Şimdi Ara

Q8300 tek çekirdek görünüyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar sorunum başlıktaki gibidir. Gigabyte GA-P35-S3G anakart üzerine Q8300 işlemci taktık ama işlecinin sadece tek çekirdeği kullanıyor.Sistem işlemciyi ilk taktığımda xeon işlemci olarak görüyordu bios update yapınca işlemciyi Q8300 olarak gördü.Şuan aygıt yöneticisinde işlemci 4 tane Q8300 olarak her çekirdek görülüyor.

    Görev yöneticisinde performans kısmında normalde her çekirdek kullanım için graifk olurken tek çekirdeğe ait grafik var. yukardaki özelliklerden dedim önce fakat görünüm sekmesinde tek işlemci seçeneği var sadece. oda sönük zaten seçim imkanı yok. yani senin tek çekirdeğin var diyor :)

    Test için Cinebench programını kurdum. tek çekirdek seçeneği aktifken xCPU seçeneğ ordada pasif yani benim tek çekirdeğim var. 3 çekirdeğimi kim yedi arkadaşlar ?

    bu arada işletim sistemi XP.







  • eğer yeniden windows kurulumu yapmadan sadece işlemciyi değiştirdiysen normal bir durum. benim de başıma gelmişti. kayıt defterinde onun bir ayarı var ama hatırlamıyorum. araştırsan bulursun. olmadı windowsu yeniden kur gitsin
  • Bunu düzeltmek için format atmanız yada Başlat/Çalıştır a MSCONFİG yazıp Enter yapın çıkan menüden gelişmiş önyüklemeyi seçin orada hata ayıkla diye bir seçenek var onun yanına bir tik atıp uygula deyin ve sistemi yeniden başlatın sonra aynı yere tekrar girip o hata ayıkla tikini kaldırın işlem tamamdır, yani hata ayıklamayı bir sefer çalıştırıcaksınız..
  • format at düzelir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.