Uygulama ile Aç Kapat butonu
Kayıt
Arama butonu

Binbaşı
06 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
2 yıl
Yol İzni Resmi İzin Sayılır mı?

Merhaba yol izni resmi izin mi sayılıyor yoksa bu durum işyerine göre değişiyor mu? Yol iznim 2 gün, erken gidersem işyerinden izin almak gerekir mi emin olamadım.

2 yıl
Bedelli Malzemeleri Hk Sorular

Merhaba, bedelli malzemelerini toplarken aklıma takılan birkaç soru oldu. 19 Mayıs'ta İskenderun Deniz'e katılıyorum. Bilgili arkadaşlara yardımı için şimdiden teşekkürler.


  1. Askere uygun fanila, boxer veya çorap almak zorunlu mu? İnternette haki ürünler var ama çok kalitesiz görünüyorlar. Kendimiz evden götürsek sorun olur mu?
  2. Günlük hangi kıyafeti giyiyoruz? Dışarıda eğitim vb yaparken ne giyiyor olacağız?
  3. Nevresim götürmek iyi olur mu? Temiz değilse oradaki çarşafı çöpe atsak sorun olur mu :D Kendi getirdiğimizi giderken bırakırız
  4. Ne sıklıkla kıyafet yıkama fırsatı oluyor? Buna göre kaç tane iç çamaşırı götürmek yeterli olur onu hesaplayabiliriz
  5. Spor ayakkabı götürmeli mi?
  6. Uyumak için pijama, şort vb götüreceğiz ya, bunların rengi için bir zorunluluk var mı?
  7. Boş zamanlarda getirdiğimiz tişörtü / şortu giyebiliyor muyuz yoksa fanila vb tarzı bir zorunluluk var mı?
  8. Girişte bazı eşyalarımızı çıkışta teslim almak üzere bırakabiliyor muyuz? Bırakamıyorsak nereye emanet edebiliriz?
  9. Temassız her kart geçiyor mu, bazı yerlerde Ziraat götürün yazıyor ama yazılar biraz eski; bende iş bankası var.
  10. Kullandığımız supplementleri (probiyotik, d vitamini gibi) rahatça götürebilir miyiz, oradaki doktorun kararına mı bağlı? Aynı durum ağrı kesici ve yanık kremi vb için de geçerli mi?


Teşekkürler

2 yıl
Bedelli Çıkmazsa Erteletme Seçeneği Çıktı ama Güncellemiyor :/

Merhaba hazirana kadar tecilim var, bedelli başvurusu yaparken otomatik olarak "bedelli çıkmazsa diğer statülerde yerine getirmek istiyorum" seçmişti. Ödemeyi yaptım başvuruyu güncelle dediğimde bu sefer "çıkmazsa ertelemek istiyorum" seçeneği geldi ama son adıma geldiğimde önemli bir sorun var.


Tercih sıralaması

1 Yedek Subay

2 Erbaş/Er (6 ay)

3 Yedek Subay

4 Yedek Astsubay


olarak görünmeye başlıyor. Başvur dediğimde de "teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı" diyor. Bu durumu yaşayan, çözümü bilen var mıdır?

4 yıl
YKS Tercih Döneminin En İyi Kararını Nasıl Alırsın? (Sınav 3300.'sünden Ücretsiz Rehber)
Bu yazıyı senin için yazdım.

Bir düz liseli olarak İTÜ Bilgisayar Mühendisliği hayaliyle yanıp tutuşurken 50 bininci olduğum sınava gözümü karartıp ikinci kez girerek YGS'de 2700. LYS'de 3300. sıralamayı elde ederek hayalimi gerçekleştirdim. Geçen ay İTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldum ve size yani tercih dönemindeki öğrencilere destek olsun diye ücretsiz bir tercih rehberi hazırladım.

