Şimdi Ara

PSU'ların GERÇEK Watt DEĞERİ (Resimli TEST)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elimdeki 200W'lık PSU ile Halogen lamba yakmayı düşünmüştüm. Halogen lamba 12V ve 50W'lık. Mantıklı bir hesaplama yaparsak 200W'lık bir PSU'nun, 50W'lık 4 adet Halogen lamba yakabilmesi gerekiyor değil mi? Benim yapmış olduğum testte 200Wlık PSU, 3 lambayı zor yaktı. Demek ki Psu'nun gerçek değeri yaklaşık olarak 150W, oluyor değil mi?

    Kim bilir belki de bu minik test ile, PSU'lardan aynı anda kaç Watt çekebileceğimizi ya da PSU'ların gerçek olarak kaç Watt olduklarını bulabiliriz.

     PSU'ların GERÇEK Watt DEĞERİ (Resimli TEST)


    12 Volt 50Watt Halogen Lamba

     PSU'ların GERÇEK Watt DEĞERİ (Resimli TEST)


     PSU'ların GERÇEK Watt DEĞERİ (Resimli TEST)


    Basit bağlantı şekli







  • yanlız psu ların watt değerleri yazarken toplam watt değeri yazılır. yani 200w demek 12 volttan 200w güç çekebileceğin anlamına gelmiyor. bazı psu larda ayrı ayrı woltaj ve o voltajda verebileceği max. amper değerleri yazar. ve psu watt ı bu güçlerin toplamıdır. yani senin 4 ampulu yakamaman normal.
  • Doğru olabilir ama ben 3 lambayı yakmayı başardım. Demek ki benim 200Watt'lık PSU 3X12 Volt ile 3X50 Watt'ı aynı anda verebiliyor.
  • verebilir. çünkü sistem en çok 12 v gerilime ihtiyaç duyar. vede psu ların 12 v çıkışları 10-15 A (psu wattına göre daha artar) gibi gücün büyük bir kısmını alıyor. Bu nedenle 150 W için 12 v çıkışın 12,5 A vermesi gerekir. Buda mümkün.
  • Buna göre 200W'lık bir PSU'dan aynı anda 12'V'luk çıkışlardan 150 W 12,5 A akım çekebilirisz demek oluyor değil mi?
    Kısaca 200W'lık bir PSU'dan sadece 12V'için, aynı anda 150W alabiliyoruz diyebilir miyiz?
  • cok basit arkadaşlar

    tagan vantec thelmalke kullanan bir arkadaş denre bu şekilde ortaya cıkar yani
  • bu psu nun yapısına göre değişir. ama bir ampermetren varsa o an geçen akımı görebilirsin. çünkü psu nun 12v çıkışındaki güç yetmediği anda voltaj düşmeye başlar. ve senin bağladığın lambalar normal seviyesinden biraz daha kısık yanmaya başlar. bu nedenle testen tam sonuç alabilmek için bir avometreye ihtiyacın var. çünkü çıkış gerilimi 11 v seviyesine düşmüş olabilir. birde psu bu gücü uzun süreli veremeyebilir. aslında bir çok kavram var. mesela gerçek 300 w yazan bir psu aslında 300 w ın üstünde güç verebilir ama psu da yazan 300w sürekli verebileceği güç miktarıdır. bu nedenle senin psu da gerçek 200w ise 12 v çıkışından belki 16-17 A bile güç alabilirsin ama uzun süre kullanımda psu na zarar verirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.