Şimdi Ara

PS4 PRIMARY-SECONDARY HAKKINDA BASİT ANLATIM (KARDEŞLİK MEVZUSU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
33
Favori
18.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba. Eğer konu gereksizse uyarılabilir fakat çoğu kişi bu konu hakkında soru soruyordu. Açıklık getirmek istedim.

    Herkesin kafasını karıştıran pri-sec mevzusunu basit bir şekilde anlatmak istedim. Kafası karışan olursa aşağıda sorabilir.

    En başta kardeşlik konusunun kurallarından bahsetmek isterim.
    -Primary hak sahibi oyunun fiyatının yüzde 60ını secondary hak sahibi yüzde 40ını öder.
    -Bir oyunu psnde indirim gördüğü en düşük ücretten satmanız gerekir. Sonuçta orası kardeşlik konusu ticarethane değil. Yani bir oyunu 100 liraya aldınız. Oyun sizdeyken 50 liraya düştü. Siz bu oyunu satarken 50 liraya satmanız gerekir.
    -Hesabın diğer hakkı kimdeyse oyunu sattığınız zaman onu bilgilendirmelisiniz ki mağduriyet yaşanmasın.
    -En önemli konu hesabın diğer hakkı forumdansa o hesap sadece forumda satılmalıdır.

    Diğer değinmek istediğim bir konu da her oyunu ayrı hesaba almamız gerektiği. Yani alacağımız her oyun için yeni hesap açıyoruz. Bunu neden yapıyoruz? Kardeşlik konusunda daha kolay alıcı bulabilmek için. Böylece oynadığımız oyunu aldığımız fiyatın 5 lira altına satarsak 5 liraya bir oyun oynamış olacağız.
    Peki neden her oyun için ayrı hesap?
    İki oyunumuz olsun bu oyunları alacak ayrı ayrı 2 kişi bulmak 2 oyunu birden alacak 1 kişiyi bulmaktan daha kolaydır. Ki birinin o 2 oyun ilgisini çekse bile ben bitirince bunu kolay satamam diyip satın almak istemez. Bu yüzden fiyatı daha da düşük göstermen lazım.
    Her oyun için ayrı hesabı neden açtığımızı öğrendiysek primary secondary konusuna gelelim.

    Primary-Secondary ne demektir?

    Primary: Hesabı ayarlardan ana hesap olarak etkinleştirirsek bu hesabın pri sahibi biz oluruz. Böylece playstation 4ünüze tanımlı bütün hesaplardan o hesaptaki oyunu açıp oynayabilirsiniz.
    Çoğu kişinin bilmediği bir şey ise ps4ünüzde istediğiniz kadar hesabı ana hesap olarak etkinleştirebilirsiniz. Birden fazla ana hesap olarak etkinleştirilmiş hesabınız olabilir.
    Dikkat edeceğimiz konu hesabı çift hak olarak kullanmıyorsak(yani sec hakkı başkasındaysa) oyunun olduğu hesaptan oyunu oynamıyoruz. Onun dışındaki bütün hesaplardan oynayabiliriz çünkü o hesapta sec sahibi oynuyor. Eğer sec sahibi hesaptayken o hesaba girmeye çalışırsanız sec sahibini hesaptan atar. Yani bir hesap aynı anda 2 ps4 online olamaz.

    Neden primary kullanalım?

    Eğer trophylerinizi kendi ana hesabınızda(burada bahsettiğim ayarlardan yaptığınız ana hesap değil. Arkadaşlarınızın ekli olduğu hesap diyeyim) toplamak istiyorsanız primary kullanmanız gerekiyor. Eğer her oyun için başka hesaba geçmeye üşenirim bana kolaylık olsun derseniz yine primary kullanmanız gerekli.

    Secondary: Öncelikle bir hesaptaki oyunu sec olarak oynamak istiyorsanız internetinizin olması zorunlu. İnternet olmadan sec hesaptaki oyunu oynayamazsınız. Secondary hakkını aldığınız bir hesaptaki oyunu sadece o hesaptan oynayabilirsiniz. Ana hesap olarak etkinleştirmeyeceksiniz ve oyunun olduğu hesaba girip oyunu oynayacaksınız.

    Neden secondary kullanalım?

    Eğer trophy ler umrunuzda değilse ve daha az para vermek istiyorsanız sec hesap almak size göre.

    Primary ve secondary mevzunu anlamayanlar için bir de harflerle örneklendirerek anlatayım.
    Sizin arkadaşlarınızın ekli olduğu bir hesap var hep o hesapta giriyorsunuz trophyleri orada topluyorsunuz. Bu hesabın ismi A olsun. Bir oyun indirime girdi siz bu oyunu yeni hesap açıp o hesapta aldınız. Bu hesap da B olsun. 2.başka bir oyunu da C hesabına aldınız.

