Şimdi Ara

R25 VS NİNJA 300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Ay sonra ilk motorumu almayı planlıyorum ve bütçem ortalama olarak 33-34k hangisini tercih edersiniz acaba ve neden ? r25 gözüme çok güzel gözükmesine rağmen o kadar r25 kullanıcısı var ki çevremde sanki uzun bir süredir r25 kullanıyormuşumda sıkılıyormuş gibi hissediyorum garip bir şekilde .Ayrıca abs olmasının büyük artısı var sanırsam siz ne dersiniz acaba ?



  • up
  • Sıfır alıyorsun sanırım. Sıfır alıyorsan yeni kasa R25'ler eskisinden çok daha güzel bence. Kesinlikle alınabilir. Yamaha'nın servis ağı ve parça bulunabilirliği Kawasaki'den (Türkiye şartlarında) kat kat önde. Kawasakide aldığın parçaları yurtdışından gelmelerini bekleme sorunu yaşayabilirsin. Atıyorum egzantrik zinciridir, debriyaj balatasıdır böyle şeyleri kolay bulamayabilirsin, Kawasaki'ye sipariş verip 1 ay kadar beklemen gerekebilir gelmeleri için. Kawasaki almaya yeltenmiştim kullanıcılara sorunca aldığım dönüşler buydu. R25'in alım satım piyasası da çok hızlıdır. İleride değiştirmek istediğinde çok hızlı satarsın. Parçası bol, çünkü çok kullanıcısı var. Yaygın Yamaha servis ağı. Tabi ki Kawasaki benim gönlümde yatan motor olurdu ancak Türkiye'de Kawasaki'ye binmek biraz uğraştırıcı. Tabi ki insan sevdiği motorun çilesini de seve seve çeker. En son tercihi motorları deneyerek, en azından bir üstüne oturarak yapmanı öneririm.

