Uygulama ile Aç Kapat butonu
Kayıt
Arama butonu

Çavuş
04 Şubat 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
6 yıl
GERÇEKÇİ SIRALAMA HESABI İSTEYENLER İÇERİ...
arkadaşlar merhabalar

bugün forumda da denk geldiğim ve birçok arkadaşımla birlikte denediğim, geçmiş yıllarda alınan puanlarla da deneylenmiş, ösym ile koordineli puan ve sıralama hesaplama yöntemimi açıklıyorum.

öncelikle şunu söyleyeyim, kimse sıralamasını birler basamağına kadar doğru tahmin edeceğini düşünmesin. sıralamalar her yıl değişmek zorunda. yani aynı netlerle birebir aynı sıralamanın gelmesi, soruların zorluk seviyesi benzer bile olsa mümkün değildir; burada anlaşalım.

şimdi aşağıda soru başına hesaplanacak derslerin katsayılarını bir tablo halinde paylaştım. nasıl kullanacağımızı da açıklayacak olursam;

https://mobile.donanimhaber.com/images/upfiles/1983049/4950d565-f65e-4180-8fd1-58144c326c98.png (katsayıların olduğu fotoğraf linkte)

örneğin tm3 puanınızı hesaplayacaksınız. türkçeden 30 net yaptığınızı varsayarsak, bu netinizi 1,5 katsayısı ile çarpıyorsunuz. ne etti? 45. bunu not edin. tüm dersler için bu şekilde ayrı ayrı puanlar elde ediyorsunuz. her ders için, o derse ait kat sayı ile netlerinizi çarparak ayrı ayrı puanlarınızı not ediyorsunuz.

ardından diploma notunuzu 0.6 ile çarparak size eklenecek diploma puanınızı hesaplıyorsunuz.

ardından da ösym'nin herkese vermiş olduğu 100 puanı ekliyorsunuz.

diyelim ki bu hesaplama sonucunda totalde elinizde 395 puan var. bu tamamiyle standart sapmasız hesaplanmış minimum puandır. bunun gelme ihtimali yok, bundan fazla gelecek.

ben 2015 ve 2016 yıllarında da aynı bu şekilde hesapladığımda, ösym'nin sonuçlarına göre 16-17 puan daha düşük aldım.

bu sene de kabaca puanınıza 10 ila 30 arası eklenecektir. bu standart sapmadan gelecek puan, sizin netlerinizle doğru orantılıdır. yani siz ilk 5k'ya oynuyorsanız, size 25 civarı vereceğini tahmin ediyorum. eğer benim gibi 20-25 bin bandındaysanız 16-17-18 civarı gelecektir. daha düşükse bu standart sapma puanını aşağıya çekebilirsiniz.

bu şekilde total puanınızı kabaca hesaplamış oldunuz, dediğim gibi standart sapmanın ne kadar etkileyeceğini bilemediğimiz için benim hesaplamam ile 11 temmuz'da gelecek puanınız arasında 5 puana kadar fazla/eksik olabilir. o yüzden kabaca bir sonuç elde ettiğimizi belirtmek isterim.

evet diyelim ki totalde bize 410 puan geliyor. şimdi yapacağımız şey isehttp://sinavla.com/yerlestirme-sirasi-hesapla.php bu adrese girip, en son elimizde kalan 410'u ve hesapladığımız puan türünü yazıyoruz.

burada 2010'dan itibaren bu puan ile kabaca hangi sıralamaya sahip olduğumuz yazıyor. 2014 ve 2013 yılları tm3 için uygun diyebilirim. kabaca o aralıklarda sonuç alacağız. sayısal ve sözelciler için pek fikrim yok fakat sistem eşit ağırlık için kusursuz çalışıyor.

benim beklediğim sıralama 23k - 28k arası. bu şekilde siz de sıralamanızı hesaplayabilirsiniz, belki içiniz bir nebze yatışır. hepinize kolay gelsin efenims.
6 yıl
Puango (OBP MANTIKSIZLIĞININ SEBEBi)
Arkadaşlar merhabalar, birçoğumuz ortalama netlerimizi hesaplamak için puango, sınavla gibi siteleri kullanıyoruz. Forumdaki arkadaşların en çok dert yandığı konu, obp eklendiğinde puango'daki sıralamaların kafayı yemesi.

Fakat aslında ufak bir yazım yanlışı yapmış kodlayan arkadaş.

Şimdi ben kendi netlerimi sınavla'ya girdiğimde;

TM3 için ham sıralamam: 17786
TM3 için yerleştirme sıralamam: 23460

Aynı şekilde, puango'ya da giriyorum netlerimi. Orada çıkan sonuç:


TM3 için ham sıralamam: 22487
TM3 için yerleştirme sıralamam: 18286

Görüldüğü üzere obp eklendiğinde beni 4k geri atması gerekirken, 4k ileri atıyor. Aslında hesaplamada yanlışlık yok; yalnızca bunu yazan arkadaş sıralarını yanlış yazmış. 22 bin benim obp'li yerleştirme puanım olmalıydı.

