Bulunması zor mühendislik çeşitleri bence buradaki gençlerimize çeşit olsun.
https://baesystems.taleo.net/careersection/2/jobsearch.ftl?f=null&LOCATION=254205020436
Bilindiği üzere; 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 Fighting Falcon uçaklarının yerini alabilecek yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan modern uçakların üretilmesini amaçlayan Milli Muharip Uçak (MMU) projesi kapsamında ana sözleşme, Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında 05.08.2016 tarihinde imzalanmıştı. Ayrıca yine TUSAŞ ile BAE Systems (İngiltere) arasında Milli Muharip Uçak geliştirmesine yönelik Ana İlkeler Sözleşmesi (Heads of Agreement) 28 Ocak 2017 tarihinde, Anlaşma Tutanağı 10 Mayıs 2017’de, TUSAŞ ve BAE Systems arasındaki İş Birliği Anlaşması ise 25 Ağustos 2017 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmişti.
İngiliz BAE Systems firması ile yapılan iş birliği hakkında IDEF 2019 esnasında SavunmaSanayiST.com’a açıklamalarda bulunan TUSAŞ CEO’su Prof. Dr. Temel KOTİL, proje kapsamında Mayıs 2019 itibari ile 100 kadar BAE Systems mühendisinin Türkiye’de çalıştığını açıklamıştı.
Son olarak BAE Systems, Türkiye’de çalışmak üzere 11 farklı branşta mühendis alımı yapmaya başladı. Edinilen bilgiye göre bu branşlar şu şekilde:
- Termal Yönetim Mühendisi,
- Görev Etkinliği Ve Operasyonel Analiz Takım Lideri,
- Süspansiyon ve Salan Ekipmanı Tasarımı ve Entegrasyonu
- Lojistik Destek Analiz Mühendisi
- Aviyonik ve Görev Sistemleri (AMS) Sistem Mühendisi
- Hava Aracı Sistem Mimarisi Mühendisi
- Hava Aracı Performansı ve Optimizasyon Takım Lideri
- Aerodinamik Müh. (Aerodynamics Stores Release Engineer)
- Gürültü ve Akustik Mühendisi
- Elektromanyetik Takım Lideri
- Atış Kontrol Sistemi (FCS) Kontrol Law Dizayn
İş ilanı ile ilgili olarak BAE Systems tarafından yapılan açıklamada, “2020 ve 2022 yılları arasında Türkiye’de Ankara’da bir dizi heyecan verici rol bulunmaktadır. Bunlar ağırlıklı olarak Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii sahasında yer alacaktır. Değerli bir ekip üyesi olarak, rekabetçi bir maaş ve yan haklar paketinin keyfini çıkaracak ve heyecan verici ve son teknoloji bir proje üzerinde çalışarak becerilerinizi geliştirme şansına sahip olacaksınız.” ifadelerine yer verildi.
Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi kapsamında geliştirilen TF-X (Turkish Fighter – X) savaş uçağının; 2023 yılında hangardan çıkış yapması, 2026 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmesi, 2029 yılında Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi ve 2030’lu yıllardan itibaren tam kapasite uçuş yeteneğine ulaşması planlanmaktadır.
Kaynak: SavunmaSanayiST.com