çalarken görünüyordu fakat yasal problemler nedeniyle film hiç yayınlanmadı. "xXx" filminin açılış sahnesinde grup "Feuer Frei" parçasını çalarken görünüyor. Ayrıca Till Lindemann bir Alman çocuk filmi olan "Amundsen"de ve çeşitli festivallerden ödüller alan Alman gerilim filmi "Vinzent"te oynadı.


    Rammstein Nazi mi?


    Kliplerinde görsel olarak, şarkılarında da bazı efektlerle Nazi dönemine ait çağrışımlar yapsalar da, röportajlarda siyasi görüş olarak Nazizm'e ilgi duymadıklarına dair açıklamalar yapmışlardır. Nazizm'e ait ögelere şarkı veya kliplerinde yer vermelerinin en belirgin sebebi yaşadıkları coğrafyadır. Hepimizin bildiği gibi Almanya'da bir Nazi devri yaşanmıştır ve bu durum o coğrafyanın tarihi bir gerçeği olarak sadece Rammstein şarkılarının değil, bir çok siyasi, sanatsal vb. faaliyetin konusu olmuştur.

    Rammstein üyeleri eşcinsel mi?


    Rammstein'ın Nazi olup olmadığına dair verdiğimiz cevap bu konuda da geçerlidir. Eşcinsellik de toplumun bir gerçeğidir ve Rammstein'ın bunu şarkılarında, kliplerinde konu etmesi, Rammstein üyelerinin eşcinsel olduğu anlamına gelmez. Sahne şovları veya klipler ise -adı üzerinde- işin şov kısmıdır.



    HERZELEID


    Neden "Herzeleid" albümünün iki farklı kapağı var?


    Orjinal kapağın bazılarına neo-nazi görünümünü çağrıştırması yeni bir kapak için sebep olabilir. Bununla birlikte sadece yeni albüm kapağını daha çok sevdikleri için de değiştirmiş olabilirler.


    Albüm kapağındaki çiçeğin türü nedir?


    Orjinal kapaktaki çiçek türünün ismi "Gerberra papatyası".


    "Rammstein" parçasında ne anlatılıyor?


    Grubun yazdığı ilk parça ve ismini aldığı parça olan "Rammstein", Almanya'da bulunan "Ramstein" hava üssündeki bir gösteri uçuşu sırasında 80 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasını anlatıyor.



    SEHNSUCHT

    "Sehnsucht" albümünün kaç farklı versiyonu var?


    Pek çok. Sehnsucht yazısının plastik kapakta gümüş renkle yazılmış olan, ekstra parçaların yer aldığı (Du Hast ve Engel'in ingilizce versiyonları, "Du Riechst so gut '98", "Stirpped"), Live aus Berlin'den parçaların yer aldığı "Australian tour edition" versiyonu ve muhtemelen daha fazla versiyona da sahip bir albüm.


    "Engel" parçasındaki kadın sesi kime ait?


    "Bobo in White Wooden Houses" grubunun kurucusu ve vokalisti "Bobo" (gerçek ismi "Bobolina") parçada vokallerde Till'e eşlik ediyor.

    "Du Hast"ın gerçek anlamı nedir?


    "Hast" sözcüğü Almanca "haben" kelimesinin türemiş halidir. Sahiplik manasındadır. Parçanın ismi "Sahipsin" anlamına gelir. Daha fazla ayrıntı için "şarkı sözleri" bölümüne bakabilirsiniz.

    NOT: "Du Hast" ve "Engel" parçalarının İngilizce versiyonları orjinallerin birebir çevirisi değil. Farklı anlamlar görebilirsiniz.


    "Tier" parçasının riffleri çalıntı mı?


    Parçanın riffleri Die Krupps grubunun "The Dawning of Doom" adlı parçasında kullanılan riffin bir benzeri. Fakat riff'in yazarı Jurgen Engler dava açarak kazanmış ve Rammstein, parçanın müziklerinde Jurgen Engler ismini de vermek zorunda kalmıştır. Gruba göre bu sadece bir benzerlik ama davanın kazanılması ve Jurgen Engler isminin kapaklarda yazılmasının da sorun olmadığını belirtiyorlar.



    LIVE AUS BERLIN


    "Tier" parçasının performansı sırasında sahnede görünen kız çocuğu kim?