    A: Arkadaşlarınızın ekli olduğu hesap.
    B: 1. oyunu satın aldığınız hesap.
    C: 2. oyunu satın aldığınız hesap.

    Siz dediniz ki ben 2 oyunu da A hesabında oynayacağım. Trophyleri de orada toplarım. Oyunu oynarken arkadaşlarım da görür belki bana katılırlar dediniz. O zaman B ve C hesabını ana hesap olarak etkinleştiriyoruz. B ve C hesabına girip oyunları indirmeye başlıyoruz ve bir daha B ve C hesaplarına girmiyoruz. Yani siz primary olmuş oldunuz. Hesapların sec hakkını kardeşlik konusundan satışa çıkarmak istediniz. Oyunları aldığınız fiyatın yüzde 40ına satacaksınız. Yani B hesabındaki oyunu 100 liraya aldıysanız sec hakkını 40a satacaksınız. İleride siz B hesabındaki oyunu bitirdiniz sonra primary hakkını da satabilirsiniz tek yapmanız gereken B hesabına girip ana hesap olarak etkinleştirmeyi kaldırma seçeneğini işaretliyoruz.

    Başka bir örnekte de benim için önemli değil hangi hesapta oynadığım. İnternetim de var sec hak kullanacağım diyorsunuz. O zaman B hesabındaki oyunu oynamak için B hesabına girip oyunu açacaksınız. C hesabındaki oyunu oynamak için kullanıcı değiştir diyip C ye gireceksiniz.

    Diğer bir örnekte ben ilk oyunu pri ikinci oyunu sec oynamak istiyorum diyebilirsiniz. O zaman B hesabını ana hesap olarak etkinleştiriyoruz ve diğer herhangi bir hesaptan birinci oyunu oynayabiliyoruz. İkinci oyunu da C hesabına girip oynayabiliyoruz.

    Çoğu şeyi açıkladığımı düşünüyorum. Akılda kalmaması için bir de soru cevap kısmı oluşturayım.

    1)PlayStation 4 sistemine en fazla kaç hesap ekleyebilirim?
    -En fazla 16 hesap ekleyebilirsiniz.

    2)Birden fazla hesabı ana hesap olarak etkinleştirebilir miyim?
    -Evet etkinleştirebilirsiniz. İsterseniz ps4e eklediğiniz 16 hesabı da ana hesap olarak etkinleştirebilirsiniz.

    3)Pri hak aldım. Oyunun olduğu hesaptan oyuna girebilir miyim?
    -Eğer sec hakkı başkasında ise sec sahibi mağdur olmaması için girmemelisiniz. Pri hak sahibi oyunun olduğu hesaba sadece oyunu indirmeyi başlatmak için girmeli.

    4)Pri hak aldım. Oyunun olduğu hesaptan girdim niye sec hak sahibi mağdur olsun?
    -Bir hesaba aynı zamanda sadece 1 ps4 girebilir. Yani ps4te oyunun olduğu hesaba girdin. Sen hesaptayken başkası hesaba girerse seni hesaptan atar başka biri hesaba girdi diye.

    5)Birden fazla ps4 aynı hesabı ana hesap etkinleştirebilir mi?
    -Hayır etkinleştiremez. 1 hesabı sadece 1 ps4 ana hesap etkinleştirebilir. Aynı hesabı başka ps4 ana hesap etkinleştirmeye çalışırsa diğer ps4te ana hesap olmaktan çıkar.

    Kısaca;
    Primary
    Ana hesap olarak etkinleştirir.
    Kendi hesabından oyuna girer.
    Oyunun olduğu hesaba sadece oyunu indirmeyi başlatmak ve ana hesap olarak etkinleştirmek için girer.

    Secondary
    Oyunun olduğu hesaptan oyuna girer.
    İnternet olmazsa oyunu açamaz.
    Ana hesap olarak etkinleştirmez.


