Şimdi Ara

Raijintek EOS 240 RBW 240mm 2x12cm Adreslenebilir ARGB PWM 534.99 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ipee kullanıcısına yanıt

    770 gayet iyi fiyatmış 360mm için, MSI'ın kampanyalısını geri ödeme ile vs 900 e aldım 2 hafta önce, yoksa bunu kaçırmazdım güle güle kullanın.


    Sorununuz için ise mecbur öne takıcaksınız 360m radyatörü, öndeki 3 fan yine içeri, arka ve üstteki fanlar da dışarı egsoz olacak.


    Ben şu şekilde kullanıyorum (Kasa üstte 360mm radyatör desteklese de mosfet ve ramlere teması vardı diye öne taktım mecburen, aslında üstte daha sağlıklı.


    Raijintek EOS 240 RBW 240mm 2x12cm Adreslenebilir ARGB PWM  534.99 TL



    Eğer yapabiliyorsanız biostan fan curve yapın, özellikle ön fanlar radyatörden ötürü bir direnç ile karşılaşacakları için minimum %40 50 civarı çalışsın, atıyorum 50 derecede %60 60 derecede %80 olacak şekilde. Üst ve arka egsoz oldugu için sabit çalışabilir keyfinize göre, çok abartmaya gerek yok ses rahatsız etmeyecek seviyede ayarlayın. Sıcaklık rakamlarındaki fark gözle görülür olacaktır diye tahmin ediyorum.


    PBO açıkken mangal gibi çalışan 5600x boşta 38 yükte 60'ı geçmiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 18 Ekim 2021; 7:21:34 >




  • Hocam dediğiniz gibi yapacağım. Bu fiyata 360 aldığım için iade etmekte istemiyorum. Umarım kasanın içi çok ısınmaz. Çünkü orta derece overclock seviyorum kurcalarım biraz :)

    Fanları aşırı etkileyeceğini sanmıyorum ama baktım rahatsız ediyor değiştiririm ayarları.

    Şimdi canımı sıkan kasanın önünde ki fanlar güzel bir şekilde egzoz görevi yaparlar mı acaba. Arka egzoz ile öndeki fan arasında fark varmı onu araştırmak lazım. Bu söylediklerim kasanın kendi üzerinde gelen fanları için tabi.

    Coolermastera da 2 çift lafım var madem yeni model cikarttin adını 521 yap neden aynısını yapiyosun :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence öne egsoz yapmayın, hava akımını degiştirmeyin.


    netten temsili bir görsel buldum, sanıyorum ki şu en sağlıklı kullanımdır. Gayet memnunum bu düzende, ilk başta radyatorden hava ısınır gelir mi falan diye düşünüyordum ama inanın hiç öyle olmadı, zaten radyatörden geçen hava 1-2 derece ya degişiyordur ya degişmiyordur.


    Raijintek EOS 240 RBW 240mm 2x12cm Adreslenebilir ARGB PWM  534.99 TL
  • Zanında bende sıvı soğutma mı alayım sonra 450tl bunu almaya karar verdim noctua nh-u12s se-am4 bunu almasaydım büyük ihtimalle corsair sıvı soğutma sını alır geçerdim colmaster msi asus buna benzer kendini kanıtlamış bir sıvı soğutma alırdım bu benim şağsi fikrim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tek yorgunluktan anlamsız cümle kurmuşum. Sizin dediğiniz şekilde yapacağım. Aslında demek istediğim önden çıkaracağım kasayla beraber gelen 3 fani egzoz olarak üste takacağım ya bu fanlar yeterli şekilde egzoz görevi görebilir mi yoksa yine masraf yapıp güzel egzoz fan mı alsam. Birde radyotör isinan havayı kasanin içine atacak ya bende 1080ti ekran kartı var zaten ısınıyor umarım çok sorun yaşatmaz. Çok üzüldüm ya öne takacağıma. Uygun fiyat olmasa iptal ederdim. Yada dediğiniz gibi olacak çok az fark edecek bende mutlu olacağım :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReDL4X R kullanıcısına yanıt

    Hocam o noctua şimdi 850 TL en ucuz yerde :)

    Kampanyadan 360mm olan sıvı soğutucuyu 770 TL ye aldım işte :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakası yok hocam. Kasada gayet temiz ve yeterli hava akışı vardı. 20 yıldır kasa kurar toplarım ve akışkanlar mekaniği dersi almış bir yüksek makina mühendisi olarak net bir şekilde kule soğutucu ekran kartına etki eder diyorum. Bir sistemde problemi tekrar ettiremiyor ya da göremiyor olmak böyle bir problem olmadığının kanıtı olamaz.


    Ek olarak VRM için egzoz fanlar gayet yeterli oluyor. Termal kamera alıp denenebilir bütçesi olana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En doğru montaj şekli budur. Öne takmak ve radyatörün arkasından fanlara içeri hava çektirmek. Ekran kartı soğutmaya da desteği olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i9 11900K tak görelim Raijintek EOS 240 RBW 240mm 2x12cm Adreslenebilir ARGB PWM  534.99 TL 

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.