Şimdi Ara

'Protein Tozuna Hormon Atıyorlar'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam beyler, bi kaç haftadır sağ göğsüme ellediğimde sert kitle gibi birşey hissediyordum, her gün yokluyorum sürekli yer değiştiriyor. koşarken, üstüne yatınca falan hissetiriyor.

    Bugün devlet hastanesine genel cerrahi bölümüne gittim, doktor hemen hormon falan kullanıyormusun diye sordu, yok dedim. Jinekomastiden şüphelendi ama görüntü olarak çok ciddi bişey olmadığı için ultrason istedi. ona da 1-2 hafta sonra randevu aldım.

    Neyse, forumlarda facebook gruplarında okuyodum doktorlar protein tozuna steroid, anabolik vs. az az da olsa atıyolar diyomuş diye, ağız birliği yapmışlar sanki, aynısını söyledi. Elbette fazla kale almadım tartışmak da istemedim. Şimdi beyler bunlar neye göre böyle konuşuyor, nasıl doktorlar arasında bu desteksiz konu yayılmış. Koskoca doktor olmuş diyorsun niye yalan söylesin diyorsun, inansan bi dert inanmasan ayrı dert. Ha elinde bi test bi analiz sonucu olsa inanıcam ama "hormon atıyolar yav" tarzı muhabbet dönünce ciddiye alası gelmiyor insanın.


    Bu videoyu izleyince biraz içim rahatladı ama yine de işin içine para girince denetimin falan sallanmadığı çok örnek var, artık kafamda hep bi şüphe olacak galiba yapacak bişey yok.







  • Ülkemizde adam akıllı bu sporu yapmak kolay iş değil.

    Her gün kırmızı et yiyemiyoruz bcaa alıyoruz dünya para. Tavuk desen uçmuş gitmiş yumurta fiyatları malum. Tavukta da hormonlu tavuk muhabbeti dönüyor zaten.

    Ee protein alamıyoruz alsak da eksik kalıyor hadi whey alalım. Bir bakıyorsun fiyatlar cüzdan yakıyor. Hadi aldın yorumları okuyorsun Almanyada satılan x markası ile ülkemizdeki x markası bir değil ikinci sınıf ürün geliyor muhabbetti zaten sinir bozucu.

    Valla ne diyeyim sonumuz hayrolsun. Ne vardı etin kilosu 10 lira olsa da adam gibi beslenebilsek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günümüzde kaldığını sanmıyorum ancak çok ta asılsız bir iddia değil, o işin epeyce bir geçmişi var aslında, hekimler muhtemelen olayın öncesini bilmeden boş atıp dolu tutmuşlar.
  • Rekabetin böyle fazla olduğu herkesin diğer markadan daha iyi olabilmek için çabaladığı destek besinler dünyasında geçmişte bu tür şeyler bariz yaşanmış, günümüzde denetimler yaptırımlar daha fazla, bağımsız laboratuvar testleri var falan, güvenilir olanı alıp durum eskisi gibi değildir heralde demekten başka fazla pek birşey gelmiyor gibi elimizden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten pahalı olan bi şeyin fiyatını neden daha fazla artırsınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bende hastanede çalışan bir akrabamdan duydum bu dediğini.Hangi ürün yada ürünleri kullanıyorsun peki
  • 1. maliyet artar,
    2. marka büyük bir riske girer ve batışa sürükler
    3. yasal değil

    Firmada baştan aşağı herkes aynı anda delirmediyse pek mümkün değil
  • Birinin doktor olması onun konuşmalarının doğru olduğunu göstermez ki. Ne diyetisyenler görüyoruz karbonhidrattan, insülinden, glikojen deposundan habersiz.
    Ülkemizde modadır bu. Bi konuda tahsil sahibi olduğunuz zaman yargı dağıtmaya başlarsınız. Savaş abi zaten gereken bilgiyi vermiş.
    O bilindik markaların içinden steroid çıkma ihtimali hiç yok.
  • Düşünsene mesela bir protein tozu üretici firmada yetkilisin ve sana hiçbir getirisi olmayacak bir hamle.

    İnsanlar sadece protein alabilmek için senin ürünlerini alıyorlar ve sen durup dururken bir anda garip bir karar verip, hem istenmeyen hem de senin maliyetini artıracak hem de şirketinin ertesi gün batmasına sebep olacak bir madde ekliyorsun.

