Şimdi Ara

[ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.001
Cevap
48
Favori
44.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]

    Konu başlığımız artık telegramda ! ..


    https://t.me/ROCKBREAK



    Müzik dinlemeyi seven bir insanım.Uzun yıllar öncesinde mp3 formatı ile hepimiz gibi karşılaştım.Sonrasında Spotify tanıştım. Yedi yıl öncesi için Spotify kalitesi ve zenginliği ile müziğin eşsiz dünyasına kavuşmuş oldum.Fakat 320 kb kalite zamanla yetersiz kalmaya başlaması ile Flac tanışmama sebeb oldu.Bir çok yüksek çözünürlüklü albüm satan sitelerden yararlandım.Nekadar net sahne derinliği ayrıntı detayları müzik parçalarında aramaya başlamamla dac / amp , AV sistemler Dap player ve kaliteli odiyofil kukalıklar hoparlör ile maceram başlamış oldu.Bu tür donanımlar binlerce dolara dayanan fiyatları ile geniş bir yelpaze sunmakta.

    Avrupa da yaşamamın imkanları ile ilk Qobuz ile He-Res streming servisine tesadüfen yolum düştü.Tam aradığım hizmet servisi olmuştu.Qobus store ve streaming bir arada olması beni cezbeden nokta oldu.Tamamen albüm ve sanatçılar üzeri kurulmuş kocaman bir kütüphane ile yoluma devam ettim.Spotify tarzı bir yapısı yok.Ana sayfada önerileri var ama yetersiz.Yani dinleyim bana yeni önerilerde bulunsun haftalık keşif ve günlük önerilerden yararlanayım düşüncesini yıkmış seçici bilinçli kişilere yönelik havası var.

    iki yıl sonra ilk kez Tidal ile tanıştım.İlk başlarda rap tarzı ana sayfası olan ve sanki tamamen arşivi bu dedirten bir yapısı vardı.Zamanla bir çok yenilik getirerek gelişen zenginleşen bir platform haline geldi.Rock ,metal,blues ve indie tarzını seviyorum.Tidal ile belli bir süre geçirince Tidal Rising ve Tidal X dünyasına dalınca bir çok sanatçı ve albümle tanışmış oldum.Qobuz ve Tidal aboneliği ile devam etmeye karar verdim ve alışkanlık oldu.Neden Qobuz ve Tidal den bahsettiğimi merak ediyorsanız Hi-Res maceramla yolum bu iki streaming servisi kesişdi.Qobuz Türkiye için pahalı ve ulaşılması dertli bir servis ama Tidal ucuz fiyatı ve aile üyeliği ile Türkiye’de kullanımda.Uzun bir yazı olmuş oldu.Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
    .Kısaca Qobuz ve Tidal nedir bahsedeyim.




    [ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]




    Qobuz

    2008 yılında Fransa Paris’te kurulmuştur.İlk hedefi avrupa için çevrimiçi Hi-Res müzik dünyasını müzik severler ve müzik tutkunları ulaştırmaya başlamıştır.Tüm albümlerde orjinal bilgi ve tarihçesini en kapsamlı sunan servis olmasıyla övünmektedir.
    Qobus klasik streaming servisleri gibi parça öneri ve keşif hedeflemez.Albüm sanatçı bazında sunum yapmayı tercih eder.Hedefinde audiofil müzik dinleyicisi hitap etmeyi seçmiştir.SD kalite AAC aracılığıyla 320 kb / sn olan abonelik dilimine hitap etmemektedir.Tamamen Hi-Res sunan bir servis olarak dünyada tektir.

    Qobuz, tüm kataloğunu 50 milyon aşkın 16 bit / 44.1 kHz CD kalitesinde sunan ilk servistir. Qobuz, şu anda 3 milyona aşkın 24 bit 192kHz kadar Hi-Res müzik kütüpanesini müşterilerine sağlamak için büyük veya bağımsız üreticilerle endüstriyel bir süreç geliştiren ilk web sitesidir. Qobuz müşterilerine FLAC 24-bit 192kHz kaliteye kadar müzik hizmeti veren en büyük servistir. Türkiye ‘de abonelik planı bulumamaktadır. Türkiye’den abonelik kredi kartı ile kabul etmektedir.En ucuz Qobuz USA ve UK sunması yanı sıra ilk kez aile planı ortaya çıkmıştır.Ne yazıkki bu iki ülke haricinde aile planı sunulmuyor. Üç abonelik katmanı vardır.Studio Premier 14,99 sterlin aylık veya 149,99 sterlin yıllık , Studio Premier family 5 kişilik aylık 24,99 sterlin veya 249,99 sterlin yıllık ödeme planı bulunuyor.En sonuncu abonelik sistemi yıllık 149,99 sterlin hem streaming ve Qobuz store yıllık %60 indirimli albüm satın alma hakkı veren katman bulunmaktadır. Avrupa da CD kalitesinde olan “Qobuz Hi-Fi” 19,99 euro ve ‘’ Qobuz Sublime ‘’ aylık 24,99 ayrıca yıllık 219,99 euro dur.Üçüncü seçenek ise Qobuz Sublime + hem streaming ve Qobuz store albüm satın almada %60 indirim veren pakedi yıllık 349,99 euro ile en pahalı katmanıdır.Şimdilik 10 ülkede resmî olarak faaliyettedir.Ses kalitesi ile rakipsiz streaming servisi olarak büyümeye gelişmeye devam etmektedir.Normal Spotify,Apple music ve Dezeer ana sayfa tarzına sistemine alışmış insanlara yapı olarak ters görünmektedir.Bir süre kullanınca Qobuz yapısına aşina olunuyor.




