Haziran ayında aldığım özel seri Astra K aracım ile beraberinde kullanım kılavuzu verilmemişti. Satış danışmanı, bu sene teslim ettikleri çoğu özel seri araç içerisinden kullanım kılavuzu çıkmadığını ve Opel'in sitesi üzerinden indirebileceğimi söylemişti.
Aracı myOpel sistemine kaydettiğimde "Aracınıza uygulanması gereken Teknik Aksiyon bulunmaktadır" adı altında bir teknik kampanya ibaresi olduğunu gördüm. İlk etapta bir yazılım güncellemesi olduğunu düşündüm ancak durumu aracı aldığım bayinin servis müdürüne sorduğumda "Aracınız için görünen Teknik Kampanya Türkçe Kullanım Kılavuzu teslimi ile ilgili. Kullanım kılavuz siparişlerimiz verilmiş olup stoklarımıza girdiğinde bilgilendirilerek sizlere teslimi sağlanacaktır." şeklinde bir dönüş aldım. Gerçekten söylendiği gibi geçtiğimiz haftalarda kullanım kılavuzu bayiye geldi ve teslim almam için çağrıldım.
Benzer durumda olan kişiler var ise sizler de my.opel.com.tr üzerinden aracınızı kaydedip böyle bir teknik aksiyon olup olmadığına bakabilirsiniz.
Henüz kullanım kılavuzu almamış olanlar dijital versiyonlara aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirler.
Akıllı bileklik ve akıllı saat modelleriyle adını sıkça duyduğumuz Xiaomi'nin kısa süre önce tanıtımı yapılan Amazfit GTR akıllı saati yurt dışı satış sitelerinde yerini almaya başladı ve beraberinde ön inceleme videoları da geldi.
150 USD seviyesinden satışa giren modelin Huawei Watch GT ile yakın fiyatı dolayısıyla aralarında ciddi bir rekabet olacak gibi gözüküyor. Şu anda lansmana özel olarak Gearbest'te 884.95TL'ye satılmakta, Türkiye'de de benzer fiyatlandırma ile görmek isteriz.
Yeni almış olduğum 256GB'lık ADATA Ultimate SU800 modelinin incelemesini sizlerle paylaşmak istedim. 3D TLC NAND flaş yonga setine sahip olduğu için Ultimate SU800 özellikle merak ettiğim bir seriydi. Silicon Motion SM2258 kontrolcüsüne sahip olan Ultimate SU800, LDPC ECC özelliğini barındırmakta. ADATA'nın 560MB/s okuma ve 520MB/s yazma hızları sunduğunu belirttiği Ultimate SU800'nun detaylarına hep birlikte bakalım.
Genel Bakış
Ürünün kutusuna baktığımızda parlak ön kısım ilgi çekici durmakta ve arka kısımda içerisinde Türkçe dil seçeneğinin de bulunduğu açıklama bölümü yer almakta.
Kutu içeriğinde Ultimate SU800 ve garanti/servis kağıdına ek olarak SSD yükseltme aparatı bulunmakta.
SSD'nin yüksekliğini 7mm'den 9.5mm'ye yükseltmek isterseniz kutu içerisinden çıkan yükseltme aparatını fotoğraflardaki gibi SSD'nin ön yüzüne yapıştırabilirsiniz.
ADATA SSD Toolbox
ADATA'nın sunduğu SSD Toolbox yazılımı ile diske ilişkin detayları görüntüleyip durum taraması, security erase, FW update ve SSD optimizasyonu yapmak mümkün.
Benchmark Sonuçları
Test Sistemi:
Gigabyte GA-Z270X-Gaming 7 Intel Core i7-7700K @ 4.6GHz 1.245v 2x8GB Corsair Vengeance LED DDR4-3200MHz Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming Evga SuperNOVA 750 G3 Windows 10 Pro x64
Güncel 3D NAND özelliğine sahip bir SSD seçimi yapılacaksa gerek performans gerekse de fiyat yönünden Ultimate SU800 şu an için en iyi alternatiflerden biri konumunda yer almakta.
