Şimdi Ara

Project Zomboid Taktikler (Kendi Öğrendiklerim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
19.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar herkese merhaba. Bugün ilk konum olucak ve bu konu Project Zomboid üzerine olacak. Oyundaki deneyimim sonucunda edindiğim taktik ve yararlı bilgileri sizinle paylaşacağım.

    Yeni Grubumuz 'Project Zomboid Türkiye' an itibariyle açılmış durumda hepiniz davetlisiniz şu ana kadar 15 üyemiz oldu.Gelen herkese Teşekkür Ederiz:http://steamcommunity.com/groups/projectzomboidTR

     Project Zomboid Taktikler (Kendi Öğrendiklerim)


    Öncelikle ilk bilgi; Eğer başlangıç ekranında Outdoorsman adlı iyi özelliği seçerseniz hava koşullarından etkilenmezsiniz. Böylece karakterinizin üstündeki kıyafeti ve pantolonu yırtıp bandaj yapabilirsiniz. Ayakkabıyı da yere atarsanız envanterde yer tasarrufuda yapmış olursunuz.Daha fazla kıyafetide zombilerin üstünden bulabilirsiniz

    İkinci bilgi ise; Eğer bir binaya girecekseniz ilk önce zombi olup olmadığını pencerelerden bakarak kontrol edin. Zombi görünmese bile başka odalarda olabilir o yüzden eve girdiğinizde saldırmaya hazır olun ve yavaş yürüyün.

    Üçüncü bilgide şöyle; Eğer bir zombi sürüsü sizi kovalıyorsa daima ormandan ve çalılıklardan kaçmaya çalışın. Çalılıklarda zombiler sizi göremez ama çalılıklarda yürürken karakteriniz yavaşlar duruma göre davranın

    Dördüncü bilgi hemen; Eğer girdiğiniz evin buzdolabında et ürünü görürseniz sakın almayın. Çünkü et aldığınızda veya yediğinizde yakındaki zombiler et kokusunu alır ve o yöne doğru gelebilir. Ve de eti çiğ yemek sizi hasta yapabilir. Pişirseniz bile zombiler o kokuya geldiği için etlerden uzak durmanızı ve konserve,hazır yemek ve meyve,sebze stoklamanızı öneririm.

    Beşinci bilgiyi de vereyim; Isırılmaya önlem almak istiyorsanız Whiskey Bottle veya Dezenfekten Şişesi ile normal bandajı craftlayarak birleştirin. Sterilize bandaj elde edersiniz. Eğer zombi ısırdığında veya zarar verdiğinde normal bandaj sadece kanamayı bir süre durdururken,sterilize bandaj hem enfeksiyonun yayılmasını hemde kanamayı önler. Enfeksiyon ise feci bir biçimde ağrı yapar. Ağrı kesici kullansanız bile sadece zaman kazanırsınız, karakteriniz o enfeksiyonla mücadele etmeye devam eder. Bu arada ısırıldığınızda bir bandaj yetmez çünkü 5 dakikada bir bandajınız kirlenir ve işe yaramaz hale gelir. O yüzden kirli bandajı çıkarıp yerine yeni bir sterilize bandaj sarmanız gerekir.

    Altıncı bilgi ise; Eğer safehouse bulduysanız ve yerleştiyseniz biraz çarşaf bulun ve onları perde olarak cama takın. Böylece dışardan zombiler sizi göremez ve dikkat çekmezsiniz. Ve de evin içinde ışık yakarsanız zombilerin dikkatini çekersiniz perde ise bu ışığın görünmesini önler.


    Yedinci bilgi; Oyunda elektrik ve suyun ne zaman gideceği belli değil ama en erken 2 ay dayanıyor. Ona göre mühendislik seviyenizi arttırıp yağmur suyu arıtıcı yapmanız ve konserve yiyecekleri stoklamanız sizin yarınıza olur. Ayrıca sular gitse bile klozetten biriken suları kullanabiliyorsunuz

    Sekizinci bilgi için (ictopbasli'nin bilgisi) : Göl veya deniz kenarı gibi bir yere yerleşin. Su ısıtıcısıyla deniz suyunu içebilirsiniz ve sınırsız su kaynağınız olmuş olur

    Dokuzuncu bilgi ise (_otay_'ın bilgisi) : Uykunuz gelirse hemen yatmaya bakın çünkü uykunuz geldiğinde görüş alanınız ve duymanız zorlaşır.