    [ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]





    Tidal

    Tidal’ın ana şirketi İsveç merkezli Aspiro Jay-Z’nin sahip olduğu Project Panther şirketi, Aspiro’yu satın almak için 56 milyon dolarlık bir teklif vermiş ve satın almıştır.Mart 2015'te ünlü rapci Jay Z satın alıp lansmanından bu yana gelişerek büyütmektedir.2017'de MQA teknolojisini benimsemesi sayesinde yüksek çözünürlüklü ses akışı sunan streaming servisi
    HiFi abonelerine sunulan Master kalite olarak adlandırdığı bu yüksek çözünürlüklü (MQA 24 bit / 96kHz) parçalar ve albümler ücretsizdir.Son bir yıldır 360 denen Sony destekli müzik albümleri sınırlı sayıda vardır.Fakat Hi-Res kalite için bir artısı yoktur.Müzik kalitesine codec ile işlenip vermesi sebebiyle ses kalitesini DD Dolby Amos vermeye çalışmaktadır.En net ve detaylı sahne derinliğini stereo verebildiği için kaliteyi bozmakta ve pazarlama amacı gütmekte başka müzikal anlamda bir değeri bulunmamaktadır.Spotify ,apple music, Dezeer yapısın zamanla bünyesine katmak için örnek almış ve kullananların aşina olduğu bir ana sayfa düzenine sayiptir.Bu yüzden çok çabuk tarzı çözülebilir.

    60 milyondan fazla parça CD kalitesinde albüm bir milyon üstünde Master kalite albüm ve 250.000 He-Res kalitede sese sayip videodan oluşan arşivi ile en üst düzey müzik deneyimini yaşatmayı hedeflemiştir.Video konuda rakibi henüz yoktur.Günlük mix gibi video mix sunmaktadır.




    [ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]




    Tidal Rising, dünyanın dört bir yanından yükselen sanatçıları keşfetmenin kolay bir yolu sunmaktadır..Jay Z ,Beyonce ,Rihanna gibi çeşitli ünlüler ilk albüm sunumunu bu servis tek başına sunar.Sanatçının güçlendirilmesi platformun ana hedefi olsa da hayranlarına fayda sağlama taahhüdü etmektedir.Sanatçılar Tidal X programı aracılığıyla üyelere özel dijital içerik ve deneyimler sunuyor .

    Tidal normal, Hi Fi (Master ) ve Tidal Hi Fi family katmana sayiptir.100 küsür ülkede ulaşılmakta ve her ülkenin para birimi ile abone kabul etmektedir.
    üç Tidal üyelik katmanı vardır.Premium ve HiFi. Standart Tidal Premium ses kalitesi kayıp bir dosya formatı olan AAC aracılığıyla 320 kb / sn ulaştırır.Streamin servislerin normal kalitesinde ses kalitesi olarak lider durumundadır.Hi Fi katmanı ile CD 16 bit / 44.1 kHz ve MQA 24 bit / 96kHz kadar He-Res kalite vermektedir.MQA en iyi kalitede dinlemek için MQA destekli dac/amp gerekmektedir.Yeni model kısıtlı dac/amp de MQA bulunmaktadır.Hi Fi family ile 5 kişiye kadar kullanım sağlamaktadır.Aile üyeleri aynı adreste olmasını aramamaktadır.
    Resmi olarak Türkiye de bulunmaktadır…






    https://www.youtube.com/watch?v=Ka7-iJSL4B8&feature=youtu.be







    Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …



    iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]


    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]


    [ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]


    Dezeer Preminum [ HI FI ] [ Losless Music Streaming ] [ ANA KONU ]


    Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]


    Jazzed ( Cazz music streaming ) [ Ana Konu ] ( jazzed preminum + 16/44 CD saund ) …


    Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]


    Spotify Stations vs. Pandora radio [Ana Konu]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 22 Şubat 2024; 13:56:8 >







  • Qobuz konusunda vpn aracılığı ile abone olsak amerikadan acaba dinlerken de vpn mi kullanmka lazım çünkü vpn bir müddet sonra takılmaya başlıyor müzik zevkinin içine ediyor

    bu arada mqa için 24 96 demişsisinz ama 24 192 albümler de var tidalde
  • Tidal indirimli abonelik var mı bu aralar? Aile hesabı açan varsa katilabilirim
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Qobuz USA abone olursanız deneme süresi haricinde sorun çıkarır çünkü UK ve USA qobuz farklı indirimli fiyat politikası izliyor.MQA gelince 24bits /96 standart destekliyor.Zaten MQA sitesine girerseniz 24bits /96 üstünü upscale ettiğini görürsünüz .Azda olsa upscale MQA albüm var Tidal da.Upscale özeti MQA sıkıştırması 3 katmandır 1 katmanı Tidal orjinal uygulaması açar Buda 88 , 44 açılır ikinci kademeden 96 çıkar.Fakat upscale ile tekrar yükseltilip 192 vermeye çalışır.Zaten 24/192 Qobuz albümü dinlerseniz MQA 192 kat ve kat daha neti görebilirsiniz.Bu arada Qobuz de Classic Music albümlerinin bazıları 24/ 340 küsürü görmekte.Bu şu demek değil Qobuz 24bit /340 yayın veriyor .Tidal da CD kalitesi olan 16bit çoğunlukla görürsünüz he-res değildir.Ama Qobuz büyük bir çoğunluğu he-res dir .CD kalitesi çok nadir var 24 bit çoğunlukta .Tidalda bu yok.Avudirvana uygulamasını kullanıyorsanız hem Tidal hemde Qobuz yayın kalitesi bits detaylı görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 16 Eylül 2020; 19:9:11 >




  • Yani yalan oldu bizim türkiyeden qobuz dinlemek
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Her hangi Avrupa ülkesinden abonelik yapabilrsiniz.İngiltere hariç .Aylık 25 Euro ve VPN kullanmadan rahatça dinleyebilirsiz.
  • Benim merak ettiğim de bu aslında vpnsiz kullanımda tespit edip atarlar mı?
  • 6 arkadaş vpn kullanıp amerikadan aile üyeliği alacağiz bu akşam ya herro ya merro aylik 25 euro bizi aşar Türkiye gerçeklerine uygun değil

    Şu qobuzun yaptığına bak arkadaş resmi üye olmak istiyoruz sahtekarlığa mecbur kalıyoruz sanki kopya ürun kullanıyoruz gelsene arkadaş Tidal gibi resmi yollardan makul fiyatlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    6 arkadaş vpn kullanıp amerikadan aile üyeliği alacağiz bu akşam ya herro ya merro aylik 25 euro bizi aşar Türkiye gerçeklerine uygun değil

    Şu qobuzun yaptığına bak arkadaş resmi üye olmak istiyoruz sahtekarlığa mecbur kalıyoruz sanki kopya ürun kullanıyoruz gelsene arkadaş Tidal gibi resmi yollardan makul fiyatlı
    Ben Vpn kullanıp üye oldum ama deneme sürümünü başlatmak için ödeme bilgisi istiyor. Elimdeki tüm kartları denememe rağmen ülke ile kart bilgisi uyuşmadığı için hepsini reddetti.
  • onu çözdük paypal olan bir arkadaş bulacaksın
  • Tidalde ömür çürütmüşüz be

    Bu kadar mı farkeder inşallah banlamazlar
  • [ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]


    Madem Hi-res streaming servislerinden bahsettik .Bir de dünya çapında He-Res müzik player liderinden bahsedeyim.Audiofile seviyede kullanıcılar için bir seçenektir.

    Audirvana ile PC / Mac gerçek bir yüksek kaliteli ses kaynağı haline gelir. Ses çalma bilgisayarınızda bir öncelik haline gelir ve sisteminiz (DAC), mümkün olan en kısa yolu kullanarak çalmaya hazır bir ses veri akışı ile beslenir. Normal kullanımda, bilgisayarda ses çalma bir dizi bağımsız görevden oluşur. Alım ve kod çözme işleminden sonra sinyal, farklı uygulamalardan gelen sesleri birleştiren bir ses "mikserinden" geçer. Bu karıştırıcı, "en düşük ortak payda" kuralı altında ses örneklerinin çözünürlüğünü değiştirir ve ekstra gecikmeyi önlemek için düşük güçlü bir algoritma kullanır, bu da kalite kaybının üzerine nicelik yapaylıkları ekler.