Siz de değerlendirirken bunu göz önünde bulundurursanız, asıl sonucunuza ulaşabilirsiniz.

Teşekkürlerimi sunar, başarılar dilerim...
6 yıl
YGS NE ZAMAN AÇIKLANIR? (TIK HESABI)
Evet arkadaşlar, herkes ygs'nin saat kaçta açıklanacağını merak ediyor fakat kimsenin bu konuda net bir fikri yok.

Bu konu hakkında kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şimdi 2017 ygs'nin zorluk derecesini tık hesabıyla hesaplayacak olursak; 2015'in bir iki tık altı, 2016'nın ise 3-4 tık üzerindeydi.

2015 yılında 13.00'da ve 2016 yılında sabah 8.30'da açıklandığını göz önünde bulundurursak, sınav yarın 11.47'de açıklanmalıdır. (2015'e daha yakın, e haliyle sıralamalar da 2015'e daha yakın gelecek demektir bu.)

Not: Yukarıda okumuş olduğunuz yöntem tamamen bilimsel verilerle oluşturulmuş olup, hiçbir kesinliği olmamaktadır.
8 yıl
Yeni sezonda şampiyonlar ligi
Beyler merhaba, önümüzdeki sezonda şampiyonlar ligi maçları nasıl bir şekilde verilecek? TRT tüm maçları ücretsiz olarak kanallarında verecek mi acaba? Tüm maçtan kastım Salı ve Çarşamba yani.
8 yıl
TM-3'te 95k için önerebileceğiniz bölümler
TM-3'te 95k için önerebileceğiniz bölümler nelerdir? Bu sene sağlam yerler olmaz mı dersiniz? Aklımın bir köşesinde seneye kalmakta var... Bölüm önerilerinizi bekliyorum.
8 yıl
Edebiyat Soru Tahminlerim
arkadaşlar elinde matematik ve geometri sorularının tamamı bulunan var mı? eğer varsa benimle paylaşabilir mi? çok teşekkürler.

bu seneki edebiyat sınavında çıkabilme ihtimalini yüksek gördüğüm sanatçıları ve konuları paylaşmak istiyorum. hepimiz biliyoruz ki ösym dahil, artık neredeyse tüm kurumlar hükümet ile bağlantılı bir hale büründü. bu sebeple yaklaşık 4-5 aydır özellikle takip etmeye çalıştığım ayrıntıları sizinle paylaşacağım.

1- orhun yazıtları

bildiğiniz gibi akp, 7 haziran seçimleri için hazırlattığı bir reklamında orhun abideleri(göktürk kitabeleri) için özel bir reklam hazırlattı. bu eserin moğolistan'da olduğu falan bastırılarak söylendi. ben bu eserden bir sorunun geleceği kanaatindeyim, rezerve alalım.

2- arif nihat asya

yine cumhurbaşkanı'nın (sözde)açılış konuşmalarında bolca kullandığı bir şair, hatta cumhurbaşkanı çanakkale şehitlerimiz için çektirdiği reklamda arif nihat'ın bir şiirini seslendirdi. bayrak şairimiz arif nihat asya'ya özel bir not düşüyorum.

3- mehmet akif ersoy

mehmet akif'ten banko bir sorunun çıkacağı kanaatindeyim. bu sene çanakkale zaferinin 100. yılı. mehmet akif hepimizin bildiği üzere "çanakkale şehitlerine" adlı yapay destanı kaleme alan şairimiz. ayrıca cumhurbaşkanı'nın konuşmalarında da(özellikle son 2 ay) bol bol mehmet akif alıntılarını görüyoruz. hal böyle olunca bir sorunun da buradan çıkabileceğini düşünüyorum.

türkçe kısmına gelirsek, ygs'de çıkmamış olan bazı önemli konular var.

1- anlatım bozukluklukları

bu konudan tek bir soru dahi çıkmadı ygs'de. haliyle ben 1 yahut 2 sorunun bulunacağını düşünüyorum lys sınavında.

2- cümlenin ögeleri

yine %80 ihtimalle, bir soru geleceğini düşündüğüm diğer konu. ygs'de çıkmadı fakat müfredatta çok önemli bir yeri var bu konunun. bu ygs'de yer vermedikleri için, lys'de muhakkak değerlendireceklerini düşünüyorum.
8 yıl
LYS edebiyat için akılda kalıcı bir kaynak
8 yıl
Sınav sorularının tamamı
Arkadaşlar ÖSYM yaptığı açıklamada, ais.osym.gov.tr adresinden soruların hemen paylaşılacağını duyurmuştu fakat ben sisteme giriş yaptığımda bayağı kurcaladım ama soruları bulamadım. Aramızda soruların tamamına erişebilen var mı? Varsa bizimle paylaşmasını rica edeceğim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin.
DH Uygulaması
Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin.
DH App Store Uygulaması DH Google Play Store Uygulaması
Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.
DH Mobil Uygulaması
Yeni bir sürüme kadar uyarıyı gizle