Şimdi Ara

'EV FİYATLARI DÜŞECEK' BALONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet git gide artan bir balon bu.nasıl dayanıklıysa bir türlü patlamıyor ev fiyatları 2 katına çıksa da dayanıyor.Asla patlamaz bu balon kiracının can dostudur."

    Altın fiyatları düşecek" balonu vardı bi ara o patladı şimdi bu kaldı bakalım nereye kadar dayanacak



  • Ev alımlarında ciddi düşüş var İstanbulda.Ev sahipleri aşırı uçuk fiyat istiyorlar ama kimse istediği fiyata ev satamıyor.Memlekette ekonomik kriz var kimsede peşin para yok,parası çok olan zengin adamda zaten uyanık evin ederini biliyor.Araplara 2 katına ev kakalama devri bitti ev fiyatları düşüşe geçti emlak indeksleri bile şişkin olmasına rağmen düşüş eğiliminde.
    Ankara Eryaman ın en iyi mevkileri olan 2 bölgede emlak endeksi (sahıbısından sitesine göre) son bir yılda %0 artış göstermiş. Yani konut fiyatları artmamış, bazı çakallar hala daha kuyruğu dil tutma peşinde ama piyasada artık süper salak alıcı bulmak gerek. Ayrıca bu yağlı kaz kesilecek, kaçış yok. MTV gibi emlak vergilerine sağlam zammı dayayacaklar; 2., 3., 4., evleri için farklı emlak vergileri çıkaracaklar ve bu ranttan pay isteyeceklerdir.
  • Ev alımlarında ciddi düşüş var İstanbulda.Ev sahipleri aşırı uçuk fiyat istiyorlar ama kimse istediği fiyata ev satamıyor.Memlekette ekonomik kriz var kimsede peşin para yok,parası çok olan zengin adamda zaten uyanık evin ederini biliyor.Araplara 2 katına ev kakalama devri bitti ev fiyatları düşüşe geçti emlak indeksleri bile şişkin olmasına rağmen düşüş eğiliminde.
  • Ev fiyatları hiç düşüşe geçmedi, geçmez de. Evet ev sahipleri istedikleri paralara satamıyor durgunluk var ama bu bir kaç istisna dışında fiyatlara yansımadı. Bir alıcı olun da görün düşmüş mü düşmemiş mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Eryaman ın en iyi mevkileri olan 2 bölgede emlak endeksi (sahıbısından sitesine göre) son bir yılda %0 artış göstermiş. Yani konut fiyatları artmamış, bazı çakallar hala daha kuyruğu dil tutma peşinde ama piyasada artık süper salak alıcı bulmak gerek. Ayrıca bu yağlı kaz kesilecek, kaçış yok. MTV gibi emlak vergilerine sağlam zammı dayayacaklar; 2., 3., 4., evleri için farklı emlak vergileri çıkaracaklar ve bu ranttan pay isteyeceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekim-Kasım-Aralık ayı satışları yolu çizer. Konut faizleri %1.1 lerde. Arrivederçi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam alıcıda olduk geçen yıl 3+1 fatihte 420bin çekip burnundan kıl aldırmayan şahıs 370 bine kadar düştü bu yıl ve emlakçı arkadaşıyla haber göndermiş emlakçı 350 bin e verir diyor.Ben 300 bin teklif etmiştim.Fiyatlar araplarla suriyelilerle iyice şişti balon gibi 2-3 yıl önce.
  • Ev fiyatları ciddi oranda düştü. Eski hızında değil şu an.

    Tabii bu normal evler için geçerli. Valla kendimden biliyorum bi arkadaşın evini su an kendisi malezyada olduğu için ben satis ilanini verdim. Yaklasik alti aydir. Doğru düzgün arayan soran yok. Ustelik mahalledeki geçen yilin fiyatinin yaklasik 30 40 bin altinda fiyat yazdım.



