Şimdi Ara

PTT tüm ulaşım sistemlerini bir araya getiren MaaS projesini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PTT tüm ulaşım sistemlerini bir araya getiren MaaS projesini tanıttı
    PTT Teknoloji ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) Başkanlığı desteğiyle geliştirilen "Hizmet Olarak Hareketlilik (Mobility as as Service-MaaS)" projesi tanıtıldı. Toplu taşıma, araba kiralama, bisiklet, elektrikli scooter gibi farklı ulaşım seçeneklerini bir arada kullanma imkanı sunan MaaS projesi, ilk etapta Konya’da kullanıma sunulacak.



    MaaS, çeşitli ulaşım sistemlerini tek bir sistem halinde entegre ederek, insanların daha hızlı, daha tasarruflu ve daha çevreci ulaşımı için rotalar oluşturacak. Mobil uygulama ve web sitesi üzerinden rota takip edilecek. Birden fazla ödeme ve kiralama işlemleri tek uygulama üzerinden yapılabilecek.



    Hangi ulaşım araçları desteklenecek?



    Projede ilk etapta şehir içi ve şehirlerarası otobüs, minibüs, taksi, metro, tramvay, tren, vapur, feribot, uçak, araç kiralama, paylaşımlı araçlar, mikro mobilite araçları ve benzeri yenilikçi ulaşım çözümleri yer alacak.



    Hangi özellikler sunulacak?



    MaaS projesi kapsamında; yolculuklar için alternatif seçenekler sunulması, planlama, rezervasyon, ödeme, kiralama ve rota takip özellikleri yer alacak. Gerçek zamanlı veriler kullanılarak konforlu, güvenli, verimli, esnek çözümler sunulması amaçlanıyor. Yapay zeka teknolojilerinden yararlanılacak.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli scooter kullanımına düzenleme geliyor: Sensör takılacak



    PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, “Proje kapsamında elde edilen verilerin analiz edilmesiyle ulaşım politikalarının belirlenmesi ve yeni yatırımların planlanmasını sağlamayı ve sürdürülebilir bir hareketlilik çözümü geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu uygulamayla, planlama, rezervasyon, ödeme ve navigasyon hizmetleri sunmayı da amaçlıyoruz." dedi.



    Proje pilot uygulama olarak Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği Konya’da başlayacak. Sonraki aşamada ise ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/







  • Paranoya olmayın. Yandaş mandaş yok. Sadece ilk özelleştirilmesi gereken kurumdu. Daha önceden onlarca mektup dağıtıcısı vardı. Mektup işi bitince yarısını Ptt şubelerine gişe memuru olarak atadılar. Kaç yıldır gişede çalışıpta hala klavyeyi tek parmak kullanan, halen harf arayan bir sürü vasıfsız dolu.

    Benim kanaatim ilk özelleştirilmesi gereken kurumdu diyeceğim ama özel sektör şubelerinin %80’ini kapatır bunların. Bari işletmeyi özel yapsınlar, firma yine devletin olsa. Çok çok çok yavaşlar.
  • Herşeye atlayacaklarına asıl işlerini iyi yapsınlar. Ptt kargo diye bi facia var önce onu düzeltsinler sonra başka şeyleri yapsınlar...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu sistemle herkes nereye gidiyor güzel bir takip olacak. ne yapsınlar kargoyu. git bak ptt şubelerine yandaşların yattığı yerler olmuş durumda batık yerler. vatadaşın cebindeki kara deliklerden biri.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Paranoya olmayın. Yandaş mandaş yok. Sadece ilk özelleştirilmesi gereken kurumdu. Daha önceden onlarca mektup dağıtıcısı vardı. Mektup işi bitince yarısını Ptt şubelerine gişe memuru olarak atadılar. Kaç yıldır gişede çalışıpta hala klavyeyi tek parmak kullanan, halen harf arayan bir sürü vasıfsız dolu.

