Şimdi Ara

PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
162.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Bu da diğer kapı daki problem. Balkon kapısı. Ayağımla alttan itince açılıyor. En alttaki ispanyoletle aşağı yukarı ayar yapmaya çalışsam da başaramadım.

     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim. Peki önceki resimdeki problemin çözümü nasıl olabilir. Kanat ortası kasaya düz bi şekilde yapışmıyor. Kapandığında da biraz açıklık kalıyor
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğniz bilgiler için ve ilginiz için.
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Ustam bastırınca kapanıyordu ancak yapışmadığı için hava geliyordu. 4 zamak vardı en üst ve en altı sökünce gördüm ki ortadaki 2 zamak kilitle buluşmuyor boşluk var. Her iki Zamak altına vida atarak denedim kilitlendi. Sonra tüm zamakları taktım şu an gayet güzel kapanıyor. Balkon kapısında da dediğiniz işlemi yapınca o da oldu. Verdiğiniz altın değerindeki bilgiler için ne kadar teşekkür etsem azdır.

     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
  • Selamlar. Pvc ile ilgili benim de sorunum var. Pencereler çift açılım yapıldı ve şu an dışarıdan baktığımda menteşe tarafı fitillerde açıklık kalıyor cam kapalı iken ve bu boşluk kulp tarafına doğru azalıp bitiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Sanki sonradan takılan menteşeler biraz kalın gelmiş gibi. Nasıl pvc nin tam oturmasını sağlayabilirim?



    Dışarıdan çektiğim hali umarım anlaşılıyordur



     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
  • Rehau nun alyanı farklı mı?
  • resimde gorunen asagi yukari kayan sistem kilitlerken calisiyor fakat acarken asagi inmiyor
     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotbycb -- 27 Kasım 2018; 11:56:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kotbycb

    resimde gorunen asagi yukari kayan sistem kilitlerken calisiyor fakat acarken asagi inmiyor
     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
    icindeki metal kirilmis, o yuzden yukari iterken itiyor fakat asagi cekmiyor kirik oldugu icin, iki uctan deldim, kalin telle birbirine bagladim ve sorunu cozdum.
  • Merhaba Ramazan Aydınlı kardeşim. Yazılarınız bilgileriniz gerçekten muhteşem. Benimde bir problemim var aslında birçok var da önce önemli olanı sormak istiyorum. Çift açılır penceremde arka menteşe tarafındaki ispanyolet ler de bir problem var. Elle oynadıgımda açarken yukarı çıkıyor fakat pencereyi kapatmak istediğimde aşağı inmiyor zamaklara girmiyor. Ve pencere Aralık kalıyor sıkmıyor deli gibi rüzgar giriyor. İspanyolet lerim olduğu şeritteki vidaları söktüm. Fakat en üstten menteşe tarafından da ekli olduğu için bişey yapamadım. Problem nedir acaba?
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ramazan Aydınlı kardeşim. Yazılarınız bilgileriniz gerçekten muhteşem. Benimde bir problemim var aslında birçok var da önce önemli olanı sormak istiyorum. Çift açılır penceremde arka menteşe tarafındaki ispanyolet ler de bir problem var. Elle oynadıgımda açarken yukarı çıkıyor fakat pencereyi kapatmak istediğimde aşağı inmiyor zamaklara girmiyor. Ve pencere Aralık kalıyor sıkmıyor deli gibi rüzgar giriyor. İspanyolet lerim olduğu şeritteki vidaları söktüm. Fakat en üstten menteşe tarafından da ekli olduğu için bişey yapamadım. Problem nedir acaba?
  • bende de şöyle bir sorun var . pencere kapısını kapatınca kolun olduğu kısımdan baya bi hava alıyor. iç kısmın fotoğrafı aşağıdaki gibi acaba bir anormallik var mı yoksa o ortadaki boşluk normal mi?
     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satomircu -- 11 Aralık 2018; 10:36:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: landmoon

    pvc yi kapatıp kitlediğinde elinle kanadın kasayla birleştiği kenarlarını ite çeke hareket ettirebiliyorsan kilit mekanizması tam tutmuyordur : oynayan yere denk gelen kasadaki küçük parçayı söküp yerini biraz değiştirip tekrar vidalayabilirsin

    elinle hareket ettiremiyorsan kapalı halde contaları kontrol et ,contalar kasa ve kanat arasında tam sıkıştığı halde hava kaçırıyorsa : contalar niteliğini yitirmiştir,değişmesi gerekir

    kapalı halde kanadı hareket ettiremiyorsun ama contalar da tam sıkışmamış : menteşede sorun vardır ,sökülüp yerinin biraz değiştirip takılması gerekir (bunu ayarlamak zordur pvc ci çağırın :)

    son olarak kasanın duvarla birleştiği yerleride kontrol edin ,oradan bir hava geliyorsa silikon çekerek kesebilirsiniz
    elinle hareket ettiremiyorsan kapalı halde contaları kontrol et ,contalar kasa ve kanat arasında tam sıkıştığı halde hava kaçırıyorsa : contalar niteliğini yitirmiştir,değişmesi gerekir


