Şimdi Ara

Projeksiyon Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle konuya biraz uzağım, bu sebeple yardıma ihtiyaıcm var. Popüler konularda gördüğüm Xgimi H1 konusuyla ile almayı düşündüğüm 4K tv yi bırakıp daha büyük ekranda kullanabilmek için 1080P bir projeksiyon aramaktayım. Büyük ihtimalle yurtdışından alacağım, amazon üzerinden de baya bir model inceledim fakat benzer fiyat aralığında ki modeller arasında çok ekstra fark göremiyorum. Bu sebeple bilgilendirme ve tavsiyeye ihtiyacım var.

    İhtiyaçlarımı sıralayacak olursam;
    - Film ve dizi izlemek. Evde sinema sistemi, netflix ve android tv box mevcut multimedya olarak. Arada da PS4 ü ya da Switch i bağlayıp oyun oynarım.
    - 3D olursa daha iyi olur, 3D arşivim var halen, arada 1-2 film evde koca ekranda izlemek zevkli olur.
    - 120" boyutlarında bir duvarım var ve bu duvarı kullanmak istiyorum. Abimde kenarda duran Sony VPL-DX120 projeksiyon ile duvarı test ettim, bununla bile görüntü çok cezbedici, ilk başta perde almayı düşünmüyorum duvar kullanılacak.
    - 4.5 - 5 metre civarından yansıtılacak duvara.

    Şimdi bunlara istinaden amazon üzerinden baya bir model baktım. En çok aklıma takılan LG PF1500w modeli, kontrast oranı çok iyi. 30000 saat ömrü, 1500 lumen, üzerinde WebOS 3.0 smart tv özelliği var fakat yazana göre max 100" desteği var. Bununla 120-130" bir görüntü elde ettiğimizde görüntü kalitesi düşer mi?

    Bir de film ve dizi izleneceği için özellikleri sıraladığımızda, çözünürlükten sonra öncelik nelere verilmelidir?

    Yardımcı olacak ve amazonda vergisiz 800-900 dolar civarında tavsiye edebileceğiniz ürünler var ise sevinirim.

    Benq, Optoma, Epson, LG ve Xgimi ye baktım şu ana kadar fakat baktıkta kafam iyice karışıyor.

    EDIT : Epson 3LCD, diğer markalarda DLP oprojeksiyonlar. Hangisi daha iyi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 21 Mart 2018; 0:43:59 >







  • merhaba,
    hedef bütçeniz hangi aralıkta,
    günde ortalama kaç saat kullanım olacaktır.
  • Merhaba,

    Bütçeyi 3000-4000₺ aralığında düşünmekteyim, gaza gelip 4K almaz isem. Günlük kullanım her zaman olmuyor, evde televizyon izlenmez bağlı bile değil zaten. Haftalık dersek eğer, haftada 15-16 saat civarı bir izlenim olur ortalama.

    Ek olarak dün amazonda 4K ları gördüm, 7 bin seviyelerine geliyor tereddüt ettim alıp almamak konusunda ama herhalde önce 3-4 bin seviyelerinde 1080P bir projeksiyon alıp 4K lar yaygınlaşınca alsam daha sağlıklı olacak gibi.

    Teşekkürler cevabınız için şimdiden.

    EDIT: Netflix, film ve dizi için kullanılacak. Çok nadir basketbol ve futbol maçı izlenebilir veya oyun oynanabilir. Esas ama dizi-film.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 21 Mart 2018; 16:10:46 >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    4K düşünürseniz Benq W1700 öneririm.
    7400 TL civarında TR satış fiyatı var.

    Sizin bütçeniz için kaliteli uygun fiyatlı ürün Epson EH-TW5650 tercih edebilirsiniz.
    TR de test edin ona göre amazondan sipariş verin. Yada pazarlıkla falan amazon fiyatlarına çekmeye çalışın garantili ürün alın derim.

    haftada 20 saat kullansanız yıllık yaklaşık 1000 saat kullanacaksınız demektir. Led yerine uzun ömürlü standart lambalı bir ürün tercih etmeniz daha mantıklı gibi.
    android vb akıllı özellikler için ise avuç içi kadar büyüklükte medya playerlar ile çok daha kaliteli bir sistem kurarsınız.
  • 4K düşünüyorum ama kararsız kaldım açıkcası şu anda ne kadar gerekli veya mantıklı emin değilim.