Bu hafta sonu bilgisayarında güncelleme yaptığımız bir arkadaşımın sistemine Corsair Vengeance LED serisinin 2x8GB 3200MHz'lik beyaz LED'li belleklerinden taktık ve en azından bende görsellik ve sunduğu hız bakımından merak uyandırdığından ufak bir incelemesini yapıp paylaşmak istedim.
Genel Bakış
Kutusuna baktığınızda direkt olarak bellek üzerindeki LED'lerin rengi konusunda fikir sahibi olabiliyorsunuz. Elimizdeki bellekler beyaz LED'li olduğu için kutu üzerindeki görseller de beyaz LED'li olarak hazırlanmış durumda.
Bellekler plastik bir saklama kutusu içerisinde bizi beklemekte.
Belleklerin genel görünümü;
LED'ler belleğin üst kısmına yerleştirilmiş durumda.
Elimizdeki PC4-25600 belleklerin teknik özelliklerine bakacak olursak 2 adet 8GB'lık modül halinde gelen 16GB'lık Vengeance LED bellekler 3200MHz saat hızında 16-18-18-36 zamanlamalar ile 1.35 voltta çalışmayı garanti etmekte ve XMP 2.0 desteği sunmakta. Ayrıca Intel 100 serisi platformda çift kanal olarak çalışan Vengeance LED serisi bellekler, Intel X99 gibi dört kanal bellek desteği sunan anakartlarda 4 modül olarak kullanılması halinde dört kanal olarak da çalışabilmekte.
Benchmark Sonuçları
Test sistemi
Asus Z170 Pro Gaming
Intel Core i5-6600K
2x8GB Corsair Vengeance LED DDR4-3200MHz
6GB Asus ROG Strix GeForce GTX 1060
240GB Corsair Force LS
CPU-Z
AIDA64 Cache & Memory Benchmark
AIDA64 GPGPU Benchmark
PassMark Memory Mark
PassMark Memory Speed Graph (Read/Write)
Aydınlatma ve Kişiselleştirme
Corsair Link yazılımı ile belleklerin üzerindeki LED'ler tercihinize göre ister yanıp sönecek şekilde(default) isterseniz de sabit olarak devamlı yanacak şekilde(static) ayarlanabiliyorken aynı zamanda static modda LED'lerin parlaklık seviyesi de değiştirilebilmekte.
Uzun süredir yeni bir bilgisayar kasası arayışı içerisindeydim ve kasayı koyacağım yer itibariyle penceresi alışılanın dışında sağ tarafta olan sade görünümlü bir model bakarken Corsair Carbide Clear 600C ile karşılaştım. Tabii alışılanın dışında olan kısım sadece pencerenin sağ tarafta olmasıyla bitmiyor ve kasa içerisindeki düzen de standart kasaların tamamen tersi bir şekilde karşımıza çıkıyor.
Çelik malzemeden üretilen ve 10kg ağırlığa sahip olan Carbide 600C, Mini-ITX, microATX, ATX ve EATX anakartlara destek sunmakta. Full tower yapıda olduğundan dolayı anakart, işlemci soğutucusu ve ekran kartı konusunda sığmama gibi sorunlar yaşatmayacaktır. Sürücü desteklerine bakıldığında ise 3 adet 2.5", 2 adet 3.5" ve 2 adet de 5.25"lik sürücü takılmasına izin vermekte. Harici bağlantı olarak Carbide 600C'de 2 adet USB 3.0 portunun yanında 2 adet de USB 2.0 portu sunulmakta. Bunun yanında I/O panelinde 3 farklı kademede çalışmak üzere ayarlanabilen ve 3 adet fan bağlanabilen bir fan kontrolcü bulunmakta.
Kasanın özelliklerine kısaca değindikten artık kendisine göz atabiliriz.
