Hocam öncelikle hayırlı olsun. Bu fiyata bu performansı verecek bir ürün bulmak cidden zor. Ben de zamanında 1200TL'ye LianLi Galahad 360 almıştım ve fiyat/performans olarak ondan bile iyi derim.
Aslında fiyat olarak hem evet hem hayır diyeceğim. Hakkı değil diyemem çünkü bu seviye bir ürünü Türkiye KDV dahil 80$ verip almak muazzam fırsat (amazon.com kampanyalı 80$, amazon.de kampanyasız 105€). Özetle ürün pahalı değil sen fakirsin. Sen derken kişisel algılama lütfen. Sen, ben, o, biz hepimiz o sen dediğim. Alım gücümüze göre etmemeli ama ürün için gayet normal fiyat. Etmemesi gerektiğini de şöyle düşünüyorum. Teknoloji olarak çok basit sistemler. Maliyetleri o kadar ucuz ki. Araçlarda kullanılan radyatör, fan, boru ve pompa sisteminden pahalı AIO sıvı soğutmalar var. Biliyorum ve anlayabiliyorum neden fiyatının boyuta göre daha ufak olan üründe yüksek olduğunu ama sindiremiyorum ben de.
5000 serisinde 3D stack yapılan yeni işlemciler üretime girecek sene sonu. 5900X için ortalama %15 performans artışından bahsettiler resmi olarak. Diğer işlemcilerde fark ne olacak ve bu fiyata nasıl yansıyacak göreceğiz ama suyunu çıkartmadıkça 5900X'in eskisini bile (yenisi daha serin olacak diyorlardı) makul bir overclock ile soğutabilecektir bu arkadaş.