Şimdi Ara

PROTON 415 GLSİ 7000 TL NE DERSİNİZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
33.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilen bilir bu tip çok konu açtım ama napıyım. keseme göre donanımlı olarak hangi araca baksam sıkıntılı. şimdide kafayı protona sardım tanıdk birinin var 2003 ten beri ondaymış 87000 km de , tüplü bir -iki çiziği eziği var kliması ön camları otomatik yeni ağır bakımdan çıkmış (triger devirdaim vs.) 7500 dedi ama 7000TL ye ikna edebilirim diye düşünüyorum şuan başka borçlarımda var o yüzden 8000 tl den yukarı çıkamam 2-3 sene işimi görecek düzgün bir araç arıyorum sonuçta satarkende ne kadar zarar edebilirimki. hülasa çok yazdım sizin o engin görüşleriniz (özellikle proton kullananlar yazarsa) nelerdir.
    alırken dikkat etmem gereken noktalar kronik arızası vs.varmıdır. şimdiden teşk.



  • 2-3 sene diyorsanız 2. eli sizi üzmez gayet güzel bir araç bana kalırsa. Bazı parçalarını Lotus üretiyor diye biliyorum. Hayırlısı olsun şimdiden.
  • eski modelleri bilmiyorum ama biz proton gen 2 aldık 2008, yok parçası bulunmaz, yok kağıttan araba diyip durdular. proton u malezya üretiyor. sizin söylediğiniz modelde daha lotus u satın almamıştı lotus teknolojisini yeni modellerinde kullanıyorlar. eski modeller mitsubishi ortaklığıyla üretildi sizin dediğiniz modelinde motoru komple mitsubishidir ve mitsubishi parçaları bire bir uyar. biz arabayı alırken zaten hurda etme niyetiyle aldık. yaklaşık 5 kişi şöförlüğü aldığımız arabada öğrencekti yani, sürtmeler vuruklar çizikler, kısa vadede değişen baskı balatalar falan hepsini düşünerek aldık 5 sene sonra 10bin lira zararla satsakta önemli değil zaten satılmıyacağa benziyor çünkü çok güzel bir duruşu var.

    size benim tavsiyem aracı tanıdıktan alıcakmışsınız, izni olursa 3-4 gün kullanmak isteyin. hoşunuza giderse alırsınız. bırakacağınızıda sanmam kullananlar çok memnun. şimdiye kadar şikayet eden görmedim. 7000 e alacağınız diğer araçlar bundan çok daha eski model olacak sonuçta. 2. el konusunda da sizde bi tanıdığınıza satıcaksınız emin olun


    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirasa -- 28 Ocak 2010; 21:48:26 >




  • Çok sağlam bir motoru olduğunu biliyorum ( Mitsubisci Carismayla aynı )

    Bence sağlam , binilebilecek bir araç.

    gen_61 nickli üyenin eski aracı. Konuyu görürse yazar zaten , olmadı pm atabilirsiniz
  • biz ailecek 10 yıl mazda 323 famila kullandık hala da bizde şuan abim aldı. ikisi nerdeyse birebir aynı. ha benimde bu araca ısınmamın nedeni kanında mitsubishi olduğu içindir. hatta sedanına arkadan şöyle dikkatlice bakıldığında Mitsubishi Galant tır.
    niyetim 416 glix lerde ama ondanda uygun bulmak zor.
    aracı pazartesi veya salı kendim götürecem servise baktırmaya bakalım o ne diyecek. o arada da iyice kullanmış olurum. çünkü servis işyerimiz şehre 50km uzaklıkta olduğu için uzak kalıyor.
    başka görüşleriniz varsa sevinirim.

    trabzonlu kardeşim carisma ile aynıysa durdum orda sebebi de o carisma nın rölanti motoru hikayesi hani şu kibrit kutusu kadar olupda 1200 tl olan alet. inşallah bunda öle takım taklavat yoktur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 29 Ocak 2010; 21:57:57 >
  • Proton hangi ülkenin aracıydı alakasız olacak ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akustik

    trabzonlu kardeşim carisma ile aynıysa durdum orda sebebi de o carisma nın rölanti motoru hikayesi hani şu kibrit kutusu kadar olupda 1200 tl olan alet. inşallah bunda öle takım taklavat yoktur


