Şimdi Ara

Python Hakkında Yanılmışım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Programlamaya başlarken kime sorsam nereye dönsem herkes Python öğren derdi. Şuanda Pythonda bir şeyler yazabilecek durumdayım fakat ne yazmak istesem python ona uygu değil. Mobil için Java Masaüstü için C vs. öğrenin diyorlar sonrada Pythonla back end uygulamalar geliştirin falan diyorlar başlarken okumuştum Netflix, Instagram, Google Pythonla yazılmış?? Hani ya ben neden hiçbir şey yazamıyorum. Pythonda daha fazla ilerlemeyi düşünmüyorum. Hedefim Netflix tarzı bir aylık ücretlendirmeli E-Kitap uygulamasi yapmak(korsan olmayarak) şuanda hedefim web ve android için, ios'a daha sonra dönmeyi düşünüyorum. Hangi programlama dilini önerirsiniz. Ve son olarak Pythonla bahsettiğim şeyin yazılması mümkün müdür? Yani düşünüyorumda gelecekte 10 milyon indirmeye sahip bir uygulamayı dandik bir şekilde gelistirmek istemiyorum sağlam ilerlemem lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • gelecekte 10 milyon indirmeye sahip bir uygulama yazmak istiyorsan buradaki boş beleş embesilleri dinleme google amca var oradan yararlar hayal kurmak güzeldir ama gerçeklerde acı sana Python tavsiye eden embesiller Python biliyormuymuş
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Keşke sorsalardı ne yapmak istiyorsun diye o zaman python seçmezdm şuan Java üzerinden ilerleme kararı aldım daha sonra C daha sonrada Flutter ve Python ile yürümeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YKS2024Hedef15000

    Keşke sorsalardı ne yapmak istiyorsun diye o zaman python seçmezdm şuan Java üzerinden ilerleme kararı aldım daha sonra C daha sonrada Flutter ve Python ile yürümeyi düşünüyorum.
    tek bir dil ve türüvleri üstünde ugraş ver herşeyden bişey bilmek bişey kazandırmaz uzmanlık alanı olsun bir dil
  • Python ile neler yazabilecek durumdasın mesela? Dediğin uygulamanın web versiyonunu python ile yazabilirsin. Sıkıntı nedir burada? Veritabanı bilgin de olacak tabii ki. Mobil uygulama için android tarafında kotlin, ios tarafında swift öğrenmen gerekir modern teknoloji için.
  • Çoğu şirket python frameworklerini kullanmaktan çekinmiyor.

    Reddit Python Flask'ı kullanıyor.

    Instagram Python Django kullanıyor.
    Spotify Python Django kullanıyor.


    Netflix vesaire'de machine learning modelleri için python'a güveniyor.

    tıkla_bana



    Senin hiçbirşey yazamamanın sebebi araştırma yapmayacak kadar üşengeç bir insan olman. "Which companies use python frameworks,python" vesaire diye araştırsan zaten python kütüphanelerini,frameworklerini bulup birini öğrenmeye başlayacaktın.

    Fakat bunları araştırmadığın için başarısız olursun. Cevabımdan ters bir cevap verirsende muhtemelen başarısız olacaksın.


    şu mokoko_tr'yi de takma. böyle devam mokoko diyordun ya bir bok kazanmadım diye belki kazanırsın bir bok hahhaahhaha yazık sana




    edit : Bu arada buradan hiç ilerleyemediğin gözüküyor. Daha fazla ilerlemene zaten gerek yok çünkü ilerlememişsin bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codforc -- 3 Ağustos 2020; 21:54:27 >




  • Çok dil odaklı düşünüyorsun. Onun yerine mimarı odaklı düşünmelisin. Neredeyse her dilin yaptığını diğeri de yapabiliyor. Python tek başına mucize değil. Sadece daha çok kullanıldığı için daha çok kütüphane ve framework'leri var. Misal Excel ile otomasyon yapmak için Python tercih ettim çünkü openpyxl kütüphanesi vardı ve işimi görüyordu. Aynı işi belki Java ya da C# da yapıyordur ama araştırmadım bile. Biri de o diller üzerinden araştırır ve benzer kütüphane bulur. Kısacası en az maliyetle en iyi çözümü geliştirmeye çalış.
  • codforc C kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla django ile back end yazılıyor. Siteyi yazmak için html öğrenmem gerekiyor değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eğer amaç bir proje geliştirmekse programlama dilinin o kadar önemi yok.
    python, php, javascript, java, c# veya ur/web hangisini yazmak kolay geliyorsa onla yaz.

