Şimdi Ara

Pterozor takımına ait yeni tür keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Jurassic Park veya Jurassic World gibi dinozorlarla ilgili filmlerde genelde pterozor takımına ait canlıların insan boyutlarında avları çok kolay yakladığını görürüz ancak bu durum yeni keşfedilen türe ait bir özellik değil çünkü araştırmalara göre yeni keşfedilen tür yalnızca tavuk boyutunda bulunuyor.



    Pterozor veya teruzor adı verilen ve dinozorların kuzeni olan canlılar büyük bir uçak boyutundan küçük bir serçe boyutuna kadar oldukça geniş bir skalada bulunuyor.



    Leptostomia beaanesis adı verilen türün günümüzden yaklaşık 100.5 ila 66 milyon yıl öncesinde yaşadığı belirtilmekle birlikte paleontologlar bahsi geçen türün gagasını fosilleşmiş bir biçimde Fas bölgesinden çıkardı.



    Leptostomia begaaensis



     





    Yeni keşfedilen fosile ait canlının diğer pterozorların aksine ince uzun ve dişsiz bir gagaya sahip olduğu düşünülüyor. Fosil ilk bulunduğunda fosilin bir tür tarih öncesi balığa ait yüzgeç parçası olduğunu düşünen araştırmacılar fosilin daha sonra bahsi geçen canlıya ait olduğunu keşfetti.



    Araştırma ekibi fosili BT ( bilgisayarlı tomografi ) ile incelediğinde gaganın içerisinde bir tür kanal ağı olduğunu ve bu kanal ağının içerisinde özelleşmiş birtakım sinirler bulunduğunu keşfetti. Sinirlerin canlının yer altında av ararken işlev gördüğü düşünülüyor.



    Ayrıca Bkz.Glioblastoma multiformenin metastaz yolağını aydınlatabilecek cihaz geliştirildi



    Yeni araştırma Cretaveous Research adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://www.port.ac.uk/news-events-and-blogs/news/beak-bone-reveals-pterosaur-like-no-other







  • kimse :
    hiç kimse :
    DH : Pterozor takımına ait yeni tür keşfedildi

  • Pterozor incelemesi ne zaman gelir?

  • Çocukluğumdan beri dinozorlara ilgi duymuşumdur. Cilt cilt dergilerim, dinozor oyuncaklarım hala durur. İlgim ve sevgim hiç değişmedi. Dino Crisis 1 ve 2'yi defalarca oynayıp bitirdim. Keşke yeniden yapılıp çıksa. Süper olur gerçekten.

  • Mangalda iyi gider bu.

  • gokhanvai kullanıcısına yanıt
    Aynen ha Resident Evil ile aynı zamanda çıkan aynı tip oyundur. Zombi öldürmektense ben de dinozorları tercih ederdim. Psone ve Pc'de de oynadım ama dinocrisis 3'ü Xbox devralıp güzelim oyunun içine etti. Remake yapılırsa ben de hala oynamak isterim. Bütün silahları açmıştım özellikle ikinci oyununu defalarca oynamıştım. Final bossu ve sinematikleri o zamana göre çok iyiydi.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Ben de özellikle 2. Oyunu defalarca bitirdim. Ps1 de oynuyrdum. Hala var. Canım çekerse açıp bakarım :D

  • gokhanvai kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı tadı alabilir miyim acaba diye tekrar psone almıştım; hatta hiçbir yerde bulamadığım için(indirdiklerimin hepsi bozuk çıktı bir süre sonra kenara gidip sadece koşuyor takılıyor bug var) yurtdışından Tecmo Super Shoot Soccer'ı bile almıştım ama aynı tadı tekrar alamadım. O zamanlar nfs5: Porsche Unleashed oyununda şelale yanından geçerken kenara çekip seyrettiğimi hatırlıyorum; tekrar aynını yaptığımda anladım ki, meğersem kareleri seyrediyormuşum :D


    Ama psone'da remake'i çıkan neredeyse her oyunu tekrar oynamak isterim!

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Yıllar geçtikçe hayal gücümüz o kareleri gerçekmiş gibi hatırlamamızı sağlıyor. Ben de eski oyunları hatırlarken, ne güzeldi, muhteşemdi, bu nasıl atmosfer falan diyorum. Ama sonra girip bakınca akıl almaz kare kare bir görüntü :D Ama o zaman muhteşem geliyordu işte.

  • İlginç bir tür olsa gerek ama benzerleri hep vardı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.