Şimdi Ara

R3 1200 Donma ve Görüntü gitme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım ga-a320m-s2h anakart ,bios sürümü f50,r3 1200 işlemci 2x8gb corsair 3000 mhz ram ile bir sistem kurdum.Sadece psu eski ve ekran kartı oem rx 460, 6 aylık.
    Şimdi size sormak istediğim şu arkadaşlar.Ayda bir kere pc donuyor akabinde reset çekiyorum ve görüntü gelmiyor.Ne yaparsam yapayım bios pilini ve ram leri sökmeden gelmiyor.Acaba ram lerdenmi bir sıkıntı var diye memtest yaptım,ordan da sıfır hata çıktı.Bios sürümünü f50 yükseltmiştim,şaştığımdan geri f42 ye çevirdim.Bakalım şimdilik bir sorun yok ama dediğim gibi zaten ayda bir yapıyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim arkadaşlar.



  • ESki sistemin phenom da gigabyte vardı bunun gibi değil ama ayda bir mavi ekran verirdi illa ,bios çözmüş olabilir sorunu ,aldığından beri F50 miydi bios sen mi güncelledin ?
  • Anakartı ilk takıp kulanmaya başladığımda en son sürüm f42 ile çalıştı.Hiç sorunda olmadı.Bu esnada ram 1x8 gb dı.Yeni bir ram daha aldım taktım ve baktımki f50 sürümü çıkmış.Hemen bios update yaptım ondan sonra böyle olmaya başladı.Şimdi de geri f42 ye döndüm ve bir daha böyle bir sıkıntı çıkmadı şimdilik.2 haftadır böyle bakalım ne olacak. Bu arada yeni alıp taktığım ram den işkilendim ve mem test yaptım 3/4 de kadar taratım ve sıfır hata.Gerçi çok uzun sürdüğü için sona gelmeye ramak kala bıraktım mem testini.Herşeyin hayırlısı diyorum ve bir sorun çıktığında da üzülmeyeceğim çünkü pc işi bazende şans işi.Çoğunun daha nerdeyse 2 yıl garantisi var.İyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.