    Richard'ın kızı "Khira Li Lindemann"


    "Engel" parçasındaki bayan vokalist kim?


    Orjinal versiyonunda da vokal yapan"Bobo in White Wooden Houses" grubunun kurucusu ve vokalisti "Bobo" (gerçek ismi "Bobolina"). Sadece bu konser de Rammstein'a canlı olarak eşlik etmiştir.


    Konserde Till'in "Bück Dich" performansı çıkardığı sıvı nedir?


    Süt. Bu sahne şovunda Till yapay penis kullanmıştır, çıkan sıvı süttür, seyircilere doğru tutmuştur, daha sonra kendi yüzüne tutmuştur.


    DVD'de "Stripped" videosuna nasıl ulaşabilirim?


    Bilgisayarda oynayacağınız bilgi yarışmasında ilk turu tamamladığınızda videoyu izleyebilirsiniz. Veya direk olarak "track 23"ü açın.


    Konserin sonunda çalan parça nedir?


    Nicohlas Lens'in "Orrori Dell`Amore" albümünde bulunan Claron McFadden'in seslendirdiği "Was hast du mit meinem Herz getan?" (Kalbimle ne yaptın?) adlı parça. Aynı şekilde Mutter turnesi esnasında da konserlerin sonunda bu parça çalmıştı.



    MUTTER

    "Links 2-3-4" parçasında neden Till "Zwei" yerine "Zwo" diyor?


    Parçanın nakaratı bir askeri marştan alınmıştır. Tıpkı bizdeki "Sol ki-üç-dört" ritminde "iki" yerine "ki" dendiği gibi Almanya'da da askeri marşlarda benzer şekilde kısaltılır.

    "Sonne"deki bayan vokaller kime ait?


    Parçadaki bayan vokaller "Spectrasonic's Symphony of Voices"tan Flake'in kullandığı bir "sample"dır.


    "Spieluhr" parçasındaki çocuk vokalleri kime ait?


    Parçadaki çocuk vokalleri Richard'ın kızı Khira Li Lindemann'a ait. Khira'nın nakaratta vokal yaptığı bölümler bir Alman çocuk parçasından alıntıdır.


    "Nebel"deki bayan vokaller kime ait?


    "Bobo in White Wooden Houses" grubunun kurucusu ve vokalisti "Bobo"ya (gerçek ismi "Bobolina") ait.


    "Mein Herz Brennt", "Nebel" ve "Mutter" parçalarında hangi orkestra yer almıştır?


    Günter Joseck yönetimindeki "Deutsches Filmorchester Babelsberg"e aittir.



    REISE, REISE

    Albüm kapağında yer alan "FLUGREKORDER NICHT ÖFFNEN"in anlamı nedir?


    "Karakutu - Açmayın" anlamındadır. Uçaklarda kullanılan orjinal karakutularda da bu uyarı yer alır.


    Albümdeki "Hidden track" nedir?


    Japon uçağı JAL123'e ait bir orjinal karakutu kaydı. Uçak 12.08.1985 tarihinde düştü. Karakutu kaydının tam metni şu şekildedir:
    UÇAK: " Tokyo Japonya sefer 123 . Acil yardım...ah... başımız belada. Haneda'ya dönmek için izin istiyoruz. Uçuş seviyesini 2 2 0 olarak ayarlayın"
    KONTROL KULESİ: "İsteğiniz onaylandı"
    UÇAK: "Radar yönü Oshima lütfen"
    KONTROL KULESİ: "Sağa dönün, başı 090'a getirin, radar yönü Oshima."


    "Moskau" parçasındaki kadın vokaller kime ait?


    Parçadaki kadın vokaller Viktoria Fersh'e ait. Başta grup Tatu grubunu geri vokallerde istedi fakat menajerlerinin konuyu uzatması nedeniyle sıkılıp başka bir isim bulundu.


    Albümün Japonya sürümü neden farklı?


    Grup bir röportajında yaptığı açıklamada albüm kapağını pek tatmin edici bulmadıklarını ve değiştirmek istediklerini fakat bunun için geç kaldıklarını söylemişti. Japonya'da albümün geç çıkmasıyla albüm kapağını değiştimek için bir fırsatları olduğunu belirtmişlerdir.


    "Morgenstern", "Amerika" ve "Mein Teil" parçalarında gelen koro sesleri kime ait?


