Şimdi Ara

Prostatit belası (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
26
Favori
302.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akıncıxx A kullanıcısına yanıt
    iyiyim ama eskisi gibi degil,nerde o eski şaşalı günlerim,bide bu hastalıga hiç güvenmiyorum her seferinde beni hüsrana ugratıyor..ttam kurtulmak istiyorum.
  • NeverGiveUpOzan N kullanıcısına yanıt
    Aynen anlaştık:) Bu bitkisel kürlere de akıl sır ermiyor hatta bu hastalığa akıl sır ermiyor sana iyi gelen bana iyi gelmeyebiliyor yani bence herkes o şuna iyi gelmemiş bana da gelmez nasıl olsa diye düşünmemeli. Prostatite sebep olan her bakteri çeşidi ayrı ayrı etkiler gösterebiliyor bünyede ve o bakteriye etki eden mekanizmalar da farklılaşabiliyor, bu nonbakteriyelde de öyle ben onunda adı konmamış bakteri kökenli olduğunu düşünüyorum. emaaan karışık işler bunlar:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeverGiveUpOzan

    :)) Kardes gösterir cünkü Quercetin ihtiva ediyor. Bitkisel kürlere karsi degilim ama gereksiz seylerle vakit kaybetmeni istemem. O bahsettigin adam iki farklı zamanda iki farklı programda iki farklı kür verdi ve iki defasında da %100 işe yaradigini söyledi. Deneyenlerin büyük çoğunluğunda sonuç hüsran oldu. Brokoliyi fazla alırsak kristalleşme yapabilir yalniz, bahsedilen miktardan ve zamandan fazlasini yapma tamam? Fazlasi zarar.

    Quercetin ihtiva eden coğu şey ağrılarına iyi gelir. Siyah çay ve yeşil çay da öneririm. Ve elbette Quercetin takviyelerini de öneririm.

    Boytürk, biz o hususta Akın kardesimle anlastik, sorun yok :)
    Arkadaslar, bu Algonat Plus'ın içeriği. Bilmeyenler için Algonot Plus; kronik prostatit tedavisinde kullanılan ve yurtdışında satışa sunulan (Amerika) fakat ne yazık ki ülkemizde bulunmayan, tescilli bir ilaç, takviye. Göze çarpan en temel özellik Quercetin ihtiva etmesi. Quercetin'in kronik prostatit tedavisinde uzun süreli kullanımının işe yaradığı çoğu hasta tarafından gözlemlenmiş bir durum. Bunu Q-CP kanıtladı fakat ne yazık ki Q-CP'de ülkemizde yok. Bununla beraber, Algonot'un göze çarpan bir diğer özelliği Chondroidin sulphate ve Glucosamine sulphate ihtiva etmesi. Bu maddeler köpek balıklarının kıkırdaklarından temin edilen ve Quercetin emilimini artıran maddeler.
     Prostatit belası

    Şimdi, söylediğim gibi Algonot ne yazık ki ülkemizde yok. Fakat Quercetin takviyesi üreten başka firmalar var. (Solgar gibi, Aksu vital vb gibi) Bu takviyeler Quercetin ve c vitamini, emilimi artirmak icin kısmi oranda bromelain ihtiva ediyorlar. Yani Algonot'tan eksikleri yukarda da belirttiğim gibi Chondroidin sulphate ve Glucosamine sulphate içermemeleri.

     Prostatit belası

    Bugün tesadüf eseri ecza dolabından yarabandı alırken "Chondurax" isimli bir şişeye rastladım. Bu ilaç vaktiyle annemin diz ağrıları için kullanıp, sonrasında ise ecza dolabına bıraktığı bir takviye. Ve tesadüf o ki, içeriklerinde belli oranda bizim aradığımız Chondroidin sulphate ve Glucosamine sulphate var.


     Prostatit belası

    Nereye varmak istediğimi anladığınızı düşünüyorum. Tek fark; mg olarak birbirlerini tutmamaları. Solgar ve Chondurax'taki tek kapsüldeki içerikler neredeyse Algonat- Plus'taki ikisine bedel. Yani günde bunlardan birer tane almak neredeyse kafa kafaya Algonat'a tekabül ediyor.

    Algonot 120 Kapsül: 38 $ (amazon.com'daki fiyatı)
    Solgar Qercetin (50 kapsül): 50 TL
    Chondurax (30 kapsül): 50 TL

    Solgar ve Chondurax'tan günde bir tane içeceğimizi varsayarsak fiyat olarak da neredeyse kafa kafaya geliyorlar. Ben bugün denemeye başladım. İlerde gözlemlerimi aktarmaya devam ederim.