    Rezidans fiyatları halen çok saçma seviyelerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düştü ama vergileri artırıyorlar bu sefer de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarklar dönsün diye ‘kol’ kestik

    23 Ekim 2017

    Sektörde bir balon olduğuna inanmıyorum ama ciddi bir durgunlaşma var. Çarklar dönsün diye kimi “parmak”, kimi “kol” kesecek.

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/vahap-munyar/carklar-donsun-diye-kol-kestik-40619374
  • ev fiyatlarının düşeceğini sanmak hayalden öteye gitmez önümüzdeki 2 yıl süresince
    zam gelmez en fazla kimse 400 000 tl lik evin örnek 300000 tl düşeceğini falan sanmasın
    emlakta fiyatlarda şişirme olduğunu düşünüyorum ama anca geçici süre durgunluk oluştaracğını
    düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanerşen

    ev fiyatlarının düşeceğini sanmak hayalden öteye gitmez önümüzdeki 2 yıl süresince
    zam gelmez en fazla kimse 400 000 tl lik evin örnek 300000 tl düşeceğini falan sanmasın
    emlakta fiyatlarda şişirme olduğunu düşünüyorum ama anca geçici süre durgunluk oluştaracğını
    düşünüyorum

    bariz ev fiyatları düştü
    hatta indirime bile gittiler

    atın kafadan
  • Ev fiyatları son bir iki aydır sabit hatta acil satılıklar olunca fiyat düşüşleri bile var. Ama unuttuğunuz bişey var arkadaşlar. Kış mevsiminde konutlar genelde pek yükselmez. Bahar gelince yine yükselişler olacaktır. Enflasyondaki artış fiyatlarada yansır. Faizler biraz düşerse artış çok ciddi olur. Faiz artışı olursa o zaman pek yükselmez konut fiyatları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara Eryaman da Şehit Osman Avcı mahallesinde ( en değerli mevkilerden) fiyatlar geçen seneye göre %7 düşmüş. Göksu semtinde %2 civarı düşüş var. 300 e aldığın evin fiyatı 280 olmuş, bir yılda 20 bin kayıp, bir de buns 30 bin faiz koy, toplam kayıp 50 bin.😘😘😘

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lira olarak pek deger kaybi yok gibi gorulebilir.

    ancak yukarida bahsedildigi gibi dolar ve euro bazinda %20-25 kayip var. gecen yil sattiginda 100 dolar aliyorsan bu sene 75-80 alabileceksin. ithaller ulkesi olunduguna gore de kayip acik.
  • Dolar bazında ev fiyatları değer kaybetti doğrudur. Bu sene konut fiyatları sabit gitti çünkü para dolara ve altına kaydı. Doların aşırı değerlendi. Yalnız unutulmaması gereken şey dövizin tansiyonu düşüp yataya bağladığında bu sefer konut fiyatları artarak aradaki farkı tekrar kapatacaktır, buhep böyle olmuştur. Uygun zamanda ev alanlar karlı çıkabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuttaki asıl balonun nedeni fiyat değil altyapısı olmayan odaları aşırı küçük, otopark sorunu olan hava kirliliği ve aşırı trafik sorunu olan etrafında yürüş yapacak nefes alacak bir yeşil alanı olmayan kısacası niteliksiz konut dediğimiz konut stoğunun artması. Şehir planlaması diye birşeyin yapılmaması. İzmirden örnek verirsek Bayraklıda sıra sıra gökdelenler inşaa edilirken yolun genişletilebileceği yerlere de yolun iki tarafına devasa konut projeleri yaparak yolun genişletilemeyecek duruma getirilmesi. Bu devasa, rezidans projeleri yaparken kanalizasyon,internet,elektrik,su, yeşil alan,otopark sorununun daha fazla daire satma hırsıyla görmezden gelinmesi.Bu nedenle kanalizasyon kokusunun yol kazılarının hafriyat kamyonlarının ,tozun bitmeyecek olması , 35 sene önce yağmurda çukurlara biriken sudan okuluna giderken ayakları ıslanan insanların hala aynı yerde göl olan yollarda yürümek zorunda olması. O suyu tahliye edecek güçte bir altyapının yapılmaması ve yapılmayacak olması. İşten eve gelirken sokağındaki eve ulaşacağı son 200 metreyi arabayla yarım saatte katedip park yeri bulamayacak olması. Bir kişi 10 senelik birikimini koyacak 10 yıl da kredi ödeyecek ama kendisine kaliteli bir yaşam sunamayacak olan bir konuta hayatının 20 yılını bağlayacak. Pek mantıklı gelmiyor bana Bu da işin sosyal boyutu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 2 Aralık 2017; 1:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fxmaster

