Şimdi Ara

Prens Selman’dan pkk’ya destek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu hain diyenlere gülüyorum en çok. Adam sana mı bağlı da ihanet etsin . Sen müslüman kardeşleri desteklersen o da sana düşman olanları destekler.

  • Islam ülkeleri ve islam Türklere düşman ama icimizdeki araplar görmüyor.
  • serafon kullanıcısına yanıt

    Anadili dururken gündelik ihtiyaçları icin düşmanının dilini kullanmak zorunda hisseden celladina asik olmuş demektir. Merak etmeyin hicbir şeyi karıştırdığım yok, kimseye de kolay lokma olmam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    Maalesef görüşlerinize katılmıyorum çünkü İslâmi açıdan deseniz doğru değil, insani açıdan da doğru değil. Allah bilemedi mi de son dini Arapça gönderdi ve son Peygamber'i Arap seçti. Allah bilemedi mi de ırka, şeklinize, şemalinize değil içinizdekine göre size değer verdi. Milletini sevmek ayrı, belli bir topluluğa kin duyup din uydurmak ayrı. Sen diline sahip çık, kültür üret, bilim ve teknoloji üret, hizmet üret, dilini tüm dünyaya yay ama din konusunda yapabileceğin bir şey yok (tabi dine inanıyorsan) çünkü O'nu gönderen/gönderebilecek belli. O konuda sadece tabi olup olmamayı ve sonuçlarına katlanmayı seçersin. Değiştireceğim, uyarlayacağım demek tabi olmayacağım demektir.

  • Diplomasi bunun terörist dediğine anlamsız bir şekilde destek veriyor uzun
  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt
    Kaynak pls
  • serafon kullanıcısına yanıt

    Allah dinini insanların anlaması için "bir dilde" indirmek zorundaydı. Ancak onları ıslah etmek adına, zamanının en geri kalmış, en çürümüş, ilkel toplumu olan Arap toplumunu seçti. Elbette her şeyi bilen yaratıcı, kullarının bu dini Arapların eksik dilinden, istediği dile tercüme etme becerisi olduğunu biliyordu. Tercüme etmek elbette değiştirmek değildir, anlamaktır, özümsemektir, benimsemektir; inanmanın temeli budur. Allah'ın sözü sadece indirildiği dilde tekrar etmekle sınırlandırılmaktan daha engindir; Arapça ile sınırlı kaldığı müddetçe de "tüm zamanların evrensel dini" olma iddiası geçersizdir.


    İnançlı olmak için Arap'ların diline de kültürüne de ihtiyacım yok. Ben elbette bir Türk olarak, Arapça'ya, Arap kültürüne, Arap hayranlığına tabi olmayacağım. İnançlı bir vatansever olarak bu benim görevim. Elbette başkaları Arap kültürüne tabi olmakta serbest, düşmanına aşık bu kitleye sadece acıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 13 Ocak 2021; 22:17:2 >




  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    50 kişiyle bir cümle kulaktan kulağa oyna 10 dakikada bir cümlenin nasıl değiştiğine şahit ol. 100 lerce binlerce yıl sonra tercümeden tercümeye din diye birşeyin kalması imkansız. Arapça bile o günden bu yana aynı değil, her coğrafyada aynı değil. O zaman mesele şu bu dil değil, orjinal Kuran neyse onu muhafaza etmek ve onun dilini öğrenmek o dilde anlamaya çalışmak. Geçici olarak orjinalinden kendi diline meal yapıp anlamaya çalışabilirsin, mecburi vazifelerini ve anahatlarını tefsirlerden müctehid alimlerden öğrenebilirsin ama bu işte ilerlemek istiyorsan ve orjinali korunsun istiyorsan asla meali orjinali yerine koymamalısın ki koyamazsın. Allah şairliğin/edebiyatın meşhur olduğu zamanda/yörede, o zamanın diliyle indirdiği Kurana denk bir söz getirebilene meydan okudu, yapamayacağını söyledi. Sen kalk ben başka dilde ona denk çeviri uyarlama yapabilirim de. Çok yanlış şeyler bunlar ve bunlar diğer dinler gibi İslam da bozulsun, insanların heva ve heveslerine uydurulabilsin diye çıkarılan şeyler. Bu akıma kapılmamanızı öneririm.





  • Allahın yaprak dahi görmemiş sakallı suudi müşriği şimdi de hayvan ve doğa haklarından bahseder olmuş. Türkiyem, sen nelere kadirsin. Vur vur teröristleri müşrikler inlesin!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven1127

    Kaynak pls

    Cumhuriyet gazetesi bi kadın yazar kandile gitmişti röportaj yapmaya..


    Bunlar çok cici insanlar yere sigara izmariti bile atmıyorlar diye yazı yazmıştı.


    Google yaz çok kaynak var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    Adamlar yıllardır yardım ediyor.

