Uygulama ile Aç Kapat butonu
Kayıt
Arama butonu
E

Çavuş
07 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
Dinamik Web Dizayn Arayüz
Herkese merhabalar,

İki sene önce firmamız için dinamik ve aynı zamanda cep telefonu uyumlu bir web sitesi altyapısı için bir firma ile anlaştık. Bize verilen sözler öyle parlaktı ki ne istersek hangi stili düşünürsek onu gerçekleştirecek web içeriğini oluşturabilecektik. Ben bu işe başlamadan önce hizmet sağlayıcısına, dinamik web içeriği oluşturmanın sıkıntılı olduğunu en basit paragraf, çerçeve, font oluşturma gibi konularda bile ciddi sınırlandırmalar olduğunu bunları geliştirip geliştiremeyeceklerini sorduğumda hep, "siz hiç merak etmeyin, öyle bir altyapı kuracağız ki ne isterseniz rahatlıkla yapabileceksiniz" dendi. Tabii ki gerçekler ve hayaller farklı. Daha önce yapıp satamadıkları bir web sayfasının altyapısını bize olduğu gibi verdiler. Sadece firma ismi ve bazı görseller eklendi. Tabii ki içerik girmeye çalıştığımızda gördük ki hiç te öyle istediğimizi yapamıyoruz. Elbette dinamik site ve üstelik cep telefonu uyumlu bir sitede yapabilecekleriniz sınırlı. Ancak böyle de olmaz ki. Kalın yazmak isteriz, renderingde ince harf çıkar. Ortalarız, cep telefonunda sağa yatık çıkar, cep telefonu uyumlu iken sayfanın yarısı telefonun ekranının dışına kayar vs. vs.

Görünen o ki, bu iş ciddi bir bilgi ve tecrübe gerektiriyor. Çerçeve yapıları, stiller vs. bir çok konuda temel bilgi olacak. O da öyle bize söylendiği gibi ne isterseniz rahatlıkla yaparsınız değil. Üç beş ay uğraşıp bu işleri sökmek gerekiyor. Mesela hazır resim ekliyoruz ama oluşan ürün resmi mikrop gibi ufak. Bilgisayarda gayet normal görünen görsel, cep telefonunda uzamış ve incelmiş halde görüntüleniyor. Bunların da çözümleri yok değil ama onca işi ben kendim yapacaksam, resimleri optimize edeceksem, bütün paragraf stillerini, çerçeve ayarlarını tek tek elle yapacaksam, kalın harf, ince harf için bile kodlama yapacaksam, kusura bakma ama dinamik web sistesinin ne anlamı kalıyor?

Neyse, baktık doğru dürüst bir destek de yok. Dedim bari en azından bize verdiğiniz arayüz (ki standart arayüzü, bütün dinamik siteler hep aynı yazılımı kullanıyor) nedir, adı sanı var mı, kullanım klavuzu, forumu sorup, açıp öğrenebileceğimiz bir yer var mı? Mesela linuxta forum vardır, şunu nasıl yapacağız, bunu nasıl yapacağız, girer, öğrenirsin. Tabii ki ne program biliniyor, ne de bir kullanım klavuzu falan temin ediliyor. Ben şimdi oturup iki satır arasını nasıl ayarlayacağım, arial fontu verdanaya nasıl çevireceğim (Arayüzde var ama ne hikmetse hiç bir şekilde renderin olup font değişmiyor) baştan öğreneceğim.



Ekte kullanılan arayüzün resmi var. Yıllar önce bu arayüzün mace gibi bir firmaya ait olduğunu görmüş web sitesindeki tutoriallere bakmıştım. Ama şimdi bulamıyorum. Bu arayüz nedir? Adı var mıdır? Kime aittir? Bir websitesi var mıdır? Bilen varsa çok minnettar olacağım zira web sitemiz berbat görünüyor.

Sonuç olarak eskiden de hep olduğu gibi bu web dizany işinin %80'i aldatmacadan ibaret. Hep bu tecrübeyi yaşadım. Ya kendim web designer olacağım (ki öyle bir vaktim yok)ya da bu webdizayn hizmeti verenlere ciddi paralar vereceğiz ama iş para vermekle bitse keşke.