    Konuttaki asıl balonun nedeni fiyat değil altyapısı olmayan odaları aşırı küçük, otopark sorunu olan hava kirliliği ve aşırı trafik sorunu olan etrafında yürüş yapacak nefes alacak bir yeşil alanı olmayan kısacası niteliksiz konut dediğimiz konut stoğunun artması. Şehir planlaması diye birşeyin yapılmaması. İzmirden örnek verirsek Bayraklıda sıra sıra gökdelenler inşaa edilirken yolun genişletilebileceği yerlere de yolun iki tarafına devasa konut projeleri yaparak yolun genişletilemeyecek duruma getirilmesi. Bu devasa, rezidans projeleri yaparken kanalizasyon,internet,elektrik,su, yeşil alan,otopark sorununun daha fazla daire satma hırsıyla görmezden gelinmesi.Bu nedenle kanalizasyon kokusunun yol kazılarının hafriyat kamyonlarının ,tozun bitmeyecek olması , 35 sene önce yağmurda çukurlara biriken sudan okuluna giderken ayakları ıslanan insanların hala aynı yerde göl olan yollarda yürümek zorunda olması. O suyu tahliye edecek güçte bir altyapının yapılmaması ve yapılmayacak olması. İşten eve gelirken sokağındaki eve ulaşacağı son 200 metreyi arabayla yarım saatte katedip park yeri bulamayacak olması. Bir kişi 10 senelik birikimini koyacak 10 yıl da kredi ödeyecek ama kendisine kaliteli bir yaşam sunamayacak olan bir konuta hayatının 20 yılını bağlayacak. Pek mantıklı gelmiyor bana Bu da işin sosyal boyutu.

    hocam kelimesi kelimesine katılıyorum beykoz da herhangi bir çöp müstakil evde yaşanır kadıköy veya beyoğlunda de rezidansta yaşanmaz
  • Asla düşmez 400 denip 350 satilan evin fiyati zaten o oldugu için fiyat düşer degerinden ederinden asagiya asla düşmez bilesiniz neyse odur 2-3 yıl sonrda %50 koyun simdikinun üstüne

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freshwind

    Dolar bazında ev fiyatları değer kaybetti doğrudur. Bu sene konut fiyatları sabit gitti çünkü para dolara ve altına kaydı. Doların aşırı değerlendi. Yalnız unutulmaması gereken şey dövizin tansiyonu düşüp yataya bağladığında bu sefer konut fiyatları artarak aradaki farkı tekrar kapatacaktır, buhep böyle olmuştur. Uygun zamanda ev alanlar karlı çıkabilir

    Merhabalar Hocam ; Uygun zamanda ev alanlar karlı çıkabilir ? Nasıl biraz açıklar mısınız ?
  • Hocam şöyle söyliyim. Bundan 4, 5 sene önce dolar 1.60 civarıyken 155 bin tlye ev aldım yaklaşık 100 bin dolar civarıydı. Şu an bu civarda satılan evler 300 bin civarı yaklaşık 75 bin dolar ediyor. Aslında ev fiyatı dolar olarak hep aynıydı ama son 1 senede makas açıldı.Her yerde benzer durum vardır bence. Tekrar makas kapanırsa dolar düşmeyeceğini varsayarsak ev fiyatları 350-400 bin bandına çıkacaktır. Yanişuan 300 bine burdan ev alsam 1-2 seneye 400 bin civarına çıkacağını düşünmekteyim. Benimki tahmin ama geçmişte de hep böyle kapanmış fark.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.