Şimdi Ara

Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Banzai! kullanıcısına yanıt
    Vakitsizlikten bitiremedim, bitirsem kendimce bir inceleme yapmak istiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Banzai! kullanıcısına yanıt

    Her yerde öyle hocam oyun basını genel olarak oyunu göz ardı etti yüksek puanlarına rağmen. Microsoft da yetersiz reklamını yaptı oyunun. Sony yapsa 1 ay kesintisiz konuşulurdu işte yapacak bir şey yok... aynı ilk oyun gibi sonradan değeri anlaşılacak bir başyapıt olarak anılacak ilerde bence ama şimdilik sesi çıksa çıksa Game Awards da çıkar.

  • MÜ-KEM-MEL!! Bu oyun tek kelimeyle mükemmel bir deneyim olmuş. Son yıllarda çok fazla underrated dediğimiz hak ettiği değeri bulamamış yapım oynadım ancak Psychonauts 2 belki de bunların en kalitelilerinden biri olmuş diyebilirim. Her ne kadar 89 Meta puanına sahip olsa da çok az konuşulması ve aptal Rusların sırf oyunda Rusça yok diye örgütlenip User Score'u 60'a kadar düşürmesi canımı sıktı biraz.


    Oyunun kendisine dönecek olursak; hikaye ilk oyunun bıraktığı yerden devam ediyor ve yine oldukça ilgi çekici, eğlenceli, mizahi açıdan zengin ve gizemli bir olay örgüsü var. Oyuncuyu hiç sıkmadan her an oyunun içinde tutmayı rahatlıkla başarıyor. Senaryonun her saniyesinden keyif aldım. Yalnız bana kalırsa ilk oyunu oynamadan buna başlayan birinin alacağı zevk, ilkini de bitiren birinin alacağı zevkten daha az olacaktır çünkü yaratılan evren, karakterler ve bunlara yapılan göndermeler düşünüldüğünde ilk oyun ile çok fazla bağlantı bulunmakta. O yüzden deneyeceklere öncesinde ilk Psychonauts'u da bitirmelerini öneririm.


    Grafikler, görsellik ve sanat yönetimi harika. Yaratılan o dünyanın içinden hiç çıkasınız gelmiyor. Bölüm tasarımları ve senaryoya yedirilişi normal bir kafayla yapılmış olamaz, görüp görebileceğiniz en nevi şahsına münhasır dizaynlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. İlk oyundaki gibi zihnine girdiğiniz her karakterin bambaşka bir bilinçaltı yapısı var ve oyun bunu olabilecek en absürt ve merak uyandırıcı şekilde yansıtmayı başarıyor. Üstelik bu bölümlerin sayısı gayet fazla ve inanın hiçbirinden sıkılmıyorsunuz.


    Oynanış çeşitliliği de yine yapımdan hiç sıkılmamanızı sağlayan unsurlardan biri olmuş. İlk oyunda yer alan özel güçlerimiz daha da gelişmiş şekilde yer alıyor, yapımcılar bunun üzerine de tatlı ufak eklentiler yapmışlar ve her savaşta veya platformda bambaşka bir yeteneğinize ihtiyacınız oluyor. Bu yüzden tekrar etme hissine pek düşmüyorsunuz.


    İşte böyle. Lafı fazla uzatmayayım, ne yapın edin bu şahesere mutlaka başlayın :)





  • Tek kelime ile; tam bir psişik :D

  • Oyunun satış rakamları beklenilen düzeyde olmamış ve oyun geliştiricisi Tim Schafer ile yapılan söyleşide bir sonraki Psychonauts oyunu için bir planlarının olmadığından ve yeni projeler üzerine çalıştıklarından bahsetmiş.Oyun basını bazen o kadar farklı oyunları öne çıkarıyor ki böyle bir oyunu göz ardı etmesi ve sözde oyun eleştirmenlerinin sevemedim diye videolar yayınlamasıda bunda etken.Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} Böyle farklı kafalarda oyun yapan kaç kişi kaldı ki,gerisi zaten belli.Oyunda çok fazla ara sahne var diye oyunu beğenmeyenler olabiliyor bunlar oyunu oynamak için değilde eleştirmek için oynamanın bir sonucu sanki eleştirmek için bir neden aramaya kendilerini zorluyorlar ve ortaya böyle bir sonuç çıkıyor.Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} Eğer sektöre yön veren "oyun eleştirmenleri" neden aramak yerine oyunun öne çıkan yönlerine odaklansalar bu tür yenilikçi oyunlar daha fazla kişiye ulaşırdı diğer türlü bu oyunları oyunculara sevdiremezsek oyun sektörünün kanseri olan oyunlar var olmaya devam edecekler.Anlaşılan günümüz oyuncuları eline silah alıp diğer oyuncuların peşinde koşturmaktan daha fazla keyif alıyor yoksa böyle oyunların değeri daha fazla anlaşılırdı.Umarım bir sonraki oyun için bir 16 sene daha beklemeyiz.Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} 