    Onuncu bilgi ise : Eğer öğlen uykunuz gelirse sakın hemen yatmayın. Çünkü kalkınca saat gece oluyor ve oyalanıcak birşey bulamıyorsunuz. O yüzden uyku hapı varsa onu için ki daha çok uykunuzu getisin,daha çok uykuda daha uzun yatmayı sağlar.


    11. bilgi ise ; Eğer iki elli kullanılabilen silah bulduysanız (Baseball Bat gibi) onu iki elli olarak kullanın. Tek elde 6-7 vuruşta ölürken, iki elli kullanarak 2-3 vuruşta zombilerin işini bitirebilirsiniz. Fakat ikincil donanımınızda çanta varsa o envanterinize geri döner ve iki elli silah kullanırken karakteriniz çok yorulur.


    12. bilgi; Gireceğiniz binanın camını kırmamaya çalışın. Her penceresini zorlamaya çalışın eğer yine giremiyorsanız camı kırın. Ama camı kırarsanız hem çok ses çıkarır,etraftaki zombileri çeker. Hemde kırık camdan eve girerken kolunuzun kesilme ihtimali olur ve kolunuz kanar.


    13. bilgiyse; Eğer bir eve girdiğinizde evde veya evin içindeki zombide o evin anahtarını bulursanız, o evin kapısını istediğiniz zaman kitleyip,açabilirsiniz.


    14.bilgi; Eğer Burglary yani Hırsız olursanız gireceğiniz evlerin camını ve kapısını daha kolay ve daha hızlı açabilirsiniz.


    15. bilgi için; Eğer bir evde yastık bulursanız kesinlikle alın. Eğer gezgin bir hayat,yani safehouse bulmam diyorsanız yastığı almalısınız.Çünkü yastık ile yatağa ihtiyaç kalmaksızın,istediğiniz yerde uyuyabilirsiniz tabii zombilerin gelme riskini göze alıyorsanız


    16. bilgi; Eğer Lumberjack yani Ormancı olursanız zombiler yerdeyken beyinlerini patlatmada daha hızlı bir sonuç verirsiniz.


    17. bilgi ise; Çekiç,beysbol sopası gibi blunt silahların dayanıklılığı ve hasarı genellikle fazla olur ve 4-5 vuruşta zombilerin işini bitirebilir.Satır,mutfak bıçağı gibi keskin silahların dayanıklılığı ve vuruş mesafesi az olur fakat zombilerin işini 1-2 vuruşla bitirebilir.


    18. bilgi için; Dry Ramen Noodles yani Kuru Japon Eriştesini bir şekilde ıslattığınızda çok daha doyurucu ve susuzluğunuzu giderecek bir yemek olur. (Nasıl ıslatıldığını bende bilmiyorum.)


    19. bilgi ise; Cotton Balls yani Pamuk Topları aynı bandajlar gibi alkol veya dezenfekten ile sterilize edebilirsiniz.Kanamayı pek durdurmasada sterilize edilmiş bandajın 2 katı kadar enfeksiyonu önleyebilir.


    20.bilgi ise; Bazı zombiler yerde ölü taklidi yapabilir fakat sizi avlamak için bekliyorlardır. Eğer yanından veya üstünden geçerseniz kalkıp size saldırmaya çalışır.


    21. bilgi ise; Eğer safehouse'nuzda zombi öldürdüyseniz ve etraf kan olmuşsa bir yerden Bez ve Çamaşır Suyu bulduğunuzda bu kan lekelerini silebilirsiniz(Denemedim),hiçbir işe yaramasada


    22.bilgi; Eğer 1 çivi ve Beysbol Sopasını birleştirirseniz Çivili Beysbol Sopası olur. Sadece 1 çiviye ihtiyaç duyarken,beysbol sopasının damage'i dahada artar.


    23.bilgi; Eğer farm yapmak için yerleri kazıyorsanız,topraktan solucan bulabilirsiniz.Bu solucanlar pek karın doyurmasada,yenilebilir.


