Şimdi Ara

Psu'dan gelen çınlama sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 ay önce topladım sistemi.

    Asus Tuf B450 Plus Gaming
    Asus Dual Rtx 2060
    Ryzen 5 2600
    Kingston Hyperx 8 gb 3000 mhz x2
    Ve Fsp Hyper M85+ 650W Yarı Modüler Bronz sertifikalı güç kaynağı.

    İlk 15-20 gün birşey yoktu ama son 3-4 gündür çınlamaya benzer bir ses alıyorum. Cızırtı değil de kulak çınlaması şeklinde. Bu ses sürekli gelmiyor. Bazen kesiliyor. Aha durdu artık dediğimde tekrar başlıyor. Ayrıca daha çok dalgalanma şeklinde geliyor ses, bir artıp bir azalıyor yani. İlginçtir, sesi yük altında değil de sistem boştayken daha çok alıyorum. Bu tarz şikayetler genelde yükteyken olur diye biliyordum ama pc ile işim bittiğinde, hemen her şeyi kapattığımda(browser, spotify vs.) ses yükseliyor.

    Ekran kartından da şüphelendim. Ufakta olsa coil whine var ama o da 300 fpsleri görünce ortaya çıkıyor. Ancak şikayetçi olduğum ses ile ekran kartından gelen coil whine sesi pek benzemiyor. Ve dediğim gibi ses daha çok internette takılırken yada sistem boştayken geliyor.

    Ayrıca kulağımı PSU'ya dayadığımda sesi net bir şekilde alabiliyorum. Yani sesin PSU kaynaklı olduğundan %99 eminim. Hatta PSU'dan bahsettiğim çınlama sesi dışında cızırtı sesi de gelmekte. Ama kasa yerde ve PSU uzakta olduğu için pek alamıyordum şimdiye kadar. Odaklandıkça daha neler duyacağız bakalım? :)

    Aslında şunu sormak istiyorum. Bu bahsettiğim problemlerin psu dışında sebepleri olabilir mi? Kalitesinden pek emin olamadığım 8'li priz mevcut. Şu akım korumalı prizler bir değişim yaratır mı mesela? Ayrıca yakın zamanda evin yakınındaki trafo yenilendi. O günden beri elektrikte ufak tefek dalgalanmalar oluyor. Ancak PSU'dan geldiğini tahmin ettiğim çınlama sesi sürekli devam etmekte. Bu arada PSU'yu servise vereceğim ama önümüzdeki 15-20 gün pc bana fazlasıyla lazım. Beklemem bir sıkıntı yaratır mı yoksa hemen yollayayım mı?

    Ve son olarak sesin yük altında değil de daha çok boştayken gelmesinin teknik bir açıklaması var mı? Bunu merakımdan soruyorum çünkü garip geldi. Genelde tam tersi oluyor çünkü...



  • Hocam eğer çok rahatsız etmiyorsa hiç uğraşmayın. Ben de sistemi güncellediğimden beri hoparlörden vınlama sesi duyuyorum. Bir ara hdd den ses geliyordu, onu fanlar takip etti. Arada nereden geldiğini tespit edemediğim sesler duyuyorum. Ama müzik oyun birşey açtımmı hepsi hikaye oluyor. Çok kafanıza takıyorsanız servise vermeden önce pc yi sırtlayıp bir tanıfığınızın evinde deneyin. Ses orada da yapıyorsa servise o zaman verirsiniz.
  • hocam ses yüksek değil ama tiz. kulağımı tırmalıyor açıkçası. bir de kulak hassas galiba. başkası rahatsız olmayabilir ama beni rahatsız ediyor.
  • darth hede kullanıcısına yanıt
    Aynı sıkıntı bende de var. Allahtan tiz olanları hallettim. Diğer sesler çok rahatsız etmiyor. Ama dikkatimi sese verince kasayı alıp duvara vurasım geliyor.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    hocam videonuzu izledim. ancak benim psu'dan gelen ses bunun yanında sıfır. standart çalışma sesinden bahsediyorum tabi. zaten çok yaklaşınca alıyorum sesleri. sizdeki gibi buzzing yok. 2-3 tane video çektim ama fanların sesi bastırdığı için yükleme gereği duymadım. bir de bendeki ryzen 5 2600'ün stok fanı da hafiften cızırtı yapıyor(bu daha çok mekanik bir ses) ve diğer sesleri hepten bastırıyor. o yüzden videoda belli olmuyor psu sesi.

    çınlama olayı harbiden ilginç. yükteyken pek almıyorum ses. fanlar falan hepten bastırıyor zaten. ancak aleti boşa alınca dalgalı bir şekilde başlıyor. bir yükseliyor bir alçalıyor falan. yükte ses olmayınca ekran kartını eliyorum direk. zaten dediğim gibi bu dalgalanan çınlama sesini psu'ya yaklaştığımda daha yoğun alıyorum. tiz ve kulak tırmalayıcı olmasa neyse derim ama var işte.

    elektrik tesisatı hakkında birşey söylemem zor. hiç anlamam. apartman yöneticisi ile konuştum, herhangi bir şikayet yada sıkıntıdan bahsetmedi. trafo ilk değiştiğinde ufak tefek dalgalanmalar olmuştu ama bu dediğim olay 2-3 ay önce. aylardır birşey hissetmedim ben.