Bir Corsair klasiği olarak kutu üzerinde kasa ile ilgili teknik özelliklere ve sökülebilir olan tüm parçaların çizimine yer verilmekte.
Kasayı kutusundan çıkarttığımızda köpük ve poşet korumaları karşımıza çıkmakta. Bu korumalar sayesinde taşıma esnasında kasada darbe oluşmasının ve kasanın yüzeyinin çizilmesinin önüne geçilmiş oluyor.
Kasa içerisinden çıkan aksesuar kutusundaki parçalar;
- 4 adet uzun fan vidası
- 16 adet kısa fan vidası
- 10 adet anakart/HDD vidası
- 28 adet SSD/ODD vidası
- 1 adet anakart sabitleyici
- 4 adet kablo toplama kelepçesi
Oldukça sade ve şık bir tasarıma sahip olan Carbide 600C, full tower yapıda olmasına karşın boyutlarının iyi olarak ayarlanması ve yan yüzeylerinin düz olması sayesinde kibar bir izlenim bırakmakta.
Kasanın pencereli olan sağ tarafına baktığımızda ise buradaki pleksinin çizilmemesi için hem iç tarafa hem de dış tarafa koruyucu jelatin yapıştırılmış olduğunu görüyoruz. Bunu da yine koruma adına Corsair'ın sunmuş olduğu diğer bir hoş detay olarak nitelendirebiliriz.
Menteşeli yapıda olan sağ kapak 180 derecelik açıyı geçebilecek şekilde açılabilmekte.
Sağ kapağı çıkartmak için kapağı yukarıya doğru çekmek yeterli oluyor, bu işlem ile kapağı menteşe yuvalarından ayırmış oluyorsunuz. Ayrıca menteşeler kasaya ve kapağa sağlam bir şekilde vidalanmış durumda.
Kasaya sağ taraftan bakıldığında yukarıdaki PSU, HDD ve ODD bölümünü gizleyerek daha derli toplu bir görünüm oluşmasını sağlayan kapak isteğe bağlı olarak sökülebilmekte.
Carbide 600C'nin iç kısmına baktığımızda ön tarafta 2 adet ve arka tarafta 1 adet olmak üzere kasa ile birlikte toplam 3 adet 140mm'lik Corsair AF140L fan geldiğini görmekteyiz.
Carbide 600C'nin izin verdiği fan yeri düzeni ve radyatör uyumluluğu;
Ön tarafa 2 adet 120mm veya 2 adet 140mm,
Alt tarafa 3 adet 120mm veya 2 adet 140mm,
Arka tarafa 1 adet 120mm veya 1 adet 140mm fan takılabilmekte.
360mm radyatör; yalnızca alta,
280mm radyatör; öne veya alta,
240mm radyatör; öne veya alta,
140mm radyatör; öne, alta veya arkaya,
120mm radyatör; öne, alta veya arkaya takılabilmekte.
I/O paneli kasanın üst kısmına konumlandırılmış durumda. Bu panel piano black bir tasarıma sahip ve bu nedenle çizilmemesi için üzerine koruyucu jelatin yapıştırılmış olarak gelmekte ancak portları kullanabilmek için bu jelatini sökmeniz gerekiyor. Bu nedenle bu küçük yüzeyde zamanla ufak tefek kılcak çizikler oluşabilecektir.
Carbide 600C'nin sol tarafına bakıldığında ise PSU, ODD, HDD ve SSD montaj yerleri daha rahat bir şekilde gözükmekte. 220mm'ye kadar PSU desteği sunan 600C'de 3 adet SSD ve 2 adet HDD yuvası bulunmakta. SSD yuvaları boyutu itibariyle kasanın arkasına rahatça konumlandırılmış durumda ancak asıl dikkat çekici olan kısım HDD yuvalarının PSU/ODD bölmesinin altına başarılı bir şekilde konumlandırılmış olması.
