Şimdi Ara

QuickCpu’da Kapanan TurboBoost’u açamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemcim i5 9300h (mobil bir işlemci) 2.40 base clock ve 4.10ghz’e kadar TurboBoost özelliği vardı QuickCpu programını bilinçsizce kullanıp Turbo Boost disable seçeneğini işaretledim ve apply tuşuna bastım.
    Programı arkaya aldım ve oyuna döndüm oyun bariz kasmaya başladı fps 90-100 civarıydı ama akıcılık gitmişti ben de TurboBoost’u açmak için QuickCpu’ya döndüm fakat kapattığım seçeneği açmak için işaretleyeceğim tik solgun ve işaretlenmeyecek durumdaydı.
    C üzerinden QuickCpu ile ilgili bütün dosyaları sildim. Programı kaldırdım ve Pc’yi yeniden başlattım.
    Normalde en az 4ghz olan işlemcim 2.80-3.00-3.60-2.70 şeklinde dalgalı bir şekilde seyretti ben de QuickCpuyu indirip kurdum ve TurboBoost’u açacaktım fakat işaretleme kutusu yine donuktu ve kapalı komdaydı. Bios’a girip TurboBoost ile alakalı bir kutucuk var mı diye baktım fakat yoktu. Cpu-Z ile bench veya stress test yapınca 2.59ghz’e kilitleniyor.

    Ben Vegas pro ve başka yüksek işlemci gücü getektirecek programlar kullanıyorum ve benim 4.10 ghzlere tekrar çıkabilmem lazım.

    Ne yapmamı önerirsiniz?

    Not:
    Cihaz: Excalibur G770 8gb 3gb1050 i5 9300h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myanlll -- 30 Temmuz 2020; 12:53:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bios'u fabrika ayalarına döndürün. Olmazsa intel Extreme tuning utulity indirip açmayı deneyin. Ayrıca sistemi yüksek performans moduna alın. Güç seçeneklerinden işlemci güç yönetimini %100 yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle,
    Quick Cpu’nun bulabildiğim tüm dosyalarını manuel olarak sildim daha sonrasında da programı kaldırdım. Pc’yi yeniden başlattım ve 4-4.10ghzlere ulaştı tekrardan fakat ben bu programı Cpu’yu az kullanmak için de kullanıyordum bu yüzden tekrar yükledim fakat yine 2.80lere güştü ghz ben de yine sildim. Sanırım bulamadığım bazı dosyaları var :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.