    Burda olmayan başka sorularınız varsa sorarsanız ona göre soru cevap kısmına ekleyebilirim. Unuttuklarım olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mühendis -- 12 Nisan 2018; 18:20:49 >







  • bunu aslında zamanında İ-C-O adlı arkadaşımız renkli renkli çiçekli böcüklü( ) anlatmıştı da konusu arkalara düşmüş galiba

    https://forum.donanimhaber.com/ps4-psn-kardesligi-rehberi-primary-secondary-hesap-ds4-yontemi--88802846

    yine de emeğinize sağlık oradan anlamayanlar için alternatif bir yazı olmuş.
  • bunu aslında zamanında İ-C-O adlı arkadaşımız renkli renkli çiçekli böcüklü( ) anlatmıştı da konusu arkalara düşmüş galiba

    https://forum.donanimhaber.com/ps4-psn-kardesligi-rehberi-primary-secondary-hesap-ds4-yontemi--88802846

    yine de emeğinize sağlık oradan anlamayanlar için alternatif bir yazı olmuş.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Bazı arkadaşlar diğer konuya karışık dediği için basite indirgeyeyim dedim. Yoksa ben de primary secondary mevzusunu İ-C-O hocam sayesinde öğrenmiştim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinize sağlık :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ana hesabın dışında bir hesaptan plus satın alsak yan hesaplarda kullanabiliyormuyuz aynı ps4 üzerinden ?
  • TheMute23 T kullanıcısına yanıt
    Plus da aynı oyun mantığıyla işler. Eğer plus ı aldığınız hesabı pri yaparsanız(ana hesap olarak etkinleştirirseniz) diğer bütün hesaplarda kullanabilirsiniz. Eğer etkinleştirmezseniz sec olarak kullanıcam derseniz sadece plus ı aldığınız hesapta kullanabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık. uğraşmış yazılabilecek her şeyi yazmışsın. ama fark ettiysen basitçe anlatacağım dediğinde dahi çok uzun bir başlık olmuş.

    sende haklısın çünkü mevzu karışık ve derin :) konuyu ben favorilerime ekledim; buradan da anlamayanlar olursa yazsınlar elimizden geldiğince cevaplayalım ;)
  • a.turkanoglu kullanıcısına yanıt
    Aslında uzun olmasının sebebi 3 farklı şekilde anlatmış olmam. İlk başta temel olarak sonra örneklendirerek en son da soru cevap şeklinde yazdım. Ama en başta belirtebilirim bunu 3 farklı şekilde yazılmış diye. Sonra uzun yazıyı görüp de kaçmasın millet. Sağolun yorumunuz için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde sen olaya alım satım yönünden bakmışsın. bu bir yönden iyi bir yönden kötü olmuş. iyi yönü; burdan alım satım yapmak isteyen ama kafası karıştığı için yapamayanlara yaramış. kötü yönü ise bu şekilde anlatıldığında daha karışık bir hal alıyor.

    bence sorusu olan arkadaşlar hiç çekinmeden sorsun elimizden geldiğince yanıtlayalım ;)


    çünkü gerçekten maddi olarak çok çok faydalı bir olay bu.
  • a.turkanoglu kullanıcısına yanıt
    Alım satım yönünden bakmamın bir sebebi de playstation a çok pahalı denmesi. Aslında bunun bilinmemesi o yüzden kutulu tercih edilmesi. Zaten böyle anlatmasaydım İ-C-O nickli arkadaşın konusundan pek farkı olmazdı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın ;) iyi yönü dediğim de tamda buydu..
  • hocam detaylı açıklama için teşekkürler.



    daimi kardeşlikle kombinesi nasıl olacak?

    benim daimi kardeşim var ama bazı oyunları da yukarıda anlattığınız şekilde almak istiyorum. herhangi bir sorun oluşturur mu? online oynamada sorun yaşar mıyım? çünkü plus da kardeşlikle alındı. primary olarak aldığım oyunu ana hesap olarak etkinleştirince daimi kardeşliğimle alakalı bir sorun yaşar mıyım?



    ico'nun örneğiyle açıklayayım.



    Ahmet ve Lorenzen daimi kardeşlik için anlaşırlar. Ve oyunları kimin ana hesabından satın alacaklarını kararlaştırırlar. (Mesela diyelim Ahmet'nun ana hesabından oyunları almaya karar verdiler.)  



    Lorenzen, Ahmet'nun ana hesabını kendi PS4'üne "Primary" yapar. Böylece Ahmet'nun ana hesabı, Ahmet'nun PS4'ünde "Secondary" olur.  



    Lorenzen, Ahmet'nun ana hesabını PS4'üne Primary yaptığı için, o hesaptan indirdiği oyunları PS4'ündeki istediği her hesaptan oynar.  

    Ahmet'nun ana hesabı kendi PS4'ünde Secondary olduğu için ise, bu hesaptan indirdiği tüm oyunları bu hesaptan oynamak zorunda.  

