Şimdi Ara

Q acoustic 3020i alsam üzer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Yılardır kullandığım kule hoparlörlerimin emeklilik yaşı geldiğinden mütevellit yeni bir hop. arayışına girdim ve karşıma nispeten uygun fiyatı ve performanslı sesi ile övgüler alan Q acoustic 3020i raf tipi hoparlörler çıktı. Özellikle What-HİFİ sitesinde 5 tam puan alması ve neredeyse olumsuz hiçbir yorum almayan incelemesi bu hoparlörlere sıcak bakmama yol açtı. Alt frekanslara inebildiği ve bu yüzden bass perforansının epey etkileyici olduğu, parlak sesi ile de odayı doldurdu gibi yorumlar var. Ancakkk bütün bu yorumlar canlı olarak dinlemediğim bu hoparlörler için gözümü kapatıp 2500 TL yi hemen bayılacağım anlamına gelmiyor elbet. Değerli forum arkadaşlarım bu hoparlör hakkında sizler neler düşünüyosunuz ve neler biliyorsunuz. Ses oerformansı nasıldır aynı paraya sıfır olarak alınabilecek güzel alternatifleririm. bulunuyor mu. Benimle değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.







  • erkanberk kullanıcısına yanıt
    Açıkçası o modelin çok canlı çaldığı yorumuna pek katılmıyorum. Timpani’de kısa süreli bir dinleme yapmıştım ve öyle canlı bir sesi var gibi hatırlamıyorum.

    Yalnız kule hoparlörden sonra bu hoparlör ile gövde eksikliği hissedebilirsiniz. Eğer raf tipi düşünüyorsanız Heco Victa 302 yada Castle Knight 2 gibi daha iri bir raf tipi hoparlör biraz daha iyi olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erkanberk kullanıcısına yanıt
    Qa’lar parlamaz hocam alt frekans olarak da çok beklentiye girmeyin derim zira nötr yani flat olarak ünlüdür bu marka. Pop, deep house dinliyorsanız üzebilir vokallerde ise gayet başarılıdır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar. Birde ELAC B5 raf tipi hoparlörler dikkatimi çekti. Bunlari kullanan var mi aranızda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne tür müzikler dinlediğinizi ve amfinizin ne olduğunu yazarsanız ona göre tavsiyede bulunmak en doğrusu olur.
  • Q Acoustics mi Elac B5 mi dersen ben Q Acoustics derim. 3xxx serisi hariç tüm q acoustics serisini kullandım q acoustics'in kabin ve üretim kalitesi, kullandıkları crossoverlar çok daha iyi ve bu direk sese etki ediyor.
    Bulabilirsen Rega RS1 de şiddetle tavsiye ederim. Fyne audio da çok güzel bookshefler getirdi onlara da bakabilirsin.
    Quad s1, Castle Knight, Dali Oberon, Dynaudio Emit m10, Rega RS1 vs.. bunlar son derece güzel çalan giriş seviyesi hifi hoparlörler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanberk

    Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar. Birde ELAC B5 raf tipi hoparlörler dikkatimi çekti. Bunlari kullanan var mi aranızda.
    Elac b5 tam elac karakterini yansıtan german sound değil. Siz parlak ses mi istiyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelde pop yerli ve yabancı dinlediğim için hareketli parcalarda bocalamayacak bir raf tipi istiyorum aslında. Kuleler bu anlamda mükemmel ancak yer sıkıntısı ve eldeki mevcut hoparlörlerin eskimesi raf tipine yönlendirdi beni. Senin tavsiyen nedir acaba @Crimartie

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • y-emre kullanıcısına yanıt
    Yerli yabancı pop müzik dinliyorum genelde. Harman Kardon AVR151 sinema amfim var. Stereo performansı fena değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanberk

