Şimdi Ara

python ve pygame mi c# ve unity mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,


    hem sürekli evde olup çok fazla boş vaktim olmasından hem de oyunları sevip programlamaya ilgim olduğundan bir süre önce bir arkadaşın tavsiyesi ile python öğrenmeye başladım. udemy'deki python derslerinden birinin ileri programlama kısmına kadar gelip (ondan sonraki kısmın oyunlarla değil de daha çok web ağırlıklı olmasından) bıraktım.


    şimdi önümde iki seçenek var sanıyorum: birincisi, azıcık python bilgimle pygame'e geçiş yapıp, öğrendiğim şeylerle bu platformda bir şeyler üretmeye çalışmak. ikincisi ise c# öğrenmeye başlayıp unity'de bir şeyler yapmaya çalışmak.


    unity ile yapılacak şeylerin daha büyük potansiyel taşıyabileceğinin farkındayım (ki en baştan beri hayalim de buydu) fakat oyun programlama konusunda hiç tecrübesi olmayan birinin direkt unity ve c# yerine python ve pygame ile bu alanda biraz tecrübe kazanması sanki çok mantıksız gelmiyor bana. tabi işin içindeki arkadaşlar, "böylesi mantıklı değil, zaman kaybetmeden asıl olaya odaklan" derseler, daha iyi biliyorlardır doğal olarak.


    hayalim ise ömrüm yeterse kısa vadede (1-2 yıl) android platformu için, uzun vadede (3+ yıl) ise pc için oyun yapabilmek (hatta belki yıllar sonra unreal engine ile...). yani evvela android'te sonra steam'de tek kişi tarafından yapılmış oyunlardan yapabilir duruma gelmemi sağlayacak yol hangisiyse, oradan yürümek istiyorum bilgi ve fikir sahibi arkadaşların yönlendirmesiyle.


    lütfen cevaplarınızı esirgemeyin. teşekkürler.








  • Merhaba @untypicalgemini
    Oncelikle aramiza hosgeldin. Umarim istedigin oyunu basarili bir sekilde gelistirirsin, belki yayinlamak da bize nasip olur:)
    Benim tavsiyem kesinlikle C# ve Unity den devam etmen yonunde. Hatta sana ilham olmasi icin yabanci bir arkadasin hic programlama deneyimi olmadan Unity ile neler basardigini, nasil Ps4 e oyun gelistirdiginj anlatan bir hikaye paylasmak istiyorum.


    https://www.youtube.com/watch?v=Y3Rs1z7it5M&feature=youtu.be

    Umarim cok basarili olursun. Beni de progress den haberdar etmeyi unutma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pygame ile profesyonel bir şeyler yapamazsın sadece eğlencelik şetler çıkar ve pygame bir kütüphane kesinlikle bir engine değil benim şahsi fikrim c şıkkı unreal engine ve C++ ama c şıkku yazamazsın hocam dersen unity derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun fikri ile oyun motoru başka şey.


    Yani pygame ile iyi oyun yapabilirsin, neticede sek sek dediğinde taş toprakla oynanan bir oyun. Bir oyunun iyi olması için son teknoloji hedesi olmasına gerek yok, öyle olsa Unity de Unreal den geri.


    Bu yüzden, önce eğer yoksa ingilizce öğren, udemy ile olacak işler değil bunlar. Öyle olsa o, udemy deki abiler 10 dolara eğitim satacaklarına o oyunları kendileri yapar köşe olurlardı.


    Sonra pygame olur, renpy olur olur da olur, ha unity daha iyi olur. Oyun yapımında programcılık o kadar önemli değil, daha doğrusu zaten devasa bir oyun framework'ü veya motoru kullandığın için senin için oyun geliştirmenin belki %20'si programlama. Unity işte bu diğer konuları, yeni kullanıcılara anlatmakda daha başarılı bir motor.

  • MoqoKo kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkür ederim, umarım gerçekten gelebilmişimdir ve umarım yayınlanacak bir şeyler çıkarabilirim.


    videoyu kaydettim, sonra seyredeceğim. video için de tavsiyeniz için de ayrıca teşekkürler.


    elbette haberdar eder, hatta tavsiyeye ihtiyaç duyunca tekrar rahatsız ederim. sağ olun.

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkürler hocam. gönül ister ki unreal engine ile çalışacak düzeye gelebileyim ama hiç tecrübem olmadan direkt oradan başlamayı açıkçası gözüm kesmiyor.


    pygame ile de zaten profesyonelce bir şeyler yapmaktan ziyade oyun yapma olayının mantığını kavramak, dil ve motordan bağımsız olarak ortak konularda tecrübe kazanmak gibi sebeplerden, başlangıcı oradan mı yapsam diye düşünmüştüm. yoksa elbette potansiyel olarak diğer engine'ler ile aynı kefede değil. tavsiyeniz için sağ olun, tecrübesi olanlardan fikir almak benim için çok önemli.

  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt

    hocam cevabınız için teşekkürler ve size katılıyorum, benim görüşüme göre de oyunda aslolan iyi bir fikir bulup bunu güzelce pratiğe dökebilmek. bu bağlamda flappy bird gibi örnekler bunu kanıtlar nitelikte.


    ingilizce bilmekten kastınızı biraz daha netleştirir misiniz? mesela unity için tutorial videoları seyrederken konuşmaları anlayacak kadar bir ingilizce bilmek ise kastınız, maalesef o seviye bir listening'im yok.


    ve bilmediğimden soruyorum, udemy hariç bu dil/motorları öğrenme alternatiflerimiz nereler? sizin dışınızdaki diğer cevap veren arkadaşların da tavsiyesi ile unity ile devam etmemin daha mantıklı olacağını anlamış oldum fakat bunu hangi kanallar vasıtası ile yapmam gerekir?


    unity ile devam edeceksin madem, şunu tavsiye ediyoruz diyebileceğiniz her şeyi memnuniyetle dinlemeye hazırım.

  • hocam gözünüzde büyütüyorsunuz sonuçta unitye de 0dan başlayacaksınız unrealin de çok bir olayı yok açıkçası unityden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • unitynin kendi videoları var listeninginiz iyi değilse ingilizce altyazı açın (türkçesi pek iyi değil) izleyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    hocam yanlış anlamayın fakat siz muhtemelen bu işlerin içinde olduğunuz için yıllardır, size fark yokmuş gibi geliyor olabilir. ben yeni başladım ve sayısal kökenli bile değilim. yani birkaç okuyup dinlediğim kişi unreal engine'in daha zor ve profesyonel işlere yönelik olduğundan bahsettiği için onu daha ileri bir adım olarak kodlamışım kafama istemeden de olsa.


    elbette dinlediğim kişiler yanılıyor olabilir, siz haklısınızdır belki de. bunu da tekrar unity / unreal engine araştırması yaparak düşüneceğim. zira birden aşırı bir yükün altına girersem azmim kırılır da vazgeçerim korkusu var.


    unity'nin kendi eğitim serisi olduğunu bilmiyordum. elbette en iyi kendileri öğretirler. alt yazı ile dener ve güzel sonuç alabilirim inşallah.


    teşekkürler.

  • hocam yok ne yıllardır bu işin içinde olması 18imi yeni doldurdum ben sakalım çıkmıyor :D unity de bebek oyuncağı değil unreal da ama ben aralarında bir zorluk farkı göremedim başlangıç aşamasında birisi için tek fark unity için türkçe kaynak çok fazla o yüzden türkiyede popüler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    keşke ben de o yaşlarıma dönsem :)

    aslında türkçe kaynakların fazla olması, çok iyi ingilizcem olmadığından bir tercih kriteri olabilir. en iyisi iyice bir araştırayım ben bunu. teşekkürler.

  • Udemy bilgisayar ile ilgili profesyonel konularda bir şey öğrenmek için bir kaynak değildir.


    Al sana kaynak.


    gfxdomain.co


    Lakin hepsi ingilizce.


    Bir kaç ay önce yazdıklarımı okumak istersen.


    https://forum.donanimhaber.com/oyun-yapmayi-ogrenmek-istiyorum--143536297


    Haticenin neticesi, ingilizce bileceksin, yada gidip limon satacaksın.


    Oyunla ilgili net fikirlerin olacak ona göre oyun motoru seçeceksin. Unity öğrenmek, başlamak için iyi, ancak gerçekçi 3d oyun yapma hedefin varsa, Unreal tek seçenek.

  • Godot Engine

  • C# + Unity

  • c# ve unity


    çünkü microsoft desteği altında olduğundan ve bildiğim kadarıyla çokyönlü(xbox falan uygulandığından) olduğundan ben bu tercihi yaptım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.