    24.bilgi; Beysbol sopasında da olduğu gibi kalasla çiviyi birleştirdiğinizde kalası silah olarak kullanabilirsiniz.


    25. bilgi ise; Bir yerden Item aldığınızda veya bir yere Item koyduğunda karakterinizin enerjisinin gittiğini unutmayın.


    26.bilgi ise; Eğer bir yerden Cımbız bulursanız kesinlikle alın. Çünkü bir evin içine girerken kolunuza cam batmışsa,cımbızla bu camı alabilirsiniz.


    27. bilgi ve yazdığım en önemli bilgi olabilir (!); Eğer banyoda veya herhangi bir yerde İğne bulursanız kesinlikle alın. Çünkü bir yaranız olduğunda orayı bandajla sarsanız bile o yara dikmediğinizde asla düzelmez. İp ve İğne ile açılan büyük yaraları kapatabilir 10 tane bandaj harcayacağınıza 1 İğne ve 1 İp ile yarayı anında düzeltebilirsiniz ve bu da hayati bir önlem taşır.


    28.bilgi; Aynı şişeler ve kovalara koyduğumuz gibide pişirme tencerelerinede su koyabiliriz. Ne kadar ağır olsa da,su depolamanıza yardımcı olur.(Su dolu tencerenin ağırlık birimi 3)


    29.bilgi ise; Eğer çok fazla uykunuz gelmiş ve hala uyumamışsanız karakterinizin her an bayılma riski var. (Emin değilim,yabancı forumlarda okumuştum.Yani gerçek bilgi olmayabilir.)


    30.bilgi ise; Eğer Yastık ile Tabancayı bir şekilde birleştirirseniz yastık size susturucu görevi sağlar fakat yastığın belirli bir ömrü vardır.Yani bir süre sonra başka yastık bulmalısınız.(Bundan hiç emin değilim,hatta %50 olmama ihtimali var. Çünkü oyunun bu kadar detaya gireceğini sanmıyorum. Ama eğer girmişse de Project Zomboid'in ne kadar başarılı bir yapım olduğunu görmüş oluruz.Çünkü yastığı susturucu olarak kullanma fikri ben dahil birçok kişinin bile aklına gelemeyecek bir detay.)

    31.bilgi ise (Rosarian'ın bilgisi); Eğer giysilerinizi veya çarşafı 'Çarşaf İp' yani Rope Sheet'e çevirirseniz binaların 2. katından aşağıya iple sarkıp kaçabilirsiniz.



    Bu kadardı arkadaşlar daha çok unuttuğum bilgi olabilir ama şimdi bunları hatırladım. Hepinize iyi oyunlar,zombilere yem olmamanız dileğiyle. Bilgi vermek isteyen arkadaşlar cevapta yazabilir eklerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameMage -- 28 Haziran 2015; 18:32:10 >







  • Yararli konuya benziyor takip. Etlerin zombileri cektigini bilmiyordum. Ogrendigim iyi oldu. Ama etler de bayagi doyurucu oluyor.

    Ben de bir bilgi vereyim. Gol ve denize yakin bir yere yerlesin. Caydanlikla deniz suyunu kaynatip icebilirsiniz. Sinirsiz su kaynagi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 21 Haziran 2015; 23:25:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ictopbasli

    Yararli konuya benziyor takip. Etlerin zombileri cektigini bilmiyordum. Ogrendigim iyi oldu. Ama etler de bayagi doyurucu oluyor.

    Ben de bir bilgi vereyim. Gol ve denize yakin bir yere yerlesin. Caydanlikla deniz suyunu kaynatip icebilirsiniz. Sinirsiz su kaynagi.

    Ekliyorum bunu izninle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlameMage

    quote:

    Orijinalden alıntı: ictopbasli

    Yararli konuya benziyor takip. Etlerin zombileri cektigini bilmiyordum. Ogrendigim iyi oldu. Ama etler de bayagi doyurucu oluyor.

    Ben de bir bilgi vereyim. Gol ve denize yakin bir yere yerlesin. Caydanlikla deniz suyunu kaynatip icebilirsiniz. Sinirsiz su kaynagi.