    Sven Helbig tarafından yazılmış ve Andreas Pabst yönetimindeki "Dresdner Kammerchor" tarafından seslendirilmiştir. Ayrıca Amerika parçasındaki koroya bir çocuk korosu olan "Kinderchor Canzonetta"da eşlik etmiştir.


    ROSENROT

    "Rosenrot" albüm kapağı neden "Reise, Reise" albümünün Japon sürümüyle aynı?


    Grup "Reise, Reise" Japonya sürümündeki kapağı çok beğendi ve sadece Japonya'ya özgü kalmamasını istediğinden "Rosenrot" albümünde de bu kapağı kullandı.


    Albüm kapağının arkasında yazan şiir nedir?


    Till Lindemann'ın "Messer" adlı şiir kitabında yer alan "Tod nach Noten" (Notalarla Ölüm) adlı şiirinden bir bölüm:
    geboren in Bedrangnis
    und an eine Sau gelegt
    den Zitzen zum Ohren
    so offen Argernis erregt
    gealtert in Vergangnis
    Tod dei Dank nicht neugeboren

    Tercümesi:
    Sıkıntı içinde doğmak
    Ve bir domuzun üzerine yerleşmek
    Meme ucunu mahkum eder
    Her iki kulakta süt
    Saldırı çok açık verilmiş
    Çürüyerek yaşlanmak
    Teşekkürler ölüm, yeni bir hayat değil.


    "Rosenrot" neden bir önceki albümden bu kadar kısa bir süre sonra yayınlandı?


    "Reise, Reise" albümünün oluşumu sırasında pek çok şarkı ortaya çıktı. Grup "Reise, Reise" albümünde en iyileri değil, albüm konseptine uygun parçaları kullandı. Geriye kalan parçaları "B-Side" olamayacak kadar iyi bulan grup bunları bir kaç yeni parça daha yaparak yeni bir albüm olarak yayınlamaya karar verdi. Hatta başlangıçta albümün grup tarafından belirlenen ismi "Reise, Reise (vol.2)" idi. Fakat yapım şirketi ismi beğenmeyince grup albüme "Rosenrot" isminin verilmesini kararlaştırdı.


    Albüm için yeni yazılan parçalar hangileri?


    Grup albüm için yeniden altı parça yazdı ve bunların dördü bu albümde kullandı. Bunlar: "Benzin", "Mann gegen Mann", "Spring" ve "Te Quiero Puta!


    VİDEOLAR

    Hangi parçaların videosu var?


    Kronolojik sıralamaya göre:


    Seemann, Du riechst so gut, Rammstein, Engel, Du hast, Das Modell (grup videoyu sevmediği için hiç yayınlanmadı), Stripped, Du riechst so gut '98, Sonne, Links 234, Ich Will, Mutter, Feuer Frei, Mein Teil, Amerika, Ohne dich, Keine Lust, Benzin, Rosenrot ve Mann gegen Mann


    Nereden izleyebilirim?


    "Lichtspielhaus" DVD'sinde "Reise, Reise" albümüne dek bütün videolar yer alıyor.


    Videoların hikayelerini kim belirliyor?


    Mann gegen Mann videosunun hikayesi yönetmen "Jonas Akerlund"a ait. Bunun dışındaki diğer tüm videoların hikayesi grup üyelerinden çıkıyor.


    "Engel" ve "Du Hast" videolarının senaryolarında filmlerden etkilenildi mi?


    Her ikisi de "Quentin Tarantino" filmlerinden etkilenilerek çekildi. "Engel" temel hikayesini Tarantino'nun senaryosunu yazdığı "From Dusk Till Dawn" filminden, "Du Hast" ise yine Tarantino'nun yazıp yönettiği "Reservoir Dogs" filminden aldı. Grup üyeleri, bir röportajlarında da belirttiği gibi büyük birer Tarantino hayranı.


    "Du Riechst so gut" parçasının neden iki videosu var?


    Parça, 1998 yılında tekrar single olarak yayınlandı ve beraberinde çok daha iyi bir videoyla sunuldu.


    "Du Riechst so gut '98" videosundaki kadın oyuncu kimdir?


    Bir Alman dizi oyuncusu olan "Maja Müller".


