Şimdi Ara

PS Vita Oyunları Yüklenme Süreleri (Analiz)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyuncuları kötü bir oyundan daha çok üzen bir şey varsa, o da oyunların uzun yüklenme süreleridir. Korku oyunlarında karanlık bir sokağa girdiğinizde, yarış arabanıza yaptığınız küçük bir modifikasyonda… aniden beliren ‘loading’ ekranı, bazen insanın tüm hevesini kaçırabiliyor.

    PSP kullananlar bilir, bazı oyunların yüklenme süreleri can sıkıcı uzunlukta olabiliyordu. Bu duruma sebep olarak UMD (Universal Media Disc) formatı gösteriliyordu. Sony geleneği sürdürerek Vita’da da yeni bir medya kullanma kararı aldı, adını da PlayStation Vita card koydu. Bu yeni medyanın oyun yüklenme sürelerini kısaltması bekleniyor ama Vita oyunları PSP oyunlarına göre çok daha kompleks yapıya sahip, o yüzden umduğunuzu bulamayabilirsiniz.

    Yüklenme sürelerinin elbette oyunun türüne ve içeriğine göre değişiklik göstermesi beklenir. Biz de bu değişkenleri test edelim dedik. İşte sonuçlar…

    Reality Fighters

    Sony’nin Artırılmış Gerçeklik oyunlarından Reality Fighter’ın başlama ekranına gelmesi 34 saniye sürüyor, menüde ilerleyip dövüşçünüzü seçmek için ise 33 saniyeye daha ihtiyacınız oluyor. Dövüşün başlaması ise sadece 8 saniye. Toplamda 75 saniye, bu süre bir sandviçi alt etmenize yetebilir ama ikincisi için bayağı iştahlı olmalısınız.

    Unit 13

    Zipper Interactive’in görkemli shooter oyunu, menü ekranına gelmek için 47 saniye harcıyor. Menüden de bir levele girmek 31 saniyemizi alıyor. Toplamda 68 saniye. Böyle bir oyun için fena sayılmaz.

    WipeOut 2048

    Bu oyunun demosu bile uzun yükleme sürelerine sahipken, tam sürümünden performans beklemek pek gerçekçi olmazdı. Ana menüye gidebilmek için 62 saniye, tek kişilik bir oyuna girmek içinse 56 saniye daha beklemeniz gerekiyor. Toplamda 118 saniye. Bu süre neredeyse iki sandviçlik bir ara sayılır. Peki başladıktan sonra buna değiyor mu ? Elbette. Yarışı tekrar başlatmak da sadece 10 saniyenizi alacak.

    Uncharted Golden Abyss

    Drake ile maceraya başlamak toplamda 71 saniyemizi alıyor. Yüklenme sürelerini bir kısmı biz film sahnelerini izlerken arka planda devam ediyor. Bu tüm oyunda böyle devam ediyor ve leveller arasında bekleme süresi neredeyse hiç yok. Uncharted bu konuda gerçekten etkileyici.

    Everybody’s Golf 6

    Bu oyunda düşük çözünürlüklerin getirdiği bir avantaj var. Kontrolü ele geçirmek için 35, ilk turnuvayı yüklemek içinse 21 saniye yeterli oluyor. Toplamda 56 saniye. Ara vermenize gerek kalmıyor, çünkü yüklenme süreleri gerçekten makul

    ModNation Racers

    Oyunun PS3 versiyonunda yüklenme süreleri gerçekten yerlerde sürünüyor. Peki durum PS Vita’da nasıl ? Çok daha iyi, ana menüye ulaşmak 43 saniye, bir pist seçip oyuna başlamak da 52 saniye, toplamda 95 saniye. PS3′de olduğu kadar kötü değil.

    Little Deviants

    Fragmanı atlayıp menüye ulaşmak 49 saniye, ilk mini oyunu başlatmak ise sadece 8 saniye. Toplamda 57 saniye. Bu sefer de sandviç arası yok.

    Ultimate Marvel vs Capcom 3

    İlk yükleme süresi 64 saniye, arcade moda girmek 15 saniye, oyuncu seçimi de 23 saniyenizi alıyor. Toplamda 102 saniye.

    Ridge Racer

    Oyunda sadece 3 pist bulundurmasına rağmen Ridge Racer fanları oyun hakkında olumlu fikirlere sahip. Oyunda başlama ekranına ulaşmak 30 saniye, menünün yüklenmesi ise 10 saniyemizi alıyor. İlk yarışa başlamak da 19 saniye. Toplamda 59 saniye. Yarım kalan sandviçi bitirmek için size bir fırsat.


    Notlar:

    Testler bilimsel veya kesin değildir, ev ortamında yapılan testlerdir.
    Test sırasında Vita’da arka planda çalışan uygulama yoktu.
    Ridge Racer dışında tüm oyunlar hafıza kartından çalıştırıldı.
    Test, oyunların inceleme sürümlerinde yapıldı. Satılan sürümlerinde değişiklik yapılmışsa süreler farklılık gösterebilir.
    WipeOut 2048′de, yükleme sürelerini iyileştirmek için yama yayınlandı.
    Tüm fragmanlar atlanmaya çalışıldı.
    Testte kullanılan Vita’nın yazılım versiyonu 1.6.

    !!!!!!!!!!..........ALINTIDIR..........!!!!!!!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armide -- 13 Şubat 2012; 16:17:27 >







  • Alıntı yazmak yerine kaynağın kendisi yazılsa ne fark edecek merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.