    Yukarıda bahsettiğim gen_61 nickli arkadaş bana öyle demişti.
    Bu arada rölanti motoru hikayesini bilmiyorum ama eniştemdede carisma 1.6 glx var 99 yılında 0 km aldı birde lpg taktırdı hala paşalar o araca biniyor ve hiç öyle bir sıkıntısı olmadı.



    quote:

    Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

    Proton hangi ülkenin aracıydı alakasız olacak ama


    Malezya diye biliyorum .. Yanılıyorda olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 28 Ocak 2010; 22:06:05 >




  • kardeş carismayla ilgili şöyle bir açıklama geçilmiş.
    işte bu açıklamdan sonra o araçtan açıkçası kaçtım. ama protonla ilgili böyle şeyler duymadım. ayrıca parcatreni.com dan da fiyat araştırması yaptım tüm parçalar gayet uygun.

    Ardından da size Carisma alırken dikkat etmeniz gereken hususları maddeler halinde yazayım,

    1- GDI' lardan uzak durun. (Yetkili servisteki ustabaşının tavsiyesidir. Parçaları diğerleriyle uyum sağlamıyor ve teknoloji çok az kullanıldığından, sorun çıktığı zaman 2-3-4 bin tl' den kapı açılıyor)

    2- Alabiliyorsanız 2000 üzeri yeni kasalardan almaya çalışın

    3- Cam düğmelerinin çalışır durumda olduğundan emin olun. (Aracı alırken, diğer araçlara nazaran önemsiz görülen ayrıntılar Carismalar için çok önemlidir. Zira el altındaki parçaları çabuk bozulur ve oldukça pahalıdır.)

    4- Rölantisine dikkat edin. Bunu şöyle yapacaksınız. Mümkünse sabah vakti aracı teste gidin. Motoru ilk çalıştıran siz olun ve araç çalıştığında otomatik jiklenin devreye girip girmediğine bakın. Giriyorsa devir 1500-1600 lere gelecektir. Motor ısındıkça da düşecektir. İlave olarak, elektrik aksamını kullandığınızda devir yükselir, kendiliğinden tekrar 750' ye gelir. Örneğin klima, farlar... Eğer arıza varsa parça 1.190 TL bilginiz olsun

    5- Klimasının çalıştığından emin olun.

    6- Aracın ön torpido göğsüne iyi bakın (teybin ve klima düğmelerinin olduğu yer) O kısım araç hakkında iyi bir fikir verir. Bizim araçlarda o kısım çok kolay deforme oluyor. Alacağınız aracın bu kısmı temiz, çziiksiz ve canlıysa muhtemelen araba da temizdir.

    7- Aklıma bunlar geliyor. Diğer arkadaşlar da fikirlerini yazdıktan sonra bu sayfanın çıktısını alıp cebinize koyun. Sonra da alacağınız aracı muhakkak mitsubishi yetkili servisine götürüp baktırın. Ustanın unutup dikkat etmediği yer olursa bu listeden tespit edip hatırlatma yapabilirsiniz.

    8- Son olarak, diğer araçlarda dikkat edilen kaportada değişen parça olup olmamasına, tavanda boya olup olmamasına dikkat ediniz. Turkcell hatlı cep telefonundan 5664' e hasar yazıp bir boşluk aracın plakasını yazıp gönderin. Tramer kaydına bakmış olursunuz. Bu işlem 7 sms' dir. bilginiz olsun. Ama içiniz rahat olur.

    Umarım gönlünüze ve keyfinize göre bir Carisma bulur aramıza katılırsınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akustik

    Umarım gönlünüze ve keyfinize göre bir Carisma bulur aramıza katılırsınız



    Kısacası bizim enişte temiz kullanmış o zaman

    Yukarıdaki cümleyi banamı dediniz anlamadım

    Neyse , benim bildiklerim bu kadar. Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~



    Malezya diye biliyorum .. Yanılıyorda olabilirim.


    yukarda da yazmıştım. proton malezya üretimidir. ayrıca devlet desteğiyle üretilen bir araçtır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pirasa

    yukarda da yazmıştım. proton malezya üretimidir. ayrıca devlet desteğiyle üretilen bir araçtır



