Şimdi Ara

Projeksiyon için ses sistemi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle sahip olduğum projeksiyon cheerlux c50 smart wifi, Bluetooth ses sistemine bağlanma özelliği var elimdeki Logitech s220 Bluetooth aparatı alıp aux bağlantısı üzerinden Bluetooth a çevirip ses alınıyor,performansı çok düşük geldi,yine elimde olan urban sound dws 711 sound bar bile daha verimli ama basslari yetersiz geliyor, müstakil evde oturduğum için hazır yüksek ses sorunum yokken Bluetooth özellikli ama ses ve bass seviyesi çok yüksek olan bir çözüm arıyorum, TV de LG nin toplam 1000w lık kablolu ses sistemi var bunun üzerine çıkılabilir bir seçenek olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Logitech84 L kullanıcısına yanıt
    Ses sistemi için bütçeniz ne kadar?
    1000 liraya da sistem var, 50-100 bine de.

    Sizin yerinizde olsam, mevcut Bluetooth alıcı LG sisteme bağlayıp projeksiyonun sesini ona aktarırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cevap için teşekkürler, ama blutooth çevirici aux girişinden sesi aldığından pcde bile az çok tatminkar olan Logitech s220 performansını hiç yansıtamadi ,Tv'de ki LG sistemde dvdli 5+1 TV'den bile 5+1 ses için hdmı artı optik kablo kullandım , aux ile blutooth yapsam bu seferde performansı çok azalicak, bunu mevcutta olan Bluetooth bar ile gözlemlemiş oldum, bütçe konusunda 1000 w ses çıkışlı LG den basari düzeyi aynı yada üstü ses ve bass şiddeti açısından orijinal Bluetooth lu bir sound bar nekadar ise o kadar bütçe ayırabilirim , gönül ister 1500 e 1000w şöyle vay be dedirtecek bı sistemde uygun olur,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logitech84 L kullanıcısına yanıt

    Korkarım vay be dedirtecek sistem 1500'e değil, belki 100.000 TL'ye olabilir. :)


    Öncelikle Logitech, LG gibi markaları ve bluetooth'u aklınızdan çıkarmanız gerekir.

  • Logitech84 L kullanıcısına yanıt
    Ayrıca şöyle bir durum var.

    Eğer projeksiyondaki android oynatıcıyı kullanacaksanız, sizdeki projeksiyonun özelliklerinden dolayı sesi her türlü Bluetooth ile aktarmak zorundasınız. Bluetooth olunca da 5.1 ses aktarımı olmuyor.

    Hem 5.1 ses olsun hem de görüntüyü projeksiyona aktarayım derseniz almanız gereken cihazlar şöyle. Ona göre fiyat hesaplamasını siz kendiniz yapın.

    Kaynak cihaz: Apple TV, firestick vs bir medya oynatıcı, ps4 yada PC varsa o da olur

    Ses sistemi: Harici cihaz bağlayabileceğiniz ekstraya Hdmi in yani Hdmi girişi olan bir soundbar yada AVR (ev sinema amfisi) + buna uygun hoparlör takımı

    Ve de ek olarak ses sistemi ile projeksiyon cihazı arasında görüntü aktarımı sağlamak için 10-20 mt arası fiber optik Hdmi kablo. Bu da minimum 1000-1500 TL arası.

    Bağlantı da şu şekilde olmalı.

    Kaynak cihaz ses sisteminin Hdmi girişine bağlanacak
    Ses sisteminin Hdmi çıkışından (giriş değil) projeksiyona uzun Hdmi kablo ile görüntü aktarılacak.


    Gerçi projeksiyonda optik ses çıkışı yada arc özelliği olsaydı soundbara tek bir kablo ile sesi aktarabilirdiniz ama öyle bir projeksiyon da şu 20-30 bin lira arasındadır sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ben Soundbar alacağım aynı ihtiyaç için hocam. Öyle çok ahım şahım bir şey yapmayacağım ama projeksiyonların kendi ses sistemi çoğunlukla tırt oluyor. Size de soundbar çözümünü önerebilirim.

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Selamlar, burada bir sorum vardı, bluetooth ile 5.1 ses aktarılamıyor mu?

    Bu aralar surround 5.1 7.1 ses veren kulaklıklara bakıyorum da, örneğin xbox wireless headset var, dolby atmos da destekliyor. Bunda stereo mu geliyor ses? Veya muadili bluetooth çok fazla ürün gördüm.


    Benim elimde Xiaomi mi projector 2 var. İçindeki android tv'de sanırım dolby atmos desteği yok, ama bir oynatıcı bağlayarak (mi stick 4k veya xbox series x olabilir) dolby atmos sesle film izlemek gibi bir isteğim var.

  • TaLeNDiL T kullanıcısına yanıt
    Bluetooth ile 5.1 ses aktarılamıyor.

    Kulaklıklar konusunda pek deneyimim yok. Ama çoğu kulaklıkta sağ ve sol sürücü olarak iki hoparlör mevcut. Bu kulaklıklar çevresel sesi yazılım vs aracılığı ile verebiliyor. Xbox kulaklığı da benzer şekilde.

    Gerçek atmos için 5.1 yada 7.1 hoparlör takımına ek olarak tavana da 2,4 yada 6 hoparlör daha takılıyor. Yada mevcut yerdeki hoparlörlerin üstüne ayrıca hoparlör koyup tavandan yansıtmalı olarak ses 3 boyutlu bir hale gelmekte.
    Soundbarlarda da atmos için üst kısımda ayrıca hoparlörler bulunmakta.

    Bu sebeple kulaklığın atmos vs desteği olmasa da olur bence. Önemli olan kulaklığın kaliteli, dayanıklı ve ergonomik olması.

    Bunun için head hifi vs gibi forum sitelerinden parasına göre en iyi Bluetooth kulaklık bölümlerini inceleyip, bütçenize göre olan modelleri belirleyebilirsiniz.

    Ama elinizde hali hazırsa Xbox varsa, takım olması açısından onun kendi kulaklığını da alabilirsiniz. Burada karar sizin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • JBL Bar 5.1 510 W 4K Ultra HD Kablosuz Bluetooth Soundbar alın geçin derim :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.