Okumaya başla
5 yıl
Bilgisayarımı satacağım ama
Merhaba, Hp Pavilion Dv6 6c03st laptopum yıllardır işimi iyi görüyordu. Birkaç gün önce anakartı bozuldu, götürdüğüm ki tamirci de yenisini aradı ama bulamadılar. Sanırım yeni bir bilgisayar almak zorunda kaldım, fakat şuan ekonomik olarak karşılayabileceğimi söyleyemem. Bu bilgisayarımın parçalarını satabilme şansım var mıdır sizce? Ya da başka bir öneriniz var mıdır?

2,2 GHz i7 26700M
6 MB L3 önbellek
8 GB DDR3
1 TB SATA 5400 rpm HDD

Geçici olarak ikinci el bir bilgisayar kullanabilirim. Visual Studio, Matlab gibi programları başarıyla çalıştırması, çoklu sekme, HD video gibi şeylerde kasmaması yeterli olur. Bu yazıyı yazdığım bilgisayarın 1,6 GHz işlemcisi var fazla kasıyor.
6 yıl
Bu kulaklık 320 kbps'de ne kadar iyidir?
Merhaba arkadaşlar. Kulaklıklardan çok anlamıyorum fakat Spotify premium müziklerini kaliteli şekilde oynatacak bir kulaklık arıyorum. Şuan Philips SHS4700'yi kullanıyorum, askılı olmasından epey memnunum. Bilgisayarda da dışarıda da kullanabiliyorum. Ancak 160 - 320 kbps ses farkını çok net hissedemedim, belki de ben fark edememişimdir. Teknik özelliklerine göre, sizce kaliteli müzik için ne kadar iyidir?

Müzik dinlemeyi çok seviyorum ancak her gün saatlerce müzik dinlemiyorum ve yeni bir kulaklığa yüzlerce lira vermek de istemiyorum. Ne önerirsiniz?

Teşekkürler şimdiden.
6 yıl
HP Ekran Kartı Yenileme Maliyeti?
Merhaba arkadaşlar. Birkaç yıldır HP Pavilion dv6-6c03st'ı kullanıyorum. Bir ara fan bozuldu ve ısınan bilgisayar harici ekran kartını yaktı. AMD 7690m XT ekran kartını satan bulamadım. Bir servise götürsem bu parçayı temin edebilirler mi? Maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur? veya başka bir öneriniz varsa onları da alabilirim.
7 yıl
Sınavda Derece Yapmak İstiyorsan


Sınavda derece yapmak istiyorsan hedef belirle!

Bütün büyük başarılar bir hayal ile başlar. İnsan türünün en büyük özelliği geleceği görüp onu gerçekleştirmek için çabalaması ve harikalar yaratması.


Sınavda derece yapan insanların gelmiş geçmiş en iyi zeki insanlar olduğunu düşünüyor musun? Değiller. Peki onları diğerlerinden ayıran ne? Kısa cevap, hedef koymaları ve başaracaklarına gözü kapalı inanmaları.


Peki öyleyse biz hedefimizi neye göre, nasıl belirleyeceğiz?


Hedef Belirlemenin 5 Kuralı

1. Sınırların gökyüzü.

Sınavda (ve hayatta) en iyi olacağınızı iddia ediyorsanız da en kötü olacağınızı iddia ediyorsanız da haklısınız. Çünkü buna yönelik tutum sergileyeceksiniz. Yüksek hedefler sizi motive eder, o yüzden hedef belirlerken mütevazi olmayın.


Hayal kurarken kendinize asla sınır koymayın. Okulları şöyle bir araştırın ve hangisi sizi çekiyorsa ona bağlanın. Orada hayatınızın nasıl olacağını düşleyin. Ben yapamam ben edemem diye düşünmeyin, sınavı zaten kazanmışsınız, tüm okullar sizi istiyormuş gibi seçim yapın.


2. Hedef kurmak asla yetmez.

Sınavda derece yapanların hiç kimsenin sahip olmadığı bir yeteneğe sahip olduklarını ve neredeyse hiç çalışmadan o dereceyi elde ettiklerini düşünüyor musun peki? Buzdağının görünen yüzü başarının bize yansıyan kısmıdır. Halbuki suyun altındaki asıl kısımda başarılı insanlar hedefleri uğruna durmaksızın çabalarlar. Hayatlarının anlamı ve yaşayabilmelerinin tek yolu buymuş gibi davranırlar.