    Sağlıklı günler dilerim,
    Ozan.

     Prostatit belası Prostatit belası Prostatit belası

    Fotoları yükledim ama bende görünmüyo. Siz de göremiyosanız aşağıda gönderdiğim linklerden ismi geçen üç takviyeyi de bahsettiğim ölçülerde değerlendirebilirsiniz. Forum direk açılmasına müsade etmiyor ama endişelenmeyin güvenli linkler. Hızlıresim.com'dan aldım.


     Prostatit belası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 15 Nisan 2015; 22:40:21 >




  • boyturk B kullanıcısına yanıt
    mehmet doktor herhangi bir diyet fln dedi mi? ide aklıma takıldı seni de zorlamak istemiyoru ama :bu enjeksiyon işini neden deneyin dedin dr enjeksiyonun yararını mı gördü senin prostatta yoksa ?
  • boyturk B kullanıcısına yanıt
    Eminim tıp dünyası biraz kafa yorsa şu işe kestane büyüklüğündeki organa kesin bi çözüm bulunur en azından enjeksiyon gibi elle tutulabilir bir tedavi yöntemi var onu geliştirmeye gayret edebilirler ama yok arkadaş hasta sayısı az olduğundan pek önemsenmiyor bence.75 milyonluk ülkemizde bile bikaç doktor ilgi göstermiş bu hastalığa.
  • NeverGiveUpOzan N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ozan ama sen de uzun zamandır iyi olduğunu söylüyordun bunun faydalarını aslında uzman2015 arkadaş gibi şikayetleri fazla olan arkadaşlarda daha rahat görebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıncıxx -- 15 Nisan 2015; 22:38:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncıxx

    Teşekkürler ozan ama sen de uzun zamandır iyi olduğunu söylüyordun bunun faydalarını aslında uzman2015 arkadaş gibi şikayetleri fazla olan arkadaşlarda daha rahat görebiliriz.
    Akın, ara ara ağrı atakları olabiliyor ne yazık ki. Bu hepimizin başına geliyor. Çok rahat gribe yakalanan bir insan düşün ve acı- ekşi yemeyi, çok az da olsa soğukta kalmayı, asidik bir şeyi vücuda almayı grip yapan etkenler olarak düşün ne söylemek istediğimi anlarsın.

    3-4 gündür Rantudil forte kullanıyorum. Şu anda da mesela sanırım bir ağrı krizi geçiriyorum fakat Rantudil bunu bloke ediyor. Bunu hissedebiliyorum. 4-5 gün önce arabama bindiğimde koltuk soğuktu, bu krizin bu münasebetle olduğunu da biliyorum.

    Hepimiz gibi tamamen "Sıfır" olmanın peşindeyim. Bazılarımız şanslıyız (Sen ve ben de bu gruptayiz, daha iyi gözlemlersen ne kasdettiğimi anlayabilirsin) ve ağrıları savuşturmak için kendimizce yöntemler geliştirdik. Bu yöntemler ilaçlarla, takviyelerle ya da kendi manipülatif uğraşlarımız çerçevesinde şekillendi. Sorun şu ki; bu hastalıkta "sıfır" olamıyorsun.

    Hep tetikte,
    hep bekliyor.

    Hep Quercetin alıyorum,
    Hep Cardura alıyorum,
    Hep Sıcak tutmak zorundayım kendimi,
    Hep belli gıdalardan uzak durmak zorundayım.
    Hep aklımda orası var.
    Hep bir şeyleri takip etmek durumundayım.

    Ve bunları "Hep" yapsam da

    Bu hastalık Hep "Ben buradayım" diyor bir şekilde..:)

    Kullanıcı gözlemlemlerime göre Quercetin'i uzun sürelerde kullanan insanlar "kalıcı iyileşme dönemleri" yakalamışlar. Demek ki bir şekilde işe yarıyor. Ve her geçen gün yeni şeyler olabiliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 15 Nisan 2015; 22:53:43 >