    Naçizane fikrim ise bu motorlarla ilk motorun olarak başlamaman. Ama sen bilirsin tabi bütçe de bayağı varmış, umarım Honda veya Yamaha'da ileri sürüş eğitimi alırsın. Çünkü bu motorlarla yapacağın en ufak hata ve dalgınlık affedilmeyecektir motor tarafından.
  • Daha önce r25 kullandım, 1 yıl kadar sonra sattım. 7-8 bin devirden sonra çok güzel sesi çıkıyor.
    Tip olarak gerçekten güzel bir motor. 2. eli hızlı ve yedek parça olarak güçlü.
    Şuan alacak olsam gene gider r25 alırım. Yeni kasaları 34 bin tl civarında satılıyor. Hem güncel hem ekran vs olarak çok güzel.
  • bloodbanger kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam sıfır alamıyoruz şuan sıfır fiyatı 40k TL o paraya çıkamıyorum çünkü ekipmanların da toplamı nereden baksak 4.5-5k TL tutuyor.Ayrıca evet benim de gönlümde yatan motor kawasaki ama üniversiteye yeni geçen bir öğrenciyim eğer gerçekten kawasakinin bakımıdır parçalarını bulmaktır o kadar zorsa sanırım biraz daha kolaya kaçıp r25 almam gerekicek.Üstüne binme konusuna gelirsek r25 in üzerince çokça bindim hafif bir rahat bir motor gibi ama kawasaki sahibi hiç tanıdığım olmadığı için onun hakkında kesin bir yorum yapamıyorum.İleri sürüş eğitiminide ayrıca alacağım hocam.Sanırsam kalbimdekiyle elimdeki motor farklı olucak
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Neden sattınız acaba hocam ? Tip olarak evet çok yakışıklı bir motor ama o kadar fazla varki artık alışıyor insan gözü Dediğiniz sebeplerden dolayı seçersem r25 seçeceğim zaten sarı sitedeki ilan sayısı belli ediyor piyasasını ve yedek parça kolaylığını yoksa gönlümde 30.yıl özel seri kawasakiler var ama yapıcak bir şey yok gibi.
  • yigitwinner kullanıcısına yanıt
    Mt 7 almak için satmıştım.
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam güvenli sürüşler dilerim.
  • İkinci el R25 bakıyorsan kekodan, kertenkeleden alma. Motordan önce alıcısını tanımaya çalış, gerekirse buluşma sonrası takip et neler yapıyor bak. Motoru da ekspertize sok kesinlikle ama detaylı bir ekspertiz olsun. R25 çok fazla kekonun elinden geçti. Kaza yapmış ama hasar kayıtsız R25 lere dikkat et.
  • Zaten ilk başta ilanda yazım imla hatası var mı, bişeyler sor düzgün cevap verebiliyor mu falan test et. Bunlar baştan belli eder adam mal mı degil mi diye.
  • bloodbanger kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam gönlüm kawasakiden yana ama elim r25 e gidicek sanırım dediklerinize de bir bir uyacağım çok teşekkürler bi delilik yapıp uğraşırım ya diyip bi anda kawasakiyede kayabilirim ama belli olmaz hayırlısı diyeceğiz o noktadan sonra
  • 2018 r25 kullanıcısıyım memnun olmadıgım tek konu plakalığı çok kötüydü 2 kere plakam düştü çift taraflı bantla yapıştırdım en sonunda.
    ninja 300 sıfır değil sanırsam bence de en iyisi gidip 0 km r25 alman.
  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt
    Hocam 0 lara bütçem yetmiyor maalesef sarı sitede en düşüğü gördüğüm kadarıyla 38k yamahanın sitesinde de 40.400 yazıyordu o yüzden düşük kilometre bi r25 alabilirim sanırım alıncada plakalığı değiştirmem gerekicek sanırım ikisini de ikinci el düşüneceğimizde siz hangisini önerirdiniz acaba ?
  • yigitwinner kullanıcısına yanıt
    benim bildigim ninja 300ler 2015 model falan alınır mı size kalmıs 5 yıllık motosiklet içiniz rahat edicekse çok istiyosanız motordanda anlıyosanız anca oyle.
    r25 in ikinci elide çok sıkıntılıdır ya ciğerini sökmüştür adam motorun apaçilik yapa yapa yada 8-10binde motoru sıfırının 2bin altına koyarlar
    benim motor 2018 model 2019 trafiğe çıkışlı 3bin km de bi defa yattım onda da takozlar ezildi, çok binmiyorum satıp arabaya geçme düşüncem var ama satınca bişey alamıyorum orası sıkıntı plakalığı da 3M çift taraflı bantla yapıştırın değiştirmeye gerek yok.
  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt
    Valla haklısınız hocam iki şekilde de çok sağolun yardımlarınız için 0 almaya kalkacağız o zaman biraz daha borcun altına girip içimiz rahat etsin bari
  • Her yer r25 kaynıyor,piyasası hızlı,tercih edilen bir motor,ama şahsen ben görmeye bıktım,gördüğümde dikkatımı çekmiyor yani,ama ninja 300 herkeste yok,parçası da daha tuzlu..ben olsam ninja bakmaya çalışırdım
  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Hocam bakımına çok zor,parçaları çok pahalı diyorlar gözümü o korkutuyor yoksa kesinlikle ninja gönlümde fakat bi yandan da öğrenciyim onu da hesaba katmam lazım ne dersiniz hala ninja uygun mu sizce benim için ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitwinner

    Hocam bakımına çok zor,parçaları çok pahalı diyorlar gözümü o korkutuyor yoksa kesinlikle ninja gönlümde fakat bi yandan da öğrenciyim onu da hesaba katmam lazım ne dersiniz hala ninja uygun mu sizce benim için ?
    hocam o zaman cbr250 bakyakıt da az,parçaları da ikisine göre daha uygun....
  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    O da çok çok tipsiz hocam ya eğer göze alırsam ninja 300 çekicem altıma bi tane
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitwinner

    O da çok çok tipsiz hocam ya eğer göze alırsam ninja 300 çekicem altıma bi tane
    hocam ne diyim o zamanben olsam ninja almıştım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.