    Değiştirdiğim halde sadece alt kısımda hala sıkıntı varsa ? yani sağ, sol, üst tam tutuyor ama alt tam değmiyor. oynama da yok. pencerenin içine dolan su tahliye deliğinden de gitmiyor kuvvetli rüzgar olduğu için. hala ne yapacağımı bilmiyorum.. silikon çekebileceğim bir nokta da yok doğal olarak..
  • kasada yada kanatta eğrilik olabilir , bu soğukta söküp düzelmek zor , pencere fitili alıp contanın karşısına denk gelen yere yapıştırın bu kışı idare edersiniz
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Günlerdir foruma giremedim kusura bakmayın. Hocam şimdi çok net anlatacağım. Mmesela pencereyi kapattım. Ve baktıkki sıkmadı açtığımda kolu hareket ettirdiğimde ispanyoletlerde bir hareket yok. Elimle ispanyoleti tuttuğumda kolu tekrar hareket ettirdiğimde sanki ispanyolet bağlantısı yerine oturuyor ve cam açıkken kolu aşağı yukarı hareket ettirdiğimde oynuyorlar fakat parmağımı ispanyoletin altına koyup kuvvet uyguladığımda aşağıya inmiyor. Yani elim ordayken inmediği için kapatmaya çalıştıgımda aynı şey zamak a geçmiyor ve aralık kalıyor. Sökmeye çalıştığımda menteşe tarafındanda sökemedim ispanyoleti :( İnşallah anlatabilmişimdir. Saygılar...
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Ustam tam anlamıyla yazdıklarımı videoya dökmüşssünüz dediklerinizi yaptım üstte hareket eden parçalarda galiba yerinden çıktı diye sıkma hareketini yapmıyordu pencerem şimdi parmağımla tutamıyorum.Geri kalanı rüzgarlı havada ayarla çözmeye çalışıcaz elinize ağzınıza sağlık. Şimdi ilk sorumun başındada yazmıştım birçok problemim var diye inşallah başınızı ağrıtmıyorumdur.Dairemde bu kış yeniyim sıfır. En üst katta oturuyorum. Evimi ısıtamıyorum.Ve uykularım kaçıyor.Dışarısı -2 lerde iken evimi 21 derecenin üzerine çıkartamıyorum.Peteklerim ve kombimde sorun yok peteklerden 32 derece sıcaklık çıkıyor fakat ısıyı tutamıyorum. 1.si izocam yok onu halledicem fakat olmaması bu kadar büyük ısı kaybı oluştururmu. 2.si pencerelerim Aşırı terliyor Mermerlere su akıyor resmen terden bunu nasıl önleyebilirim. Ev 21 derece iken nem Yüzde 70lerde geziyor. Çift camların arasında problemde yok hava kaçağı yok ama pencereler dehşet soğuk içerden ısı kaybım bundan olabilirmi ? Ve 1 odamdaki duvarımın köşesi sürekli rutubet yapıyor. Mermer camdaki teri emip duvarın içinemi aktarıyor acaba ? yada başka yerdenmi bir problem olabilir tam mermer kısımlarında ıslanma oluyor yağmurlarda. İnşallah anlamışsınızdır.Değerli cevaplarınızı bekliyorum.Saygılar... Hayırlı günler hocam. PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır? PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
  • CollierShot C kullanıcısına yanıt
    Ustam o sitelere çok baktım.Sıkıntı şurada zaten evi 21 dereceye zor çıkartıyorum bide yarım saat havalandırırsam bu soğuk havalarda hiç ısıtamam.Şuanda durumum yok eğer çok rutubet olursa mecbur izocama yönlenicem. Havalar iyileşince silikon işinide çözücem. Yeni bir problem çıktı. Hani pencere kanadını tamir etmiştim ya şimdi üstten rüzgar geliyor.Ve orda ispanyolet filanda yok resimle gösterdim acaba orayı sıkmamın bi çözümü varmı. Saygılar... PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
  • bende internet videolarından bakarak pimapen ayarlarını sıkıladım. üfürme felan kalmadı. bu seferde buğulanma ve tavanda küf yaptı. azcıkta aralık kalması lazımmış sanırım hava alması için
  • merhabalar , benimde şöyle bir sıkıntım var. Kapı, pencereyi kapatırken veya açarken ilk temas ettiği metal parçaya sürtüyor. Kilitleme için takılan parça var ya(metal olan parça) pvc kısım oraya sürtüyor. Bu nasıl çözülür. Yani kapı açılırken veya kapanırken takılma yaparak açılıyor. ( yan yüzeyde sürtme mevcut)
  • Bende ayarlarda sıkıntı yaşadım kurcalayarak buldum hallettim ama şimdi yeni bir sorun keşfettim. Pimapenin kasasıyla dışındaki dekoratif çerçeve arasından hava ve ses geliyor. Bunu nasıl çözeriz? Bu sorun sadece bu pencerede değil bütün pencerelerde var.

     PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?  PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?  PVC Kapı ve Pencere Ayarı Nasıl Yapılır?
  • sametkaan17 kullanıcısına yanıt
    Eskiden beri bu sorun yoksa yani daha sonradan olduysa menteşelerin gevşemiş yada içleri genişlemiştir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.