  • Doktor bana sadece acılı yeme ekşi turşu asitli falan bunları dedi ben enjeksiyon tedavi edebilira belki sızı o yüzden dedim benim şu anda hiç bir ağrım yok sadece ıdrar da zorlani yorum onuda sonda taktir dim cuma ya kadar takılı duracak doktor cuma dan sonra hiç bir şeyin kalmayacak dedi ama yıldan fazla vaka varsa yani hasta iseniz ameliyat diyorum ben arkadaşlar ayrıca şu an ağrı la r ım olsa bu kadar rahat mesaj yazamaz dim ama arkadaşlar galiba hepiniz ameliyat olursunuz konya ya gelirseniz diye düşünüyorum ben hem korkulacak bir şey akciğer ameliyatı değil ilik kanser i tedavisi değil basit bir operasyon ben rahatim şu an ama yarın ne olur bilemem
  • NeverGiveUpOzan N kullanıcısına yanıt
    Evet ozan haklısın ama sıfır olmak diye birşey yok bu hayatta bunu anladım.Öncelikle her zaman böyle de hayatımı idame ettirebilirim düşüncesi hakim olmalı ancak bu düşünceyle kalıcı bir iyileşme dönemi yakalanabilir.Heran herşey olabiliyor ve psikolojinin bunda çok büyük rolü var yani şu ki durumu olduğundan daha karmaşık çözülemez hale getiriyoruz ister istemez.Düşüncelerimiz,korkularımız vücutta olan ağrıyı,şikayeti daha çok hissettiriyor çünkü kafa hep orda. Bunda en azından benim takıntılı,evhamlı kişiliğimin etkisi de çok fazla,yendim desem de yenemedim üstümdeki bu panik halini. İnş.hepimiz için herşey iyi olur.
  • mehmetkonyaspor M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sendeki bu idrar şikayeti operasyon sonrası çok normal zaten bunlar doktorunun dediği gibi geçici şikayetler.Önemli olan önceki ağrılarının olmaması bu büyük bir gelişme şimdilik, zaten operasyon hiç etkili olmasaydı o ağrıları narkozun etkisinden sonra kaldığı yerden hissederdin gibime geliyor.İnş.hep böyle devam eder.Geçmiş olur inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıncıxx -- 15 Nisan 2015; 23:55:51 >
  • Ozan kardes antibiyotik kullanimindan dolayi midem ve bagirsaklarim cok zorlanmaya basladi. Quercetin bu sekilde negativ bir etkisi varmi? Gunde kac adet kullaniyosun? Hangi markayi onerirsin?
    ve en onemli soru faydasini goruyomusun gormeye basladiysan bekadarlik bir kulanimdan sonra?
    kusura bakma soru yagmuruna tuttum bu saate.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncıxx

    Kardeşim sendeki bu idrar şikayeti operasyon sonrası çok normal zaten bunlar doktorunun dediği gibi geçici şikayetler.Önemli olan önceki ağrılarının olmaması bu büyük bir gelişme şimdilik, zaten operasyon hiç etkili olmasaydı o ağrıları narkozun etkisinden sonra kaldığı yerden hissederdin gibime geliyor.İnş.hep böyle devam eder.Geçmiş olur inş.
    Aynen Akın'a ben de katılıyorum. Bu tip problemler çok normal şu anda. Yalnız bununla beraber "prostatit ağrılarım geçti, iyileştim" demek için de çok erken. Moral bozucu olmak istemem ama kendini buna şartlayıp sonradan hayalkırıklığı yaşamamak adına işlerin kötüye gidebileceğini de göz önünde bulundur psikoloji olarak.

    Kardeş söyle ki; önümüzdeki kış mevsimi Konya'nın ayazında dışarda acılı 1.5 adana yiyip de sonraki günlerde (1-2 hafta içinde) ağrı atağı gelmiyorsa Prostat iltihabını vücudundan atmışsın demektir.

    Ben inanıyorum ki mesanenin boynu ameliyat esnasında yeterince iyi korundu, doktor beyin söylediği gibi 2-3 ay içerisinde cinsel sağlığına da kavuşacaksın inşallah. Fakat böyle bir durum gerçekleşmese dahi zaten sen bu durumu göz önüne alarak ameliyat olan cesur bir adamsın.

    Düşünce ve bilişsel algı düzenini çok bozmamak adına hali hazırda ağrın yokken bu işleri çok düşünmemeni ve hatta kafanın bulanmaması için bir süre buradan da uzak durmanı öneriyorum sana tüm iyi niyetimle. Senin bileceğin iş.

    Bir de Mehmet kardesim özel mesaj kutuna bir şeyler yazdım, okudun mu bilmiyorum. Geri dönersen sevinirim. Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 16 Nisan 2015; 0:52:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeverGiveUpOzan

    Aynen Akın'a ben de katılıyorum. Bu tip problemler çok normal şu anda. Yalnız bununla beraber "prostatit ağrılarım geçti, iyileştim" demek için de çok erken. Moral bozucu olmak istemem ama kendini buna şartlayıp sonradan hayalkırıklığı yaşamamak adına işlerin kötüye gidebileceğini de göz önünde bulundur psikoloji olarak.

