Şimdi Ara

Radyo pil değişimi için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ufak bi radyo vardı ve içinde eski sistem delikleri ve tıpaları olan ıslak aküydü sanırım ondan vardı. Yeterli gücü veremiyordu ömrünü doldurmuştu, ben de onu çıkartıp pil yuvasından 5v adaptör ile düz bağlantı yaptım. Prizden çalıştırıyorum fakat içerisine lion pil koyup, devre ile şarj edip aynı şekilde kullanmak istiyorum.
    Tp4056 devre sadece şarj ediyormuş, şarj etme işini bu devre ile yapabilirim fakat deşarjı nasıl olmalıdır?
    Herhangi bir bilgi yoktu eski aküde bu yüzden gerilim kaç v olmalı bilmiyorum. 2 adet 1,5 v pil ile de aynı şekilde çalışıyor, acaba 1 18650 pili bu pil yuvasına +- şekilde düz bağlasam ve tp4056 ile de şarj etmiş olsam sorunun çözülür mü? Ya da öneriniz ne olmalı? Amacım 5v 1a,2a şarj cihazı ile şarj etmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqhuan -- 10 Mart 2019; 14:36:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eğer dediğin gibi 5v adaptör ile sorunsuz çalışıyorsa pil yuvasına 18650 bağlayıp sorunsuz şekilde çalıştırabilirsin. 18650 nin şarjını da tp4056 ile sorunsuz yaparsın. Pili şarj etmek için kullanacağın 5v adaptörün akımı 1A yada 2A farketmez. Sorunsuz kullanırsın.
  • Anladım, öyleyse tp4056 benim ihtiyacımı karşılayacak. Ayrıca bu kartın sadece şarj görevi gördüğünü aöylüyorlar fakat 2 versiyonu var sanırım. Birisinde de out çıkışı var, videonun birisinde bu kart ile 2 paralel 18650 kullanıp aynı şekilde çıkıştan da alıp led ışıldağı çalıştırmışlar.
    Ben de dediğiniz gibi tp4056 ile lion pili şarj edip, put çıkışını da radyodaki pil yuvasına bağlayıp sorunu çözmüş olacağım.
    Teşekkürler Yardımınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam güçte çalışabilmesi için 6v sağlamanız gerekli. Çünkü o tarz cihazlar 6v akü ile çalışıyor. Tp4056 şarj edersiniz sonrasında mt3608 veya herhangi bir step up ile 6 volta yükseltir kullanırsınız. 18650 tek başına da iş görür mü görür. Ne versen kabul eder öyle cihazlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Akünün kaç v olduğundan emin değilim fakat 2 adet pil ile çalışabildiğinden pil soketlerine 5v verip sıkıntısız çalıştırabiliyorum. Ben de tp4056 ile şarj edip yine bu kartın output olan versiyonuyla çıkışı alıp pil soketine vereceğim gibi. Parçayı bekliyorum. Sağ olun ilginiz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen aynı sebepten benzer bir şarjlı radyonun aküsünü iptal edip 5v adaptör ile direkt bağlayarak sahibine teslim ettim. İçinden çıkan mini akü 4v civarı gerilime sahip olanlardan 6v değil. 18650 lityum pil rahatlıkla iş görür, tp4056 alırsanız mutlaka çıkış korumalı olanlardan alın ki piliniz ölmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dediğiniz gibi satın aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.