Şimdiden teşekkürler.
E
4 yıl
Hosting süre aşım problemi
Merhabalar,
Bir hafta kadar önce websitemizin duraklatılmış olduğunu gördük. Bu hizmeti veren arkadaşla görüştüğümüzde, yıllık alanadı ödemesinin 2-3 gün geçtiğini kendilerinin de bize haber vermeyi unuttuklarını belirtti. Bu arkadaşa gereken ödemeyi yaptık ancak bir haftadan beri sitemiz açılmıyor. (Sitemiz com.tr uzantılı). Hizmet veren kişi bugün olacak, yarın olacak vs. diye devamlı bizi geçiştiriyor ancak bir hafta oldu. Bu arkadaş bize doğru mu söylüyor yoksa acaba paramızı yatırmadı mı? Ödeme durumunda websitesinin ne kadar zamanda açılması gerekir.
Saygılar,
Ali
E
4 yıl
PC yükseltme yardım
Merhabalar,
Fakir bir adamım, öyle 5000 TL yeni bir pc ye verebilecek param yok. Elimdeki eski kasa üzerinde bazı değişiklikler yaparak kullanışlı bir PC oluşturmak istiyorum.
Benim emektar takanın özellikleri:
Intel Core 2 Duo 2.20 GHz
NVIDIA GeForce 8400 GS
2GB vasat RAM

Amacım İşlemci ve anakartı değiştirerek (Belki RAM Takviyesi) internet surf, film ve video izleme, emailler bir de bu arada Scribbus, Photoshop gibi grafik programlarında profesyönel olmayan basit işler yapmak.

Sorum: Basit seviyede bir AMD Ryzen işlemci ve yine basit bir anakart değişikliği ile (Bir de RAM) yukarıdaki grafik kartı ve kalan diğer bileşenler ile takılmadan çalışan işimi görecek bir PC oluşturabilir miyim.

Bir de Nvidia Geforce grafik kartı ile AMD işlemci ve AMD tabanlı anakartta uyum sorunu olur mu?

Bütçe: Sıfır. Kuruş hesabı yapıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
E
5 yıl
Windows Phone hala kullanılır mı?
Eski bir Lumia kullanıcısıyım. Telefonumdan son derece memnundum. Uzun bir kullanım sonunda şarj soketi devamlı arıza yapmaya başladı, bizim kız düşürdü camını patlattı, telefonu bırakmak zorunda kaldım. Maddi durumum yok, alt segment android telefonlardan hiç birinden Nokia telefondaki verimi alamadım. Benim için özellikle whatssapp ve mail gerekiyor. Öyle oyundur, sosyal medyadır kullanmıyorum. Piyasada bazı sıfır nokia telefonların yok parasına satıldığını görüyorum. Bir müddet için windows phone alsam kullanabilir miyim? Tecrübesi olan var mı? Yazılım desteği kesildiği için whatssapp ve bazı temel uygulamalarda sıkıntı yaşanır mı yoksa bir iki sene daha kullanılır mı? Tecrübesi olan varsa bilgilendirirse dandik android telefonlara para harcamaktan kurtulurum.
E
6 yıl
Adobe Indesign, Illustrator fiyatları
Merhabalar,
Adobe Indesign ve Illustrator kullanmak istiyorum. Çok profesyönel değil zaman zaman basit broşür ve logo vs. çalışmalarımız oluyor. (Ücretsiz yazılımların hepsini biliyorum, ihtiyaçlarımı tam karşılamıyorlar). Lisanslı almak istediğim zaman beni creative cloud sayfasına yönlendiriyorlar. Aylık ödeme planları var. Ben eski usul bir defa parasını verip sadece bu iki uygulamayı almak istiyorum. Bütün creative suit'i almam mı gerekiyor?
Bilenler paylaşabilirler. Şimdiden teşekkürler.
Ali Şanlı
E
6 yıl
Nokia 3310 alınır mı?
Merhaba,
Akıllı cep telefonunda whatsapp'tan başka bir program kullanmıyorum. (Ara sıra kullanıyorum ama çok zorunlu değilim). Whatssapp'ı da iş dolayısı ile kullanmak zorundayım. Mevcut akıllı telefon modellerinden batarya sıkıntısından dolayı bıktım usandım. En lazım olduğu zaman batarya biter, yok powerbank taşı, bazan onu da şarj etmeyi unuturuz vesselam.
Eski bir NOKIA hayranı olarak yeni çıkacak 3310 modelini almayı düşünüyorum. Whatssapp'ın da çalışacağı söyleniyor. Sizce 3310 alınır mı yoksa basit bir seviye akıllı telefon mu almak daha mantıklıdır? Dediğim gibi sosyal medya ve internet surfing ihtiyacım yoktur.
Bu arada akıllı telefonlara alıştık (Şu anda Nokia Lumia 820 kullanıyorum, oldukça memnunum ama miadı doldu). Bir iki tuş ile istediğimiz numaraya ulaşabiliyor, mesaj atabiliyoruz. Geçen elime bir akılsız telefon aldım, mesaj yazmak, numara aramak vs. bana ölüm geldi. Acaba bu yeni NOKIA 3310 menüsü pratik olacak mı?
Teşekkürler.
E
6 yıl
Toshiba - Mitsubishi hangisi ?
Merhabalar,