    Böylece herkes oyunları kendi ana hesabında mutlu ve huzurluca oynar.  



    not: plus Ahmet'in hesabından satın alındı. 





    lorenzen ben oluyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • lorenzen L kullanıcısına yanıt
    Plus ahmetin hesabından alındığına göre ahmetin hesabı sizin ps4ünüzde ana hesap olarak etkinleştirilmiş. Bu da demek oluyo ki ahmet hesabındaki bütün satın alınan her şeyi siz istediğiniz hesapta kullanabilirsiniz. Yani siz plus özelliğini istediğiniz hesapta kullanabilirsiniz. İster sec hesap alın ister pri farketmez.



    Daimi kardeşlikle kombinesi de anlattığım gibi.



    Aslında ahmetin hesabı sizde ana hesap olarak etkinleştirildiği için ahmetin hesabının pri hakkı sizdeymiş gibi düşünebilirsiniz. Aynı şekilde sizin hesabınızın pri hakkı da ahmette

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısmen katılmadığım bir nokta var. Crahs oyununu 200 tl ye alan bir kullanıcı indirimde 100 TL yi görmüş olsa bile 150 TL den satışa çıkarabilir. İsteyen alır istemeyen ise almaz. Ticaretten kar yapmadan bahsediyorsak zaten bu arkadaş ne kar ediyor nede ticaretini yapıyor. Aldığı fiyatın 50 TL altına oyunu vermiş oluyor. Bunu satış yaparken açıklarsa hiç kimsenin bu arkadaşa laf demeye hakkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eonmg kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak dediğiniz doğru ama pratikte yüzde 90 kar amaçlı satıyorlar. İsteyen istediği fiyata koyar tabi ama bu durum sonra suistimal ediliyor. Kaç kez daha düşük fiyata satışa sunulmuş olup da bulamadığımdan daha yükseğe aldığım adamın düşük fiyattan oyunu aldığını gördüm. Psn hesabına girince ödeme geçmişi gözüküyor.



    Dediğiniz doğru ama uygulanırsa doğru. Malesef dediğinizi yapanların sayısı kar etmeye çalışanların sayısından çok daha düşük

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim arkadaşla birbirimizin hesabını kendi makinamıza pri olarak tanımladık.
    Daha sonra ben bir oyun almak istedim. onu hangi hesaptan almalıyım?
    secondary olmuş benim ismimle oluşturduğum hesaptan mı yoksa pri olarak eklediğim onun hesabından mı?

    daha sonra diyelim o makinayı satacak ben en azından kendi aldığım oyunları kaybetmek istemiyorum.
  • aviator_ kullanıcısına yanıt
    Yeni bir hesap açıp o hesaptan satın almalısınız. Böylece oyunu bitirdiğinizde elinizden çıkarması kolay olur. Yeni açtığınız hesabı ana hesap olarak tanımlarsanız kendi hesabınızda o oyunu oynarsınız. Şunu unutmayın ps4te istediğiniz kadar hesabı ana hesap olarak tanımlayabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mühendis

    Yeni bir hesap açıp o hesaptan satın almalısınız. Böylece oyunu bitirdiğinizde elinizden çıkarması kolay olur. Yeni açtığınız hesabı ana hesap olarak tanımlarsanız kendi hesabınızda o oyunu oynarsınız. Şunu unutmayın ps4te istediğiniz kadar hesabı ana hesap olarak tanımlayabilirsiniz
    Peki hocam diyelim arkadaşım da oynasın istiyorum amacım satmak değil yeni hesap açtım oyunu aldım sonra o hesap bilgilerini arkadaşa verip onun sec yapması mı gerekecek
  • aviator_ kullanıcısına yanıt
    Oyunu kesinkes satmayacaksanız yeni hesap açmanıza çok da gerek yok. Ama gün gelir sıkıldım satarım diyebilirsiniz.



    Yeni hesap açarsanız arkadaşınıza verirsiniz hesabı o da sec olarak oynar. Yani oyunun olduğu hesaba girip oyunu oynayabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mühendis

    Oyunu kesinkes satmayacaksanız yeni hesap açmanıza çok da gerek yok. Ama gün gelir sıkıldım satarım diyebilirsiniz.



    Yeni hesap açarsanız arkadaşınıza verirsiniz hesabı o da sec olarak oynar. Yani oyunun olduğu hesaba girip oyunu oynayabilir
    hocam son soru kusura bakma
    arkadaşın hesabı ps plus var ben onu primary yaptım artık ps plus indirimlerinden faydalanabiliyorum.
    Peki o ps plus olmayan benim hesabımı pri yaptığı için kendi hesabı olan ps plus lı sec hesaptan mı oyun alması lazım yoksa zaten 1 kere ps plus var o da gidip istediği gibi yeni hesap açıp oyunu ordan mı alacak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.