    Görmemişum hemşo , afedersun
  • Sağlam arabadır.98 yılında sıfır almıştık.Sattığımız da 140,000 deydi.11 sene boyunca yağ bakımları haricinde servise uğramadık.Kullanımı keyiflidir.Uzun yolda yormaz.Güvenlik sağlamlık konusunda çelik katkılı bi şaşisi vardı(Bunu bana servisteki çalışan söylemişti).Bizim ki 1.6 Mt vitesti.Performanslı kullanmda yakıyordu.Ama uzun yolda resmen kokluyordu yakıtı.Satmak zor biz arkadaşıma sattığmız için sorun olmadı.Yine de son karar sizin İyi Forumlar.Sormak istediğiniz birşey olursa Pm'den veya burdan ulaşabilirsiniz.
  • bende 98 proton persona almak için yola çıkmıştım... a kasa opel vectra aldım... yolda bi proton görsem dönüp bakarım...
  • Eğer arkadaşının araba için dedikleri doğruysa o arabaya 8 lira bile verilir.
    Proton gayet güzel bir araba. Parçaları da ucuz sayılır. Bu paraya şahin bile vermiyorlar.
  • Parçası o kadar da pahalı değil.Kolay kolay parça eskitmez zaten.Bizim sağ sinyal kırılmıştı Aksaray'dan 15 liraya orjinalını almıştık.
  • bu 7000 lik açıkçası içime sinmedi. zaten hanımda HB almamızı istedi dolayısıyla hem HB hemde 416 GLXİ almayı planlıyoruz. 8500e bulursam yapışacam.

    o carisma ile ilgili yazıyı kopylamıştım o yüzden öle çıkmış

    "gen 61" nickli kardeş aracı alırken nelere dikkat etmeliyim, aracın hor kullanılıp kulllanılmadığı nerden belli olur (püf noktası hani) parça fiyatları olarak da parcatreni nden baktım pahalı bir parcası yok.
    pazartesi veya salı belli olacak.
  • ben de proton 416 kullanıcısıyım. ve gayet memnunum arabamdan. tavsiye ediyorum. bu güne kadar baya bi bakım yaptım arabama. parça fiyatları pahalı değil. bizim milletimiz kalkıp da toyota ve honda sınıfındaki bi arabayı şahinle kıyasladığı için olur olmaz laflar ediyor, parçası pahalı diyor. yok öyle bişey. bugüne kadar da bir çok proton kullanıcısıyla görüştüm. hiç biri olumsuz bişey söylemedi,, hatta birisinin dediği hala kulaklarımda, zamanında sıfır almış ''o arabanın tadı damağımda kaldı'' ;)
  • bende 2 sene önce baya bi arastırma yaptım protonlarla ilgili....malezyada üretilen devletin resmi aracıdır arkadasın dediği gibi...oraada makam arabası olarak üretilen modelleri de var...416 glx ler cok hosuma gitmişti...sanayideki ustalarda sorunsuz araba ama 2. eli yok diye tutulmuyor diyor...bence temiz kullanılmısını alırsanız sizi kesinlike üzmeyecektir....bi arkadsım da 2 tane var...proton delisi resmen.....yol tutuşu cok iyi lpg ye uyumu cok iyi....ve performans olarak da cok iiyi..rampaları çıkışı hızlanması gercekten iiiyi arkadasın dediğine göre......
  • Arkadaşlar bugun Ankara Doğan yetkili servisine gittim araçla ilgili bilgi almak için orda satılık 4 tane vardı ve ne hikmetse 4ü de ilk kullanıcıdan takaslamışlar. yani bu araçlar bu kadar kullanışsız kötü olsa neden 8-10 yıl sahibine hükmediyor
    neyse orda çok pazarlık yaptık ama bi tane 416 vardı anlaşamadık.(tavanın boyalı olmasıda bende mide ekşimesi yaptı açıkçası.)
    şimdi araştırmaya devam denk getirdiğim anda alacağım çünkü gerçekten bana hitap eden bir araç.
  • Akustik
    aracı aldığını ve memnuniyet durumunuda yazsan buraya.
    Yazan arkadaşları bilgilendirmiş oluruz:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.