    Genelde pop yerli ve yabancı dinlediğim için hareketli parcalarda bocalamayacak bir raf tipi istiyorum aslında. Kuleler bu anlamda mükemmel ancak yer sıkıntısı ve eldeki mevcut hoparlörlerin eskimesi raf tipine yönlendirdi beni. Senin tavsiyen nedir acaba @Crimartie
    o avr ile ne kadar randıman olur bilemem ama dinamik çalan hoparlöre ihtiyacınız var. bu noktada kef q150 veya bütçeyi biraz daha arttırırsanız kef q350 biçilmiş kaftan bence.
    tekrar söyleyeyim o avryi bilmiyorum. kef q350 kule gibi çalıyor memnun kalırsınız. hatta listeye polk audio s20e'yi de ekleyin o da istediğiniz sesi verecektir pop performansı çok çok başarılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 22 Haziran 2020; 17:39:43 >
  • Ben de şöyle diyeyim o zaman o hoparlörlerin sıfır fiyatlarına gidip sakın o paraları vermeyin. İkinci el düzgün bir dynaudio excite x14 veya türevi bir hoparlör almak varken 4500 lira civarına. polk audio s20 alıp pop mu dinleyeceksiniz. Cevabım kimseye değil yanlış anlaşılmasın bu benim tavsiyem ve düşüncem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Ben de şöyle diyeyim o zaman o hoparlörlerin sıfır fiyatlarına gidip sakın o paraları vermeyin. İkinci el düzgün bir dynaudio excite x14 veya türevi bir hoparlör almak varken 4500 lira civarına. polk audio s20 alıp pop mu dinleyeceksiniz. Cevabım kimseye değil yanlış anlaşılmasın bu benim tavsiyem ve düşüncem.
    O amfi ile nasıl sürecek hocam dynaudioyu. Polk audio ve kef giriş seviyesi. Dediğinde yatırım olarak ve sınıf olarak haklısın ama sıfır hoparlör isteyen ve dinamik ses isteyen için gayet iyi bu q350 ve s20e. Polku dinledin mi bilmiyorum ama q3020i ile sesin dinamikliği olarak kıyas kabul etmez. 3020yi dinlemiş ve 2 kutu 2020iye sahip olmuş biri olarak söylüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sevgili forum arkadaşlarım. Tavsiyeleriniz icin tekrar teşekkür ediyorum. Ancak benim niyetim 1500-2000 bandında ikinci el keyif alabileceğim bir hop takimi almak. Tavsiye edilen hoparlörlere söyle bi baktim fiyat olarak beni aşıyorlar. Odyofil falan da degilim. Amatör olarak evde mütevazi amfim ile kulağa hoş gelecek tınılara sahip bir hoparlör almak. Keske bütçem olsa da şöyle 10.000 tl ile amfi+hop takimi alsam. Mağazalarda veya evlerinizde daha önce dinlediğiniz size keyif veren, uygun fiyatlı bir hop takimi varsa daha uygun okur benim için. Ayrıca şunu da anliyorum ki pop dinleyen hi-fi dünyasında TOFAŞ’ ci muamelesi görüyor demek ki😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanberk -- 22 Haziran 2020; 21:34:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanberk

    Sevgili forum arkadaşlarım. Tavsiyeleriniz icin tekrar teşekkür ediyorum. Ancak benim niyetim 1500-2000 bandında ikinci el keyif alabileceğim bir hop takimi almak. Tavsiye edilen hoparlörlere söyle bi baktim fiyat olarak beni aşıyorlar. Odyofil falan da degilim. Amatör olarak evde mütevazi amfim ile kulağa hoş gelecek tınılara sahip bir hoparlör almak. Keske bütçem olsa da şöyle 10.000 tl ile amfi+hop takimi alsam. Mağazalarda veya evlerinizde daha önce dinlediğiniz size keyif veren, uygun fiyatlı bir hop takimi varsa daha uygun okur benim için. Ayrıca şunu da anliyorum ki pop dinleyen hi-fi dünyasında TOFAŞ’ ci muamelesi görüyor demek ki😂
    Olur mu hocam ister pop dinlersin ister rock ister jazz. İyi sistemle her türlü müzik dinlenir. Pop müzikte de detaylar vokaller yok mu iyi sistemi hak etmiyor mu? Öyle bir kuruluş yokki bununla bunu mu dinliyorsun diyecek?

    O bütçeye göre ikinci el dali spektor 2, dali zensor 3 bakabilirsiniz pop müzikte alt frekanslar da önemli. Polka da bakın muhakkak.

    İyi günler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sn.cromartie, O amfi dediğin amfi ile kullanılsın diye aslında dynaudio tavsiye etmedim ama denemeden de sonucu bilemeyiz. Avr ile stereoda performans almaya çalışmak zaten çok zor. Mevcut sistem ile de giriş seviyesi her hoparlör bir yere kadar yeterli performans verecektir. Dynaudio zor sürülen bir hoparlör olarak bilinir ki öyledir de 4ohm'dur hemen hemen tüm hoparlörleri fakat emit serisi 6 ohm olarak üretildi. 86 dB / 6ohm.
  • konuyu ve yorumları baştan sona okudum , bütün eldeki veriler çerçevesinde zensor3 işinizi görür gibi duruyor. 2. elde düşündüğünüz fiyatlara bulunabilir.
  • erkanberk kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Aldınız mı 3020i aldıysanız yorum yaparmısınız ben de düşünüyorum da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zeybek1982 kullanıcısına yanıt
    Maalesef alamadım. Sıfır almayacağım için hala temiz ikinci el kovalıyorum. Denk gelmedi henüz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erkanberk kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun,
    Ben de 2. Elle başlayıp bugün öğlen sıfır spektor 2 sipariş ettim geçtim şimdi amfi arayışına başladım
    Çok gittim geldim q3020i ile ama dali seçmeme burdaki yorumlar sebep oldu.
    Genel olarak daliyle uzun süreler kulaklar yorulmadan müzik dinlenebileceği yorumları beni cezbetti.
    Bir de şuna dikkat ettim q3020i nin puanları yüksek fakat muadillerine göre fiyatı uygun olduğu için yüksek gibi geldi bana yurtdışı incelemelerinde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.