SSD ve HDD montajı esnasında çekilen görseller.
Güç kaynağını takabilmek için kasanın arka tarafında bulunan PSU plakasını kasadan söküp önce güç kaynağına vidalamak ve ardından bu plakayı tekrardan kasaya monte etmek gerekiyor.
Halen optik medya kullanan birisi olarak 600C'de 5.25" sürücü girişi olması açıkçası beni memnun etti. Takmak istediğiniz optik disk sürücüsünü kasaya monte etmeden önce o yuvaya ait kapağı yerinden söktükten sonra sürücüyü kasanın önünden içeriye doğru takmanız yeterli olacaktır. Ayrıca çok başarılı bir detay olarak optik disk sürücülerinin hemen önündeki kapakta ses yalıtım malzemesi bulunmakta ve bu sayede kasa içerisinde DVD gibi bir medya çalışıyorken çıkacak olan ses biraz olsun engellenmiş oluyor.
Başka bir güzel detay ise 5.25 inçlik sürücü yuvasının önündeki kapakta bulunmakta; bu kapak menteşeli yapıda olmasına karşın dışarıdan bakıldığında herhangi bir çıkıntı gözükmediği için kasanın düz olan çizgisini hiçbir şekilde bozmuyor. Kapağı kapattığınızda ise mıknatıs yardımı ile kapak sıkıca kapanıyor.
Carbide 600C'nin ön tarafına baktığımızda ise sanki kasanın önden hava alacak yeri yok gibi gözükse de aslında ön panelin yan boşluklarından içeriye rahat bir şekilde hava girişi sağlanabilmekte. Ayrıca hem önde hem de altta toz filtreleri bulunmakta ve bu filtreler kasaya mıknatıslı olarak takılmakta.
Carbide 600C ile bir önceki kasam olan Carbide 400R'yi boyut olarak karşılaştırdığımızda yükseklik ve genişlik anlamında 600C daha büyük gözükmekte. Derinlik anlamında ise 400R daha uzun gözükmekte ve bunun sebebi de 2.5"/3.5"lik SSD/HDD yuvaları 400R'de kasanın ön tarafında iken 600C'de bu yuvaların güç kaynağı altına ve anakart tepsisinin altına alınmış olması.
Carbide 600C'nin ters yapıda olması, çoğu kişinin aklına "acaba bileşenlerin sıcaklıkları bu durumdan olumsuz olarak etkilenir mi?" sorusunu getireceğini düşünüyorum çünkü kasayı alıp kullanmadan önce aynı soru benim aklımda da vardı. Carbide 400R ile yaptığım karşılaştırma sonucunda olumsuz bir durumla karşılaşmadım ve oyunlarda ekran kartı sıcaklığını kontrol ettiğimde 400R'deki ile benzer sıcaklıklar gözlemledim. Yani Carbide 600C'nin ters yapıda olmasının sıcaklıklara olumsuz bir etkisi olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Carbide, Graphite, Obsidian ve Vengeance serilerinden sonra Corsair geçtiğimiz günlerde bilgisayar kasalarına Crystal isimli yeni bir seri daha dahil etti. Serinin şimdilik Crystal 460X ve Crystal 460X RGB olmak üzere iki üyesi bulunmakta ve Crystal 460X RGB ile özellikle son dönemlerde oyuncu bileşenlerinde görmeye başladığımız RGB LED'li ürünlere bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Ön ve yan panelleri temperli camdan oluşan kompakt yapıdaki Crystal 460X ve Crystal 460X RGB, mid-tower sınıfında yer alan kasalar olarak karşımıza çıkmakta. Çelik materyalden üretilen modelin görünümüne genel olarak bakacak olursak;
Crystal 460X ile Crystal 460X RGB'nin farkları;
Crystal 460X RGB: Önde 3 adet 120mm SP120 RGB LED'li fan ve I/O panelinde RGB kontrolcü bulunmakta. RGB kontrolcü, hem kasanın üzerinde gelen SP120 RGB fanları hem de sisteme sonradan dahil edilecek RGB LED'li fanları 3 farklı RGB modunda kullanmaya imkan sunuyor. 6 fana kadar destek sunan RGB kontrolcü, anakart panelinin arkasında yer alan RGB HUB üzerinden çalışmakta ve bu sayede kablo yönetimi konusunda kullanıcılara kolaylık sağlamakta.
