Şimdi Ara

Psikolojik Danışmanların boş olması ve hiçbir işe yaramaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İBB nin psikolojik danışma hizmetini almak için başvurdum ve ücretsizdi. Buraya kadar güzel. Yer şişli mecidiyeköy. Neyse girdim içeri. Bana 3 tane form verdiler. Resmen 1 saatlik anket. Sorular bitti. Içeride de psikolog kadın sorular soruyor. Tanışma seansıymış. Yahu ne tanışması. 45 dakika tanışma mı olur? Ben ailemle aramdaki bazı sorunları nasıl çözebileceğim hakkında konuşmaya ve taktik almaya geldim. Kadın hiçbir soruma çözüm önermedi.


    Daha sonra ben de çıktım. Tabi saygısızlık yapmadan. Dedim pek çözüm önermediniz vs.


    Neyse 1 gün sonra da bulunduğumuz ilçe Belediyesinin ücretsiz psikolojik danışma hizmetine randevu almıştım. Yine bir kadın doktor. Erkek olsa daha iyiydi bence. İşlerini genelde erkekler daha iyi yapıyor. Neyse ön yargılı olmayalım dedim yine de güvendim. Bu sefer ki çözüm öneriyor gibi duruyordu. Ama aceleye getirme diyordu bana. Tanışma seansı falan dedi. Online görüşme yaptık. 30 dakika civarı konuştuk. Ben bir şeyler anlattım. O ise geçiştirici şeyler söyledi. Acele etmek istemediğini anladım. Bana ödevler verecekmiş. Ailemle ilişkimi ölçmek için. Prosedürü falan anlattı. Vs vs. Halbuki ben ailemle konuşmuyorum bile. Tam 27 tane soru yazdım kağıda. Ve daha hiçbirine bir cevap alamadım. Bana aceleye getirme diyor ama o doktorun hızına kalırsam 1 sene sürecek muhtemelen sorularıma cevap vermesi. O zamana kadar zaten üniversiteye girmiş olacam allahın izniyle. Eve uğramayacağım ki. Üni bitince 3-5 ay sonra da evden çıkıcam allahın izniyle.


    Bir de bu psikolojik danışma hizmetini paralı düşünürsek. Bir seanstan en az 300 tl alıyorlar. Benim 27 sorumu ancak 15 seansta cevaplar. Çözer demiyorum, cevaplar diyorum. Ama ne kadar tatmin eder bilemiyorum.


    15×300=4500 tl yapar.


    Kısacası bu ülkede hayat çok zor. Psikolojik Danışma ya aşırı pahalı ya da bir işe yaramıyor. Dh da sorumu sorsam belki iyi niyetli bir kaç zeki insan, güzel bir çözüm yolu bulabilir. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Ekim 2020; 11:35:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 6 Nisan 2021; 20:44:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klinik psikologları tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne bekliyorsun sihirli değnek ile sana dokunacak ve sorunun çözülecek mi sanıyorsun ? tabi ki yavaş yavaş çözülecek.


    Sabır edeceksin...

  • Konumu okumadan yorum yaptığın o kadar belli ki.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gittiğim Psikolojik Danışman zaten psikologdu. İki kadın da iyi değildi. Şu ana kadar 3 tanesini biliyorum. 2 tanesi bu kadın psikologlar. Ve tabi bunlar belediyenin, ücretsiz. Bir de Beyhan Budak var. Beyhan Budak bu işte iyi. Ama hem seansı 550 tl alıyor. Hem Ankarada olduğu için gidemiyorum. Hem de 2 aylık randevuları tamamen dolu.


