Şimdi Ara

Profesyonel düşünen amatörler için 4k video camera ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    4k video çeken makineler artık olmazsa olmazlarımızdan oldu. Ben sinemacılık veya fotoğrafçılık okumadım. Amatör fotoğrafçılık hobimdir. Kendi hikayelerimi, belki küçük senaryolarımı, konserler hikayelerini kaydedip yayınlamak istiyorum. bunun için önce küçük düşünüp Sony ax53 alayım dedim sonra biraz daha kaliteli olsun Sony fdr ax700' yükseldim ama ona o kadar para veriyorsam full frame Canon 5D mark 4 de alabilirim hem çeşitli lensleri de kullanma imkanım olur dedim. Gece çekim performansı çok önemli benim için. bir dslr makine alacaksam da full frame olması tercihim olur. canon 7d makinemi de satıp üstüne ekleyebilirim.

    sonuç olarak tavsiye edebileceğiniz makine ne olurdu? Sony fdr ax700 gibi video kameraları mı yoksa canon dslr fullframe gibi makinalar mı ve hangi modelleri?



  • Önceliğiniz ne önce onu net bir şekilde belirleyin.

    Önceliğiniz video ise video kamera almanız daha mantıklı. Çünkü özellikleri video çekmeniz için geliştirildi. Video çekimlerinde daha rahat edersiniz.

    7D sahibisiniz demek ki fotoğraf bilginiz var. Ama video çekerken dslr olsun aynasız olsun manuel müdahale gerektiriyor illa ki.


    Eğer fiyat çok zorlamayacak ise illa dslr istiyorum derseniz 5D Mark 4 e gerek yok. Olympus OM-D E-M1 Mark 2 veya OM-D E-M1 Mark 3 bakabilirsiniz. Lensi değiştirilebilir aynasız m43 sistem. 4k video kaydı var. 5 yönlü titreşim önleyici var. Hem video da hem fotoğraf çekerken büyük kolaylık sağlıyor. Piyasada ki en iyi titreşim engelleyicili fotoğraf makinesi denebilir şu an için.
  • sadece video çekimleri için düşünmeye başladığım için video kamera almak DSLR almaktan daha kullanışlı olacak. ne yazık ki DSLR full frame boyutunda sensörü olan bütçemize göre bir camcorder bulunmamakta bildiğim kadarıyla. Sony ile canonun arasında bi tercih yapmak gerekebilir.
  • Sadece video çekilecekse Blackmagic de düşünülebilir. İkinci el production serisi EF bayonetli modelleri düşünebilirsiniz. 2.5k ve 4k modelleri var. Pocket 4k olmasa da o fiyat bandında alınabilecek en iyi cihazlardan bence. Ayrıca SSD ile kayıt edebiliyor olmam depolama için bütçeyi oldukça rahatlatır.
  • blackmagic'i araştırdım. Cidden istediğim görüntüyü alabiliyorum ama yine lens ve stabilizer yatırımı istiyor. bütçeyi zorlar gibi. sanırım sarsıntı önleyici bir el kamerası almak benim için daha doğru seçim olur.
  • ekoriko E kullanıcısına yanıt
    Panasonic GH5 gibi modellere baktınızmı fiyat olarak pahalı gibiler ama özellikle video konusunda çok önerilen modeller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    Panasonic GH5 gibi modellere baktınızmı fiyat olarak pahalı gibiler ama özellikle video konusunda çok önerilen modeller.
    evet baktım ama lensli makineler ve video kameralar arasında şöyle bir seçim değerlendirmesi yaptım

    ---DSLR ve lens değiştirilebilir makineler:
    1. çeşitli lensler almak gerekeceğinden ekonomik yük olacak.
    2.sarsıntı önleyici olmadığı için hafif ve ucuz stabilizer almak yine fazladan yük demek.
    3.lensleri, stabilizeri ve body olarak kamerayı taşımak ciddi yavaşlık ve enerji harcamak demek.
    4. lens seçimi yapmak, bütçe ayarlayıp satın almak ve lenlerle makineyi kullanmak buna alışmak zaman alacak.

    bütün bu dezavantajlar beni 4k, görüntü sabitleyici özelliği olan, gece çekimleri performansı kabul edilebilir iyi olan, pratik kullanımlı ve hafif bir makine almaya yönlendirdi. Şimdi ise buna yönelik bir araştırmaya gimem gerekecek. Desteğiniz ve yardımlarınız için teşekkürler




  • Sony A6500 olabilir. Küçük, 5 eksenli titreşim önlemeli, gece çekimleri de fena değil. Fiyatı uygun, 16-50 kit lensiyle çok rahat gezebilirsin.Para çoksa daha üstü ve gece çekiminde dünyanın en iyisi olan full frame A7S II'yi de tercih edebilirsin. Bence sana en uygun bu. A7S II bence video konusunda en iyi DSLR kamera. Beklersen yazın A7S III çıkacak. 8k 30fps ve 4k 120fps çekebilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taysah -- 17 Mayıs 2020; 4:8:24 >
  • ekoriko E kullanıcısına yanıt
    A7SII, Em1 M2 veya Em5 M3 gibi modeller olabilir hocam hepsinde 5 eksenli titreşim engelleme varki olympus modelleri baya baya iyi bu konuda diye biliyorum, İhtiyaca göre bir iki lens ile her işinizi görebilirsiniz bence bu modellerden biri ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.