Crystal 460X: Önde 1 adet 140mm kırmızı LED'li AF140L ve arkada 1 adet 120mm AF120L fan bulunmakta. RGB kontrolcü bu modelde yer almamakta.
Crystal 460X RGB
Crystal 460X
I/O paneli, kasanın üst kısmına konumlandırılmış durumda ve burada 2 adet USB 3.0 portu, mikrofon girişi, kulaklık çıkışı, güç düğmesi, restart düğmesi yer alırken Crystal 460X RGB modelinde bunlara ek olarak 3 kademeli ayarlanabilir RGB LED kontrolcüsü bulunmakta.
Ekran kartı için 370mm uzunluğa ve işlemci soğutucusu için 170mm yüksekliğe izin veren Crystal 460X modellerinde 2 adet 3.5" ve 3 adet 2.5" disk yuvası mevcut. 3.5" disk yuvaları ve güç kaynağı kısmı kapak ile kapatılabilmekte ve böylelikle daha sade bir görüntü ortaya çıkmakta.
Kasanın izin verdiği fan yerleri ve radyatör uyumluluğu;
Ön tarafa 3 adet 120mm ya da 2 adet 140mm,
Üst tarafa 2 adet 120mm/140mm,
Arka tarafa 1 adet 120mm fan takılabilmekte.
360mm radyatör: Yalnızca öne
280mm radyatör: Yalnızca öne
240mm radyatör: Öne ve üste
120mm radyatör: Öne, üste ve arkaya takılabilmekte.
Kartın teknik özelliklerine kısaca bakacak olursak varsayılan olarak 1595MHz base / 1785MHz boost hızlarında gelen kart OC Mode'a alındığında 1621MHz base / 1811MHz boost hızlarında çalışmakta.
3 adet blade fana sahip WindForce 3X soğutuculu GTX 1070 G1 Gaming'de 1 adet 8 pinlik güç girişi bulunmakta.
Gigabyte Xtreme Gaming Engine Uygulamasına Genel Bakış:
GPU hızları için uygulama üzerinden Eco Mode, Gaming Mode ve OC Mode'ları arasından seçim yapabiliyorken isterseniz gelişmiş ayarlar üzerinden kendiniz de yeni bir profil oluşturabiliyorsunuz.
Eco Mode (1506MHz base / 1696MHz boost)
Gaming Mode (1595MHz base / 1785MHz boost)
OC Mode (1621MHz base / 1811MHz boost)
Fan çalışma hızları için uygulama üzerinden Silent, Auto, Turbo modları arasından seçim yapabiliyorken isterseniz gelişmiş ayarlar üzerinden kendiniz de fan çalışma ayarlaması yapabiliyorsunuz.
Kartın üzerindeki aydınlatmanın hangi renk olmasını istediğinizi ya da hangi şekilde yanmasını istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz.
BIOS güncellemesi olup olmadığını yazılım üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Sıcaklıklar konusunda GTX 1070 G1 Gaming beklediğimden iyi sonuçlar ortaya koydu. Fan ayarı Auto modda iken oyunlarda ve benchmarklarda maksimum sıcaklık 65-66 derece seviyelerinde iken fan ayarını Turbo moda aldığınızda maksimum sıcaklık 60-61 derece seviyelerinde oluyor. Tabii Turbo modda fan sesi Auto moda göre biraz daha duyulabilir hale gelmekte.
