Şimdi Ara

protherm kombi sirkulasyon pompa motoru sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kombi ustasi bizim kombiyi kontrol edip pompa motorunun calismadigina karar verip cikartmis. beni aradilar ustayla konusturdular usta yenisi 450 2. el 3 ay garantili en son 150 dedi ben kabul etmedim kendim gorim dedim. Bu olay 3-4 ay once oldu. Ben motor fiyati bakarken multimetreyle direnc kismindayken probla motorun elektrik girislerine dokundugumda deger gorunce motorun saglam olabilecegini dusundum daha sonra ac 220 motora verince motorun dondugunu gordum. Pompanin pervaneleride henuz tikanmamis temiz bile sayilabilirdi dolayisi ile kombicinin teshisinin yanlis oldugunu dusunup kombicinin telefonunu bulup aradim. Kombici ilk once hatirlamadi sonra hatirladi motorun calistigini soyledigimde yuke binince calismiyor dedi. Bende tekrar motora 220 ac verip denedim pompa pervanesi donuyor elime pecete alip pervaneye cok guclu bastirdigimda bastirma siddetine gore yavasliyor son guctede motor duruyor. Sirkulasyon pompa motoruyla ilk defa karsilasiyorum. Motorun arzali olup olmadigi konusunda fikirlerinizi bekliyorum.







  • Petekler ısınmıyor muydu? Neden pompanın arizalandigina kanaat getirmiş?

    Benim kombininde pompası sıkışmış yani bozulmuştu.
    Peteklere suyu gönderemiyordu mecburen değişti.

    Sıfır grundfos marka takıldı 320 TL'YE işçilik dahil.
    Zaten iki marka var Grundfos ve Wilo.
    İyice araştırın gerçekten bozulduysa kendiniz temin edin taktırın.
  • Zaten bende bir yerlerde 190 tl ye buldum kendimde takabilirim diye dusunuyorum ancak motorun arzasi konusunda supheye dusunce bilenlere danisim dedim. Hatta acaba kart bozukta kombici motoru mu arzali tespit etti ? Su an motora 220 gelip gelmedigini bilmiyorum bakinca sonucu paylasirim. Birde uzun zamandir kombi genlesme tankina hava basilmiyor buda peteklerin isinmamasina sebep olabilir mi ?
  • Birde bu motorun rotoru su icinde donebiliyor sonucu cikardim cikarimim dogrumudur. Bu sonuca pervanenin ortasindaki mil ortadan delinmis ve bu delik ic kisma ulasiyor buda iceriye suyun ulastigini gosteriyor diye dusunuyorum. Cunku kombi ustasi icine su gidince motorun bozuldugunuda soylemisti. Nasil usta olduysa artik. Zaten bu mekanizmayla surtunme sonucu isinma ve asinmanin azaltilmasi saglaniyor diye dusunuyorum. Tabi statora su ulasmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.