Ofisimize kaset tipi inverter klima alıyoruz. Toshiba ile Mitsubishi arasında karar veremedik. Teknolojiden çok anlayan biri olmadığım için forum üyelerinin tecrübesine güveniyorum:

Anladığım kadarı ile Toshiba klimaların BTU'su biraz daha yüksek. Mitsubishi'nin BTU'su biraz daha düşük ancak sarfiyatı da ona göre düşük. Toshiba biraz daha fiyatlı kalıyor. Ama performans daha iyi ise bu fark çok da önemli değil.

Tavsiyeniz nedir? Şimdiden teşekkürler.
E
7 yıl
Firmalarda ve Windows Pro mecburi mi?
Merhabalar,
Firma olarak büyük bir endüstriyel müşterimize bir adet bilgisayar içeren bir sistem teslim edeceğiz. Müşterimiz windows'un lisanslı olması ve faturalı olmasını istiyor. Benim sorum, windows home versiyonu kursak olur mu yoksa firma (büyük bir firma) için pro versiyonu kullanmak zorunluluk mu?
Bilgisayar'da windows 7 kurulu. En hesaplı lisans nereden kaça temin ederiz?
Teşekkürler
Ali Şanlı
E
7 yıl
RAM takviyesi mi yeni bilgisayar mı ?
Merhabalar,
Aşağıdaki konfigürasyonda bir bilgisayarım var:
AMD Athlon(Tm) x2 220 Processor 2.80 GHz
RAM 2,00 GB (Kullanılabilir 1,75 GB)
32 Bit İşletim Sistemi
Windows 7

Kullandığımız programlar: Netsis, Office, PDF, Photoshop (çok eski bir versiyon) ve Internet surfing

Bilgisayarımızı ofis ortamında şirket ana bilgisayarı olarak kullanıyoruz. Aslen performansından son derece memnunuz. Ancak son zamanlarda programların açılma süreleri uzadı. Örneğin bir dosyayı tıkladığımızda 10 saniye gibi bekliyoruz. Bunun dışında bir sıkıntımız yok.

Yeni bir bilgisayar alıp kurulumlar, yazıcısıdır, NETSİS'tir vs. uğraşmak istemiyoruz. Bu bilgisayara 2 GB ram takviyesi yapsak performansında elle tutulur bir iyileşme olur mu ? Ya da kaç GB ram tavsiye edersiniz?

Tavsiye edeceğiniz orta kalitede RAM modeli ne olur?

Şimdiden teşekkürler
Ali Şanlı
E
8 yıl
Uydu alıcısı için tavsiye istiyorum.
Herkese merhabalar. Yıllardır sahip olduğum kablo tv aboneliğimi sonlandırdım. Bizim Türk dizileri ve yerli kanallardan başka (o da yarım yamalak) doğru dürüst hiç bir kanal kalmadı. CNBC de anlaşmasını yenilemeyince kablo tv şaka gibi oldu. Her ne ise...

Uygu alıcısı almak istiyorum evime. Ancak konu ile ilgili hiç bir bilgim yok. Ucuz ve bana çok problem çıkarmayacak kararlı bir marka tavsiyesi istiyorum. Bir satıcı bana usbix gibi bir marka söyledi ucuz segmentten.

Bir de televizyonum klasik tüplü televizyon. Ancak ileride HD TV alabilirim. İleride uydu alıcısını değiştirmek istemem. Yani HD uyumlu olmasını da istiyorum. Fiyat çok farkeder mi?

Not: Dsmart, Digitürk vs. firmalara angaje olmak istemiyorum.

Marka ve model tavsiyenizi beklerim. Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin.
DH Uygulaması
Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin.
DH App Store Uygulaması DH Google Play Store Uygulaması
Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.
DH Mobil Uygulaması
Yeni bir sürüme kadar uyarıyı gizle