3DMark Time Spy 1.0 testi esnasında Turbo fan modunda ulaşılan maksimum değerler:
Gelelim coil whine konusuna. Maalesef az da olsa kartımda coil whine bulunmakta ancak bu ses zaten oyun oynarken ortaya çıkmaya başladığı için oyun esnasında CW sesini pek fazla duymuyorsunuz. Eğer canınızı sıkmak ve coil whine sesini duymak isterseniz oyundayken kasaya yaklaşıp dikkat kesilmeniz yeterli olacaktır. CW sesinin GTX 970'lerde bahsedildiği gibi vızır vızır olmadığını not düşeyim.
Henüz overclock denemesi yapmadım ancak mevcut haliyle kartın çıktığı boost değerini merak edenler için OC Mode'da (1621MHz base / 1811MHz boost) kullanırken GPU saat hızı 2012MHz'e kadar çıkabilmekte fakat gördüğüm kadarıyla bu değerde devamlı sabit kalmamakta.
Şimdilik GTX 1070 G1 Gaming ile ilgili aktaracaklarım bunlar. İlerleyen günlerde daha fazla oyun testine yer vermeye çalışacağım. Eğer kart ile ilgili sormak istediğiniz herhangi bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
- Türk Telekom müşterisi olsanız da olmasanız da oyunu satın alabiliyorsunuz. Kendim Superonline müşterisi olduğum için siteye "Türk Telekom internet müşterisi değilim" seçeneği ile kayıt oldum ve oyunu 19,99TL'ye satın aldım.
- Konuda bazı kişiler satılmakta olan ürünün sadece DLC olduğunu yazmışlar ancak verilen key ile ana oyun + bugüne kadar çıkmış tüm DLC'lere sahip oluyorsunuz.
- Satın alma işleminden sonra size 2 adet key verilmekte. İlk key geçersizdir ancak 2. keyi Steam'e girdiğinizde Project CARS GOTY Edition sahibi oluyorsunuz.
Şu anda sadece görselleri mevcut olan ve henüz teknik detaylarına yer verilmemiş olan Thrustmaster'ın Gran Turismo Sport için yapmış olduğu yeni bir direksiyon seti ile karşı karşıyayız.
Yeni servo base'in direct drive sistem olabileceği söylentileri bulunmakta.
Kutu açılımı videosu ile ZenFone Max'e ön bakış yapalım.
Kadir Akbalık'tan inceleme videosu:
ZenFone Max'in Detaylı Fotoğrafları
@sinnerxx'ten inceleme yazısı
quote:
5.000 mAh’lik devasa bataryası ile pazardaki nadir modellerden birisi olan Asus ZenFone Max serisi ayrıca bir Powerbank olarak kullanılabilmesi ile sektörde farklı bir yere kendisini konumlandırmayı başarıyor.
Asus ZenFone Max Performans Değerleri
Cihazın temel amacı Uzun Süreli Batarya Performansı. Bu sebeple de cihazda şu aralar pek de esamesi okunmayan SnapDragon 410 serisi bir işlemci kullanılmış durumda.
Aynı şekilde cihazın işlemcisi ile uyumlu ve sorunsuz çalışsın diye de Full HD yerine HD bir ekran kullanılmış durumda.
Bu iki detay ile birlikte cihazın Yüksek Performans yerine Uzun Pil Kullanım Süresi sunması amacıyla pazara çıktığını net olarak görebiliyoruz.
16 GB Dâhili Depolama Alanı ve 2 GB Ram Bellek size günün sonunda olabildiğince az kasma ve donma yaparak işlemlerinizi halletmenizi sağlıyor.
Ancak öyle üst düzey Grafik Detayları içeren ve işlemciyi çok yoran oyunlarla zaman geçirmek, programları kullanmak mümkün değil.
Kısacası bir Amiral Gemi Performansı beklemeyin. Ama batarya konusunda size 2 Güne kadar rahat götürecek, Sosyal Medya ve İnternet bazlı olarak sorunsuz bir deneyim sunacak bir cihaz karşınızda.
