Şimdi Ara

Python kodunu Cython ile C diline çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,


    Python kodunu Cython ile makine dili C ye dönüştürmek istiyorum , elimde Micropython ile kullanabileceğim MCU (microcontroller unit) var , bunu micropython ve c dili ile programlayabiliyorum ama ben c+ diini öğrenmek istemediğimden programı python ile yazıp daha sonra c diline otomatik çeviren Cython isimli derleyiciyi keşfettim ve bu şekilde kullanmak istiyorum .


    İnternette araştırdığımda öğrenmesi en kolay ve popüler olan dilin Python olduğunu öğrendim ve ilerisi için de sadece mikrokontrolcüler için değil aynı zamanda program yazma konusunda da bana bir başlangıç olacağını düşünüyorum, aynı zamanda kullandığım Raspberry pi 4 , Raspberry pi Pico MCU , ESP32 MCU , vs vs gibi birçok kart python ve Micropyton gibi dilleri destekliyor yani bu ileriye dönük bir yatırım olacak


    tek fark şu , c dili öğrenmesi zor olsada MCU lar için makine diline en yakın dil olduğu için MCU 1 saniyede daha fazla döngü işleyebiliyor , ama ben Python öğrenip daha sonra derleme araçları ile Cython ile derleyip yazdığım programı direk c diline çevirip mcu ya yükleyebilirim , hız konusu çok elzem değil aslında ama Arduino daki gibi cihaza elektrik verdiğimiz anda 0.5 yada 1 sn lik bekleme sürelerini aşmanın tek yolu salt c sürümünü yükleyip bootloaderi silmek ti , büyü ihtimal python da da öyle olur diye tahmin ediyorum bekleme süreleri ,


    Python ve Cython dan anlayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum Cython için hangi derleyiciyi kullanmalıyım , şu an kullandığım pycharm var ama internette visual studio CODE diye bir program kulandıklaırını gördüm ve pek bişey anlamadım , bunu nasıl yapabiliriz ?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 22 Ocak 2021; 14:15:39 >







  • kullandığın kelimelerin anlamını öğrenerek başla
  • Dostum C python la kıyaslarsan o kadar da zor bir dil değil. Dönüştürme için o kadar zaman harcayacağına direkt C öğrenip kodunu yazarsan daha az uğraşmış olursun.

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    bence sen öğren boş yapma

    yardımcı olmayacaksan saçmasapan mesajlar atıp forumu kirletme


    Burayıda iyice saçmalayan teknopat forumlarına çevirme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 24 Ocak 2021; 5:8:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: controller_

    Dostum C python la kıyaslarsan o kadar da zor bir dil değil. Dönüştürme için o kadar zaman harcayacağına direkt C öğrenip kodunu yazarsan daha az uğraşmış olursun.

    hocam c ile pythonu kıyasmalak değil zaten adamlar python dilini direkt olarak c diline çeviren Cython diye uygulama yapmışlar bu durumda c dili öğrenmek gereksiz benim için ,zaten artık popüler dil değil c , öğrenmeside zor ben yapamıyorum c dili ile olmuyor , ben bilgisayar mühendisi yada teknikeri değilim , makine mühendisiyim , hobby olarak elektirk elektronik bilgisayar üzerine uğraşlarım var ve şuanda raspberry pi ve mikrokontrol üniteleri üzerine yoğunlaştım


    python öğrenmem yeterli benim için , kullandığım kartlar bu dili destekliyor ve ileride işimi görücek bir yazılım





  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    ben biliyorum sıkıntı etme saydım 4 kere yanlış terim kullamışsın. rb ve ardunio bilmiyorum ordaki terimleri sayamadım. forumu kirleten sürekli terim kullanan sensin senin yanlış bir şey demen beni çok etkilemiyor ama googledan birisi gelip okuduğunda ya da bilmeyen birisi okuduğunda onun yanlış şeyler düşünmesine sebep olacaksın
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt

    C popüler değil demeden önce şu linke bakmanı tavsiye ederim :)


    https://www.tiobe.com/tiobe-index//


    C hala popüler bir dil ve python dan daha popüler. Eğer sadece bilgisayar üzerinde yazılım yapacak olsaydın C ye hiç bulaşma derdim, python iyidir.


    Ama elektrik, elektronik, rpi, microcontroller gibi gömülü sistemlerle uğraşacaksan bu dünyanın hakimi C dir.


    Ben açıkçası python dan c ye çeviren bir programa güvenmezdim. Çünkü çeviride bir hata yapıyorsa C bilmediğin için hatayı bulamayacaksın ve belki çözmek için saç baş yolacaksın.


    Yine de sen bilirsin.





  • Cython, Python kodunu C'ye çeviren bir uygulama değil. Cython, Python'da yazmak istediğin bir modülün/işlemin hızlı olması için Python'in içinde C'ye benzeyen bir syntaxa sahip bir kodun gomulmesine izin veren bir programlama dili. Herkesin bildiği gibi Python'da yazılan bir yazılımın performansı C'ye göre çok yavaştır bu yüzden de en azından üst seviye kütüphane gerektirmeyen işlemleri hızlı yapabilmek için Cython adında derlenmesi farklı olan bir programlama dili yazıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 31 Ocak 2021; 11:51:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.