    Ekliyorum bunu izninle

    Tabi ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altın Bilgiler

    Oyunun en başında baseball sopası bulamazsanız mutfak bıçağını 1. donanım olarak kuşanın ve zombi sizi tutunca vurun dikkat edin sizi ısırmadan vurmanız gerekir, *çenesinin altı tek vuruşta zombi ölüyor.
    *Silah olarak çivili baseball sopası kullanmanızı tavsiye edrim.
    *Bazı zombiler yere düşmelerine rağmen ölmüyorlar ayağa kalkmıyor diye öldü sanmayın bir anda sürünerek sizi ısırmaya çalışabilir.
    *Silah bulursanız kullanmayın mermi biriktirin.
    *Bulduğunuz mermileri 30 lu kutulara koyarak hem yerden hem ağırlıktan tasarruf edersiniz.
    *Bulduğunuz her Büyük Yürüyüş çantasını alın taşıma kapasitesi olarak en iyi çanta odur ve bi evden diğerine taşınırken aynı anda 3 çanta ile eşyalarının büyük bi kısmını taşıyabilirsiniz (1. çanta sırta 2. çanta 1. donanım 3. çanta 2. donanım yerine).
    *Balta, balyoz, tornavida, testere, çekiç gibi teknik malzemeleri bulursanız hepsinden en azından 1 tane olacak şekilde bulunması lazım.
    *Yanınızda mutlaka bir ilk yardım kiti bulundurun (Bandaj, alkol, cımbız, dikiş iğnesi, pamuk).
    *Her zaman için yanınızda 2 adet daha yedek çivili baseball sopası bulundurun
    *Uykunuz gelirse fazla geciktirmeden uyuyun yoksa görüş açınız büyük ölçüde daralıyor ve zombileri görmek çok güç oluyor ama öğlen 3 gibi uykusu geldi diye uyumayın onun yerine bir evde oyalanın.
    *Eğer girdiğiniz evin alarmı çalarsa arkanıza bile bakmadan o evden koşarak uzaklaşın.
    Oyun Başından Sonuna Kadar Yapılması Gerekenler

    İlk günlerde baseball sopası ve büyük yürüyüş çantası bulmak için evlere hızlıca göz atın, yiyecekleri ilk günden toplamaya başlamanız envanterinizin hayati önem taşıyan malzemeleri alamadan dolmasını sağlar. Bulduğunuz kitapları tekrardan bulabileceğiniz bir yerde toplayın (kendi belirlediğiniz bir evin dolabına). Silah ve çanta bulduktan sonra bir eve yerleşmeniz gerek, merkezde biyer olmasına özen gösterin ama merkezde olacak diye de zombilerin en kalabalık olduğu yeri seçmeyin, eve yerleştikten sonra yakındaki eşya depolarına (warehouse) gidin ve çadır kiti, kova, bahçe küreği, kürek, balyoz, gibi malzemeli alın hepsini aynanda almaya çalışıpta koşamıyacak kadar yük taşımayın ikinci gün de gidersiniz.
    Polis merkezi ve diğer dükkanlarıda keşfettikten sonra evinize dönüp bu seferde yiyecekleri toplamak için evlere girmeye başlayabilirsiniz. Evlerde un, maya, şeker, tuz gibi bütün yiyecek malzemelerini toplayın hepsi kullanılıyor çünkü bunların yanında tabak tencere gibi malzemelerdende en az birertane olmak üzere alın. eve dönüp eksik malzeme var mı diye kontol edin (genellikle balyoz ve balta bulmak zor oluyor) eğer varsa bu malzemeleri bulmak için etrafı iyice arayın (öldürdüğünüz zombilerin eşyalarına bakın bazen işeyarar eşyalar oluyor).
    Bütün malzemeler tamamsa nehir kenarında kendinize ev yapmak yada bulmak için oraya taşının, eşyaları almadan önce gideceğiniz yol üzerinde sadece silahınızla 2 kere koşup geri gelin bunun sebebi ağır eyşalar taşırken süpriz zombi guruplarıyla karşılaşmamamk için eğer yağmur yağıyorsa erteleyin ıslanırsanız hasta olabilirsiniz.