  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Hocam Enis’in son videosuna ithafen konuşuyorsunuz sanırım. Ben de birebir aynı şeyleri düşündüm videoyu izledikten sonra. Yani saçmasapan yapımların tutup para kazandırıp böyle bir şaheserin göz önünde olmaması tamamen oyun basınının ve oyuncuların ayıbı. Eminim ki bu bi Sony Exc olsaydı şu anda her yerde konuşuluyordu. Bana kalırsa Psychonauts 2 mesela Crash 4, son 2 Ratchet&Clank gibi yapımlardan fersah fersah üstün olmasına rağmen (bu saydığım oyunları da çok severim yanlış anlaşılmasın) onların çeyreği kadar duyulmadı. Tekrar etmiş olacağım ama tamamen oyun basınının ikiyüzlülüğü bu durum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Bu satmama olayı biraz da Schafer ve Microsoft'un bir halt edememesi bence hocam. Bu oyun 2010 dan beri duyurulmuş, Microsoft satın alımına kadar da neredeyse iptal edilmeye ramak kalan bir oyundu. Yani 2016'a kadar hype'ının ekmeğini bu tarz haberlerle baya tüketmişti. Microsoft, Double Fine'ı satın aldı bu adamlara da bolca imkan sundu adam da oyunu kesmeden biçmeden harika bir şekilde çıkardı ama azıcık PR yapar be insan. Hadi Microsoft parayı verdi arkasına bakmadı da Double Fine da da mı akıl yoktu da 2021 Ağustos'una kadar var ile yok arasında gördük bu oyunu. Ha sektörün bir nevi göz ardı etmesine üstüne de Sony exclusive olsa daha çok konuşulurdu meselelerine katılıyorum ama anlattığım taraflarında etkisi büyük gibime geliyor nacizane.

  • Bu yılın en büyük sürprizlerinden biri kesinlikle. Oyunun her anında buram buram mizah ve kalite akıyor. Uzun zamandır bittiğine üzüldüğüm ilk oyun oldu. Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} 

  • Brutal Legend vardı çetemizle head-bang yapa yapa millete dalardık. Bu oyunda bombadır kesin. Bir de Kena var, bu ikisi yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ilk oyun ve 2.oyunu maximum kaç saatte bitiririz?

  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    İlk oyunun ana hikayesi 12 saatte, ikinci oyunun ise 14 saatte bitiyor. Hoşunuza giderse birkaç saatte yan görevlere vs harcasanız ortalama 30 saatte biter.

  • Pyschonauts 2, Game Awards 2021 de yılın en iyi oyunu, en iyi oyun yönetimi, en iyi hikaye anlatımı, en iyi sanat yönetimi ve en iyi aksiyon/macera oyunu kategorilerinde aday oldu. 2021'in bence en iyi oyunuydu ve aday olduğu tüm kategorilerde de alacağını düşünüyorum :)


    Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021}
  • Daha önce de dediğim gibi son yıllarda oynadığım en iyi oyun.Bir çok site'den de yılın oyunu ödülünü şüphesiz ki alacaktır.

  • Gamepass sisteminde görünce indirdim, kpnıya da şöyle bir baktım harbiden PC kanadında hiç konuşulmamış halbuki gerçekten iyi puanlar almış bir oyun, ben bu şekilde oyunları çok severim, denemeye başladım, oyunda neon şekilli toplanabilir nesneler var asıl amaç nedir? Burda da pek yazılmamış, ne peşinde koşacağız? Bana kısaca anlatır mısınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Steam yaz indirimleri kapsamında %50 indirimle 46 TL den satışta. Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} 

  • Fiyatı bedava sayılır ama Türkçe yama yok gördüğüm kadarıyla. İngilizce üzerinden oynasam çok bir şey kaybeder miyim ki yoğun bir hikaye anlatımı var mı?

  • İkinci oyunu bugün aldım. Bu aralar bir FPS, bir TPS(Controller ile oynanan Action oyunu da olabilir) şeklinde gidiyorum. Ara verip seriye gireceğim gibi. Kaliteli mizah bizim hassas noktamız.Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} Psychonauts 2 {PC ANA KONU} {Çıktı/2021} 

  • Oyunu sevmeyi çok istiyorum ama ilk 1-2 saati itibariyle oyunun içine giremedim.
    Çevredeki ne olduğunu akılda bile tutamadığın renkli renkli zımbırtılar, kimin nesi olduğu belirsiz zırt pırt konuşan karakterler oyundan çok soğuttu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.