Şimdi Ara

Priz sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mutfaktaki prizi 2-3 senedir kullanıyoruz, 2 gündür farklı elektrikli küçük ev aletlerini taktığımızda sigorta atmaya başladı. (Evin elektrik akbloları 2-3 senelik ama kalitesini bilmiyorum).

    Prizde takılı olan rutin kullandığımız çok güç sarfetmeyen elektrikli ev aletleri, fırın gibi farklı cihazlar akım almıyor ya da o anda güç sarfetmiyor.

    Sigortanın şartelini kaldırdığımızda ise fiş takılı ise cihazı normal kullanmaya devam ediyoruz fakat ilk prize takmada şartel atıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

    Millet tok olduğu için elektrikçi genelde bunlara gelmiyor, buraya elektrik akım korumalı priz taksam fayda eder mi? bir öneriniz olur mu?




  • Hocam öyle bir yazmışsınız ki inanın 3 kere okumama rağmen anlamadım. Cihazlar akım almıyor demiş sonra da şarteli kaldırmaktan bahsetmişsiniz. Sigorta attığında elektriği keser zaten. Yukarı kaldırmanız gerekir ki elektriği iletsin. Fırın yüksek güç tüketir bu arada.

    Şimdi sigorta atıyor demişsiniz ama atan sigorta mı kaçak akım rölesi mi onu bir teşhis etmek lazım. İkisi farklı cihazlar ama sıklıkla karıştırılıyor. Birden çok alet ile deneme yaptığınıza göre sorun gerçekten de priz, sigorta veya kaçak akım rölesinde. En kolay adım prizi söküp bir terslik var mı kontrol etmek. Kablolarda bir soyulma var mı, prizin ayakları altına sıkışan kablo var mı kontrol edin. Toprak doğru yere bağlanmış mı, fişin prize girdiği yuvalar gevşemiş mi yine kontrol etmeli. Eğer prizde sorun yoksa ve prizden sigorta kutusuna kadar giden kablo hattına herhangi bir şekilde zarar gelmediyse (duvara dübel, çivi çakılması vb.) sigortanın (veya k.a.rölesinin) kendisi bozulmuş olabilir. Kaliteli bir marka ile değişim yapmak sorunu çözecektir. Bu ihtimaller dışında aklıma bir şey gelmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler, prizi söküp tüm parçalarını tek tek sildim. Biraz daha sağdan soldan araştırınca, sök tak işleminin sık yapıldığı prizlerde tozlanma gibi şeylerden ötürü kaçak olabiliyormuş. Prizin parçalarını temizleyince sorun çözüldü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mönckeberg M kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın. Prizin biraz ilgiye ihtiyacı varmış demek ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.