Şimdi Ara

Radeon RX 6800 XT ışın izleme performansında RTX 3080 ile baş edemedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    5 slot fln kaplar herhalde. :) soğutucuya bak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Işın'ı bol bulduk saçalım, yogh yeaw.  


    Işın'lı, ışın'sız ne değişiyor şu şabalak oyun'da da gösterilmiş.


    Bence oyun'lar a kaydadeğer 1 şey getiremiyor'sa, sadece teleport için kullanılmalı, boşa harcanmamalı.








  • Ben de çoğunluğa katılıyorum. Rtx'in onca fps düşürecek kadar bir artısını gerçekten göremiyorum. Hatta sırf yeni teknoloji diye abartı bile kullanıldığını düşünüyorum. Rtx'li tüm oyunlar cyberpunk'a bürünmüş gibi. Göstereceğiz diye, gerekli gereksiz her yere led döşüyorlar, hani hem gözü yoruyor, hem de gerçekçi yapalım derken, abartıdan dolayı gerçekçiliği bile azaltıyor. Bu compute ünitelerinin tek ciddi faydası bence blender gibi modelleme, render programlarında render hızını ciddi artırması. Ha bu 6800xt, 3080'i rtx açıkken de geçer mi, 1-2 seneye kesin geçer o başka. Amd'nin driver güncelleme olayını biliyoruz. Ama yine de o başta abartılan kadar rtx oyunlarda iyi sonuçlar ben göremiyorum. Başta şu cycle render gibi olacak, yani fotorealistic render gibi olacak dendi (ki gerçeği ile ayırt etmek epey zordur objeleri) ama bakıyoruz, hala bildiğin 5 sene öncenin grafiklerine sahip oyunların her kenar, köşesine led döşemişler.





  • DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Cyberpunk ve witcher 3 remastered belirleyici olacak benim için. Watch dogs ne emenike

    Ac valhallaya koymuyorlar 5-10 saatte uninstall yapacağım oyunlara koyuyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Conar-XP kullanıcısına yanıt

    Oyun acayip saçma yerdeki su birikintisinden ne gecerse gecsin hiç bir etki yok..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

    DLSS'in alternatifi yazılım ile çözülebilecek birşey. DLSS olmadan sadece RT performansı olarak karşılaştırma geçerlidir.

    DLSS'i yazılım ile çözemezsin sadece hocam, RTX kartlardaki Tensor Core'lar sayesinde DLSS dediğiniz şey var şu anda. AMD kartlarda böyle bir yapı yok, DLSS gibi bir sistemi unutun yani AMD kartlarda.

  • Anisotropic kullanıcısına yanıt

    Sitelerin mimari incelemesinde sonradan farkına vardım ben de, AI hesaplaması yapan Tensor cores yokmuş AMD gpu'larında, her CU için bir adet RT core varmış sadece. Bir ara 6800XT almayı düşündüm tekrar rotayı 3080'e çevirdim, RT benim için önemli değil, yine de NVIDIA ile devam edeceğim, çünkü AMD'ye hiçbir konuda güvenmiyorum, 10 gb olsun 3080 olsun düşüncesindeyim. 6000 serisi kartlardan alanların açtıkları konuları DH'de bolca göreceğiz, bundan %100 eminim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 20 Kasım 2020; 15:18:41 >
  • Oyunların geleceği vr dır ama gözlükleri pahalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kartlar bize uzak da ısını izleyince ne oluyor izlemeyince ne oluyor?

  • Oyuna göre ekran kartımı alacağız artık

  • Ben "IF" koyarım.Eger AMD de duzgun Surucu varsa ben 16GB 20GB Ram li Ekran kartı alırdım.

  • huso kullanıcısına yanıt

    Yani bu firmalara rakip lazım, birbirlerini bilerek geçmeye izin veriyorlar.