    Parazit ve hasarı önlemek için Audirvana, ses cihazına özel erişim sağlar ve çıkış dönüştürücünün özelliklerine bağlı olarak işlem sayısını en aza indirir. Böylece format uçtan uca değişmeden kalır (bit-perfect )Uygulama, işletim sistemine göre farklılık gösterir: Mac ile, mikseri nötrleştirmek için bir tamsayı modu hesaplaması çözmesi empoze etmek gerekir.

    Windows ile, WASAPI sürücüsü özel erişime sahip olduğunda format tutarlı kalır. Tidal MQA desteği olmayan dac/amp kendi resmi lisanslı codec yazılımı ile kullanıcılara 24 Bits /96 olarak Master muzikleri dinletir.Kendi yerel arşivinizi organize eder ve Qobuz ,Tidal gibi streaming servislerinin size sunar.Aradığınız albüm ve parçaları direk arşiv , Tidal ve Qobuz den bulur ve dinletir.Ve arjinal streaming servislerinin arayüzüne bağlı olmadan tek bir uygulama ile yönetmenizi sağlar.

    Audirvana ile dinlemeye başlayınca artık onsuz streaming servisleri ,Flach ,DSD dinlemek tatminsiz gelmeye başlar.Ses kalitesindeki değişim muhteşem seviyede oluyor.Bir nevi DAP gibi PC nizi müzik çalara çevirir.

    Audirvana lisan hakkı 95 euro / 102 dolar dır.Aldığınız andaki versiyonu güncellemesini sunar o versiyonu ömür boyu kullanıma izinverir.İstege bağlı ana güncelleme versiyonu yükseltilebilir ücret karşılığında





    [ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]








    Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …


    iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]

    Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]

    [ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]

    Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]

    Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]

    Dezeer Hi Fi [ ANA KONU ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Haziran 2021; 21:2:41 >




  • https://offer.tidal.com/voucher?code=WL25BAEN6X&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Bu link üzerinden VPN ( USA ) kullanarak üyelik açanlara Tidal Hi Fi aboneliği 6 ay ücretsiz hediye edilmektedir.Denemek isteyen arkadaşlar altı ay bitiminde ücret kesilmesini istemiyorsa abonelik işlemi bitip promosyon aktif olduktan sonra üyeliği iptal edebilirler.İptal sonrasında bile kazandıklar promosyon süresi bitimine kadar kullanıma devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 24 Eylül 2020; 18:43:59 >




  • Qobuz özellikle playlist kapsamı çok dardır.Benim oluşturduğum Qobuz ve Tidal playlistelerden bir kaçını paylaşarak diyer tüm kullanıcı kişilerinin playlistleri sayesinde yeni keşifler yapmamızı sağlamak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 24 Eylül 2020; 18:53:14 >
  • https://open.qobuz.com/playlist/4071143

    Qobuz : Rock müzik listem .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 24 Eylül 2020; 19:5:32 >
  • https://open.qobuz.com/playlist/4071149

    Qobuz : Slow Rock Balladları listem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 24 Eylül 2020; 19:5:17 >
  • https://tidal.com/browse/playlist/330d5854-8394-4e0a-9b10-94a20d8fbf2f

    Tidal : Muhteşem Blues kadın vokallerini bulunduran listem .
  • Eyvallah Tidalden sonra Qobuz ilaç gibi geldi ses kalitesi olarak mukayese kabul etmez arşiv genişliğini bilemem yani benim kendi cdlerimden EAC kullanarak binbir emekle arşive kattığım ve intel nuc kurulu daphile sunucusunda duran ve ağdan fiber kullanarak (RF Emi kaçak akımdan arındırarak)streamera gittiğim arşivimden bile daha iyi çalıyor qobuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 25 Eylül 2020; 0:35:27 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Ses kalitesini tam ve net temiz dinlersen esas ozaman müzikten keyif alısın.Qobuz ve Tidal PC uygulamasının ses kalitesi ile Audirvana ses kalitesi gece gündüz gibidir.Tam performansı bu player üzerinden geliyor.Audirvana 1 aylık deneme sürümünü edinir ve şöyle bir hafta sadece bu uygulamadan dinleyip sonrasında masa üstü orjinal uygulama ile farkı görebilirsin.Audirvana AV desteği ile direk Hi-Res kule hoparlör verdiği sesin kalitesi bambaşka.Bir uyarıda bulunayım kullandığınız amp / dac , AV , kule hoperlörler gerçekten Hi-Res uyumlu ise bu kaliteyi yakalamış olursunuz.PC ve Mac de dac / amp ve kulaklık olarak sennheiser HD 6 serisi ( 650 ) ile aynı kaliteyi tuturabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.