İlk senemde aldığım en büyük ders bir şeyi istemekle hak etmenin farklı şeyler olduğunu öğrenmek oldu. Hedef belirlemek işin belki en önemli kısmıdır ama aynı zamanda en basitidir. Onun için çabalamaksa ona ulaşmanın yoludur.


3. Küçük adımları belirle.

Hedefinizi belirlediniz, çok güzel. Bu okulu başka kaç kişinin daha istediğini tahmin edebiliyor musun? Kontenjanı 1 ise belki 20 kişi istiyor. Peki seni diğerlerinden ayıracak ne? Bu farkı ortaya koyman gerekiyor.


O sıralamayı elde etmek için yaklaşık kaç net çıkartman gerektiğini düşün. Matematikten 35 yapman gerekiyor ve sen şuan 5 yapıyorsan aradaki farkı nasıl kapatacağını düşün. Hangi kitaplardan ne kadar çalışacaksın, hangi eksiklerin var ve bunları nasıl kapatacaksın? Kaç konu/soru bitirdikten sonra 15 nete çıkmayı hedefliyorsun?


4. Engelleri gözle.

Başarılı olan her insan başarısızlıkla defalarca yüzleşmiştir. Hayatın değişmez kuralı bu. Buna kendi tecrübelerini veya beni de örnek alabilirsin. Zorluklarla kesin karşılaşacaksın ve pes etme fikri aklına gelecek. Hem de defalarca. Acı çekeceksin. Kendini sıfırdaymış gibi hissedeceksin.


İstersen çalışacak masan, kitapların olmasın, istersen en kötü lisede oku. Bunlar, amacına ulaşmana engel değildir. Ama sen bunlara "bu oldu ya artık yapamam" gözüyle bakarsan kaybedenlerden olursun. Unutma, pes etmediğin sürece asla yenilmezsin. Ölmediğin sürece de asla pes etmemelisin.


Yaşadığım şehirde ben sınava girmeden önceki sene çok büyük bir deprem oldu ve sayısız insan evlerinden oldu, çadırlarda yaşamaya başladı, ve bil bakalım ne oldu? O sene bizden Türkiye birincisi çıktı.


Ben düz lisede okudum, başaracağıma benden başka kimse inanmıyordu. Onlarla yarışamazsın, onları geçemezsin dediler. Okuldaki hiçbir arkadaşım geleceği benim kadar göremediği için beni desteklemiyorlardı, aksine kıskanıyorlardı. Dershanedeki (genel olarak) tüm arkadaşlarım da aynı şekildeydi. Sıralamam 50 bin olunca haklı çıktıklarını düşündüler, istediğim yere giremeyecektim. Ama ben hayalimi korudum ve sonraki ilk sınavda (YGS) ilk 3 bine girmeyi başardım.


Şimdi hala hayalin önemsiz olduğunu düşünüyor musun?


5. Büyük Devrimi yarat!

Seni motive edecek bir hedef belirledikten sonra, onu nasıl gerçekleştireceğinin rotasını çizdikten sonra yapman gereken şey harekete geçmek, hayalini korumak ve asla pes etmemek.


Bu düşünce yapısı hayat boyunca kazananlardan olmanızı sağlayacak. Bu anlattıklarımın hepsi kendi tecrübelerimden ve hayata bakış açımdan alıntı. Sınavı kazandım ve şuan bile çok büyük hayallerim var. Ve biliyor musun gerçekleşmekten başka şansları yok. Çünkü ben onları gerçekleştirene kadar asla pes etmeyeceğim. Bu ısrara hiçbir şey dayanamaz, hayat bile.