    hepsinin birbirine karşı avantajları ve dezavantajları var.
    fakat ortak noktaları senin projen için yeterli alt yapıyı sunabiliyor olmaları.

    ek olarak bir dili değerlendirirken hangi büyük projelerin kullandığı bilgisi, eğer büyük bir proje yapmıyorsanız önemsizdir.
    bir startup proje gelişimi sürece defalarca tekrardan yazılır. fikirler ve amaçlar değişir.
    en baştan katı kurallar koymanın bir faydasını görmezsiniz
  • Sitenin önyüzünü(front-end) kısmını kolay olarak hazırlamak için bazı frameworkler mevcut. bootstrap'i bir araştır. Fakat minik bir html-css temelin olursa iyi olur.

    not : front-end konusunda pek bilgim yok. araştırabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codforc -- 4 Ağustos 2020; 17:31:19 >
  • codforc C kullanıcısına yanıt
    Aynn python html css ve bootstrap ogrenme karari aldim sinav var biraz aksayacaktir fakat tatli olacaktir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence bunların hepsinden önce websitesi nedir nasıl çalışır. Herkesin konuşup durduğu backend/frontend tam olarak neyi temsil eder. Bunlar konusunda bilgi sahibi olmalısın. Python stack'i olarak da yanılacak birşey yok, dünya kadar insan pythonla mobil uygulama da geliştiriyor, web uygulaması da, desktop da. Sen sadece daha yolun çok başındasın neyin ne olduğuna hakim olman gerek bence. Biraz araştır.
  • Pythonla mobil uygulama için kivy yi kullanmam gerekir fakat bildiğim kadarıyla kaliteli birşey ortaya çıkmıyormuş. Java en iyisi android için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardo python ile galiba hiç yapay zeka veya hack programı yapmadın. onu geçtim django ile de mi web uygulaması yapamadın? çok ilginç. sen galiba python gnu ile sınırlı kalmışsın. orada sadece temelden öteye gidemezsin, asıl gelişim gnu dan sonra başlıyor. bilgin ola. pyhton geliştirici olarak söylüyorum. alanın çok geniş sadece gitmek istediğin yönü seç.
  • knk ben her alanda gelişmek istiyordum.yani siber güvenlikten,mobil geliştirmeye oradan da veri bilimine falan

    öyle olmayacağını imkansız olduğunu öğrendim ve bir alanda ilerlemeye karar verdim. (veri analistliği)

    bir alan seçmen gerekli.
  • Genç arkadaşım, şuraya Türkiyedeki en büyük kurumsal e-ticaret firmalarından birinin flask kullandığını yazsam için rahatlar mı? Ya da en iyi e-book uygulamalarından biri olan calibre nin githubda kaynak kodunu bir incele istersen. Mesele dil değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazmak istediğini insanlara söylemeden dersen ki ben dil öğreneceğim e tabi derler ki python. Bu düşünce şekli ile java öğrensen mobil app yine yazamasın.


    Bir dille yarım yamalak da olsa herşeyi yazacağım diye sorsan sana javascript derdik zaten. Bir de o kadar emin ki masaüstü app yapılamadığından. al sna 15 dk yapabilecegin python appleri.https://github.com/learnpyqt/15-minute-apps bir google sorgusu ile buldum. ve zaten herb.kolog olmak bir turkiye gercegidir. Oysa olman gereken Bir derinligi olan T seklinde bir muhendis. Bir seyin derinligini cok iyi bilen. biraz mobil yap. hop git web yap. gel bu developer sadece turkiyede degerli o deger de zaten cok degil.

    NEyse sen python birak o ayri konu. canin ne istiyorsa ona gec. ben python savunmaya gelmedim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.