    Not: Her türlü soruyu sorabilirsiniz.
    Steam profili:http://steamcommunity.com/profiles/76561198123374834



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi_İnsan -- 22 Haziran 2015; 0:21:18 >




  • Ana Konu'dakileri etiketliyorum bazılarını. Etiketlediğim arkadaşlarda başkalarını etiketlese iyi olur herkes yararlanır taktik bilen paylaşır
  • Insallah artik en gec 2 haftaya aliorum sistemi.o zaman steamde kutuphanesinde olan biriyle oynayabilirim oyunu.
    Ayrica tavsiyeler cok guzel olmus ama uzun zamandir oynamiorum oyunu o yuzden neler degisti bilmiorum.cunku biraz eksik seyler var ve bana gore tavsiye etmedigim seyler var hepsinide okumadim acikcasi.mobildeyim o yuzden daha sonra bende konuya yardimci olurum.ellerine saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebdt

    Insallah artik en gec 2 haftaya aliorum sistemi.o zaman steamde kutuphanesinde olan biriyle oynayabilirim oyunu.
    Ayrica tavsiyeler cok guzel olmus ama uzun zamandir oynamiorum oyunu o yuzden neler degisti bilmiorum.cunku biraz eksik seyler var ve bana gore tavsiye etmedigim seyler var hepsinide okumadim acikcasi.mobildeyim o yuzden daha sonra bende konuya yardimci olurum.ellerine saglik

    Ne kadar bilgi, o kadar iyi. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameMage -- 22 Haziran 2015; 9:15:46 >
  • Yararlı konu + Hocam co-op modu var mı oyunun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Constantine

    Yararlı konu + Hocam co-op modu var mı oyunun ?

    Eğer oyunun orjinalse multiplayer kısmından serverlara girebiliyorsun. Oyunun korsan olsa bile hamachi,tunngle gibi yerel ağ serverı kurup arkadaşlarınla oynayabiliyorsun galiba 4 kişi oluyor en fazla.
  • Yepyeni sekiz bilgi eklenmiştir biraz daha araştırdım ve deneyim edindim oyun hakkında. Okursanız sevinirim
  • FlameMage kullanıcısına yanıt
    15. Bilgi için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi_İnsan -- 24 Haziran 2015; 0:25:12 >
  • deniz suyunun kaynatılıp icildigini,
    et kokusunun cektiğini,
    pamugun ne icin kullanıldıgını cozememistim

    oyuna ara vereli aylar oldu

    eger steamde aktif bir steam grubu olursa ordan birbirimizi gorup takılabiliriz, isterseniz yeni gurup kuralım yada 2 kisinin oldugu zomboid turk gurubu var ona girilebilir.
    konuda link belirtirsek dh uye olmayıpta okuyanlarda katılır
  • http://steamcommunity.com/groups/projectzomboidTR

    Grubumuz açılmıştır arkadaşlar hepiniz davetlisiniz. Ve yepyeni 2 bilgi eklenmiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameMage -- 24 Haziran 2015; 11:10:11 >
  • 4 yeni ve birbirinden önemli bilgiler eklenmiştir. (Ciddiyim yeni yazdıklarım çok önemli.) 4 veya 4 ten fazla bilgi eklediğimde sorun değilse konudaki arkadaşları haberdar edeceğim
  • Bu sefer oynayarak değilde biraz daha Web üzerinde,yabancı forumlarda okuyarak edindiğim 3 yeni bilgi daha eklenmiştir.
  • Bir de evin camından ip sarkıtma olayı vardı bi ara kaçış için. Oyunda onu kaldırmışlardı eskiden neden bilmiyorum. Geldimi şimdi haberi olan varmı? Bu da yararlı bir bilgi olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya yararlı konu eline sağlık

    Başlayacağım tekrar oyuna

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlameMage kullanıcısına yanıt
    Bayılma olmuyor diye biliyorum (bir sene öncesinde yoktu geldiyse bilmem)
    bide susturucu mod ile geliyo olabilir
  • Rosarian kardeşim onu eklemeyi unutmuşum,ekledim kardeşim isminide yazdım yanda

    Requiem for a Dream rica ederim kardeşim tabii hepsi benim bilgilerim değil,bazı arkadaşlarımızın paylaştığı bilgiler

    _otay_ yabancı forumda gördümde bende pek inanmadım ama paylaşayım dedim olma olasılığı vardır diye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.