    Benim kanaatim ilk özelleştirilmesi gereken kurumdu diyeceğim ama özel sektör şubelerinin %80’ini kapatır bunların. Bari işletmeyi özel yapsınlar, firma yine devletin olsa. Çok çok çok yavaşlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her şehirde kullanılabilen ulaşım kartı sözünü tutsalarda uğraşmasak artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8 gündür kargomu getiremeyen firma ağzıyla kuş tutsa nafile

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Devlet mümkünse savunma sanayi dışında bir şeye atlamasın. Devletin yönettiği şirketlerde memnuniyet sıfır çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önce bi HGS yi düzeltselerdi daha iyi olurdu kk kartı ile yükleme yapıcaz 5 TL hizmet bedeli kesiyor internetten ödemelerde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk kargo mu sagolsunlar 3 gün sonra getirdiler ondan sonraki kargo mu da getirmeyip en yakın ptt subesine bırakmıslar git al diye enteresan bir firma keyfe keder iş yapıyorlar bunları kım denetliyor diyecegimde ülkede ne sorunlar var sıra bunlara gelmiyor kör topal yola devamke modunda...

  • ptt mi..mecbur değilseniz uzak durun...çin den gelen sipariş 10 gün sürse..ptt şehirler arası 20 gün sürüyor...uzak durun

  • samtual kullanıcısına yanıt

    Kendileri yapmıyor merak etmeyin,



  • isakoc kullanıcısına yanıt

    Pttdeki yavaşlığın asıl sebebi bu değil. Dediğiniz tipte pek gişe memuru kalmadı kurumda. İnanın olayın memurlarla da alaksı yok. Yatan memur da çok nadirdir. Taşeronda. Kurumda personel eksiği var zaten...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt

    "ama özel sektör şubelerinin %80’ini kapatır bunların" kısmını anlayamadım yazım hatası mı var acaba PTT tüm ulaşım sistemlerini bir araya getiren MaaS projesini tanıttı 

  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    PTTnin tüm Türkiye’de ortalama 4000’e yakın şubesi var. Bu şubelerin ciddi bir kısmı köylerde kasabalarda. Yani 2, 3 bin kişinin yaşadığı yerlerde de şube var. Belki bu şubeden günlük 15-20 işlem anca oluyordur. Özel sektörde bu kadar düşük iş yapan şubenin açık kalması imkansız. Ama küçük yerleşim yerlerinde de böyle bir hizmet vatandaş namına muazzam bir hizmet. Çünkü para gönderecek şehir merkezine gitmesi lazım, herhangi bir şeyin ödemesini yapacak şehir merkezine gitmesi lazım, kargo gönderecek şehir merkezine gitmesi lazım, ya da tam tersi bir şey alacağı zaman şehir merkezine gitmesi lazım. Bir vatandaş için büyük nimet. Ama özel sektör kar etmeyen hiçbir şubeyi açık bırakmaz, hatta kendisine %10’dan daha az gelir getiren şubeleri bile bırakmaz. Zaman kaybı olarak görür onları. Bugün en popüler kargo firmalarından Yurtiçi kargo ve Aras kargo’nun tüm Türkiye’de ortalama 600 700 şubesi vardır. Kastım bu idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 27 Ocak 2023; 8:6:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • samtual kullanıcısına yanıt

    Her bölgede aynı değil. Her kargo firmasının kotu calisan bir bayii vardır. Ptt kargo da bu bayileri takip edebilmek için bu servise geçiyor. Kargo sahibinin kargoyu daha guvenli teslim almasĵ ve takip edebilmesi iyi bir iyileştirme.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir an önce tüm şehirlerde yaygınlaşması gerekir. Ziyaret ettiğim şehirlerin ulaşım kartları ile kabaran cüzdanımı görenler bir halt sanıyor beni.

  • Vatandaşı an ve an fişleme projesi , Malesef bu ülkede anonim olarak kullanabileceğiniz tek hizmet ankesörlü telefon kaldı.

  • Bulunduğu sektörü 100 yıl geriden takip eden bir firma teknoloji mi sunuyor ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt

    .Neyse ki çoğu şehirde artık kredi kartı geçmeye başladı da sıkıntı olmuyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.