    "Sonne" videosundaki "Pamuk Prenses" rolünü oynayan oyuncu kimdir?


    Bir Rus opera aktrisi olan "Joulia Stepanova". Fakat videoda uzun görünmesi gereken sahnelerde bir basketbol oyuncusunun vücudu Joulia'nın kafasının monte edilmiş haliyle kullanıldı.


    "Stripped" videosundaki görüntüler nedir?


    "Leni Riefenstahl" tarafından Berlin yaz olimpiyatları sırasında çekilen görüntüler. Videoda Rammstein üyeleri görünmüyor.

    Rosenrot videosundaki bayan oyuncu kimdir?


    Catalina Lavric adında henüz 14'ünde bir Romanya'lı model.



    DİĞER

    "Feuerräder" ve "Wilder Wein" nedir?


    Her iki parça da 1994 yılında demo olarak kaydedildi. Daha sonra "Engel [Fan Edition]" single'ında yer aldılar. "Wilder Wein" ayrıca "Live aus Berlin" albümünde canlı versiyonuyla da yer aldı.


    "Das Modell" nedir?


    Kraftwerk'in "Die Mensch Maschine" adlı albümünde yer alan bir parça. Rammstein parçayı yeniden düzenledi ve bir single olarak yayınladı. Fakat nedendir bilinmez "Kraftwerk" bu yorumu korkunç bulmuştu.


    "Das Modell" parçasının başında kim konuşuyor ve ne söylüyor?


    Herzeleid'ın Fransızca çevirilerini de yapan Mathilde Bonnefoy: "Mesdames et messieurs, nous avons l'honneur ce soir de vous présenter la nouvelle collection de Rammstein." diyor. Yani tercümesi: "Bayanlar ve baylar, bu gece Rammstein'ın yeni kolleksiyonunu sizlere sunmaktan onur duyarız." Bu genelde defilelerde söylenen bir anons şekli.


    "Alter Mann [Special Version]" parçasının nakaratındaki geri vokaller kime ait?


    "Bobo in White Wooden Houses" grubunun kurucusu ve vokalisti "Bobo" (gerçek ismi "Bobolina") parçanın nakaratında geri vokallerde Till'e eşlik ediyor.


    "Stripped" nedir?


    "Depeche Mode"un "Black Celebration" adlı albümünde yer alan bir parça. Rammstein parçayı Dpeche Mode Tribute albümü "For the Masses" için yorumladı ve daha sonra bir single olarak yayınladı. Depeche Mode bir röportajında, Rammstein'ın yorumu hakkında "bizim parçalarımıza yapılmış en iyi cover" dedi.


    "Hallelujah" parçasındaki geri vokaller kime ait?


    Parçadaki "Hallelujah" sesleri "Spectrasonic's Symphony of Voices"tan Flake'in kullandığı bir "sample"dır.


    "Pet Semetary" nedir?


    Flake'in vokal yaptığı "Ramones" grubuna ait bir parçanın Rammstein yorumu. "Ich Will" single'ında canlı kaydı yayınlandı. Son mısralardaki vokaller "Clawfinger" grubunun vokalistine ait.


    "Schtiel" nedir?


    Orjinali Rus grubu "Aria"ya ait olan bir "cover". Parçanın "cover"ı Rammstein'a ait değil sadece Till ve Richard'a ait. Moskova'da Harley Davidson'un 100. yıldönümü için kaydedilen parça Moskova'da son derece sınırlı sayıda yayınlandı.


    "..." parça Rammstein'a mı ait?


    Grubun diskografisinde yer almayan sadece üç parçası var. Biri 1994 yılında çıkardıkları demo kaydında yer alan fakat hiç yayınlanmayan "Schwarzes Glass" diğerleri ise o yıllarda verdikleri konserlerde söyledikleri, belki bir konser kaydına rastlayabileceğiniz fakat stüdyo kaydı bulunmayan "Biest" ve "Jeder Lacht". Diskografilerinde bulunan parçalar ve bu üç parça dışında internette raslayabileceğiniz diğer hiç bir parça, Rammstein adıyla yayınlansa da Rammstein'a ait değildir.


    Rammstein kendi parçaları dışında hangi parçaları yorumladı?


    Grup Depeche Mode'un Stripped, Kraftwerk'in Das Modell ve Ramones'un Pet Semetary parçalarına cover yaptı.


