25 Ekim 2017 tarihli açtığım bu konuda benzer sorunu kopma olarak yaşamış ve zor bela çözmüştüm. En son ilçe müdürlüğünden bir mühendis beni aramış ve sorunun omurgada donanımsal bir problemden kaynaklandığını artık çözüldüğünü belirtmişti. Konuda da detaylar mevcut.
O güne ait BTK'ya attığım mesaj;
O güne ait TTNET'e attığım mesaj;
02 Ocak 2018 tarihinden geçtiğimiz haftaya kadar prime time'da hiç bir sorunum yoktu ama bu sefer TTNET ya bir Rule Pool oluşturdu ve dengelemek için bunu yapıyor ya da yine donanımsal bir sorun mevcut. Bahsettiğim saatlerde kopma yok ama 35MB internet 5MB'e düşürülüyor ya da düşüyor!
12/04/2019 Saat: 21:13
13/04/2019 Saat: 13:44 video'dan bir kesit aldığım için görüntü pek net değil. Prime time dışında her şey normal..
Yaklaşık bir haftadır TTNET ile uğraşıyorum.
Bu sefer hemen BTK'ya yazdım çünkü klasik ezbere konuşan çağrı merkezi personeline de yazık çünkü kendileri birer robottan ibaretler ve bilgileri kısıtlı.
Konuyu BTK'ya aktardığım günün akşamı ilçe teknik birimden arandım ve meseleyi ciddiyetle anlattıktan sonra kendilerinin durumu müdürlüğe aktaracaklarını söylediler ve kapattık. Gelişmeleri buradan paylaşacağım.
Kısacası diyeceğim o ki bunu yaşayan çokça insan var ve bu durum için çaresizliğe alıştırıldığımızdan kimse peşine düşmüyor. Bizler bu işin peşine düşmezsek firma da kafasına göre takılmaya devam eder.
Yapılması gerekenler belli. Alt yapı ve donanımsal hizmetler noktasında kaliteli bir servis için uğraşacaklar. Bu tüketicinin en doğal hakkı..
Elimde üzerinde UEFI ile windows kurulumu yapılmış GPT ile biçimlendirilmiş bir NVME disk var. Bunu Alfais 5053 "Mini Pci-e mSATA To Usb 3.0" marka çevirici ile UEFI kurulmamış ve MBR ile biçimlendirilmiş bir windows 10 sistemi üzerinde harici disk olarak gerektiğinde açmak istiyorum ama disk görünmüyor.
Not: Üzerinde UEFI ile kurulmuş ve GPT olarak biçimlendirilmiş NVME disk bulunan bir cihaz da dahi diski usb çevirici ile bağladığımda ulaşamıyorum. Açmaya çalıştığım disk çalışan bir problemi olmayan USB çeviriciyi test için kullandığım bir disk.
Eğer zahmetli bir işlem gerektiriyorsa bu çeviriciler neden var anlayamadım?
Disk yönetiminde verdiği hata ise şu;
Boyut, gpt diskleri için gerekli minimum boyuttan az olduğundan belirtilen disk dönüştürülebilir değildir.
Herhangi bir 3. parti disk programı ile de diski Explore edemiyorum.
Daha önce açtığım konuyu bulamadığım için tekrar açma gereği duydum.
2012 yılında topladığım bilgisayarımı çeşitli yükseltmeler ile hala çatır çatır kullanıyorum ama artık enteresan problem çıkarmaya başladı.
PUBG, BF1, ROE vs orijinal oyunlar var.
Son birkaç aydır oyunlarda herhangi bir hata vermeksizin masa üstüne atma, bilgisayar ilk açıldığında sadece bir kere 3-4 saniyeliğine mouse donma, zaman zaman da mavi ekran (IRQL NOT LESS OR EQUAL) hatası alıyorum.
Mouse takılması hariç mavi ekran ve masaüstüne atma sorunlarını oyunlara girdikten 1-2 saat sonra alıyor, bazen de aynı gün içerisinde hiç yaşamayabiliyorum. (CPU, GPU ve diğer tüm sıcaklık değerleri normal)
Sorunu yaşadığım zaman olay görüntüleyicisinde şu iki hatayı görüyorum;
DistributedCOM
WHEA-Logger
Çözüm için uyguladığım yöntemler; Temiz ve çeşitli versiyonlar ile Windows 10 kurulumu. Kasa içi her daim temizleniyor. 3 saat süren bellek testlerinde bir sorun çıkmadı. SDD testleri. BİOS güncellemeleri. Her daim en güncel sürücüleri kullanıyorum. İşlemci ve ekran kartı benchmark programlarında herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum. Hem CPU hem de GPU hız aşırtmalı kullanıyorum ve default ayarlarda deneme yapmama rağmen hata ile karşılaşma devam ediyorum.
Sistem özelliklerim kısaca; i7 3770K @4.7 GHz MSI Z77A-G45 GTX 1060 6 GB Samsung 850 Evo 256 GB SSD G.skill 3x4 GB DDR3 RAM Windows 10 1809 versiyon (lisanslı kullanıyorum)
Arkadaşlar bu sorun beni çıldırttı resmen. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.Bu konuyu çözsen çözsen sen çözersin Mesut reyis. @Speed-Step
Çok enteresan, çıldırtan bir problem ile karşı karşıyayım.
Hangi oyun olursa olsun (ki çoğu orijinal PUBG, BF1, COD BO4 vs) çat diye hata vermeksizin masa üstüne dönüyor ve oyun kapanıyor.
Çözüm için denediklerim;
Üzerinde hız aşırtma bulunan işlemcim ve ekran kartımı fabrika ayarlarında kullandım. Olmadı! Yeni ve farklı (iso problemi olabilir diye) windows 10 kurulumları yaptım. Olmadı! Bileşenlere ait tüm sürücülerin en güncellerini zaten kullanıyorum. 3 saat süren ram testlerinde hiç bir fiziksel problem bulunamadı. İşlemcim ve ekran kartım benchmark testlerinde hiç bir problem çıkarmıyor.
Ne olduysa 1809 versiyona yükselttikten sonra oldu. 1803 versiyona tekrar dönüp deneme yapmadım. Aklıma gelen ve kalan son deneme bu ama bundan önce belki farklı bir şey söyleyen olur diye konu açmak istedim.
Hakkında çokça şikayet bulunan bu siteden deneme amaçlı bir termal macun sipariş verdim ve üzerinden 7 gün geçmesine rağmen ürün hala tedarik sürecinde yazıyor ve telefonlara da bakmıyorlar.
Tamamen oyun amaçlı 144hz monitöre artık geçmem gerektiğine karar verdim. Neredeyse 10 senedir hiç bir arıza çıkarmayan, bir ölü piksel dahi oluşmayan Samsung SyncMasterB2430 monitörümü emekliye ayıracağım.
Sabit 144 FPS tarafında şüphelerim olsa da bu geçişin fark yaratacağından almam gerektiğine inanıyorum.
Uzun zamandır monitörleri takip etmiyorum. Bilgi sahibi olan tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.
Maximum limiti 1500TL olarak düşünüyorum ve kesinlikle 24" olmalı.