Bir sonraki yazıya dek,

Başarılar!
7 yıl
Sınava Hazırlanacaklar Buraya Bakmadan Geçmesin!
Ben de sizin gibi bir yandan sınava hazırlanırken bir yandan bu forumda takılıyordum. Sınavda pek çok insanın hayali olan bir sonuç aldığımda insanlar sürekli nasıl başardığımı sormaya başladılar. Ben de bir blog açıp anlatmaya koyuldum. Şuan 3 yıl oldu ve artık işinize yarayacak çokça yazı var.

Blogda sınavı kazanmanıza yarayacak pek çok yararlı bilgi var.

http://goo.gl/D0fd1t

Sitenin içeriği:


Siteye gitmek için fotoğrafın üzerine veya buraya tıklayabilirsiniz.
7 yıl
Sınava Tekrar Hazırlanmayı Düşünenler içeri | Mezun Rehberi


İyi kötü bir yılınızı geçirdiniz ve sınava tekrar hazırlanmayı düşünüyorsunuz. Bu durumda olanlar için mezuna kalmak ile ilgili birkaç yazım olmuştu (Mezuna Kalmanın İyi ve Kötü Yanları, 12. Sınıf vs. Mezun, Mezunlar için Dershane Seçimi). Bu yazıda ise sınava tekrar hazırlanmaya karar verenlerin yani mezunların sınava nasıl çalışacağını konuşacağız. Neyi ilk hazırlanışınızdan farklı yapmalısınız?

Sıralamanız kaç olursa olsun artık bir sınav tecrübeniz var. Sınavın denemelerden ne kadar farklı olduğunu (ya da olmadığını), sınav ortamında birebir deneyimlediniz. Sınav rutini oluşturduysanız (Sınav Psikolojisi Yöntemi) eğer, bu konuda avantajlıydınız. Diğer önemli avantajınız ise her konu hakkında bir şeyler, bazı konularda pek çok şey biliyorsunuz. Bu da sizin sınav çalışmanızı, yeni başlayan birinden daha farklı yapacağınız anlamına geliyor.
Size sağlam bir sınav reçetesi hazırlayalım.

YGS mi LYS mi?
Sınava yeni başlayanlar için önce YGS'ye çalışmayı, okulda görülenleri sağlam bir şekilde anlamayı ve sağlam LYS konularını bitirmeye çalışmalarını önermiştim. Siz sınavdan yeni çıktığınız için amacınız öğrendiklerinizi taze tutmak ve eksiklerinizi kapatmak olacak. Bu yüzden hem YGS hem LYS çalışmalısınız.

Tekrar Yapmak
İkisini birarada götürmek çok daha fazla yük demek biliyorum ama bunu ne kadar başarırsanız sınavınız o kadar rahat geçecek; hem bu sefer artık kazanmak zorundasınız. Öncelik tekrar yapmakta olacağı için ve "tekrar" kelimesi hepimiz için sıkıcı olduğu için tekrarı nasıl yapacağınızı anlattığımı hatırlayın. Önce konuyu 5-10 dakikada tarıyorsunuz, özet çıkarmışsanız ona bakıyorsunuz, sonra 20 soru çözüyorsunuz. Eğer yanlış sayınız 3'ten azsa sorun yok ama daha fazlaysa yakın bir zamanda bir tekrar testi daha çözün. Yanlışlarınızı hemen konudaki ilgili kısma bakarak düzeltin.

Deneme Çözmeli mi?
Sınava ilk kez hazırlanıyorsanız deneme çözecek seviyeye gelene kadar pek çok konuyu bitirmiş olmanız gerekiyor. Ama siz her konudan bir tutam biliyorsunuz ve denemeler genel tekrar için idealdir. Haftalık olarak her dersten 1 bölüm denemesi ya da haftalık 1 deneme çözebilirsiniz. Şimdiden süre tutmanızı önermem.

Mezun Senem Nasıl Geçecek? - Mezun Psikolojisi
DH Mobil uygulaması ile devam edin.
DH Uygulaması
Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin.
DH App Store Uygulaması DH Google Play Store Uygulaması
Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.
DH Mobil Uygulaması
Yeni bir sürüme kadar uyarıyı gizle