    Grup Türkiye'de hiç konser verdi mi veya verecek mi?
    Rammstein 2010 da Türkiye'ye sonisphere festivali dolayısıyla geldi. Konser inönü stadyumunda gerçekleşti. Bir çok Rammstein fanı konserdeki seyirci kitlesini beğenmedi ve bu yüzden Rammstein nın da seyircileri beğenmediğinden dolayı tekrar Türkiye'ye gelmediğini ve gelmeyeceğini söyler ne kadar doğrudur bilinmez. Festival olduğu için çoğu katılımcı kombine bileti aldı dolayısıyla R+ nın konserinde tam manasıyla rammstein fanı olanlar seyircilerin %20 lik bir kısmıdır belkide, dolayısıyla rammstein kendilerini sadece du hastla tanıyan bir stadyuma konser vermiş oldu. Konser sırasında till in seyircilere doğrultduğu mikrofon (seyricilerin eşlik etmesi için) çoğu kez sessizlikle karşılandı. Kısacası R+ nın Türkiye'yi beğenmediği söylenir bana sorarsanız hayır bence çok saçma bi düşünce ama ben tek bir şey söyleyebilirim o konser çıkışı Rammstein ı bilen veya bilmeyen herkes aklı bir karış havada halen daha konserin büyüsünden kurtulamamış bi şekilde inönü den ayrılıyordu. Neyse bu muhteşem konserden bu yana Rammstein Türkiye'ye tekrar gelmedi ve bu sene olucak 2013 yaz turnesi için sofya'ya kadar gelmelerine rağmen İstanbul'a uğramıcaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MWhite -- 26 Mart 2013; 10:25:07 >







  • Oku oku bitmedi. bide guzel calisma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolasın kardeş sabah akşam bunları düşünüyodum aradığım soruların hepsinin cevabı burda çok teşekkür ederim tekrar tekrar
  • Yardımcıolduysam ne mutlu bana

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu kilit +

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden duymuş olmayın ama bu yaz ülkemize gelme ihtimalleri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu rammstein ı sadece ben sevmiyorum galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bruce Dickinson

    bu rammstein ı sadece ben sevmiyorum galiba

    Görüşlere sayglıyımdırda. :) bence bruce dickinson sesinden tillin sesi daha iyi . Ayrıca iron maiden grup olarakbelki daha iyi olabilir ama sahne performansında rammsteinı hiçbir grup geçemez. :) Ama benim düşüncem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogz2232

    Benden duymuş olmayın ama bu yaz ülkemize gelme ihtimalleri var

    Dediğin dogru kardeş turne daha kesinleşmedi. :) İnşallah gelirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bruce Dickinson

    bu rammstein ı sadece ben sevmiyorum galiba

    Yalnız değilsin
  • Güzel olmus till lindeman'a bayılıyorum
  • Ya birde fun club açsak fena olmaz mı ?
  • Sonisphere'da yanlışlıkla Rammstein'ı dinlemeden önce 'ben nedense Rammstein'ı sevmiyorum' diyenlerin sayısı 4-5 kat daha fazlaydı.
  • Boşver Sonisphere'ı. Adam gitsin bir LAB yada gitsin bir Völkerball dinlesin nasıl diyecekmiş o lafı. İstanbul'da olan konserde Du Hast haricinde hiç bir şarkıya eşlik edilmedi ki. Ich Will'de bari bağır şarkıdan aklında kalanlarla...
  • Rammstein'ın sahne performansınıda merak eden arkadaşlar şu videoyu izleyebilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ud17jOGKf5I
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrainJack

    Ya birde fun club açsak fena olmaz mı ?

    Olabilir aslında. Rammstein ∞
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Waidmann

    Sonisphere'da yanlışlıkla Rammstein'ı dinlemeden önce 'ben nedense Rammstein'ı sevmiyorum' diyenlerin sayısı 4-5 kat daha fazlaydı.

    Çok doğru söyledin kardeşim
  • Upp

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • flakenin "onlar benim sevmediğim müziği yapıyor, ben de onların müziğine tecavüz ediyorum" dediğini ilk duyduğumda adamdan baya etkilenmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HarunEmre


    Görüşlere sayglıyımdırda. :) bence bruce dickinson sesinden tillin sesi daha iyi .

    Yav he he.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.