    Bu şey gibi, yoğurt satıcılarının çıldırıp bir anda ürünlerinin içine, odun tutkalı koyması gibi birşey :D
    hem odun tutkalı daha pahalı hemde firma için bulması-üretmesi reçeteye eklemesi daha zor ve maliyetli hemde hiçbir getirisi yok :D


    Bunu iddia eden kişinin kafasına sıçayım.
  • Kıymetli kardeşlerim; konu ile ilgili bildiklerimi firma ismi vermeden anlatmaya çalışayım. olayın evveliyatı 1950'lerin sonlarında anabolik/androjenik steroidlerin ilaç firmaları tarafından geliştirilmeye başlamasına dayanır, o dönemde yüzlerce farklı AAS geliştiren firmalar bu ilaçların yaklaşık %90'dan fazlasını piyasaya 2 nedenden ötürü sürmezler; 1) geliştirilen AAS'nin mevcut piyasadakilerden daha etkin olmaması, dolayısı ile ticari bir getiri sağlayamayacak olması ve 2) tolore edilemeyecek şekilde toksisite yaratması (özellikle karaciğer ve böbrek). Bu AAS'ler için, piyasaya sürülmeyecek olmalarından dolayı (her ne kadar insan deneyleri dahi yapılmış olsa da) "FDA patent" başvurusu yapılmamıştır, ve yasal boşluk ta bu noktada karşımıza çıkmakta. FDA'nin bir maddeyi yasaklı ya da kontrollü madde (pharmaceutical compound'lar için) sınıfına sokabilmesi için, o bileşiğin kendisine patent başvurusu yapılmış ve ilaç sınıflandırılmasına sokulmuş bir madde olması gerekmektedir. Yapılan bir başvuru olmadığından FDA'nin o bileşik ile ilgili bilgisi yoktur ve bilgisi olmadığı bir bileşik yasaklı ya da kontrollü madde sınıfına girmez, dolayısıyla YASAL açıdan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.




  • 1969'da araştırmacı bir endokrinolojist/hematolojist piyasaya sürülmeyen AAS'ler dahil bulabildiği tüm AAS'leri sınıflandırarak bir katalog haline getirmiş ve bunu kitap olarak yayımlamıştır. (androgens and anabolic agents chemistry and pharmacology - julius vida) 1990'ların sonunda bu kitabın "supplement firmaları" için çalışan kimyagerler tarafından yeniden "keşfi" ve yukarıda açıkladığım yasal boşluk sayesinde öncelikle protein tozu olmak üzere çeşitli supplement'lere düşük dozlarda katıldığı iddia edilmiştir. bu olay 2006-2007 yılında zirve noktasına çıkmış ve dünyaca ünlü iki firmayı etkilemiştir (kendilerinin yaptırdıkları ve bağımsız olduğunu öne sürdükleri laboratuvarlar tarafından gerçekleştirilen testlerle kendilerini aklamaya çalışsalar da kamu nezdinde başarılı olamamışlar ve piyasadan birer seri protein tozunu çekmeye kadar uzanan bir sürece girmişlerdir)




  • Bu iki firma hala dünya çapında supplement konusunda önde gelen firmalar olarak bilinmekte ve satışları devam etmektedir. Son olarak sonradan kurulan çeşitli supplement firmaları bashedilen AAS'leri hiçbir değişikliğe uğratmaksızın 2011-2012'den itibaren, halen yasal olmalarından ötürü, "prohormone" ismi ile pazarlamışlardır. bu durum "designer anabolic steroid control act of 2014" ile sonlandırılmıştır. Kıymetli arkadaşlarım lütfen özelden/forumdan hangi firmanın hangi seri ürünlerini kaldırdığını ya da buna benzer sorular sormayınız, her ne kadar firmalar ticari itibarlarının zedeleneceği gerekçesi ile mahkeme kararları vasıtasıyla internetteki haberlerin çoğunu kaldırtmış olsalar da 1-2 yurtdışı forum sitesinde eski tarihli konular olabilir kendi araştırmanızı yapabilirsiniz.
  • marketlerde satılıp da içinde kimyasal hormon olmayan bir besin mi kaldı bu devirde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.