Arkadaşlar, özellikle büyük illerdeki üniversitelerde en büyük sorunlardan biri PKK yapılanmasıdır. Bunlar özellikle marjinal Sol geçinen, ailesiyle ve insanlarla iyi ilişkiler kuramayan zavallıları da önlerine katarak üniversite ortamının içine etmektedirler.
Özellikle belli başlı üniversitelerde Doğu illerinden kimseler göreceksiniz. Bunlar, YGS-LYS'de kopya çekerek gelen kimselerdir. Doğru düzgün konuşamaz, herhangi bir birikimi yoktur ama bakarsınız sizin yıllarca hayalini kurduğunuz ODTÜ'ye girmişlerdir. Doğu ve Güneydoğu'da sınav güvenliği denen şey yok. Gözetmenler de PKK'ya militan devşiren öğretmenler oluyor genellikle. Bunlar işgalci saydıkları devletin yaptığı sınavda kopye çekilmesini Kürt çocukları için bir avantaj olarak görüyorlar. Ne koparsak kardır diyorlar. Basına yansımayan o kadar çok kopya vakası var kı. Üniversiteye gittiğinizde kopya ile kazanmış birçok hanzo göreceksiniz. Bunların işi okulda terör estirmek. LÖSEV vs stand açıyor, üstünde bayrak var diye standı yakan tipler bunlar. Okulda hiçbir entelektürl faaliyete izin vermeyen tipler bunlar. Bir yazarı, düşünürü konferans için çağırdığınızda bu teröristler yüzünden etkinlik gerçekleştirilemiyor.
Açılım ayağına son yıllarda hükümet de üniversitelerde estirilen bu teröre göz yumuyor. Birçok genç bunlara boyun eğmedi diye katledildi. Okulu bırakmak zorunda kaldı.
TÜRK GENÇLİĞİ BU NAMUSSUZLARA KARŞI BİRLİK İÇİNDE, DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIDIR. BİLİM YUVALARINI KATİL TERÖRİSTLERE BIRAKMAMALIDIR.
Süper bilgisayarlarla milyonlarca olasılık birkaç dakikada taranabiliyor. Sonuçta makine okusun diye cevap kağıdı koyma vs. derdi de yok. Neden hemen açıklanmıyor, online yapılan bir işlem sonuçta? Teknolojik anlamda mümkün değil mi? Bu konuları iyi bilen arkadaş var mı?
cemaat ünilerini yazan arkadaşlar büyük risk aldılar. Bildiğiniz üzere cemaat devlet için terör kapsamında. MGK'da kırmızı kitaba da girdi. Bu ünilerden mezun olanlara hep soru işaretiyle bakılacak. Devletin kurumlarına girmek için yapılan bütün mülakatlarda elenecek. Bunları bilmeden tercih yapanlar bence zaman hala var. Yok ben kafama göre takılacam diyenlere şimdiden hayırlı olsun sonuçlar.
Arkadaşlar merhaba. Hacettepe üniversitesi Türkçe öğretmenliği programını açtı. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. bir tanıdığımız hacettepe sinif ogretmenliginden mezun olmustu. Bitirir bitirm3z bircok kolejin ogretmen alim sinavlarina girdi. Ted okullarindan kabul aldi. Maasi 4.000 civari. Onun disinda saati 200 liradan ozel ders veriyor. Zamaninda bircok guzel universitede iibf bolumleri tutuyordu, o da guzel bir unide ogretmenlik okumayi tercih etti. Su an cok mutlu. Butun atkadaalari da cesitli kaliteli okullarda calisiyorlar. Issizlikten kirilan iibfler belki havaliydi ama simdi eminim onlar da pismandir. Yani demem o ki, iyi universitelerde ogretmenlik okumak cok fazla kapi aciyor. O kadar ozel okul ogretmene ihtiyac duyuyorlar ve hacettepeden mezunsaniz 10-0 ondesiniz resmen. Gelecegi olmayan bolumler yerine iyi universitede ogretmenlik okuyun. Ulkenin her zaman ogretmene ihtiyaci olacak. Maddi anlamda da cok rahat olacaksiniz. Tatil de cok fazla. Hacettepe turkce ogretmenligi guzel bir firsat kacirmayin derim.
Arkadaşlar, geçen yıl yardım ettim birçok kişiye. bu yıl hakim değilim mevzuya. üniversiteler hakkında istediğinizi yine sorabilirsiniz. Türkçe 35 doğru 5 yanlış
Arkadaşlar, 2010'da sözel alandan ilk 100'e girdim. Aslında EA kökenli olmama rağmen özel üniversitelerin derece bursu yalanlarına kanıp bir özel üniversitenin reklamcılık bölümünü seçtim. Arkadaşlar, özel üniversiteler için en kolay derecelik öğrenci çekme yöntemi sözel alandan burslarla derecelik öğrenci çekebilmektir.
ilk 100'e giren sayısalcı veya eşit ağırlıkçı biri burslara kanıp alakasız bir bölüme gitmez. gideceği yer köklü tıp fakülteleri, özel olsa da sağlam olan üniversitelerin tıp fakülteleri(koç gibi), eacılar da galatasaray-ankara-bilkent hukuk gibi yerlere giderler. Yani sözelciler dışında diğerleri hemen hemen nokta atış yaparlar. Sözelde derece yapanlar ise zaten ciddi bir gelecek vaadetmeyen bölümler arasından tercih yapacaklardır. Saçma sapan üniversiteler, birkaç hocası olan bölümler sözel öğrencilerini bu noktada tuzağa çekerler.
Sözelden derece yapanlara tavsiyem, burslara kanıp saçma sapan üniversitelere gitmeyin. Bırakma kararı alırsınız diyeyim. Nasıl olsa yapıyorum ben bu YGS-LYS'yi burda duracağıma tekrar sınava girerim nolcak dersiniz ve eğitim hayatınız büyük ihtimal bu ikilemleri yaşayarak baltalanır.
İlla sözelden tercih yapacaksanız Boğaziçi, Koç, Bilkent, Odtü, İstanbul, Hacettepe gibi yerleri seçin. Bu devirde diploma demek nereden mezunsun demek. İyi, bilinen ve köklü üniversiteler etiket demektir. İstanbul üniversitesini mesela ciddiye almayız; ancak gidin yurt dışında yüksek lisans başvurusu yapaın İstanbul Üniversitesi diplomanızla etiket-isim sayesinde sizi çok daha kolay kabul ederler.
Mesela ben reklamcılık okudum, Boğaziçi tarih okuyan arkadaşlarım reklamcılık yapmaya karar verirlerse benden daha avantajlı.. NEDENNN??? ÇÜNKÜ ÇOK SAĞLAM ORTAMLARI VAR, ORADA BİR ŞEY OLMAYA KARAR VERİRSENİZ O KADAR ÇOK BAĞLANTI KURARSINIZ Kİ...ORTAM ÖNEMLİDİR, OKULUN ADI ÖNEMLİDİR, OKULUN SAĞLADIĞI NETWORK ÖNEMLİDİR ARKADAŞLAR.
TS'DE DERECE YAPANLARA TAVSİYEM BURS VERİYORUZ TUZAĞINA DÜŞÜP YENİ KURULAN ÖZEL ÜNİVERSİTELERE KANMAYIN. 4-5 YIL OKUL HERKES OKUYOR. ÖNEMLİ OLAN BİR ÖMÜR BOYU NE YAPACAĞINIZ.
SORULARI CEVAPLAMAK, ARKADAŞLARIMA YARDIMCI OLMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAK İSTERİM.
DH Mobil uygulaması ile devam edin.
Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin.