Şimdi Ara

Premiere Pro Rezil Görüntü Kalitesi & Yüksek Dosya Boyutu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.


    Yaklaşık 2 aydır YouTube'a oyun videosu çekip yüklüyorum. Fakat hala görüntü kalitesini cam gibi yapmanın yolunu bulamadım. Oyunları 1920x1080 çözünürlükte 60 fps kaydediyorum, kendimi de yine aynı şekilde 60 fps çekiyorum. H264 codec'ini kullanarak bir alt sekmedeki preset'lerin bir çoğunu denedim, kendi preset'lerimi de yaptığım oldu lakin ortaya çıkan görüntü rezalet. Sabit sahnelerde yine pek bir sıkıntı yok ama hareketlilik olan kısımlarda kalite daha da düşüp 144p hissiyatı veriyor. (Resimde göründüğü gibi oluyor.) Bitrate'i tavan yapıp export etsem bu sefer de video boyutu inanılmaz fazla olacak. HandBrake gibi programlar da boyutu azaltmada pek etkili olmuyor. Diğer YouTuber'ların video boyutlarına bakıyorum, adam 1,5 saatlik oyun çekmiş, video boyutu 1,5 gb falan ve görüntü kalitesi cam gibi. Öte yandan ben genellikle 30 dakika bandında videolar çekiyorum ve benim dosya boyutum 3-4 gb, görüntü kalitesi ise yerlerde.


    Acil yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.



    Premiere Pro Rezil Görüntü Kalitesi & Yüksek Dosya Boyutu



  • H.264 ü seçtikten sonra diğer alt seçenekte youtube 1080p var onu seç

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord De Seis

    H.264 ü seçtikten sonra diğer alt seçenekte youtube 1080p var onu seç

    YouTube 1080p seçince dosya boyutu 3-4 gb'lara fırlıyor. (30 küsür dakikalık bir videoda.) Kaliteyi bozmadan dosya boyutunu azaltmanın bir yolunu bulmam gerek. (30 dakikalık bir videonun - yukarıda bahsettiğim YouTuber'ların dosya boyutuyla karşılaştırdığımız zaman- maksimum 500-600 mb tutması gerekiyor.)

  • Premier pro öyle hocam. Editlediğin için dosya boyutu büyüyor 30 dakika için 3-4 GB normal. Bende de öyle.

  • Premiere'in kendi H264 encoder'ı kötü olduğundan Voukoder, Aftercodecs ve TMPGenc gibi FFMPEG kütüphanesini kullanan bir plugin kullanılırsa kalite bariz yükselir. Youtube'a yüklenecek 1080p video için H264, 2 pass VBR, 15-25 Mbit bitrate, very slow preset encoder ayarı, AAC 256-320kbit ses gibi ayarlanırsa yeterli kalite yakalanabilir. Videoda hareket çoksa bitrate'i yükseltmek gerekebilir. 2 veya 3 pass yerine 1 pass yapılırsa dosya boyutu az miktarda yükselir fakat görüntü kalitesi neredeyse hiç değişmez. NVENC, Quicksync gibi donanım hızlandırmalı GPU encoding yerine CPU encoding yapılırsa görüntü kalitesi daha iyi olur. H264 yerine H265 encoder kullanılırsa video boyutu az miktarda düşer fakat encoding süresi yükselir.

  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.