    Ben genel olarak erkeklerin işlerinde çok daha iyi olduğunu görüyorum. Erkek doktor olsa gidecektim ama bulamadım. Kadınlar yapı gereği genelde umursamaz ve ben merkezli düşündükleri için çok faydalı olamıyorlar. Erkekler bu işin ustası. Ama her erkek psikolog da değil. Kişiye göre değişiyor. Mesela Beyhan Budak bu işde baya bir iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Ekim 2020; 11:30:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam klinik psikolog , psikoloğun üstü yani yüksek lisans yapmış hali Beyhan budak ta klinik psikolog zaten normal psikologa gitme onu diyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yine de psikiyatristin tirnagi etmezler halkimiz bunlari neden doktor zannediyor onu anlamıyorum. Fen edebiyat fakültesi mezunu doktor :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son gittiğim psikolojik danışman kadın türbanlıydı. Çift anadal yaptım diyordu. Nerden mezun olduğunu bilmiyorum. Ama pek iyi bulmadım onu da. Zaten fazla seçeneğim de yok. Full kadınları çalıştırıyorlar. Erkek psikolojik danışmanı işe almamışlar bile bu ücretsiz belediye danışmanlarında. Klinik psikolog nerden bulacam ben ve ücretsiz. Zor iş. Paralı olunca anca seansı 100 tl falan olması lazım ki 10 seansda anca işi çözer. 1000 tl eder o da. O da çözebilecek mi çözemeyecek mi meçhul.


    Ama demek istediğini anladım. Söylediğin şey mantıklı. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Hocam şikayet etsene belediyeden boşa kamyonla para aliyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen Edebiyat fakültesi Boğaziçinde de var, Odtü de de var. Hacettepe de de var, Yıldız Teknik de de var, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde de var. İyi bir ortalama ile mezun olduysa, yüksek lisans yaptıysa neden kötü olsun ki. Zaten bu okulların puanı düşük değil. Boğaziçi PDR belki çoğu tıptan daha yüksektir mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Ekim 2020; 11:50:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle mi? Hakkaten ha. Belki ederim. Bunu düşünücem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Thread

    Fen Edebiyat fakültesi Boğaziçinde de var, Odtü de de var. Hacettepe de de var, Yıldız Teknik de de var, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde de var. İyi bir ortalama ile mezun olduysa, yüksek lisans yaptıysa neden kötü olsun ki. Zaten bu okulların puanı düşük değil. Boğaziçi PDR belki çoğu tıptan daha yüksektir mesela.

    Ea ile sayisal cok farkli.

    Bir de sonuç olarak doktor değiller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 24 Ekim 2020; 11:50:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikiyatrist pek konuşmaz derdini dinler ilacını verir yollar bazen sadece ilaç yeterli olmuyor profesyonel destek şart oluyor normal psikologları bende beğenmiyorum ama klinik olanlar gerçekten basarili


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt

    Bedava bulamazsın hocam ama ücretini veririm dersen nette bu işi online yapanlar bile var ha belediye gibi yerlere gitmeni önermem memur mantığıyla çalıştıkları için başta savma yapıyorlar özel sektör olursa yani kendi yeri o zaman işini iyi yapmak zorunda kalıyorlar tutulmak için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EA çılar aptal değil. Boğaziçi Pdr ye giren adam Fen de yapmıştır, mat sosyal ve türkçe de yapmıştır. Ya da Istanbul üniversitesi ingilizce pdr ya da Marmara üniversitesi ingilizce pdr yi düşün. Bu adamlar da hem bölümü ingilizce okuyor hem de zaten yüksek puanlarla giriyorlar.


    Ben bu açıdan bir fark olduğunu düşünmüyorum. Pdr zaten sözel bazlı okumalı, anlamalı bir alan. Tabi herkesin fikri farklı olabilir. Sen öyle düşünüyorsan bir şey diyemem. Bu da senin fikrin. Herkes aynı düşünmek zorunda değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Ekim 2020; 11:57:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora soracağım 27 sorudan 1 tanesi şuhttps://forum.donanimhaber.com/konusmamdan-sonra-tepkisiz-kalan-kardesimin-canimi-sikmasi--146146572

    Bilen arkadaşlar varsa, bir bakarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En boş bölümlerden haklısın. Birde bitirip atama diye ağlıyorlar. Ben olsam 1 tane PDR ataması yapmam ne işe yarıyor ki . Okulda 3 tane PDR öğretmeni vardı adamlar sürekli birbiriyle kavga ederdi. Müdür sonunda 2 tanesini gereksiz diye yollatti kafamiz rahatladı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    ``Türbanlı’’ olduğunu neden belirtme gereği duydun ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.