    Kardeş söyle ki; önümüzdeki kış mevsimi Konya'nın ayazında dışarda acılı 1.5 adana yiyip de sonraki günlerde (1-2 hafta içinde) ağrı atağı gelmiyorsa Prostat iltihabını vücudundan atmışsın demektir.

    Ben inanıyorum ki mesanenin boynu ameliyat esnasında yeterince iyi korundu, doktor beyin söylediği gibi 2-3 ay içerisinde cinsel sağlığına da kavuşacaksın inşallah. Fakat böyle bir durum gerçekleşmese dahi zaten sen bu durumu göz önüne alarak ameliyat olan cesur bir adamsın.

    Düşünce ve bilişsel algı düzenini çok bozmamak adına hali hazırda ağrın yokken bu işleri çok düşünmemeni ve hatta kafanın bulanmaması için bir süre buradan da uzak durmanı öneriyorum sana tüm iyi niyetimle. Senin bileceğin iş.

    Bir de Mehmet kardesim özel mesaj kutuna bir şeyler yazdım, okudun mu bilmiyorum. Geri dönersen sevinirim. Selamlar.
    Kardes gecmis olsun. Prebiyotik ve probiyotik beslenme tarzi diye bir durum var. Araştırabilirsin. Bir de eczanelerde maflor diye bir antibiyotik var, bağırsaklarin var bağışıklık sistemin için öneririm. Bununla birlikte, yaşadığın durum nonbakteriyel bir durumsa daha fazla antibiyotik alarak vücuduna eziyet çektirmeye son vermen gerektiğini düşünüyorum. Herkes ilk etapta ne yazık ki bu tip aşamalardan geçebiliyor.

    Quercetin'in bu işteki geçerliliğini ögrenmek için google üzerinden "Mast Hücre" kavramına dair araştırmalar yapabilirsin. Quercetin mast hücre inhibitasyonu sağlayarak prostatit tedavisine katkı sağlar.

    Şimdi şöyle bir durum söz konusu, Quercetin çok yoğun olmasa da kısmen antibiyotik etkisi gösterebiliyor. Örneğin ben günde iki kapsül alırken bunu teke indirdim. Yukarda da belirttiğim üzre günde 1 adet Solgar Quercetin, 1 adet de Condurax alıyorum. (Günde iki algonat'a tekabül ediyor)

    Kalıcı bir tedavi sağlayıp sağlamadığı muamma. Fakat bana soracak olursan pek sanmıyorum. Yani mast hücreleri baskılayarak ağrı sinyallerini azalttığı kanaatindeyim. Etki süresi de kişiden kişiye değişiyor. Fakat faydalı olduğu Q-CP, Algonot- Plus, Brokoli kürü gibi takviye ve kürlerle kanıtlanmıştır.

    Önceki siteden uzunca bir süre Q-Cp kullanan insanlar (2-3 kutu) şu anda daha ağrısız günler yaşıyorlar ya da hiç ağrı yaşamıyorlar.

    Değerlendirmek istersen eğer sana da Solgar Quercetin ve Condurax önerebilirim günde tek sabahları. Bu tedavi şekli beni de günden güne daha iyi yerlere taşıyor. Condurax'ı yeni ekledim fakat onun da faydalı olacağından eminim.

    Umarım faydalı olmuştur, Allah şifa versin.




  • arkadaşlar ankara hacettepe hastanesinde prof bir doktora gittim bende bana söylediği şu oldu kronik non bakteriyel diye bir hastalık yoktur dedi neden dedim açıklama şu şekilde şimdi vücudunda tespit edilmeyen bir bakteri yada mikrop var tıp bunu bulamıyor yada ismi tıpta yok (e coli gibi enterekok gibi ) sende bu mikrop olsaydı kan değrrlerinde de anormallik olurdu dedi yani mikrop olsa kan değerlerinde mutlaka birseyleri etkiler bu bile şüphelenmemize sebep olur dedi şunu da ekledi prostat ta mikrop olmama durumu zaten yoktur idrarın geçtiği yerdir dedi ödem yada iltihap var ise de rektal yöntem ile doktorunuz bunu mutlaka anlar yada usg cihazında kendini belli eder bu rektal yöntem kan idrar tahlil ve kültürü yapıldı sonuç olarak birşey yoksa bu hastalığı sil kafadan hemoroid şikayetin var ise bunun tedavisine bak aynı şikayetlerin olmasına sebeptir hemoroid dedi sizinle paylasmak istedim ( doktor samimi olduğumuz aile dostlarımızdan kesinlikle baştan savmadığını da eklemek isterim)




