Şimdi Ara

PSU Cızırtısı ve PC açılmama sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aarkadaşlar merhaba,
    Pc mi evde açık bırakıp yarım saatliğine dışarı çıktım, geldiğimde uyku modunda olduğunu düşünerek mousea bastım ve pc çalıştı fakat pc ye görüntü gelmedi. Ve kasadan hatrı sayılır seviyede cızırtı gelmeye başladı. Kasa power tusundan pc yi kapatmayı denedim fakat pc kapanmadı. Arka psu üstünden kapatmak zorunda kaldım. Bir kaç kez aç kapa yaptıfım halde pc ye görüntü gelmedi. Fanlar dönüyor kasa içi ledler yanıyor. Power ışığı yanmıyor. Klavye mouse a elektrik gitmiyor. Anakartın üzerine baktığımda cpu ışığı yanıyor. (Gpu, cpu, ram, boot ışıkları var sadece.) bu sorunu tamir le halledebilir miyiz yoksa yeni parça mı almamız gerekir sizce?
    Sistem özellikleri:
    Ryzen 1800x
    Ab350 gaming3 anakart
    6700xt
    Cm 750watt lite psu (5. Yılı)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Selamlar, bahsettiginiz sesin kaynağı soğutucu pervanelerinden veya soğutucunun bilyalarından kaynaklı olabilir. Fakat anlattiginiz hikayenin tumunu dikkate aldigimda sesin PSU icindeki toroit sargıdan geldigini düşünüyorum. Bunun tamiri icin PSU'nuzu kontrol amaçlı bir elektronik tamir servisine göstermenizi tavsiye ederim. PSU enerji ihtiyacı yuku altında iflas etmiş olabilir.

    ben yerinizde olsam sistemi daha fazla zorlamadan evvel PSU'yu kontrol ederdim.


    Yine de iciniz rahat etmezse; bilgisayarinizin konfigürasyonunu, calismasi icin minimuma indirip bir deneme daha yapabilirsiniz. (CPU, sadece tek slot RAM, Sadece OnBoard ekran kartı, USB portları serbest, HDD ve Optik okuyucu(lar) olmadan)


    Tabi bu sizin almak isteyebileceğiniz bir risk olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deville -- 5 Haziran 2022; 17:46:27 >
  • öncelikle biosunuzu sifirlayin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.