Şimdi Ara

PS4 IP BAN ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23/02/17 tarihinden beri ne ps4 ne de pc üzerinden psn'e bağlanamadım durumla ilgili görüşmediğim kurum kalmadı.En son sony ile iletişime geçip ps4 ve psn hesabımla ilgili bazı bilgileri verdim bu bilgiler Sony EU ile paylaşılıp sorunun ne olduğu öğrenildi.Sorun şu; ben bilgim dahilinde olmadan "botnet ve ddos" saldırısı yapmışım ve Sony'de benim ps4 seri numaramdan bana düzenli olarak ban atıyormuş.PS4 seri numaram kara listeye alınmış.Daha sonra benim şikayetlerim sonucunda bu seri numara banı manuel olarak kaldırılmış fakat sorun devam ediyor.Bu sorunla ilgili tekrar bi mail yazdım ve aradım geri dönüşleri tekrar bi 15 gün sürecekmiş.Yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım ve bu sorunun hiç bir şekilde sony tarafından çözümlenmediği söylenmiş.Boşa kürek sallıyormuşum gibi bi his var zaten içimde.O yüzden sizlere soruyorum bu konu hakkında bilgisi olan var ise lütfen konu altında bilgisini paylaşsın.

    Bu arada aldığım hata kotu: (WS-37397-9)







  • Modem ayarlarına girip resetle, bu hatayı superonline'a geçtiğimden beri ben de alıyorum ve bu şekilde düzeliyor. Banlanan konsol değil IP.
  • Bende 6 yıldır SOL kullanıyorum ama hiç böyle bir hata almadım. ISP kaynaklı değildir.
  • SOL ne bilmiyorum.İP değişikliği talep ediyorum uydunetten 2 saat giriş yapabiliyorum psn e daha sonra tekrar ban yiyorum maalesef.Büyük ihtimalle bilgisayarıma bir virüs girdi ve botnet-ddos saldırısı bu virüs sayesinde oldu belki tam hakim değilim bu denli internet olaylarına ama sony beni bu suçla itham ederek ip ban attı.Sık sık ip değiştirmem gerekiyor fakat uydunet her aradığımda değiştirmiyor maalesef.VPN bir çözüm olabilir evet ama ping sorunu oluyor bu seferde.Çok can sıkıcı bir sorun ve 1 aydır ps4 kullanamıyorum.Erken erişim için 150 lira ödediğim oyuna bağlanamıyorum çok lanet bir sorun kimsenin başına gelmez umarım.Beni yıldırdı bu sorun playstation'dan da Sony'den de soğudum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osse-Saeros

    SOL ne bilmiyorum.İP değişikliği talep ediyorum uydunetten 2 saat giriş yapabiliyorum psn e daha sonra tekrar ban yiyorum maalesef.Büyük ihtimalle bilgisayarıma bir virüs girdi ve botnet-ddos saldırısı bu virüs sayesinde oldu belki tam hakim değilim bu denli internet olaylarına ama sony beni bu suçla itham ederek ip ban attı.Sık sık ip değiştirmem gerekiyor fakat uydunet her aradığımda değiştirmiyor maalesef.VPN bir çözüm olabilir evet ama ping sorunu oluyor bu seferde.Çok can sıkıcı bir sorun ve 1 aydır ps4 kullanamıyorum.Erken erişim için 150 lira ödediğim oyuna bağlanamıyorum çok lanet bir sorun kimsenin başına gelmez umarım.Beni yıldırdı bu sorun playstation'dan da Sony'den de soğudum.

    Bu tür botnet virusler genelde modemlere giriyorlar, malasef modeminizi değiştirmeniz gerekiyor. ancak unutmayınki modem değiştirmenizde bir çözüm olmayabilir. ancak sunu yapabilirsiniz bir arkadaşınızdan yada birinden bir şekilde geçici modem temin edip 1 2 hafta deneyebilirsiniz.




  • Osse-Saeros kullanıcısına yanıt
    Zaten olan olmuş. Modemi resetleyip bilgisayarı iyi bir taramadan geçirmesi lazım. Böyle şeylerde Kaspersky, Bitdefender gibi antivirüsler kullanmak lazım. Sonra da diğer yazılımlar ile. Bilgisayarınız zombi olmuş olabilir. Hemen o virüsü temizlemeye bakmanız lazım.
    Kaspersky Total Security:https://www.kaspersky.com.tr/total-security
    Kaspersky Total Security ile virüs veritabanını güncelleyip tam tarama yapın. (30 günlük deneme sürümü var.)

    Ardından Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Protection ayarlarındaki ''Scan for rootkits'' seçeneğini açın. Veritabanını güncelleyip tarama başlatın.
    Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/




  • aynı sorun an itibariyle bendede var dün en son bu saatlerde oynadım ve arkadaşımda kaldım bütün gün yani hiç açmadım ps yi eve bugün geldiğimdeyse aynı hatayı aldım.
  • Tp link eski model modemlere virus giriyor. Bende var öyle bir modem artik kullanmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözebildiniz mi?

    Kendi cihazım ile ev internetinden psn e baglanmiyor telefon ile baglanılabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultrAslan-BH kullanıcısına yanıt
    Telefondan bağlanıyorsan ihtimaller belli.

    - İnternet servis sağlayıcı
    - Modem
    - IP bloğu

    Başka modemle denelisin. Soeun devam ederse farklı firmadan internet aboneliği olan bir arkadaşına gidip denemen gerekir. Bence modemde aorun çözülür gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.