Şimdi Ara

Product Owner nasıl iş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sadece yazılım ekiplerinde yer almıyor bunlar, farkı ne yazılım ekibinde yer alanlarla? Yurtdışı olanağı nasıl? Satışçı mı olmak daha iyi maaş bakımından yoksa bu mu?




  • Kanka sen ne okudun da her gün farklı farklı işleri burada soruyorsun?
  • Bence çok önemli bir pozisyon. Ama zor iş. Müşteriyle ayrı uğraş ekiple ayrı uğraş, dert valla. Daha dün okuduğum makaledeki llüstrasyon bunu çok güzel özetliyor.







  • scientia kullanıcısına yanıt

    bunlar hep bi yazılım ekibiyle çalışmıyor ama bazen product başka bir şey oluyor onun farkı nedir

  • kabzımal ın ingilizcesi
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

    Yazılım ekibiyle daha scrum master çalışır. PO biraz daha management kısmına kayıyor. Ürünü tek kapasiteden ziyade performans, kar, memnuniyet gibi bakış açısıyla değerlendiriyor. Mesela bu forumu düşünelim. Yazılım ekibi var, yazılım ekibini organize eden biri var, PO olsun ve müşteriler yani forumu kullananlar var. Yazılım ekibi daha çok forum düzgün çalışıyor mu, yeni özellikleri nasıl ekleyeceğiz gibi şeylerden sorumlu iken scrum master ise bunların iyi ve verimli çalışıp çalışmadığını yöneten kimse. PO ise daha geniş açıdan bakıyor.


    Kullanıcılar memnun mu, istediğimiz kadar trafik çekebiliyor muyuz, ekşi sözlük'ten farklı ne, yazılımcıya verdiğimiz paraya değiyor mu gibi gibi birçok meseleyle ilgileniyor. Ona göre karar alabiliyor. Bu forum fail ederse PO sorumlu olur. Patron ekibin elinde, paran cebinde niye beceremedin diye buna sorar. O nedenle bu kişilerin biraz daha Endüstri Mühendisi ve YBS gibi mezunlar olması lazım çünkü işletme bilgisi de gerekiyor. Mühendislik adam mis gibi site, millet niye girmiyor valla ben de anlamıyorum der işin içinden çıkar.





  • scientia kullanıcısına yanıt

    Maaş ve yurtdışı olanağı nasıl sizce

  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

    Yazılımcıya göre daha düşük ihtimal yurt dışına çıkman. Maaşları da fena değil ama bu bir kişilik pozisyon. Yazılım ekibinde tonla insan varken PO'dan bir tane oluyor bir proje için. Yazılımcıya göre dezavantajlı dememin sebebi de ana dilin gibi İngilizce konuşman lazım çünkü sürekli müşterilerle görüşeceksin, toplantı düzenleyeceksin, ekibinle toplantı yapacaksın, rapor yazacaksın. Şimdi sen üç beş İngilizcenle Almanya'da bir ekibi yönettiğini düşün. Gerçekçi geliyor mu sana?  Olmaz demiyorum ama çok zor. Anca liseyi yabancı okullarda okuyan çocuklara nasip olur. Yazılımcı daha teknik çalışıyor. Kod evrensel. Toplantıda kendini ifade etmen yeterli. Çok fazla iletişim becerisi gerekmiyor.


    Bir örnek vereyim mesela: Müşteri saçma sapan özellikler talep ediyor firmadan. PO da bunu kabul etmiyor çünkü mantıksız, gereksiz ve ürüne batıracak bir şey. Ekibe de gereksiz yük. Senin PO olarak İngilizce müşteriye konuşarak ikna etmen lazım. Diyelim ki müşteri dişli ve inatçılık ediyor. Bir şekilde anlatıp onu ikna etmen lazım. İşte burada İngilizceyi çok iyi kullanabiliyor olman gerek. Aksi halde başarısız olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 15 Ağustos 2022; 0:11:52 >




  • scientia kullanıcısına yanıt

    Hocam İngilizce var. Bir de iş analistliği hakkında ne düşünüyorsunuz, yurtdışı imkanı maaş vs

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.