  • sky43 S kullanıcısına yanıt
    bazı doktorlar da bu hemoroid olayına deginiyorlar mesela iç veye dış basur varsa bunlardan kurtulun diyorlar hastalıgı etkiliyor
  • Arkadaşlar kusura bakmayın özel e cevap veremiyorum çünkü sahte rumuz la levent hoca dan şüpheleni yorum beni bir iki sefer aradı levent hoca nin yardımcısı benden doktor un adını hastanenin adını istedi bende vermedim bu işi bizden başka bir de adnan hoca yapıyor dedi başka kimse yapmıyor dedi bende isim veremem kusura bakmayın dedim
  • Ozam kardesim bilgilendirme icin cok tesekkurler. Yine aklima takilan birsorun olursa danismak isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky43

    arkadaşlar ankara hacettepe hastanesinde prof bir doktora gittim bende bana söylediği şu oldu kronik non bakteriyel diye bir hastalık yoktur dedi neden dedim açıklama şu şekilde şimdi vücudunda tespit edilmeyen bir bakteri yada mikrop var tıp bunu bulamıyor yada ismi tıpta yok (e coli gibi enterekok gibi ) sende bu mikrop olsaydı kan değrrlerinde de anormallik olurdu dedi yani mikrop olsa kan değerlerinde mutlaka birseyleri etkiler bu bile şüphelenmemize sebep olur dedi şunu da ekledi prostat ta mikrop olmama durumu zaten yoktur idrarın geçtiği yerdir dedi ödem yada iltihap var ise de rektal yöntem ile doktorunuz bunu mutlaka anlar yada usg cihazında kendini belli eder bu rektal yöntem kan idrar tahlil ve kültürü yapıldı sonuç olarak birşey yoksa bu hastalığı sil kafadan hemoroid şikayetin var ise bunun tedavisine bak aynı şikayetlerin olmasına sebeptir hemoroid dedi sizinle paylasmak istedim ( doktor samimi olduğumuz aile dostlarımızdan kesinlikle baştan savmadığını da eklemek isterim)
    tıp dünyası bu hastalık hakkında yeterli bilgiye sahip değil.hakkında bilgi sahibi olunmayan hastalığında tedavisi nasıl düzenlenir peki,o da ayrı bir konu.

    1.melisa-karabaş çayı yada kiraz sapı çayı kesinlikle işe yaramıyor.

    2.brokoli bazı kişilerde işe yarıyor bazılarında yaramıyor.

    3.prostatta kesinlikle bir bakteri var.

    4.ameliyattan başka net ve radikal bir çözüm yok görünüyor.ne antibiyotikler nede enjeksiyon hastalığı tamamen iyileştirmiyor.döktülen paralara yazık.

    5.türlü türlü hastalıklar var diyip halimize şükretmemiz gerekiyor.sonsuza kadar yaşamayacağız bu dünyada. elbet Allahın izniyle öleceğiz ve yine Allahın izniyle kıyamet gününde Allahın huzurunda toplanacağız.isyan etmeyelim.

    6.mehmet senin iyileşeceğine yürekten inanıyorum.bende yazın yanına gelip ameliyat olacağım Allahın izniyle.

    7.bir arkadaşta demiş.doktor nasıl ameliyata karar vermiş ve pahalı bir ameliyat demiş.o ameliyatla mehmet arkadaşımızın olduğu ameliyat aynı değil belli ki.doktor düzeleceksin dediyse yalan söyleyecek hali yok.

    8.prostatit hakkında bilgisi olmayan ürolog doktorların da diplomaları geçersiz sayılsın lütfen.(çok ciddiyim)hastanın doktordan daha çok bilgi sahibi olması kabul edilir bir şey değil.

    mehmet tekrar geçmiş olsun.biraz sabırlı ol.dualarımız seninle dostum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetkonyaspor

    Arkadaşlar kusura bakmayın özel e cevap veremiyorum çünkü sahte rumuz la levent hoca dan şüpheleni yorum beni bir iki sefer aradı levent hoca nin yardımcısı benden doktor un adını hastanenin adını istedi bende vermedim bu işi bizden başka bir de adnan hoca yapıyor dedi başka kimse yapmıyor dedi bende isim veremem kusura bakmayın dedim

    bencede mehmet kimseye özelden bir şey söyleme kardeşim..iyileş,düzel.daha sonra elbet birbirimize yardımcı oluruz zaten.
  • Deneme di gi m bir tek proste a çay kaldı oda uzun süreli kullanır san fayda ediyor diyorlar ama bilmiyorum isterseniz bir ilgilenin
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.