Şimdi Ara

Ram taktıktan sonra mavi ekran hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopum: https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-320-core-i5-7200u-2-5ghz-4gb-ram-1tb-hdd-15-6-2gb-w10-32805.html içerisinde 4gb ram vardı. ben dün akşam ekstra olarak 8gb daha ram taktım. Taktiğim ram: https://www.hepsiburada.com/kingston-ntb-8gb-2133mhz-ddr4-kvr21s15s8-8-p-HBV0000065VQY Taktıktan sonra bilgisayarım ram'i 11.9gb olarak gördü. Bir sıkıntı olmadan birkaç saat kullandım ve kapattım. Bu sabah bilgisayarımı açtığımda sürekli olarak mavi ekran hataları vermeye başladı. (Memory management, ırql not less or equal, dpc watchdog violation...) gibi farklı farklı mavi ekran hataları aldım. Bilgisayar kendi kendini yeniden başlattı. Sorunun ramden kaynaklandığını düşünerek taktığım 8gb rami çıkarttım ve sorun ortadan kalktı. Sorun biostan bir ayar vs yapılarak çözülebilir mi yoksa ram arızalı mı ne yapmalıyım?

    Ram taktıktan sonra mavi ekran hataları


    Ram taktıktan sonra mavi ekran hataları

    Edit: MemTest86 ile test yaptım ve ramde herhangi bir hata bulunamadı.

    Ram taktıktan sonra mavi ekran hataları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi completedy -- 15 Haziran 2021; 20:2:12 >







  • Yeni aldığınız RAM'i takıp MemTest86 programıyla test edin. Eğer hata bulursa arızalıdır.

  • Yeni bir şey farkettim. Bu mavi ekran hataları windows güncellenirken olmuştu. Ram i çıkardım, windows güncellendi sonra tekrar ram i taktığımda hata geçti. Her windows güncellemesi geldiğinde rami çıkarıp takacak mıyım...

  • completedy C kullanıcısına yanıt

    Bellek hatalıysa sadece güncellemede değil windowsu sıfırdan kurulum aşamasında da %100 mavi ekran verecektir

  • Sadece güncellemelerde veriyor. normal kullanımda bir sıkıntı yaşamıyorum. memtest86 ile kontrol edeceğim şimdi.

  • @Armag3d0N @Normandia_06 Ram'de herhangi bir problem yok. MemTest86 ile taradım hata bulmadı. iki ram de 2133mhz ancak bilgisayarımda hali hazırda bulunan 4gb ram Samsung marka iken benim sonradan taktığım ram kingston marka. Bu bir probleme sebep olur mu?

  • Markadan ziyade uygun CL ve frekans değerlerine sahip ram kullanmanız gerekir.

    https://www.kingston.com/tr/memory/search/systemdevices


    Buradan laptopunuzun tam modelini girerek doğru KINSTON ram modellerini bulabilirsiniz.


    Laptopunuzun tam modeli Lenovo - IdeaPad 320-15IKB / N ise eğer https://www.kingston.com/tr/memory/search?model=96985&devicetype=3&mfr=LEN&line=IdeaPad bu RAM'leri kullanmalısınız.





  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

    Ben de kingston'ın sitesinden inceledim ancak bilgisayarımda olan ram 2133mhz burada gösterilenler 2666mhz. Laptop model numarası doğru ancak frekans değerleri uyuşmuyor

  • completedy C kullanıcısına yanıt

    Lenovo support'da bir kaç ideapad 320-15IKB modelini inceledim, orada belirtilen yedek parça bellekler "zorunlu" veya "eşdeğer" 2400 ve 2666 Mhz hızlarındaydı. KINGSTON sorgulamasında altta bir uyarı bulunmakta "Faster memory will clock down to run at optimal speed depending on processor model installed."


    Benim incelediğim modeller sizdekiyle aynı olmayabilir, aynı isimde milyon alt ürünü olan bir üretici sonuçta, seri no ile Lenovo Support'dan en doğru yedek parça verilerine ulaşabilirsiniz.

  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

    İlginiz için teşekkür ederim. Lenovo support'dan yararlanacağım. Ancak sorunun cl değerleriyle alakalı olduğuna kanaat getirdim. taktığım ram cl15, cihazda bulunan ram cl10. Muhtemelen hatalar bundan kaynaklanıyordu. Ram'i iade edeceğim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.