  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt
    Bulamadim
  • Ne kadar pislik adamlar bu Arap prens krallar. Allah bin türlü bela versin size


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt

    Yazılı bir kaynağı tercüme etmekle kulaktan kulağa oynamayı karşılaştırmanız çok komik. Yazılı kaynak sabit olduğu müddetçe, herhangi bir dilden bir başkasına kayıpsız çeviri yapmak mümkün. Yazılı tercüme, hakemli/eş denetimli bir şekilde yapıldığı müddetçe, 50 değil milyon kere de çeviri yapsanız aynı sonucu verir. Kulaktan kulağa oynamaya esas benzeyen, ibadetin her alanda anadilde yapılamadığı ortamda, bilmediğiniz bir dilin içeriğini başkalarından duyarak anlamlandırmaya çalışmaktır. İbadet dili insanın anadili olmadığı müddetçe olan tam olarak budur.


    Ben Arap değilim, Allah da Arap değil, neden aramızda Arap'ların diliyle konuşalım? Bu bir akım değil, aklın yolu ve insan doğasının gereğidir. Allah'ı anlamak ve inanmak için Arapça bilmek şart değildir. "Tüm zamanların evrensel dini" ancak tek dilde doğrudur/geçerlidir demek oksimorondur. Allah'ın sözünü esas değiştirenler, sizin "alim" dediğiniz, Kur-an'a hadis, fıkıh, meal adı altında eklemeler yapan ve bunları Allah'ın sözüyle eş seviyede İslam'ın şartıymış gibi sunan ruhban sınıfıdır. Bunu da ancak İslam'ı insanların anlamadığı Arapça ile sınırlandırarak "dini ancak benim açıkladığım kadarıyla öğrenebilirsin" diyerek yapabilmekte ve kendi çıkar düzenini sürdürebilmektedirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 14 Ocak 2021; 0:45:41 >




  • Günlük hayatımızda Arapça kullanmıyoruz. Sadece Kuran ın orjinali neyse onu koruyoruz, öğrenmeye, anlamaya, derinleşmeye çalışıyoruz. Kimse Allah a denk değil ki O'nun kitabını birebir tercüme etsin. İnsanın kitabını bile tercüme edemiyorsun birebir. Meallere bak farklı farklı ifadeler. İfade etmekte zorlandıkları belli, açık ifadeleri bile. Diyanetin meali bile değişmiş. Kolayca yanlış anlayabilirsin bir çok şeyi. Kuran da çok büyük bir ilim var. Tabiri caizse katman katman. Muhkem ayetler var, müteşabih ayetler var. Allah birçok yerde diyor bazı şeyler için; ancak alim olanlar anlar, ilimde derinleşenler anlar diye. Sahabe ne yapıyordu? Sürekli okuyor, bitiriyor, tekrar başlıyordu. Her tekrarda biraz daha anlıyordu, derinleşiyordu. Bir yandan uyguluyordu, yaşıyordu. Bir yandan da bizzat Peygamber sav den ders alıyordu. Basit bir talimatname değil ki düz mantık tercüme edesin. Meali orjinali yerine koyduğun anda orjinali yok etmeye başlamışsın demektir. Bir de genelleme yapmak yanlış, araplar böyle, alimler şöyle diye. Alimler şehitten bile üstün tutulmuş, Peygamberlerin varisleri denmiş. Düşünsene iyi öğretmen, çok iyi öğretmen, öğretmensizlik ve kötü öğretmen arasındaki sonuç farklarını.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alıntı

    metni:
    PKK’nın kalesi olan Kandil Dağı’ndan geçiyor. Oraya ulaşmak kolay değil. Çünkü hareket eden her şeyi vuran Türk keşif uçakları sizi hedef alabilir.” Programda, teröristlerin açıklamaları doğruymuş gibi kabul edilerek TSK’nın Kandil’deki operasyonları “sanıldığı gibi başarılı değil” yalanına yer verildi.


    PKK, Ermeni kökenli bir örgüt. Ermeniler ne ki kendileri ne olsun, yalancı şerefsizler. Kandilde hareket eden her şeyi keşif uçakları vuruyor demişler sonra da operasyonlar başarılı değil demişler. Hayatınız yalan : )


    Araplara güvenmiyorum. Kalleş bir millet. Her şey beklenir bunlardan. İktidarımız yere göğe sığdıramıyordu bir dönem. Bunların kralı ölünce milli yas bile ilan edilmişti. Bizim siyasetimizi de anlamak mümkün değil.

  • Araptan ne dost ne de post olur.

  • bunlar bizim libyada da karşımızdalar. birilerinin uşaklığını yapıyorlar hepsi bu.


    maalesef uşaklık yapmayı seviyorlar. halbuki bütün müslüman aleminin barış ve rafahına katkıda bulunabilirler ama uşaklık kolaylarına geliyor sanırım.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.