    ayrıca şimdiki şehre yeni taşındım. kasayı alıp gidebileceğim derecede yakın kimsem yok. iyi bir teknik servis bilsem oraya giderim ama onu da bilmiyorum (şehir izmir, tavsiye varsa iyi olur aslında) psu'yu inventus'tan almıştım. iletişime geçip yollamayı düşünüyorum. işlerini hakkıyla yapan insanlar olduğu söyleniyor. gönderirim, sıkıntı yok derlerse kullanmaya devam ederim artık.

    bu arada diğer konudaki arkadaşa özel mesaj atmıştım sesi daha detaylı tarif edebilir misin diye ama görmedi daha galiba. umarım sorunlu bir seriye falan denk gelmemişizdir.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle söyliyim, ses sıfır değil elbette. ufak bir ses var ve rahatsız edici seviyede değil. zaten asıl şikayetçi olduğum çınlama sesi olmasa fark etmezdim bile psu'dan gelen sesi. odaklanıp yaklaştığım zaman alıyorum ve evet buzzing diyebiliriz buna.

    şikayetçi olduğum ses ise psu'dan gelen sesle hemen hemen aynı zaten. zaman zaman dalgalanıyor, yükseliyor, rahatsız ediyor. hatta kulağımı psu'ya dayadığımda da seste bir dalgalanma alıyorum. ha bu sesin yükselmesi ve rahatsız etmesi sık sık olsa da sürekli değil. tam şu mesajı yazarken ses yine yükseldi ve videoya çektim. ne kadar anlaşılır tam bilmiyorum ama buyrun https://vimeo.com/335615693 kasanın üstünden çektim şimdilik. günün yorgunluğu var, kasayı yerinden çıkarmak zor geldi şimdilik(eski model, kasa için özel bölmesi olan masalardan). yarın psu'yu bölmesinden söküp bir de öyle çekeyim. hem bende emin olurum sesin kaynağının psu olduğundan.

    bir de ben sorayım, bahsettiğim sesin kaynağı başka ne olabilir? herhangi bir performans problemi yok. bileşenler zaten 1. mesajda yazıyor. ekran kartı olmadığını düşünüyorum mesela. ses yükseldiğinde kulağımı dayıyorum ve ses daha derinden, yani psu bölmesinden geliyor gibi. donanım işine epey meraklı gibisiniz, benzer bir şikayete denk geldiniz mi yada başka bir fikriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth hede -- 11 Mayıs 2019; 22:33:50 >
  • ya işte 20 günlük alet, özene bezene aldık. bir de 6000 lira harcadık ister istemez ufak birşeye bile takılıyor insan. yoksa eski kasa çatır çutur sesler çıkarıyordu da umursamıyordum bile. hepsinin garantisi var, bozulsa yenisi gelir falan ama insan yine de rahatsız oluyor işte.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam hallettim derken ağrıyan başı kestim desem daha doğru olur. Hdd çok rahatsiz ediyordu, ssd ile değiştirdim. Öten fanı değişitirdim. Birde yan kapaktaki fan çok rahatsız ediyordu, önüne toz filtresi koyunca sesi kesti. Bir tek hoparlörden gelen zonk zonk sesi halledemedim, ama tiz bir ses olmadığı için pek rahatsız etmiyor.
  • darth hede kullanıcısına yanıt
    Hocam işte elektronik biraz şans işi bana hiç ciddi derecede cw li ürün denk gelmedi. Genelde ekran kartları çok yüksek fps te (+300fps gibi)biraz cw yaptı. Benim sorunum genel olarak hdd ve fan sesi.
  • darth hede kullanıcısına yanıt
    Hocam siz yine benim dediğimi bir deneyin, pc yi başka bir konumda (evde) deneyim. Mesela bizim evde çamaşır makinası çalışırken ups den sesler geliyor.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeki hoparlör 5 + 1 logitech x540. İşin garibi dandik bir hoparlörle denedim sıkıntı olmadı. Bu gerizekalı ses yapıyor. Gerçi baya yaşlı 10 - 12 yıldır kullanıyorum. Ömrünü tamamlıyor olabilir. Bozulmadan da değiştirmek istemiyorum emektarı.
  • https://vimeo.com/335701546

    şöyle bir video daha çektim. 10. saniyeden sonra tiz sesin alçalıp yükselmesi daha belirgin hale gelmesi anlaşılıyordum umarım. ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama böyle işte
  • Psu cooler master v750 mi diyerek geldim değilmiş
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    ya video çektim ama video ile anlaşılabilecek bir ses olduğunu düşünmüyorum aslında. çok ince ve tiz bir ses. ara ara yükseliyor alçalıyor falan. anneme dinletmeye çalışıyorum mesela, o da pek almıyor sesi. ben çok hassasım galiba.

    bir de şöyle birşey var. önceki mesajlarda yazmıştım, eski tip bilgisayar masalarında mevcut bende. kasa bölümü kapalı olanlardan. kasa oradayken ses daha yoğun geliyor. sesi daha rahat alabilirim diye kasayı oradan çıkardım, kapakları açtım, 2 saat oyun oynadım, internette takıldım ama bahsettiğim tiz ses çok az geldi. şimdi tekrar yerine koydum ve ses yine yükseldi :) şimdi bunları yazınca kendimi deli gibi hissediyorum ama yaşadıklarım birebir bunlar :)

    herşeye rağmen inventus ile iletişime geçeceğim. gönderirim, yok bu alet sorunsuz derlerse deli olduğumu kabul ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.