  • Biz demiştik AMD kartların sonuçlarına çıkmadan inanmayın diye, boşuna demiyoruz. Millet te el risitas filan atsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd de düzgün sürücü olayının büyük kısmı arızalı kartlar yada sistemden kaynaklanıyor. şu an rx 470 kullanıyorum belli dönemde çıkan her sürücüyü yükledim. makinemde sorunlu bios(uefi) varken ve aynı zamanda ram uyumsuzluğu varken sorunlar vardı. ikisinide çözdüğümden beri envai çeşit driver denedim. sorun yaşamadım.


    bir arkadaşımda rx 5700 denedim. yaklaşık 15-20 oyun denedim. sadece chrome'da bazen hata verip kapanma vardı whql sürücüye dönünce düzeldi. bu testte 1 sene ve fazlası süre öncesi yapıldı. bu süreçte driverlar rdna ya daha uyumlu hale gelmiştir rdna2 bu gelişmeden faydalanacaktır diye düşünüyorum.


    bide ilginç bir durum linux altında wine'la çalıştırılan bir windows oyununun windowstan daha iyi sonuç verdiğini gördüm. bu işin altında windowsun sıkıntılarıda var.


    rx 400-500 serisi çıktığında ve gtx 1060-1080ti serisi piyasadayken amd nin 1080 ile kapışabilecek bir kartı hiç olmadı. güç verimliliği bakımındanda nvidia bariz öndeydi. ancak bugün iyi veya kötü 6800xt gtx 3090 la mücadele edebiliyor.





  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Sorun yeni kartlarda oluyor sanırım ben de hd7770-rx570 şimdide Vega 56 kullanıcısıyım hiç sorun yaşamadım driver ama oturduğu için kartlar 5700 alanlar falan çok sövdü zamanında şimdi alsan ona da sorun çıkmaz büyük ihtimal

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt

    uygun fiyatlı rx 6000 modellerini bekleyeceğim. ozamana kadar sıkıntı varsada çözülür.

  • "Ayrıca oyunda belirli bölümlerin çözünürlüğünü arttırarak ekran kartındaki yükü azaltan DLSS işin içine girince RTX 3080 arayı açıyor."

    Çözünürlük arttırıp yükü azaltmak? 😅 Çözünürlüğü düşürüp upscale ettiğini belirtmeye üşendiniz herhalde...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ookami

    hemen baş edebilse zaten mucize birşey olurdu Ray Tracing işinde Nvidia 2.5 yıl geçirdi mutlaka bunun sağladığı avantajlar olacaktı. Kimse gerçekçi olarak zaten AMD'nin çıkaracağı kartların Ray Tracing'de Nvidia ile birebir mücadele edeceğini düşünmüyordu. AMD müşterisi de ray tracing'i pek kafasına takmayan müşteri olacaktır zaten. (Bir de açıkçası ray tracing çok da mattah birşey değil henüz)

    Yalnız ilk nesil ray tracing destekli gpularla (turing) da rekabet edemiyor. Amd'nin ray tracing açıldığında yaşadığı kayıp hem ampere'lerden hem de turing'lerden daha yüksek.


    Esas mevzu, Nvidia'nın rekabete göre girişeceği işler. Yazılım tarafına daha güçlü biçimde abanabilirler. Ellerinde bir de tensor core avantajı var. O sayede ray tracing'de belirgin biçimde öne geçebilirler. Şuanda da öndeler zaten. Henüz tartışılmayan kalite konusu var. Bazı görsellerde Amd'nin ray tracing detayları daha zayıf görünüyor.


    Zamanında Nvidia tessellation'da feci şekilde güçlüydü. Ama bu gücün kullanıldığını görmedik. Çünkü Amd, Nvidia'nın ilk nesilde (Fermi) sunduğu tessellation gücüne ulaşamadı. Nvidia henüz Fermi'nin optimize versiyonunda sunduğu çok katmanlı tessellation desteği ile oyunlarda cidden fark sunan bir gelişime imza atabilirdi, ama biz tessellation'ın bile adam gibi kullanıldığını görmedik. Şimdi de muhtemeldir ki ray tracing'in kullanımı çok zayıf kalacak. Çünkü konsollar yine Amd'de.


    Ama Nvidia'nın elinde hala dlss gibi bir avantaj var.





  • Ya bu RT iyi hoş bişi de fazla abartınca muşamba gibi parlıyor herşey. Gerçeklikten uzaklaşıyor yaklaşacağına.

  • Yalnız yeni surücülerdenmi bilmem raytraycingde eşit gidiyor bu benchmarkta:https://www.youtube.com/watch?v=mfz05EYqfo0&feature=youtu.be

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.