    Şimdi söylemiş olduğunuz modele baktım, amazonda Home Cinema 2150 diye geçiyor ürün kodu. Dün bende bunu baya incelemiştim, farvorilerim arasında. TR fiyatı 4200₺ seviyelerinde, amazon da 750$ sadece, giden biriyle getirteceğim için amazon daha mantıklı olacak gibi. Sorum şu 7500 saatlik lamba ömrü görünüyor, bittiğinde değiştirme şansımız var mıdır? Var ise basit ve maliyeti
    düşük bir işlem midir? LG1500w ile Xgimi nin en cazip tarafı 30000 saat lamba ömrüydü, ama birinde 3D yok, diğerinin kontrast oranı düşük ve 800 lumen.

    3D destekli blueray player var 5.1 sinema sistemli sony, android tv box, bilgisayarlar ve ps4 pro mevcut. Multimedya konusunda rahatım gibi, tek eksik iyi bir projeksiyon.

    Amazon Linki;
    https://www.amazon.com/Epson-Cinema-Wireless-Miracast-projector/dp/B074FLKWSY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1521639685&sr=8-1&keywords=Epson+5650



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 21 Mart 2018; 16:47:54 >




  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    lamba ömrü azaldığında değişim yapabilirsiniz.
    lamba değişim işlemi oldukça basittir. lamba ücreti 500-600 tl civarında olacaktır. yada şimdiden yedek lamba alabilirsiniz.
  • Yedek lambalar her ürün için ayrı di mi? Yani 5-6 yıl sonra bulamama ihtimalimiz olabilir model eskiyince tahminimce, yedek şimdiden alıp saklamak daha mantıklı o zaman?

    Cevaplarınız içinde teşekkür ederim.
  • Selamlar tekrar,

    Biraz önce amazon da bahar indirimlerine denk geldim gezinirken. Linkte vereceğim Optoma UHD300 X 4K projeksiyon 1090€ ya düşmüştü ve sipariş verdim. Daha kargoya verilmedi, kullanmadığım hesap kartıyla sipariş verdim zaten para çekme şansları yok şu anda. Ne dersiniz ürün için? 4K, 2200 lümen ve 250000 kontrast oranı. HDR destekliyor. Bi yerde HDR 10 yazıyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. 750$ verip Epson mu yoksa 1090€ verip bu mu daha mantıklı seçim olur?

    https://www.amazon.de/gp/product/B079RBF3W3/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1




  • Açık havada kullanmak için basit bir projektör almak için arıyorum. 1080'ye ihtiyacım yok ve sadece geceleri kullanacağım. İdeal olarak, çocuklar yüzerken havuzun yanındaki duvarda gösterileri ve filmleri yansıtmak istiyorum.

    Ben 350 $ altında ve küçük boyutlu tutmaya çalışıyorum. Bunun beni fazla etkilemeyeceğini biliyorum. Ayrı bir hoparlör kullanacağım, ses kalitesi o kadar önemli değil. Tüm filmi oynayacak kadar güçlü bir bataryaya sahip olmasını istiyorum. HDMI girişi iyi olurdu.

    Tecrübesi veya önerisi olan var mı?

    Teşekkürler!
    https://inro.in/lucky-patcher/ https://inro.in/9apps/ https://inro.in/vidmate/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rickygulgul -- 11 Şubat 2019; 22:25:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rickygulgul

    Açık havada kullanmak için basit bir projektör almak için arıyorum. 1080'ye ihtiyacım yok ve sadece geceleri kullanacağım. İdeal olarak, çocuklar yüzerken havuzun yanındaki duvarda gösterileri ve filmleri yansıtmak istiyorum.

    Ben 350 $ altında ve küçük boyutlu tutmaya çalışıyorum. Bunun beni fazla etkilemeyeceğini biliyorum. Ayrı bir hoparlör kullanacağım, ses kalitesi o kadar önemli değil. Tüm filmi oynayacak kadar güçlü bir bataryaya sahip olmasını istiyorum. HDMI girişi iyi olurdu.

    Tecrübesi veya önerisi olan var mı?

    Teşekkürler!
    https://inro.in/lucky-patcher/ https://inro.in/9apps/ https://inro.in/vidmate/
    Merhaba ben şu ürünü 600 tlye aldım gayet kullanışlı. Videoda aydınlık ve yarı aydınlık ortamda test ettim.
    Karanlıkta da testini yapacağım sonra. Görüntüler baya güzel.


    https://forum.donanimhaber.com/600-tl-ye-1024x768-cozunurluklu-lambasi-yeni-sanyo-projeksiyon-testi--137320472



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsfirtina -- 27 Şubat 2019; 17:26:51 >




  • Arakadaşlar, yaklaşık olarak 6 ay önce Boyut Dijital'den satın aldığım ve ortalama 200 saat kullandığım BENQ TK800 cihazımı satmak düşüncesindeyim.
    Düşündüğüm fiyatı bana mesaj atanlar ile paylaşacağım. Nakit ihtiyacımdan dolayı oldukça uygun bir fiyata vereceğim. Selamlar..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.