Şimdi Ara

Programming language(c source code)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 2.dönem okulda programming language dersimiz var bizden donem sonunda kendi dil/derleyici(orası muamma) tasarlamamızı isteyecekler formal language dersinin ileri seviyesi olarak gorecegiz(temel bilginin ordan geldigi varsayılacak)

    acaba nasıl C source kodlarını bulabilirim internete ufak bir araştırma yaptım alakasız seyler cıktı bahsettim şey c nin yapısı
    control ifadeleri identifier,operationların bulundugu kodlar biz de boyle bir şey yapacagız benzer bir şey basit bir tasarım bir de üstüne kendi kütüphanemizi yazacagız türkçe basit bir dil tasarlayacagız kısacası onbilgi için youtubeden dersler izliyorum ama konsepti tam yakalaması biraz uzun sürecek incelemek için herhangi bir dilin kaynak kodlarını nereden bulabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 31 Ocak 2020; 20:51:31 >



  • Açıkkaynak kodlu derleyicilerin kaynak kodlarını "sourceforge.net" ve/veya "github"da bulabilirsin. Veya kendi web sayfasında. Bu sade açık kaynak lisanslı olanlar için geçerli.
  • Perl'in C kaynak kodlarını inceleyebilirsin. Perl-5.22.4 'un kaynak kodlarından bir SS. Dikkat ettiyseniz kodlar aynı zamanda derlenmiş halde (.c altındaki .o / object dosyaları) Kodları isehttps://www.cpan.org/src/5.0/perl-5.22.4.tar.bz2 'den indirebilirsin.
    Programming language(c source code)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Derleyici kaynak kodlarını okuyarak bişeyler öğrenmenin imkanı yok. İşin teorisini anlamaya çalışın. Sıfırdan geliştirmek kopya çekmekten daha basittir. Yorumlayıcı olsa nispeten kolay olurdu derleyici çok başka bişey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım bize yorumlayıcı yaptıracaklar onu da sanırım herhalde java üzerinde bi takım konfigüre ederek olacak soyle yani pritimitive typelarımızı kendimiz mi tasarlayacagız sout fonksiyonunu kendimiz mi yapacagız onu anlamadım,derleyici tasarlamak nedir?Asıl kafama takılan bu turkçe dilinde bize bir şeyler yapan bir derleyici(yorumlayıcı) yapmamızı istiyor biz bunu java içine kutuphane olarak mı yapacagız bunlar kafam hava da kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 31 Ocak 2020; 23:56:8 >
  • Kendi kütüphanelerini yazarsan, zaten kendi dilini yazmış olursun.

    Yorumlayıcı ise dosyadan okuyup, okuduğu verileri işledikten sonra sonuç verebilen bir çalıştırılabilir.

    Kütüphane yazmakla başlamını öneririm. Gerisi kendiliğinden gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 1 Şubat 2020; 0:12:48 >
  • Derleyici / compiler veya yorumlayıcı / interpreter ikisi arasında fark olmakla birlikte bunların hepsine kısaca compiler diyelim, compiler tasarımı konusunda bayağı bir tutorial ve PDF belge var onlara bakmalısın.

    Compiler'ı ister Java ister C ile yap fark etmez.

    JavaScript yorumlayıcı örneğin hem C/C++ hem de Java ile yapıldı ve ikisi de yaklaşık olarak aynı sekilde calışıyor. Google, Chrome tarayıcı için C++'a ek olarak Assembly ve direkt makina kodu kullandı ve cok daha hızlı çalışmasını sağladı; Chrome o sayede performanslı oldu fakat sizinki bi ödev sadece performans önemli değil o yüzden en kolayı Java ile yapmak. Kütüphane olayı compiler yapımında gereksiz cunku sonuçta direkt çalışacak birşey yapıyorsunuz, başka programların kullanacağı bir kütüphane yapmak ne alaka.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu bana gelen kısmıyla bir tane tane dil tasarlayacakmışız haziran ayına kadar odevi yapan yapan da olmuyormuş zaten cogu kişi yapmıyor ugraşmıyor
    ben kendi adıma odevi yapamaya karar verdim hazirana kadar üzerine düşünülmüş bir şey yapmaya karar verdim bugun başladım,

    compiler design seklinde aramaya yapıyorum,cıkan seylerin nasıl compiler oldugu kafamı karıştırdı,sandıgımdan karışık cıktı bu iş,bi kaç kişi yok size compiler yaptırmazlar o iş oyle degil falan dedi yorumlayıcı en fazla.

    Kafam karıştı bize bunları ogretecek olanların yetkinligini sorgular oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 1 Şubat 2020; 22:33:14 >
  • Compiler türkçe anlamı derleyici zaten. Başkalarının sözünü ciddiye alıp, kafanı karıtırma.

    En kolayı, hangi dili biliyorsan, o dilde dahili kütüphaneler yazarak kendi dilini oluşturmak. Mesela Java (Python, C#, Ruby v.s.) ile çalışan bir Türkçe dil (kütüphane).

    Yorumlayıcı için bulabildiğim en basit örnek https://github.com/zencha201/tinybasic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 1 Şubat 2020; 12:54:3 >
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    how to create your own freaking programming language belgesi:
    https://yadi.sk/i/R-IFgQoSTgd5fA
    Bu belgede sıfırdan bir compiler nasıl yapılır, hangi tool'lar kullanılır örnek kodlarla anlatıyor. görüldüğü gibi compiler da bir web sunucu veya bir chat programı gibi, tool'lar kullanılarak yapılıyor. Belge toplam 77 sayfa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tool'a falan gerek yok. En büyük hatamız onların geçtiği yoldan geçmeden onlar kadar iyi olabileceğimizi zannetmemiz.
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Ben tool'a gerek var demedim ki.

    Sadece gönderdiğim PDF belgesinde sıfırdan bir compiler tool'lar kullanılarak yapılıyor dedim.

    Yoksa hiç tool kullanmadan da compiler yapılabilir.

    İlk gönderdiğim belge Marc-André Cournoyer'in 2011 PDF'siydi.

    Daniel Holden 2014 PDF'sinde hiç tool kullanmadan ve header'lar hariç sadece 7 C dosyası ile 'lispy' adında compiler nasıl yazılır, anlatıyor. Burada compiler derken yani yorumlayıcı. Makina koduna derleme yapan bir compiler'ı tool kullanmadan yazmak cok uzun kaçar.

    Daniel Holden'in Compiler/Interpreter'ini derledim ve denedim, gayet düzgün çalışıyor.

    Programming language(c source code)


    Bu arada 'onlar' kim ? :=)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.