Şimdi Ara

Profesyonel çekimlere yakın el kamerası seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar!

    Donanımhaber ailesinde video kameralar hakkında deneyimli olanların fikirleri çok kıymetli olacaktır. Profesyonel sonuçlara çok yakın video çekimleri elde etmek isteyen bir amatörüm. Yakın zamanda kamera almayı düşündüm. önce DSLR Full frame alarak çok güzel sonuçlar elde edebileceğimi düşündüm fakat amacım hem fotoğraf çekip hem de sinemacılar gibi film yapmak değil; sadece video çekimine yönelik. pratik olmasını istiyorum. Üstelik yanımda çeşitli lensler taşımak istemiyorum ki bütçem ne full frame DSLR için ne de full frame lensler için yeterli değil. Bu yüzden kolay taşınır 4k ve/veya üstü bir video kamera almak mantıklı olacaktır düye düşünüyorum. gece çekimleri benim için önemli. düşük ışıkta çekim performansı önemli. fakat bildiğim kadarı ile 2000 dolar atlında full frame bi el kamerasına sahip olmak imkansız görünüyor. benim üzerinde durduğum Sony FDR ax700, ax53 var. ax700 bütçeyi zorluyor fakat ax53 de gece performansı ve görüntü sabitleme konusunda çok tatmin edici gelmedi. Canonun eşdeğer modelleri var ama onlar daha pahalı. Sony FDR ax700 4k 30fps üzerine çıkamaması biraz düşündürücü. işin içinden çıkamadım. değerli fikirlerinize ihtiyacım var.







  • bu arada konuyu hem canlandırıp hem de yeni bir bilgi eklemek istedim. Başka bir başlık altında Blackmagic pocket kamera önerildi. gerçekten araştırdım çok hafif olması, gece çekimlerinin ve görüntü kalitesinin ciddi derece iyi olması beni etkiledi. fakat ne yazık ki lensi değiştirilebilir makineler ekonomik olarak yorgunluk yaratmasının yanısıra kendinden görüntü sabitleyici özelliğinin olmaması da aynı şekilde bütçeyi etkiler. En iyisi 4k ve üzeri çekim yapan bir video kamera almak olacaktır. Ama Sony FDR dışında etkileyici kamera bulamadım.
  • düşük ışıkta video çekim performansı istiyorsanız sony aynasız öneririm, kumlanma neredeyse yok, bende eski modellerinden nex5-r var, o bile çok güzel, 4k işleyebilecek güçte bilgisayarınız yoksa 4-5 kat fiyat vermeyi tekrar bi düşünün derim. bu iş biraz da zincirin halkaları gibi.

  • ugur_86 U kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim. aradığım özelliklerde 4k olmazsa olmazlardan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.