Kamera Olarak Başarılı
Cihazın üzerinde Asus ZenFone 2 modelinden aşina olduğumuz 13 MP Arka ve 5 MP Ön Kamera kullanılmış durumda.
Burada f/2.0 aralığı ile pazardaki bu fiyattan satılan ürünlerden aşağı kalmayan Asus Max serisi çok ekstra bir kalite sunmasa da fiyatına göre oldukça başarılı işler çıkarıyor diyebiliriz.
Amaç Sosyal Medyada fotoğraf ve video paylaşmak ise ZenFone Max size istediğinizi rahatlıkla sunacaktır.
Batarya Olarak 2 Günü Geçecektir
Kullanım Alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişiyor olsa da Batarya noktasında size 2 günü geçkin bir performans sunacağını düşünüyoruz.
Kutu içinde gelen OTG Çıkışı sayesinde başka telefon ya da elektronik cihazları da şarj etme imkanı sunan ZenFone Max serisi bu açıdan da rakiplerinden bir adım öne çıkmayı başarıyor.
Zaten Asus ZenFone Max serisinin alınma sebebi olsa olsa Batarya Performansı olur. Çünkü 5.000 mAh’lik Batarya ben buradayım diyor kullanıcıya.
Fiyat Olarak Orta Seviyede
999 TL gibi bir satış fiyatı ile satışa çıkacak olan ZenFone Max serisi rakiplerine göre başarılı bir aralıkta yer buluyor.
Donanımsal olarak rakiplerinden aşağı kalmayan Max serisi Yazılım ve Batarya olarak rakiplerine fark atıyor diyebiliriz.
Bu noktada da küçük ekranlı olsun diye bir düşünceniz yoksa ZenFone Max sizin cihazınız olmaya çok yakın.
Geç Kalınan Bir Model
2015 serisinde duyurusu yapılan Asus ZenFone Max serisi yeni satışa çıktı. Yine aynı dönemde duyurulan Asus ZenFone Zoom modeli ise halen ülkemizde satışta değil.
Bu noktada Asus ürünlerini pazara daha erken süreçlerde çıkarmalı diye düşünüyoruz. Çünkü Pazar devamlı gelişiyor ve donanımsal olarak her gün yeni bir şeyler listeye ekleniyor.
İşte bu sebeple de ZenFone Max modelinin geç kalınan bir model olduğunu düşünüyorum.
Asus ZenUI Bence Rakipsiz
Ara yüz noktasında Asus Firması büyük bir adım atmış durumdalar.
Asus ZenUI Ara Yüzü şuan birçok Akıllı Telefon Üreticisinin sunduğu ara yüzlerden daha başarılı bir yapıda.
Bu sayede de kullanıcısına takılma ve donma yapmayan bir kullanım deneyimi sunmayı başarıyor.
Düzenli olarak yapılan Güncellemeler ile Asus ZenUI Ara Yüzü daha stabil ve sorunsuz bir hal almayı başarıyor. Bu yapısını biraz daha geliştirmesi durumunda pazardaki lider ara yüz olabilir diye düşünüyorum.
Fotoğraf Çekim Özelleştirme Seçenekleri
Video Çekim Örneği
Ekran Süresi Testi
Test için 1080p çözünürlükteki Fight Club filmini telefonun pilini bitirene kadar tekrar tekrar oynattım ve uygulama olarak BS Player kullandım. Ekran parlaklığı %50'ydi ve kulaklık takılı olarak gerçekleştirdiğim testte ses seviyesi %100'dü. Test esnasında Wi-Fi sürekli açıktı ve filme ek olarak 43 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım. Sonuç; kalan pil seviyesi %7 ve ekran süresi 13 saat 18 dakika.
Fiyat bilgisini ve çıkış tarihini merak edenler için 999TL'den satışa sunulacak olan ZenFone Max Mart ayının 2. haftası raflarda yerini alması bekleniyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin.
Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin.